logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Μπορεί να υπάρξει μαζική δηλητηρίαση πιστών από αγιασμό; 


Μαζική δηλητηρίαση υπέστησαν πιστοί στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας (πόλη κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη) από αγιασμό που πήραν από την εκκλησία την ημέρα των Θεοφανείων.

Όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή υπηρεσία των ρωσικών υγειονομικών αρχών (Rospotrebnadzor), περισσότεροι από 200 άνθρωποι υπέστησαν σοβαρή δηλητηρίαση, ενώ μέχρι σήμερα εξακολουθούν να νοσηλεύονται 125 εξ αυτών.

Σύμφωνα με τη Rospotrebnadzor, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν συνολικά 269 κρούσματα «σοβαρής εντερικής λοίμωξης», εκ των οποίων 156 αφορούσαν παιδιά.

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τα Θεοφάνεια στις 19 Ιανουαρίου.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Αντιβίωση μετά τη θεια κοινωνία! 1/2Αντιβίωση μετά τη θεια κοινωνία! 1/2


O Μητροπολίτης Χίου... απαγόρευσε να του φιλούν το χέρι λόγω της γρίπης!

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&...

"Όποιος κοινωνήσει μετά από άτομο που νοσεί από κάποια μεταδοτική ασθένεια μπορεί να εκδηλώσει και ο ίδιος τη νόσο" Αυτά γράφει σε άρθρο του ο Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης κύριος Νικολαϊδης.
Σήμερα λοιπόν παρά ποτέ, με τη "Νέα Γρίπη" σε έξαρση είναι επιβεβλημένη η λήψη προστατευτικών μέτρων στο τυπικό της μετάληψη κατά τη θεια κοινωνία.
Η θρησκευτική όμως ηγεσία που δεν θέλει να υπαναχωρήσει απ' τα κεκτημένα της ούτε σπιθαμή, επιμένει ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης και επικαλείται το "θαύμα" της μετατροπής του οίνου και του άρτου σε αίμα και σώμα Χριστού. Το "θαύμα" αυτό ουδέποτε πιστοποιήθηκε και συνεπώς η πιστή σ' αυτό εξακολουθεί να παραμένει μετέωρη, όπως φυσικά και όλων των υπολοίπων θαυμάτων βιβλικής προέλευσης.
Αντίθετα οι δυτικοί είναι πιο πρόθυμοι να λάβουν κάποια μετρά: Ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας Ντένις Χαρτ ζήτησε με επιστολή του από τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής
να μην κοινωνούν τους πιστούς και να πλένουν τα χέρια τους πριν την θεία λειτουργία.
Βεβαία σήμερα (19/7/09) από την ΕΤ3 και απ' τα χείλη του Μητροπολίτη Ανθίμου Θεσσαλονίκης, ακουστήκαν τα εξής αντιφατικά: "Αν κάποιος νοσεί ας αποφύγει τον εκκλησιασμό και την μετάληψη για μια ή και για δυο εβδομάδες".
Μα αν θαυματουργικά και χάριν της πίστης δεν μεταδίδεται η νόσος, τότε προς τι η συγκεκριμένη προτροπή; Τελικά τα εκκλησιαστικά "ήξεις αφήξεις" τελειωμό δεν έχουν!
Για δε τον Παθολόγο Γιώργο Ναούμ αν ευσταθούν οι πληροφορίες, είναι πρωτοψάλτης στην εκκλησία Αγίου Ελευθερίου Γκύζη! Έτσι, η πιστή του και όχι η επιστήμη είναι υπεύθυνη για τις θέσεις του.
Άλλωστε ο ίδιος ο Ιησούς δεν γνώριζε την μετάδοση των μικροβίων!
Τάδε έφη: Ιησούς Χριστός ο θεός του Χριστιανισμού!
«Το να φάγη τις με ανίπτους χείρας δεν μολύνει τον άνθρωπον»!!! Ματθαίος 15.20

M. Καλόπουλος