logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Konstantinos Spilos Spiliotis


Ενα ακομα, από αυτά που είναι η ειδικοτητα του παπαδοκηφηναριου, που ζει μεσα στα χρυσαφια και αιωνες τωρα, παραμυθιαζουν και να αποβλακωνουν τον αφελη λαουτζικο.

Γιορταζουν την υποτιθεμενη σφαγη των 14 000 νηπιων!!....

Ποτε μας λενε οτι εγινε αυτη η σφαγη?... Ας δουμε με βαση τα στοιχεια, αναλυτικοτερα αυτό το γεγονος.

Υποτιθετε λοιπον, ότι όλα αυτά εγιναν από τον βασιλια Ηρωδη.

Ο Ελληνικης καταγωγης βασιλιας Ηρωδης, ηταν απογονος της δυναστειας των Σελευκιδων, επιγονων του Μεγαλου Αλεξανδρου.
Πατερας του ηταν ο Αντιπατρος, που ειχε διοριστει από τον Ιουλιο Καισαρα σαν στρατηγος και διοικητης, της ημιαυτονομης οπως θα λεγαμε σημερα, της Ιουδαιας.
Η οποια επαψε να ειναι αυτοδιοικητη και προσαρτηθηκε στην Ρωμαικη επαρχια της Συριας, μετ το 6 μτνχ, οταν διορίστηκε σαν επαρχος στη Συρια ο Κυρηνιος. Τοτε διαταχθηκε και η απογραφη του πληθυσμου για να οργανωθει φορολογικα η νεα προσαρτηση, συμφωνα με το Ρωμαικο συστημα.

Οι βασιλεις της Ιουδαιας φυσικα, ηταν απολυτως υποτελεις στους Ρωμαιους, που ειχαν κατακτησει σχεδον ολες αυτές τις ανατολικες επαρχιες μεχρι τον Εφρατη, πρωην βασίλεια των επιγόνων του Μεγαλου Αλεξανδρου.

Γνωριζουμε εξ αλλου ολοι, οτι την στρατιωτικη διοικηση, αρα την ουσιαστικη εξουσια, την ειχαν οι Ρωμαιοι.

Ο Ηρώδης ηταν ενας ηγετης, που δεχθηκε σαν καθε Ελληνας, το μισος και την συκοφαντια των μετεπειτα "νικητων" Χριστιανων και εγινε τεραστια προσπαθεια να τον αμαυρωσουν και ετσι σημερα να ειναι στην ιστορια, σαν ενας διεφθαρμενος και εγκληματιας.

Ομως ο Ηρωδης επι της διοικησεως του, συνεδεσε το ονομα του με πολλα λαμπρά οικοδομήματα στην Ιουδαια, και οχι μονο. Οπως θεατρα, υδραγωγεια, λιμανια, δημοσια κτηρια και γενικα, φροντισε για την βελτιωση της ζωης των υπηκοων του, ειδικα για την μορφωση τους, χτιζοντας πολλα σχολεια.
Το 18 π.τ.ν.Χ. ο Ηρώδης ενώ ταξίδευε προς την Ρώμη βρέθηκε στην Ηλεία. Εκεί φρόντισε σαν Ελληνας την καταγωγη, να δωρίσει μεγάλα ποσά στους Ηλείους προκειμένου να αναστηλωθεί το κύρος των Ολυμπιακών αγώνων. Οι Ηλείοι ανταποδίδοντας του ανέθεσαν τιμητικά την προεδρία των αγώνων.

Στον δε μεγαλο λοιμό που επληξε την Ιουδαια 24-23 πτνχ. ανελαβε με προσωπικά του εξοδα να θρέψει τον πληθυσμό του βασιλειου του, αλλα και των γυρω περιοχων, αγοράζοντας καλαμποκι από την Αιγυπτο.
Πολλες φορες μαλιστα μείωσε τους φορους στο βασιλειο του επι ηγεμονιας του και γενικα οι ιστορικοι της εποχης των περιγραφουν σαν έναν σπουδαιο και φολολαϊκο ηγετη.

Για όλα αυτά λοιπον, στην ιστορια εμεινε με το προσωνύμιο, ΜΕΓΑΣ.

Την εποχη αυτή λοιπον που ζει ο Ηρωδης ο Μεγας, αλλα και λιγο αργοτερα, γραφουν ιστορια περισσοτεροι από 40! Ιστορικοι.

Μερικοι μαλιστα από τα μεγαλα ονοματα της ιστοριογραφιας της Αρχαιοτητας, σαν τον Φιλωνα τον Αλεξανδρινο, τον Τακιτο, τον Ιωσηπο (που ηταν και ο βιογραφος του Ηρωδη), τον Σουητωνιο, τον Πλίνιο τον νεωτερο, τον Πλουταρχο, τον Διονυσιο τον Αλικαρνασσεύ, τον Αρριανο, τον Παυσανια και πολλους αλλους.

Υπαρχει καποιος από ολους αυτους τους ιστορικους, μεγαλος η και μικροτερος, που να αναφερει ένα τετοιο συνταρακτικο γεγονος?.

Ενα γεγονός που φυσικα θα ηταν πολύ μεγαλο και με τεραστιες συνέπειες σε ολη την Ιουδαια, αλλα και με μεγαλο ντορο στην εποχη του;.
Αλλα και θα ηταν και μεγαλο στιγμα στην βασιλεια και στην υστεροφημια του Ηρωδη;....
Αλλα όπως θα υποψιαζεστε, Κ Α Ν Ε Ι Σ!....

Από πού λοιπον εχουμε αυτην την τοσο σπουδαία "πληροφορια" που ασφαλως θα χαρακτηριζε και την διοικηση, αλλα και τον χαρακτηρα του Ηρωδη;...

Μονο από μια και μοναδικη «πηγή» .
Από το ευαγγελιο με τα πιο πολλα χοντρά και ατεχνα ψεματα από τα τεσσερα «επισημα», αυτό του Ματθαιου. Γιατι στα αλλα τρια "επισημα" ευαγγελια, αλλα και πουθενα αλλου δεν αναφερετε αυτο το γεγονος.

Σ, αυτό το ευαγγελιο γενικως βρισκουμε πραγματα και θαυματα! Και πολλα από αυτά είναι μοναδικα!, που οπως προειπα, ουτε στα αλλα ευαγγελια τόλμησαν να τα βαλουν. πχ και την ιστορια με το περιφημο αστρο της Βηθλεεμ και τους μαγους που ηρθαν να προσκυνησουν, μονο εκει την βρισκουμε!.

Ας δουμε τι μας λεει αυτή η «πηγή» λοιπον.
Ματθαιος κεφ2, 16-18.:
« Τοτε ο Ηρώδης, όταν είδε ότι οι Μαγοι τον εξεγέλασαν, ωργίσθη παρά πολύ, και επάνω εις την φονικήν οργήν του έστειλε δημίους και έσφαξε όλα τα παιδιά, που ήσαν εις την Βηθλεέμ και εις τα περίχωρα αυτής από ηλικίας δύο ετών και κάτω, σύμφωνα με τον χρόνον, τον οποίον είχε εξακριβώσει από τους μάγους.
Τοτε εξεπληρώθη εκείνο που είχε λεχθή από τον προφήτην Ιερεμίαν, ο οποίος είχε προφητεύσει. Κραυγή πόνου και σπαραγμού ηκούσθη εις την περιοχήν Ραμά• θρήνος μεγάλος και κλαυθμός και οδυρμός πολύς• όλαι αι μητέρες της περιοχής, απόγονοι της συζύγου του Ιακώβ Ραχήλ (η οποία είχε ταφή εκεί) έκλαιαν και εκόπτοντο δια τα φονευθέντα τέκνα των και δεν ήθελαν με κανένα τρόπον να παρηγορηθούν, διότι τα αθώα αυτά πλάσματα δεν υπάρχουν πλέον”.

Εδώ λοιπον μας λεει ο «θεοπνευστος» ευαγγελιστης, που γραφει φυσικα μετα από την φωτιση του Αγιου πνευματος, οχι οπως - οπως!, ότι ο Ηρωδης διεταξε αυτην την αποτροπαια σφαγη, και ετσι ξεπληρωθηκε και η προφητεια του Ιερεμια.

Αλλα ας δουμε τι λεει και ο ιδιος ο Ιερεμιας. Κεφ. 38, 15- 17.

"Ετσι είπεν ο Κυριος• Εις την περιοχήν Ραμά ηκούσθη φωνή θρήνου και κλαυθμού και οδυρμού. Η Ραχήλ έκλαιε και δεν ήθελε να παρηγορηθή και να παύση τον θρύνον της δια τα τέκνα της, διότι αυτά δεν υπάρχουν πλέον.
Ο Κυριος όμως έτσι είπε προς αυτήν• θα σταματήση πλέον η φωνή του κλαυθμού σου και τα δάκρυα από τα μάτια σου, διότι υπάρχει αμοιβή των κόπων σου, τα δε τέκνα σου θα επανέλθουν από την χώραν των εχθρών των, δια να εγκατασταθούν εις την πατρίδα των, αυτή δε η εγκατάστασις των τέκνων σου θα είναι μόνιμος."

Μπα, μπα, μπααα!..... τι βλεπουμε εδώ;... Που ειναι η σφαγη που υποτιθεται, με βαση τα οσα γραφονται στο "Κατα Ματθαιον", προφητευει ο Ιερεμιας σ,αυτο το εδαφιο;;...
.
Όπως βλεπουμε ξεκαθαρα στο κειμενο του Ιερεμια, δεν περιγραφεται και δεν προφητεύεται καμια σφαγη.
Αλλα ο Ιερεμιας μιλαει ξεκαθαρα για μια εξορια.
Και συνιστά στην γυναικα του Ισραηλ να μην χανει την ελπιδα της και τα παιδια της θα ξαναγυρισουν πισω στην πατριδα τους και μαλιστα για μονιμη εγκατασταση!.

Φυσικα άλλη μια ξεκαθαρη και περαν πασης αμφισβητησεως πλαστογραφια και ένα άλλο τερατωδες ψεμα από το δηθεν «θεοπνευστο» βιβλιο και τους "θεοπνευστους" συγραφεις του.

Αλλα και πως να ειχε διαταξει την σφαγη των νηπιων ο Ηρωδης, αφου ο υποτιθεμενος Χριστος δεν ειχε γεννηθει ακομα!.
Οπως μας γραφει υποτιθεται ο Λουκας στο ευαγγελιο του, γεννηθηκε επι Κυρηνιου. (Λουκ. κεφ.2, 1-2) «Εγένετο δε εν ταις ημέραις εκείναις εξήλθε δόγμα παρά Καίσαρος Αυγούστου απογράφεσθαι πάσαν την οικουμένην. Αύτη η απογραφή πρώτη εγένετο ηγεμονεύοντος της Συρίας Κυρηνίου. Και επορεύοντο πάντες απογράφεσθαι, έκαστος εις την ιδίαν πόλιν» ;;!...

Ο Ρωμαιος στρατηγος Κυρηνιος, (Publius Sulpicius Quirinius), οπως ειναι ασφαλως ιστορικα γνωστο και περαν πασης αμφισβητησης, διορίστηκε επαρχος στη Συρια απο τη Ρωμαικη συγκλητο, το 6 μτνχ. Αρα τοτε διαταχθηκε η απογραφη και τοτε υποτιθεται γεννηθηκε ο Χριστος, αλλα τοτε Ηρωδης δεν υπηρχε, αφου ειχε πεθανει πριν δεκα χρονια, το 4 πτνχ.!!..

Οι Ρωμαιοι καθαιρεσαν απο διοικητη τον γιο του Ηρωδη Αρχελαο, που ειχε αναλαβει την διοικηση της Ιουδαιας μετα τον θανατο του πατερα του, για ατασθαλιες και κακη διακυβερνηση. Ετσι ο Κυρηνιος ενσωματωσε την περιοχη της Ιουδαιας στην Ρωμαικη επαρχια της Συριας.

Γι, αυτο το λογο διαταχθηκε και η απογραφη στην Ιουδαια απο τον Κυρηνιο, που ειναι βεβαια γνωστο ιστορικο γεγονος.

Ειναι φυσικο, οταν κατι δεν ειναι αληθινο γεγονος και δεν καταγραφεται απο κανεναν ιστορικο, σαν "εγκλημα" και απατη
ασφαλως να μην μπορει να ειναι τελειο, αφου δεν υπαρχει τελειο εγκλημα!

Ετσι και με αυτην την λαθροιστορια και παραμυθι που εφτιαξαν οι ανθελληνες Εβαριοχριστιανοι πολυ αργοτερα, να αποδεικνυεται ευκολα οτι ειναι αλλο ενα χοντρο ψεμα και η δηθεν σφαγη των νηπιων αλλα και η ιδια υποτιθεμενη γεννηση του Χριστου.

 

 

Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης Τα 14.000 παιδιά ήταν όλα αγόρια μέχρι 2 ετών. Με βάση τη στατιστική η Βηθλεέμ θα πρέπει να είχε πληθυσμό περίπου 1.000.000, όσο είχε η Ρώμη εκείνη την εποχή (όλη η Παλαιστίνη είχε πληθυσμό περίπου 500.000). Μάλλον μεγάλο νούμερο για ένα χωριό που τον 1ο αιώνα ήταν ακατοίκητο, όπως δείχνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα...