logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Ειδήσεις

Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών.

Επίσημη Αδειοδότηση για την Οικοδόμηση του πρώτου Ναού της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας Ο σπόρος που ρίζωσε στο μακρινό “1997” μ.α.χ.χ. από τον Βλάση Ρασσιά βλάστησε εδώ και λίγα χρόνια και άρχισε να “δένει” καρπούς. Δεν είναι μόνο η αναγνώριση της Ε.Ε.Θ. με την αδειοδότηση του Ναού μας στην Αθήνα, ή η αδιάλειπτη επιτυχημένη λειτουργία των παραρτημάτων του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την μεγαλύτερη σημασία, στον αγώνα μας, την προσδίδει η οργανικότητα στον φορέα της Ε.Ε.Θ. που δείχνουν καθημερινά όλοι όσοι θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση της επανελλήνισης την παλινόρθωση των ιερών σεβασμάτων μας. Είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμά μας να ανεγείρουμε λατρευτικούς Ναούς προς τιμήν των Θεών μας και είναι χρέος της όποιας δημοκρατικής πολιτείας όχι μόνο να τους αδειοδοτεί αλλά και να τους θέτει υπό την προστασία του νόμου, από βανδαλισμούς. Η οικοδόμηση του πρώτου Ναού της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας στα νεότερα χρόνια, αδειοδοτήθηκε επίσημα από την Κυπριακή Δημοκρατία και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η ανεγέρσή του, συνεχίζοντας την εξαιρετική και αισθητικά άρτια προεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ως πρόεδρος του ΥΣΕΕ Κύπρου. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο για την επιμονή και την αντοχή του απέναντι στις δημόσιες υπηρεσίες της Κύπρου που “πείστηκαν” τελικά μετά από 10 έτη γραφειοκρατικών εμποδίων να εκδώσουν οικοδομική άδεια για την οικοδόμιση του Ναού, όσο και για την ανιδιοτελή προσφορά του να χρηματοδοτήσει την αρχική κατασκευή του υπάρχοντος Βωμού του Διός στα Λύμπια της Κύπρου και να παραχωρήσει τη γή του για κοινή χρήση στους θρησκευτές της Ε.Ε.Θ. όταν στην εποχή μας τα υπερτροφικά “εγώ” πάσχουν από το σύνδρομο του αρχηγού ή από το αντίστοιχο σύνδρομο των υποτακτικών χειροκροτητών. Στον κατεστραμμένο κόσμο του μονοθεϊστικού και μονοσήμαντου “εγώ” τολμούμε να αντιπαραθέτουμε το πολυσήμαντο “εμείς” του ελληνικού τρόπου και της θρησκείας μας. Της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

 EΙΚΟΝΑ ΕΔΩ: https://www.facebook.com/YSEEHELLAS/photos/pcb.10156975476994562/10156975476309562/?type=3&theater

 
POSEIDONEIA 2019
Εορτάστηκαν τα «Ποσειδώνια» στο Βαρικό Πιερίας, από λάτρεις της «ελληνικής πατρώας θρησκείας»

Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν φέτος τα Ποσειδώνια, στις 7 και 8 Σεπτεμβριου, στο Βαρικό Πιερίας, μια γιορτή δίπλα στη θάλασσα, από τους λάτρεις του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της «ελληνικής πατρώας θρησκείας». 

Εκτός από την τελετή με ορφικούς ύμνους, με σπονδές και προσφορές προς τιμήν του Ποσειδώνος και των υπόλοιπων θαλάσσιων θεοτήτων, το κονό που συγκεντρώθηκε από όλα τα μέρη της Ελλάδος, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από την Οδύσσεια του Ομήρου (κείμενο και σκηνικά του συγγραφέα - ερευνητή Μιχάλη Καλόπουλου).

Ακολούθησε συμπόσιο με ποιητικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη και έντεχνη ελληνική μουσική,ενώ την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε Τελετή Ηλιοδίτης και στη συνέχεια Ονοματοδοσίες με το τυπικό της ελληνικής θρησκείας, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης.

Τα Ποσειδώνεια τείνουν πια να γίνουν θεσμός και γιορτάζονται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Ο Διοργανωτής Σύλλογος "Προμηθεύς Πυρφόρος", με έδρα την Θεσσσαλονίκη ,ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθησαν και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν τα Ποσειδώνια.

Βίντεο από την εκδήλωση EΔΩ: https://www.zougla.gr/greece/article/eortastikan-ta-posidonia-sto-variko-pierias-apo-latris-tis-elinikis-patroas-8riskias

 

 

ΠΗΓΗ:

https://www.zougla.gr › greece › article › eortastikan-ta-posidonia-sto-vari...

 

Σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση «σταθμός», 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, που…
 
αποτελεί πλέον νομολογία του ελληνικού κράτους και που δίνει ράπισμα στις αυθαιρεσίες των τραπεζών, κανείς δανειολήπτης δεν χρωστάει τίποτα σε αυτές.
 
 
 
Πιο συγκεκριμένα και με βάση των άρθρων 178 και 179 ΑΚ.  όταν η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά.
 
 
 
Αν τώρα η τράπεζα συνεχίσει να απαιτεί την αποπληρωμή του «υποτιθέμενου» δάνειου, τότε διαπράττει και απάτη, σύμφωνα με  το άρθρο 386 ΠΚ. Παράλληλα, θεωρείται ως απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.
 
 
 
Όπως αναφέρει η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μιχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ), οι τράπεζες δεν τόλμησαν να ασκήσουν έφεση, ούτε και αναίρεση και αν το έκαναν ο δικηγόρος τους θα πήγαινε φυλακή, παραβιάζοντας το καθήκον της Αλήθειας, του άρθρου 116 ΚΠολΔ!  «Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως και στην δικιά μας που οδήγησε στην απόφαση με αριθμό 2343/2016, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα της αποζημίωσης βάσει του άρθρου 914 ΑΚ και βάσει του άρθρου 932 ΑΚ απαιτεί και την ζημία που υπέστη!», τονίζει η Ένωση.
 
 
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι  Πολίτες δικαιούνται με αγωγές να διαγράψουν οριστικά τα δάνειά τους από τις τράπεζες αυτές και να απαιτήσουν και μια σοβαρότατη αποζημίωση έκαστος, γιατί οι τράπεζες έχουν ευθύνη για την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού!
 
 
 
Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση 2343/2016, το δάνειο διαγράφηκε οριστικά με την αποδοχή της ανακοπής και το δικαστήριο επιπροσθέτως έκρινε ότι η τράπεζα οφείλει στον δανειολήπτη τουλάχιστον το ποσό των 140.000  ευρώ!
 
 
 
Από την Ένωση τονίζουν ότι έχουν πει και αποδείξει ότι όλες οι «συστημικές τράπεζες» (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha bank) «έχουν υπεξαιρέσει τουλάχιστον 233 δις ευρώ Δημόσιου χρήματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή της ιδιωτικής, αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Συνεπώς, όλες οι «συστημικές τράπεζες» έχουν προκαλέσει την οικονομική αδυναμία των Ελλήνων και, βάσει του σκεπτικού της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, καμιά από αυτές δεν μπορεί να ζητά την εξόφληση δανείων από τους Πολίτες, όταν αυτές είναι υπεύθυνες για την οικονομική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, μια και με την παράνομη συμπεριφορά τους έχουν φτωχοποιήσει του πάντες!».
 
 
 
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα και σε καμιά τράπεζα, όταν αποδεικνύεται ότι η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, η «δανειακή σύμβαση» παραβιάζει τα χρηστά ήθη, βάσει του άρθρου 178 και 179 ΑΚ και οριστικά διαγράφεται!
 
 
 
Από εκείνη την στιγμή η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται πλέον αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά, ενώ η τράπεζα, απαιτώντας την αποπληρωμή του υποτιθέμενου δάνειου, διαπράττει και απάτη, βάσει του άρθρου 386 ΠΚ, ενώ ταυτόχρονα αποπειράται να νομιμοποιήσει έσοδα από εγκληματικές πράξεις.
 
 
 
Τώρα, οι πολίτες, μπορούν από σήμερα κιόλας, να ζητούν νομική υποστήριξη από τους δικηγόρους τους, βάσει πλέον της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016.
 
 
 
Όποιος δικηγόρος αρνηθεί τη νομική υποστήριξη του πολίτη, βάσει της τραπεζικής απάτης και της απόφασης 2343/2016, θα πρέπει τουλάχιστον να καταγγέλλεται από τον πολίτη στον σύλλογο του και να αναζητούνται από αυτόν οι σχετικές ποινικές και οι αστικές ευθύνες, δηλαδή, σε ότι ζημιωθεί ο Πολίτης από την άρνηση του Δικηγόρου θα πρέπει να παρθεί από την προσωπική περιουσία του συγκεκριμένου Δικηγόρου ή και Δικαστή, αναλόγως ποιος προκάλεσε τη ζημία στον πολίτη!
 
 

Η τελεσίδικη και αμετάκλητη Δικαστική απόφαση Νο. 2343/2016 αποτελεί πλέον νομολογία του Ελληνικού κράτους …

 
Η δικαστική απόφαση 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, αποτελεί το μεγαλύτερο ράπισμα κατά της αυθαιρεσίας των τραπεζών, όταν στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεταιότι κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα και σε καμιά τράπεζα, όταν αποδεικνύεται ότι η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη  … Η δε «δανειακή σύμβαση» σε μια τέτοια περίπτωση παραβιάζει τα χρηστά ήθη, βάσει του άρθρου 178 και 179 ΑΚ και οριστικά διαγράφεται … Από εκείνη την στιγμή η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται πλέον αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά, ενώ η τράπεζα, απαιτώντας την αποπληρωμή του υποτιθέμενου δάνειου, διαπράττει και απάτη, βάσει του άρθρου 386 ΠΚ, ενώ ταυτόχρονα αποπειράται να νομιμοποιήσει έσοδα από εγκληματικές πράξεις... Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως και στην δικιά μας που οδήγησε στην απόφαση με αριθμό 2343/2016, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα της αποζημίωσης βάσει του άρθρου 914 ΑΚ και βάσει του άρθρου 932 ΑΚ απαιτεί και την ζημία που υπέστη … !!!
Σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό 2343/2016, το δάνειο διαγράφηκε οριστικά με την αποδοχή της ανακοπής και το δικαστήριο επιπροσθέτως έκρινε ότι η τράπεζα οφείλει στον δανειολήπτη τουλάχιστον το ποσό των 140.000 €. Τι ακριβώς μπορεί αυτό να σημαίνει για κάθε πολίτη απέναντι σε κάθε «συστημική τράπεζα» …;;; Έχουμε πει και έχουμε αποδείξει ότι όλες οι «συστημικές τράπεζες» (Εθνική, Πειραιώς, EurobankAlpha bank) έχουν υπεξαιρέσει τουλάχιστον 233 Δις ευρώ Δημόσιου χρήματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή της ιδιωτικής, αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Συνεπώς, όλες οι «συστημικές τράπεζες» έχουν προκαλέσει την οικονομική αδυναμία των Ελλήνων και, βάσει του σκεπτικού της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, καμιά από αυτές δεν μπορεί να ζητά την εξόφληση δανείων από τους Πολίτες, όταν αυτές είναι υπεύθυνες για την οικονομική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, μια και με την παράνομη συμπεριφορά τους έχουν πτωχοποιήσει του πάντες !!! Από την άλλη μεριά όλοι οι Πολίτες δικαιούνται με αγωγές να διαγράψουν οριστικά τα δάνειά τους από τις τράπεζες αυτές και να απαιτήσουν και μια σοβαρότατη αποζημίωση έκαστος …
Οι τράπεζες μπρος στην απόφαση με αριθμό 2343/2016, ΔΕΝ τόλμησαν να ασκήσουν έφεση, ούτε και αναίρεση (βλέπε το πιστοποιητικό παρακάτω) και πως θα μπορούσαν άλλωστε να το πράξουν όταν ο δικηγόρος που θα τις εκπροσωπούσε θα πήγαινε κατευθείαν στη φυλακή, παραβιάζοντας το καθήκον της Αλήθειας, του άρθρου 116 ΚΠολΔ.
Οι Πολίτες λοιπόν μπορούν από σήμερα να ζητούν νομική υποστήριξη από τους δικηγόρους τους, βάσει πλέον της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016. Πλέον όποιος δικηγόρος αρνηθεί τη νομική υποστήριξη του Πολίτη, βάσει της τραπεζικής απάτης και της απόφασης 2343/2016, θα πρέπει τουλάχιστον να καταγγέλλεται από τον Πολίτη στον σύλλογο του και να αναζητούνται από αυτόν οι σχετικές ποινικές και οι αστικές ευθύνες, δηλαδή, σε ότι ζημιωθεί ο Πολίτης από την άρνηση του Δικηγόρου θα πρέπει να παρθεί από την προσωπική περιουσία του συγκεκριμένου Δικηγόρου ή και Δικαστή, αναλόγως ποιος προκάλεσε τη ζημία στον Πολίτη…
 

Πλέον οι Πολίτες έχουν στα χέρια τους το απόλυτο «όπλο» κατά των τραπεζών.

Η ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 2343/2016 ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. (Του Δημ. Μαντέ).
Με μεγάλη έκπληξη και χαρά υποδέχτηκα την απόφαση 2343/2016 μόλις την πληροφορήθηκα καθυστερημένα κι εγώ όπως πολύς κόσμος. Πολλά τα σενάρια αυτής της καθυστέρησης, ύποπτο το παρασκήνιο της "συγκάλυψης" και πολλά τα ερωτήματα.
Πάνω από μία ώρα χτες μίλησα με τον κ. Γιώργο Σαρρή ο οποίος με πληροφόρησε έγκυρα και από πρώτο χέρι.
Αφ΄ενός του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια από μένα και ασφαλώς από όλους μας διότι έκλεισε τα αυτιά του σε "σειρήνες" και παπαγάλους του συστήματος (βάλτε και δικηγόρους μέσα, η πλειονότητα των οποίων παίζουν τρισάθλιο και συστημικό παιχνίδι πλέον) και με κλεισμένα αυτιά, έγραψε επί 17 (ναι καλά ακούσατε δέκα εφτά) μήνες όλο το δικόγραφο της εξαπάτησης ενός ολόκληρου Λαού, ενός ολόκληρου Έθνους και το παρουσίασε με τρομακτική και μαθηματική ακρίβεια, με τέτοιο τρόπο, που κανένας Δικαστής δεν θα μπορούσε να βρει νομικό "παραθυράκι" να το υπερπηδήσει, να το υποσκελίσει, να καταρρίψει!
Παρά τις προσπάθειες του Συστήματος και των Τραπεζιτών που παρεμβαίνουν ωμά πλέον, (το γνωρίζουμε αυτό και από άλλες δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν παράτυπα και προκλητικά υπέρ των Τραπεζών πάντα), γεγονός που καταδεικνύεται περίτρανα όταν η συνεδρίαση του Δικαστηρίου έγινε στις 20 Ιανουαρίου του 2014 και ενώ έπρεπε να εκδοθεί απόφαση απαρεγκλίτως εντός δύο μηνών, δηλ. τον Μάρτιο του 2014, αυτή εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2016!!!! (Πρωτοδίκης κ. Χριστίνα Αυγέρη - τελικά μετά από δύο χρόνια πίεσης,δεν "μάσησε"!??)
Ορίστε;
Αρνησιδικία;;;!!! (Ερχόμαστε πρώτοι στην Ευρώπη στατιστικά).
Μάλιστα! Αρνησιδικία με σοβαρότατες νομικές, ποινικές και πειθαρχικές συνέπειες (μέχρι και απόταξη από το Δικαστικό Σώμα και αφαίρεση σύνταξης του Δικαστή αν εφαρμοστεί η Νομοθεσία).
Αυτό και μόνο το γεγονός μας βάζει αμέσως στο "νόημα": Το πανίσχυρο και ηλίθιο συνάμα προδοτικό Σύστημα που μας σκλάβωσε ΔΕΝ ήθελε να δικάσει, να βγει η ΑΛΗΘΕΙΑ στο ΦΩΣ , αλλά τα στοιχεία ομίλησαν από μόνα τους με μαθηματική ακρίβεια,ενώ ο συντάκτης είχε προβλέψει όλα τα παραθυράκια και ήταν γνώστης του "πολιτικού χάους" που επικρατεί.
Στην πορεία πολεμήθηκε άγρια η απόφαση και αμφισβητήθηκε από όλους!!! Δικηγοράκους της πεντάρας, Blogs της δραχμής, "μαγαζάκια" του αίσχους που έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια και πουλάνε "γνώση" και "προστασία" τάχα μου, έναντι αδράς αμοιβής (εκεί βγήκαν τα μαχαίρια), με αποτέλεσμα να μην πληροφορηθούμε το ευχάριστο γεγονός, ευθύς εξ΄αρχής!
Είπαν ακόμη για να προσβάλουν το κύρος της απόφασης και τη σημασία της για όλους τους δανειολήπτες, ότι εφ΄όσον ήταν πρωτόδικη απόφαση (θα υπήρχαν εφέσεις ή άλλα ένδικα μέσα σε δεύτερο και τρίτο βαθμό)!!!.
Συγκεκριμένα επιδόθηκε στην αντίδικο (Τράπεζα Πειραιώς) Σεπτέμβριο (29.09.2016). Η προθεσμία από την ώρα που επιδόθηκε είναι ήταν μήνας για έφεση (ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ) και άλλος ένας μήνας αρχής γενομένης από την τελεσιδικία για το ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ (η προθεσμία τέλειωσε 29.11.2016). Αφού παρήλθε είναι πλέον ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ. ΤΕΛΟΣ!
Επίσης, αυτό αποδεικνύεται και από το παρακάτω έγγραφο με ημερομηνία 13/12/2016 και οκτώ ολόκληρους μήνες μετά, δεν υπάρχει κανένα ένδικο μέσο εναντίον της απόφασης, ούτε έφεση, ούτε ΤΙΠΟΤΑ και η απόφαση είναι ΔΥΝΑΤΗ, ΚΑΘΑΡΗ και ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΑ αφού δεν τόλμησαν καν να την προσβάλλουν! https://www.scribd.com/…/%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%…
Και πάμε τώρα στο ψητό της υπόθεσης, δηλ. αυτό που μας αφορά όλους.
Δηλαδή, ποιους αφορά αυτή η υπόθεση:
1. Τις επιχειρήσεις που δανειοδοτήθηκαν και λόγω της τεχνητής και ψευδούς κρίσης, δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν το δάνειό τους.
2. Τις επιχειρήσεις που ΔΕΝ δανειοδοτήθηκαν, ενώ τα 93 δις είχαν δοθεί ήδη στις Τράπεζες για αυτό στο σκοπό!
3. Αυτούς που δανειοδοτήθηκαν με στεγαστικά δάνεια και δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν.
4. Αυτούς που δεν δανειοδοτήθηκαν καθόλου (είτε ζήτησαν, είτε όχι δάνειο) αφού τα ακίνητά τους έπεσαν σε εξευτελιστικές τιμές (άρα έμμεση ζημία) με αποκλειστική ευθύνη των Τραπεζών που διέπραξαν την κλοπή και την υπεξαίρεση.
5. Όλους όσους το εισόδημα και οι αποδοχές τους μειώθηκαν με αποτέλεσμα να πληρώνουν άμεσους και έμμεσους φόρους στο Κράτος και τους δανειστές, για χρήματα που έβαλαν στο τσεπάκι οι Τραπεζίτες!
6. Όλους όσους έμειναν άνεργοι και χωρίς αντικείμενο εργασίας!!!! Αφού η κρίση ήταν τεχνητή και η προσπάθεια των Τραπεζών δόλια να καταστραφεί η Ελληνική Οικονομία και να κερδίσουν εκείνοι!
7. Τέλος, αφορά όλο τον Ελληνικό Λαό στο σύνολό του, αφού στο σύνολό μας έχουμε κληθεί όλοι να πληρώσουμε τις συνέπειες της Απάτης των Τραπεζιτών, ακόμη και τα νεογέννητα, και τα παιδιά που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί και είναι ήδη... χρεωμένα!!!
Αυτό είναι όλο το ΝΟΗΜΑ και το πενταπόσταγμα της απόφασης για όσους γνωρίζουμε να "διαβάζουμε" πολιτικά τα αποτελέσματα και τη φιλοσοφία μιας ΚΑΘΑΡΗΣ Δικαστικής απόφασης.
Το τι θα γίνει στην πορεία;
Να σας πω την προσωπική μου άποψη.
Προς το παρόν συμβαίνει ένα άνευ προηγουμένου "ντόμινο" εξελίξεων και παρασκηνίου τόσο στους Τραπεζικούς κύκλους, όσο και στους Νομικούς και Δικαστικούς κύκλους που παρατηρούν όλοι έντρομοι το μέγεθος της κατρακύλας, με μία ερώτηση στο μυαλό και στα χείλη:
- Πότε θα έλθει το Τέλος;;;;!!!!
Ναι, το ΤΕΛΟΣ έρχεται λίαν συντόμως!!! Διότι αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη που είναι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!
Όσοι έχουν έμπιστους (θα το τονίσω ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ δικηγόρους και όχι δικηγοράκια της πλάκας και του Συστήματος) να προσκομίσουν την απόφαση, το σκεπτικό και τη φιλοσοφία του Συντάκτη, να την προσαρμόσουν στα προσωπικά τους δεδομένα και να στραφούν ΟΜΑΔΙΚΑ εναντίον των ΤΡΑΠΕΖΩΝ επικαλούμενοι την ήδη υπάρχουσα 2343/2016 που αποτελεί ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ!
Αυτό είναι όλο το νόημα!
Αυτό για την πρακτική υπόθεση του καθένα μας!
Όλους μας αφορά!!!!
Στο πολιτικό κομμάτι, έρχεται το ΤΕΛΟΣ σ΄αυτή την τρισάθλια προδοτική Ιστορία. Ένα ΤΕΛΟΣ που έχω προμηνύσει σε όλους τους εμπλεκόμενους εδώ και αρκετό καιρό. Όσοι παραβίασαν το Σύνταγμα και τους Νόμους, όσοι έβγαλαν άδικες και παράνομες αποφάσεις, όσοι εν γνώση τους παρανόμησαν έναντι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, έχουν όλα καταγραφεί, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια!!!!!
Οι νέοι Δικαστές της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης που θα επέλθει, θα δικάζουν μήνες ολόκληρους για να καθαρίσουν τη βρωμιά και τη σαπίλα!!!
Θα βρεθούν όσοι προσκυνημένοι "δικαστές" και "λειτουργοί", αυτοί που διέπραξαν κακουργήματα και πάτησαν τον όρκο τους, χωρίς σύνταξη και θα τρώνε από τους σκουπιδοτενεκέδες, όπως τώρα οι νυκοκυραίοι που έχασαν την επιχείρησή τους, την εργασία τους, την οικογένειά τους που τινάχτηκε και σκόρπισε στον αέρα, την ίδια τους τη ζωή και την ελευθερία!!! Που καταντήσαμε να είμαστε οι δαχτυλοδεικτούμενοι στην Ευρώπη, στα νύχια του ανάπηρου και παρανοϊκού Σόιμπλε και των αρπακτικών, εκεί που ήμασταν ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ στο σπίτι μας!
Κλαίω μόνο και θρηνώ τους χιλιάδες ανθρώπους που έβαλαν τέλος στη ζωή τους γι΄αυτό το αίσχος! Τους συνταξιούχους που "έφυγαν" αφού δεν άντεξαν τον εξευτελισμό, τους οικογενειάρχες που άφησαν πίσω χήρες και ορφανά, επειδή χρεοκόπησαν και όλους τους αξιοπρεπείς "αυτόχειρες" που δεν άντεξαν την ταπείνωση!!!
Λυπάμαι αυτούς και τις οικογένειές τους!
Όλους όσους οδήγησαν στο χάος αυτή την ειρηνική και πανέμορφη τη Χώρα και τους φιλήσυχους πολίτες της, από τα πολιτικά σκουπίδια όλων των τελευταίων προδοτικών Κυβερνήσεων, μέχρι και τους ανθρώπους φαντάσματα (Υπουργούς, Δικαστές, Δημόσιους Λειτουργούς και όλα τα αποβράσματα που έσκυψαν και λύγισαν τη μέση στους κατακτητές), θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης όχι της "δικής" τους που προβλέπει συνεχή και προκλητική ατιμωρησία, αλλά της Δικαιοσύνης του Ελληνικού Λαού που δεν ξεχνά και καταγράφει.
Χαιρετίζω την 2343/2016 ως την πρώτη Δικαστική απόφαση που θα βάλει ΤΕΛΟΣ σ΄αυτό το συνεχές έγκλημα κατ΄εξακολούθηση, κατά της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου ΕΘΝΟΥΣ πρωτίστως!
Η συνέχεια επί της Οθόνης!
Το ΕΡΓΟ μόλις άρχισε!
Καλή Χρονιά, ναι, τώρα μπορεί να είναι ΚΑΛΗ η Χρονιά που έρχεται Έλληνες!!!!
Δημήτριος Μαντές
30/12/2016
 
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 

 

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης

MESOPOTAMIA

 

Εικόνα: Βιβλικός χάρτης
Ιωνάς 1:1-3
"Και έγινε λόγος Κυρίου στον Ιωνά, τον γιο του Αμαθί, λέγοντας: Σήκω, πήγαινε στην Νινευή, την μεγάλη πόλη, και κήρυξε εναντίον της. επειδή, η ασέβεια τους ανέβηκε μπροστά μου. Και ο Ιωνάς σηκώθηκε για να φύγει από το πρόσωπο του Κυρίου, προς τη Θαρσείς, και κατέβηκε στην Ιόππη. και βρήκε ένα πλοίο, που πήγαινε στη Θαρσείς, και έδωσε τον ναύλο του, κι ανέβηκε σ' αυτό, για να πάει μαζί τους στη Θαρσείς, από το πρόσωπο του Κυρίου".
Σύμφωνα με την ελληνική ιστορία  ο Νίνος ήταν ο ιδρυτής της πόλεως Νινευί στη Μεσοποταμία και της βαβυλωνιακής αυτοκρατορίας. Τον θεωρούσαν γιο του θεού Βήλου ή του Κρόνου (ο μεσοποταμιακός θεός Βήλος αντιστοιχεί στον ελληνικό θεό Κρόνο). Ο Νίνος αναφέρεται ως ο εφευρέτης της στρατιωτικής τέχνης και ο πρώτος που συγκρότησε μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς. Συμμάχησε με τον (μυθικό) βασιλιά της Αραβίας Αριαίο και κατέλαβε μαζί του μέσα σε 17 χρόνια όλη την Ασία εκτός από τις χώρες των Ινδιών. Η Βακτριανή αντιστάθηκε αρκετά, αλλά τελικώς την κατέκτησε χάρη σε μια γυναίκα, τη Σεμίραμι, την οποία και πήρε ως σύζυγό του. Και άλλες «πρωτιές» αποδίδονται στον Νίνο, όπως ότι υπήρξε ο πρώτος που εκπαίδευσε κυνηγόσκυλα και εξημέρωσε το άλογο για ίππευση. Για το τελευταίο αυτό, αναπαρίσταται κάποτε στην ελληνική μυθολογία ως Κένταυρος.
Μετά τον θάνατο του Νίνου, η Σεμίραμις αυτοκτόνησε, καθώς κατηγορήθηκε ως υπεύθυνη για τον θάνατο αυτό. Προηγουμένως, ανήγειρε προς τιμή του ένα τάφο-ναό ύψους 9 σταδίων (!) και πλάτους 10, κοντά στη Βαβυλώνα. Παιδί του Νίνου και της Σεμιράμιδος ήταν ο Νινύας. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Νίνος ήταν ένας από τους απογόνους του Ηρακλή, εγγονός του Αλκαίου (του γιου του Ηρακλή και της Ομφάλης), πράγμα που συνδέει τον Νίνο με τη Λυδία.
Σύμφωνα με τον Κάστορα τον Ρόδιο, η βασιλεία του Νίνου διάρκεσε 52 χρόνια, και κατά τη χρονολόγηση μυθικών γεγονότων που επεχείρησε ο Κτησίας άρχισε το έτος 2189 π.Χ.. Η ιστορία του εμφανίζεται παραλλαγμένη σε ένα μυθιστόρημα των ελληνιστικών χρόνων, το «Μυθιστόρημα του Νίνου», ή το «Μυθιστόρημα του Νίνου και της Σεμιράμιδος», ή τα «Νίνου σπαράγματα».Περισσότερα...
Ησ. 14,25                  Θα καταστρέψω τους Ασσυρίους από την χώραν μου την Ιουδαίαν και από τα ιδικά μου όρη· θα νικηθούν και θα καταπατηθούν με περιφρόνησιν από τους ανθρώπους, θα αφαιρεθή από τον λαόν μου ο ζυγός της δουλείας των. Ο εξευτελισμός και το όνειδός των, που ώσαν βαρύ φορτίον εβαρυνε τους ώμους των, θα αφαιρεθή".
Ησ. 14,26                  Αυτή είναι η απόφασις, την οποίαν έχει λάβει και αποφασίσει ο Κυριος, σχετικά με όλην την οικουμένην. Η παντοδύναμος τιμωρός δεξιά του είναι σηκωμένη εναντίον όλων των αμαρτωλών εθνών.

Η ιστορία της Ασσυρίας χωρίζεται σε τρεις περιόδους: Η πρώτη φθάνει μέχρι και τον 13ο π.Χ. αιώνα. Πρωτεύουσα της χώρας τότε ήταν η πόλη Ασσούρ. Άλλες μεγάλες πόλεις ήταν η Νινευή και η Αγάδη. Πολλές δυναστείες κυβέρνησαν το βασίλειο της Ασσυρίας. Κατά τη 2η χιλιετηρίδα π.Χ. η Ασσυρία υποτάχτηκε στους Αμορραίους, και κάποια στιγμή πέρασε στα χέρια των Χετταίων.

Β) ΜΕΣΟ-ΑΣΣΥΡΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Η δεύτερη περίοδος φτάνει ως τον 8ο π.Χ. αιώνα. Στην περίοδο αυτή γίνονταν σκληροί πόλεμοι με τους Βαβυλωνίους. Οι Ασσύριοι και οι Βαβυλώνιοι βασιλείς διεκδικούσαν τον τίτλο του «βασιλέα του Κόσμου».

Η άνοδος του Τιγλάθ Πελέσερ Α΄ (1112 - 1074 π.Χ. ) στο θρόνο, οδήγησε στην εξάπλωση της Ασσυριακής αυτοκρατορίας. Έτσι το 1100 π.Χ., οι Ασσύριοι κατέλαβαν τη Βαβυλώνα και έφτασαν μέχρι τον Εύξεινο Πόντο και τη Μεσόγειο θάλασσα.

Άλλοι βασιλείς την περίοδο αυτή ήταν ο Σαλμανασσάρ ο Α' και ο Ασσουρνασιρπάλ. Η αυτοκρατορία έφτασε σε μεγάλη ακμή τον καιρό του Σαλμανασάρ Γ΄ που έζησε στα μέσα του 9ου π.Χ. αιώνα. Οι εκστρατείες του επέκτειναν το κράτος και οι άφθονοι φόροι το πλούτισαν. Οι Ασσύριοι επεκτάθηκαν μέχρι την Κασπία θάλασσα, τα σύνορα της Αιγύπτου και την Ερυθρά θάλασσα. Ο Τιγλάθ Πελέσερ Γ΄ υπόταξε τη Συρία, τη Βαβυλωνία και άλλες γειτονικές χώρες. Αλλεπάλληλες επιδρομές εναντίον των Αιγυπτίων, των Χετταίων και των Κιμμερίων οδήγησαν το κράτος άλλοτε σε εξασθένηση και άλλοτε σε αύξηση της δύναμής του.

Κατά την περίοδο των Κριτών υποδούλωσαν το Ισραήλ. Πρώτα ο βασιλιάς Φαλώχ και μετά το 733 π.Χ. ο βασιλιάς Θαγλαθφαλλασάρ (Τιγλάθ-Πελέσερ), 745 - 728 π.Χ.) ή Φουλ (Δ' Βασιλειών 15,19. Α' Παραλειπομένων 5,26), κατέλαβαν τη Γαλιλαία, τη πεδιάδα Σαρών και τη Γαλαάδ, και έκανε τα βασίλεια του Ισραήλ και του Ιούδα υποτελείς σε φόρο (Δ' Βασιλειών 15,19-29). Τότε έπιασε αιχμάλωτο και τον Βεήλ, που υπήρξε ένας από τους αρχηγούς της φυλής του Ρουβήν και οδήγησαν τους Ισραηλίτες στη Χαλάχ (Χελάχ), στη Χαβώρ και στον ποταμό Γωζάν (Α' Παραλειπομένων 5,6. 5,25-26).

Ο βασιλιάς Σαλμανασάρ επιτέθηκε επίσης εναντίον του Ισραήλ, και εξανάγκασε τον βασιλιά του Ωσηέ να πληρώνει ετήσιο φόρο (Δ' Βασιλειών 18,9). Αργότερα ο Ωσηέ συμμάχησε με τον Αιγύπτιο βασιλιά Σω, για να απαλλαγεί από τους φόρους, όμως ο Σαλμανασάρ επιτέθηκε ξανά κατά του Ισραήλ, κατέλαβε τη Σαμάρεια, συνέλαβε και φυλάκισε τον Ωσηέ, και μετέφερε το λαό στην Ασσυρία (Δ' Βασιλειών 17,6-14). Το 701 π.Χ. ο βασιλιάς Σενναχειρείμ (Σενναχηρίμ, 704-681 π.Χ.) επιτέθηκε στις πόλεις του Ιούδα και τις κατέλαβε (Ησαΐας κεφ. 36,37), ενώ μετέφερε την πρωτεύουσα στη Νινευή. Στη συνέχεια όμως, οι Ασσύριοι έχασαν 185.000 στρατιώτες (Δ' Βασιλειών 19,35), και φονεύτηκε ο βασιλιάς από τους δύο γιους του (Δ' Βασιλειών 19,37). Τον διαδέχθηκε ο γιος του Εσαραδδών (Δ' Βασιλειών 19,37), ο οποίος επιτέθηκε κι αυτός στο βασίλειο του Ιούδα (Β' Παραλειπομένων 33,11-13), συλλαμβάνοντας το βασιλιά Μανασσή και μεταφέροντάς τους στη Βαβυλώνα.

Μετά από όλα αυτά άρχισε η εκπλήρωση της προφητείας του Ησαΐα, για την πτώση και τη καταστροφή της Ασσυρίας (Ησαΐας 10,12-15). Προς το τέλος του 7ου π.Χ. αιώνα η Ασσυρία έχασε τη δύναμή της. Η πόλη Ασσούρ κατελήφθη στα 614 π.Χ.. Δύο χρόνια αργότερα, το 612 π.Χ., κατελήφθη και η πρωτεύουσα Νινευή μετά από πολιορκία τριών ετών, και καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ όλη η Ασσυριακή αυτοκρατορία υποδουλώθηκε στη Βαβυλώνα.

Οι εκστρατείες των Ασσυρίων περιγράφονται στα βιβλία Δ' Βασιλειών (κεφ. 15,19 - κεφ. 19), Β' Παραλειπομένων (κεφ. 32), και Ησαΐας (κεφ. 36-39). Αρκετές αναφορές υπάρχουν και στους προφήτες (Μιχαίας κεφ. 1-3, Αμώς, Σοφονίας, Ωσηέ και Ναούμ).

8 Μα κι εσύ, Βαβυλώνα, γρήγορα θα καταστραφείς· μακάριος όποιος σου ανταποδώσει όσα μας έκανες!
9 Μακάριος εκείνος που θα πιάσει και θα συντρίψει στο βράχο τα βρέφη σου! Ψαλμός 137
 
Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το παγκόσμιο σοκ και την θλίψη που προκάλεσαν οι εικόνες της καταστροφής ανεκτίμητης αξίας προϊστορικών γλυπτών στο Μουσείο της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν να καταστρέφουν την Πέμπτη με μπουλντόζες μνημεία της ασσυριακής εποχής στην ιστορική πόλη Νιμρούντ κοντά στη Μοσούλη.

 Το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων του Ιράκ ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook ότι οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση στην ιστορική πόλη Νιμρούντ (πρόκειται για την αρχαία Χαλάχ) αρχίζοντας να καταστρέφουν μνημεία με μπουλντόζες.

https://www.youtube.com/watch?v=1Qc6xuVMrO4