logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Αντιπαλογνωσία

 
Για να καταπνιγεί κάθε εξέγερση, πριν ακόμα προλάβει να εκδηλωθεί, δεν απαιτούνται βίαια μέσα.
Οι χιτλερικές μέθοδοι είναι ξεπερασμένες
Αρκεί να δημιουργηθούν εξαρτήσεις τόσο ισχυρές ώστε η ιδέα και μόνο της εξέγερσης, να μην έρχεται στο μυαλό κανενός.
Θα ήταν ιδανικό η διαμόρφωση των ατόμων να ξεκινάει από την ώρα που γεννιούνται, με τη συρρίκνωση των έμφυτων ικανοτήτων τους.
Κατόπιν η εξάρτηση θα θωρακιστεί με τον δραστικό περιορισμό της παιδείας-προσανατολισμένης στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Ένα ακαλλιέργητο άτομο έχει στενό ορίζοντα σκέψης,όσο η σκέψη του περιορίζεται σε ασήμαντες ασχολίες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εξεγερθεί.
Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις,
ώστε η πρόσβαση στη γνώση να γίνεται ολοένα και δυσκολότερη στους πολλούς.
Θα χρησιμοποιείται η πειθώ κι όχι η ωμή βία.
Θα προβάλλονται μαζικά μέσω της τηλεόρασης ψυχαγωγικά προγράμματα,που θα κολακεύουν πρωτίστως το συναίσθημα και τα ένστικτα.
Το πνεύμα θ'απασχολείται με ο,τι ελαφρύ, ασήμαντο, παιδαριώδες.
Σ'ενα περιβάλλον ακατάσχετης φλυαρίας με αδιάκοπη μουσική υπόκρουση η ανάπτυξη της σκέψης θα παρεμποδίζεται.
Το σεξ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή των ανθρωπίνων ενδιαφερόντων-δεν υπάρχει καλύτερο κοινωνικό ηρεμιστικό.
Γενικά, θα κάνουν ο,τι περνάει απο το χέρι τους για ν'αποβάλλουν τη σοβαρότητα απο την ύπαρξη,να γελιοποιήσουν τα υψηλά ιδανικά, να καλλιεργήσουν μια διαρκή απολογία της ελαφρότητας, ετσι ώστε η διαφημιστική ευφορία να γίνει το μοντέλο της ανθρώπινης ευτυχίας και υπόδειγμα της ελευθερίας.
....
Ο,τι αποκοίμιζει τη διαύγεια του μαζικού ανθρωπου είναι κοινωνικά ωφέλιμο, ο,τι απειλεί να τον αφυπνίσει πρέπει να διακωμωδηθεί, να καταπνιγεί , να καταπολεμηθεί.
Κάθε θεωρία που θ'αμφισβητεί το σύστημα πρέπει να καταδικάζεται ως ανατρεπτική και τρομοκρατική, το ίδιο κι εκείνοι που την υποστηρίζουν.
L' obsolescence de l'homme.
Γκυντερ Αντερς, 1956. (Günther Anders)
("Η επαν-απαρχαίωση του ανθρώπου).

 

Οι κοινωνίες, θα ξανασυναντηθούμε και σας θα συντρίψουμε! Ο Πρόεδρος Τραμπ, σε πολεμική διάθεση, έδωσε τον παγκόσμιο τόνο

Date: 06/06/2021 Time: 12:34

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΩΡΑΣ Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Ο Πρόεδρος Τραμπ, στην ομιλία του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Βόρεια Καρολίνα, ήταν απλά καταιγιστικός και έστειλε μήνυμα σύγκρουσης προς όλες τις κατευθύνσεις. Ήταν ένας ήρεμος Τραμπ, αλλά γεμάτος αυτοπεποίθηση γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον.

Μίλησε για τη Γερμανία, την Κίνα, το εσωτερικό της χώρας, τις εκλογές, αλλά και το Φάουτσι. Αυτά που είπε, ήταν εκρηκτικά, από όποια πλευρά και αν τα εξετάσει κανείς. Μίλησε για την αναγκαστική διαγραφή του χρέους που έχουν όλες οι χώρες απέναντι στην Κίνα, ως μία μικρή αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστησαν από τον κορωνοϊό. Μίλησε και για επιβολή αποζημιώσεων, ύψους τουλάχιστον 10 τρις εκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως, αυτή του τη φράση περί διαγραφής χρέους, δεν πρέπει να την περάσουμε αψήφιστα, ούτε να την εστιάσουμε μόνο στην Κίνα. Ο Πρόεδρος, άνοιξε την συζήτηση για μία ευρύτερη μεθοδολογία απέναντι στις χώρες που έχουν καταστρέψει λαούς. Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, είναι από τις χώρες που έχουν καταστραφεί οικονομικά από την Ευρωζώνη και το Γερμανικό παράγοντα. Άρα λοιπόν, το θέμα τίθεται σε μία ευρύτερη πολιτικο-οικονομική και γεωπολιτική βάση μεταξύ των λαών και του Γερμανοκινεζικού Αριστερόστροφου Μέγα-Ναζισμού του Great Reset, που θέλουν να επιβάλουν στον πλανήτη.

Ο Πρόεδρος, εστίασε στην ομιλία του στον συμβολισμό της χθεσινής ημέρας, που ήταν η απόβαση στην Νορμανδία! Καθόλου τυχαία βέβαια! Είπε με λίγα λόγια στους Γερμανούς, ότι έχουμε καταλάβει τι κάνετε. Ενώ εσείς θέλετε φτηνό πετρέλαιο από την Ρωσία για τις βιομηχανίες σας, ταυτόχρονα θέλετε την Αμερική να πληρώνει για να διατηρεί στρατεύματα εκεί, προκειμένου να φυλάει την ακεραιότητά σας.

Ο Πρόεδρος, πάτησε τους Γερμανούς εκεί που πονάνε. Στην ευάλωτη γεωπολιτική τους θέση. Η Γερμανία, είναι μία ευάλωτη χώρα. Έχει στα δεξιά της την Ρωσία, στο βορρά την ανταγωνιστική Αγγλία και δυτικά τους Γάλλους. Επίσης, τους υπενθύμισε, ότι έχουν κατακλέψει τον Αμερικανικό πλούτο. Γνώριμη κατάσταση σε εμάς τους Έλληνες, που μας έχουν αρπάξει οι Γερμανοί, όλα τα περιουσιακά στοιχεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Επανέλαβε πολλές φορές στο ακροατήριό του, ότι η πρώτη τετραετία και όσα έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής, δεν είναι παρά μόνο η αρχή εξελίξεων και καταστάσεων που θα ακολουθήσουν. Είπε με έμφαση, ότι αυτά που θα συμβούν, θα είναι πρωτόγνωρα και δε θα πιστεύουν στα μάτια τους οι Αμερικανοί. Σε βίντεό του, πριν από την ομιλία στο συνέδριο, είπε, ότι η Γερουσία, το Κοινοβούλιο και ο Λευκός Οίκος, θα περάσουν στα χέρια του και στα χέρια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, πολύ νωρίτερα απ’ όσο νομίζει ο κόσμος.

Ό,τι σας είπα και εγώ στο τελευταίο μου άρθρο. Τώρα, εάν πιστεύετε σε συμπτώσεις, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι επ’αυτού. Ο Πρόεδρος της καρδιάς μας, είπε, ό,τι σας λέμε και εμείς στο The Flag Report, από πέρυσι που έσκασε ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ, δηλαδή, ότι ο Covid, χρησιμοποιήθηκε για να γίνει η μεγάλη νοθεία στις εκλογές, την οποία χαρακτήρισε, ως το έγκλημα του αιώνα. Μίλησε και για τις ποινικές ευθύνες που έχει ο Ζάκερμπεργκ σε αυτή την ιστορία.

Η δική μου πολιτική εκτίμηση είναι, ότι οι κοινωνίες θα ξανασυναντηθούμε σε κοινούς αγώνες και σε κοινά πεδία μάχης, όπως κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ελληνική κοινωνία, η εβραϊκή κοινωνία, η γαλλική κοινωνία, η ιταλική κοινωνία, η βρετανική κοινωνία, η πολωνική κοινωνία, όλοι θα κληθούμε να υπερασπιστούμε τις χώρες μας, την ελευθερία μας, τις περιουσίες μας, τη θρησκεία μας και το αυτοδιοίκητό μας.

Θα μας πάρει χρόνο, κόπο, αίμα και δάκρυα, αλλά θα κερδίσουμε! Θα τους διαλύσουμε στο τέλος αυτής της διαδρομής, θα επαναφέρουμε τη θανατική ποινή και θα οδηγήσουμε τον καθένα, όσο ισχυρός κι αν νομίζει ότι είναι, απέναντι στην κρίση αδέκαστων και έντιμων δικαστών. Δε θα πιάσουμε αιχμαλώτους για να τους χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα.

Ο κοινωνίες, έχουν μπει σε τροχιά σύγκρουσης με τα σάπια πολιτικά καθεστώτα που τα διοικούν. Δε θα περιμένουν τα πολιτικά κόμματα να αλλάξουν τα πολιτικά συστήματα των χωρών τους. Θα κινηθούν ανεξάρτητα από αυτά, σε εθνοαπελευθερωτικές συλλογικότητες. Η ιστορία 2.500 χρόνων, μας έχει δείξει, ότι κανένα ολοκληρωτικό και αυταρχικό σύστημα δεν μακροημερεύει. Μάλιστα, όσο πιο αυταρχικό και βίαιο είναι απέναντι στους πολίτες, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η βία που θα ασκήσει η κοινωνία πάνω του. Αφήστε λοιπόν, να βρίζουν τους πολίτες, ως ετερόκλητους όχλους και ως ψεκασμένους. Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για κάθε λέξη που ξεστομίζουν κατά της κοινωνίας. Κάθε φορά που εκβιάζουν τον λαό, για παράδειγμα με τα εμβόλια, τόσο περισσότερους αφυπνίζουν και τους θέτουν απέναντί τους.

Όπως είπε ο Πρόεδρος, ακόμα, δεν έχουν δει τίποτα. Είμαστε απλά στην αρχή…

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου.

Στις 18 Οκτωβριου του 2019 τρεις μεγάλοι οργανισμοί διοργάνωσαν μια άσκηση προσομοίωσης για επιδημία κορονοϊού που θα έχει δεκάδες εκατομμύρια θύματα παγκοσμίως και θα αναταράξει τις οικονομίες.
α) Το Johns Hopkins Center for Health Security.
β) Το World Economic Forum (ο διεθνής οργανισμός που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τον Ιανουάριο, την Ελίτ του χρήματος και σημαντικούς πολιτικούς ηγέτες στο καταφύγιο των Ελβετικών Άλπεων που λέγεται Νταβός).
γ) Το ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation.
Πληροφορίες από την ίδια τη σελίδα του Johns Hopkins Center θα βρείτε εδώ.
http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

Η άσκηση Event 201

Η άσκηση προσομοίωσης που ονομάστηκε Event 201 είχε σαν βασικό σενάριο πως ένας νέου τύπου κορονοϊός θα μεταδοθεί από τις νυχτερίδες στους χοίρους και από εκεί στους ανθρώπους. Το μέρος που θα ξεκινούσε η παγκόσμια πανδημία θα ήταν η Βραζιλία. Το μοντέλο του κορονοϊού που πρότειναν οι ειδικοί της άσκησης  είχε πολλές ομοιότητες με τον SARS, μεταδιδόταν όμως πολύ ευκολότερα  μέσα στην κοινωνική δομή από άτομα που δεν τα υποψιαζόταν κανείς γιατί παρουσίαζαν ήπια συμπτώματα.

Οι θάνατοι εξαιτίας αυτού του νέου κορονοϊού θα μπορούσαν  να  φτάσουν τους 65.000.000 παγκοσμίως…

Συνοψίζω τα ερωτηματικά που θα σας κατέκλυσαν διαβάζοντας αυτές τις πληροφορίες.

α) Πως προέβλεψαν οι διοργανωτές της άσκησης ότι η επόμενη επιδημία θα προέλθει από ένα  νέου τύπου κορονοϊό;
β) Πόσο μεγάλη σύμπτωση ήταν η άσκηση προσομοίωσης να γίνει μόλις δυο μήνες πριν το πρώτο κρούσμα στην Κίνα;
γ) Πως υπέθεσαν ότι ο νέος κορονοϊός θα έχει πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του SARS και θα διασκορπιζόταν μέσω ασθενών με πολύ ήπια συμπτώματα που δεν θα τους υποψιαζόταν κανείς;
δ) Πως γνώριζαν ότι θα ξεκινήσει από τις νυχτερίδες;
ε) Γιατί στην προσομοίωση ασχολήθηκαν και με την αναταραχή στις αγορές;

Το πρώτο κρούσμα, 17 Νοεμβρίου

Να προσθέσω εδώ πως το πρώτο κρούσμα στην Κίνα δεν εμφανίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 όπως πιστευόταν αρχικά αλλά παραπάνω από ένα μήνα νωρίτερα. Σύμφωνα με το South Morning China Post το πρώτο κρούσμα ήταν ένας 55χρονος από την επαρχία Χουμπέϊ που κόλλησε τον ιό στις 17 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι η άσκηση προσομοίωσης έγινε μόλις ένα μήνα πριν το πρώτο κρούσμα. Να επισημάνω επίσης ότι σύμφωνα με τη νεότερη εκδοχή ο ιός μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους μυρμηγκοφάγους και από εκεί στους ανθρώπους. Θυμίζω ότι η άσκηση προσομοίωσης έλεγε στο σενάριο της πως ο κορονοϊός μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους χοίρους και από εκεί στους ανθρώπους.

Οι αξιότιμοι καλεσμένοι

Ποιοι ήταν οι προσκεκλημένοι στην άσκηση; Εκπρόσωποι μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, παράγοντες της χρηματοπιστωτικής αγοράς, εκπρόσωποι πολυεθνικών, ακαδημαικοί Οργανισμών Υγείας, εκπρόσωποι του ΟΗΕ και μια πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA. Κανένας εκπρόσωπος από την κυβέρνηση Τραμπ δεν προσκλήθηκε αλλά η πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA υπήρξε και μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα. Αυτό σε συνδυασμό με την εκπροσώπηση του ΟΗΕ και των μεγάλων χρηματοπιστωτικών αγορών μας δείχνει ότι η άσκηση είχε έντονο παγκοσμιοποιητικό άρωμα.

Εξάλλου ο Μπιλ Γκέιτς, ο σημαντικότερος ίσως διοργανωτής του Event 201, είναι γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της παγκοσμιοποίησης ενώ έχει εκφραστεί αρνητικά για την απομονωτική πολιτική που σηματοδοτεί το America First του Τραμπ. Το ίδιο φυσικά και το World Economic Forum που πέρσι μετέδωσε το παρακάτω μήνυμα από την ετήσια σύνοδο του. “Η παγκοσμιοποίηση είναι μια ιδεολογία που τοποθετεί σε προτεραιότητα τη νεοφιλελεύθερη παγκόσμια τάξη υπεράνω των εθνικών συμφερόντων…Για να συναντήσουμε τις προκλήσεις της Παγκοσμιοποίησης 4.0 (έτσι ονομάζουν αυτή που θα προέλθει από την 4η βιομηχανική επανάσταση), οι παγκόσμιοι πρωταγωνιστές πρέπει να ξεκινήσουν και να εντείνουν ένα διάλογο που οδηγεί στην ενδυνάμωση μιας παγκόσμιας κυβερνητικής αρχιτεκτονικής”.

Βιολογικός πόλεμος

Θα μπορούσε ο κορονοϊός να είναι ένας τεχνητός ιός που κατασκευάστηκε στα πλαίσια βιολογικού πολέμου;

Προσέξτε ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 2015. Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα. Ερευνητές στις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Κίνα αναφέρουν στην επιθεώρηση Nature Medicine ότι δημιούργησαν τον νέο ιό συνδυάζοντας τμήματα του ιού του SARS και ενός συγγενικού κορονοϊού των νυχτερίδων με την ονομασία SHC014″.

Διάσημοι ιολόγοι και ειδικοί σε θέματα βιοασφαλείας είχαν εκφράσει ανησυχίες τότε. Για παράδειγμα ο Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι. «Αν ο ιός κατάφερνε να αποδράσει, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις» προειδοποίησε στο δικτυακό τόπο του Nature.

Αν λοιπόν κάποιοι συνθέτουν επικίνδυνους ιούς στα φανερά, φαντασθείτε τι γίνεται στα κρυφά. Ενδεχομένως τέτοια επικίνδυνα βιολογικά πειράματα χρηματοδοτούν οι μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων υπερδυνάμεων αλλά πιθανόν και κάποιοι μεγιστάνες του χρήματος.

Στόχος του πολέμου

Θα μπορούσε ο κορονοϊός που δοκιμάζει τώρα την ανθρωπότητα να είναι ένας ιός-Φρανκεστάιν που παράχθηκε τεχνητά και ελευθερώθηκε στη Γουχάν και στην ευρύτερη επικράτεια της για να πλήξει μια Κίνα που φιλοδοξεί το πολύ μέχρι το 2030 να έχει καταστεί η πρώτη παγκόσμια υπερδύναμη;

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι Κινέζοι. «Άντρες του αμερικανικού στρατού έφεραν την επιδημία του κορονοϊού στη Γουχάν» υποστήριξε στις 12 Μαρτίου ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Zhao Lijian. Οι Κινέζοι υποψιάζονται πως η αμερικανική στρατιωτική ομάδα των 300 ανδρών, που συμμετείχε στους διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες του CISM που έγιναν στη Γουχάν, μετέδωσε σκόπιμα στη χώρα τους τον ιό.

Η αμερικανική ομάδα παρελαύνει στη Γουχάν.

Σημειωτέον ότι η αμερικανική ομάδα παρέλασε στη Γουχάν στις 18 Οκτωβρίου του 2019. Δηλαδή ακριβώς την ίδια μέρα που ξεκίνησε η άσκηση προσομοίωσης για πιθανή επιδημία στις ΗΠΑ.

Θα μπορούσε η κυβέρνηση Τραμπ να εξαπολύσει ελεύθερο τον κορονοϊό στη Γουχάν για να τιμωρήσει την Κίνα που είναι ο βασικός γεωπολιτικός του αντίπαλος; Παρότι αυτό ισχυρίζονται οι Κινέζοι υπάρχει ο αντίλογος πως αν ξεκινούσε η επιδημία στη Γουχάν θα μεταδιδόταν παγκόσμια. Από τη Γουχάν ξεκινούν 60 αερογραμμές για τις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη. Άρα ο ιός θα έπληττε και τις ΗΠΑ του Τραμπ.

Αν θέλετε απαραίτητα να δούμε ποια ομάδα συμφερόντων θα είχε πραγματικό συμφέρον από μια παγκόσμια μετάδοση του κορονοϊού (που θα περιλάμβανε και τις ΗΠΑ) πρέπει να κοιτάξουμε μάλλον προς την ομάδα των ισχυρών του χρήματος που προωθούν την ατζέντα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης σαν δικτατορία των αγορών.

Οι  άνθρωποι της παγκοσμιοποίησης

Οι Παγκοσμιοποιητές βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία εξαιτίας του Brexit, της ανόδου των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στην ΕΕ και της πιθανότατης επανεκλογής του Τραμπ. Ανησυχούν πολύ όταν βλέπουν μαχητικά κινήματα όπως τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία και τους 1.500.000 διαδηλωτές της Χιλής που εξεγέρθηκαν απέναντι στην εξουσία του αυταρχικού  προέδρου. Βλέπουν ένα ολόκληρο πλανήτη σε επανάσταση εναντίον των νεοφίλ ιδεών τους. Πως θα καταφέρουν να επιβάλουν στους ήδη εξεγερμένους λαούς την 4η βιομηχανική επανάσταση που θα δημιουργήσει στρατιές εκατομμυρίων ανέργων; Πως θα δημιουργηθούν οι διεθνείς υπερσυγκεντρωτικές δομές για να επιβάλουν μια τέτοια μεγάλη οικονομική και κοινωνικοπολιτική αλλαγή;

Η επιδημία του κορονοϊού θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη, ειδικά αν είχε εκατομμύρια θύματα παγκοσμίως και προκαλούσε την καταστροφή των οικονομιών. Αντιπαγκοσμιοποιητικές κυβερνήσεις σαν του Τραμπ και του Τζόνσον θα έπεφταν από την κατακραυγή των λαών επειδή δεν διαχειρίστηκαν σωστά την αντιμετώπιση της επιδημίας. Οι λαοί μετά τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασαν θα ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν την ελευθερία τους αν τα μεγάλα συμφέροντα τους εξασφάλιζαν τη βιοασφάλεια από νέα μελλοντική επιδημία. Και επειδή δεν θα εμπιστευόντουσαν πλέον τα κράτη που απέτυχαν στην αντιμετώπιση της επιδημίας θα μπορούσαν να δεχτούν διεθνείς υπερσυγκεντρωτικές δομές που σε συνεργασία με τον ΠΟΥ θα πρότειναν σκληρά πρωτόκολλα για τη βιοασφάλεια.

Η κουλτούρα του φόβου και του εγκλεισμού που θα αναπτυχθεί αυτό το διάστημα εξυπηρετεί πολύ τους ισχυρούς του χρήματος. Στο εξής αντί για διαδηλώσεις θα μένουμε σπίτι όποτε το κρίνουν σκόπιμο οι διεθνείς οργανισμοί. Αλλά και η καταστροφή των εθνικών οικονομιών θα μπορούσε να γίνει αφορμή για επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας. Μέσω ενός νέου Μπρέτον Γουντς στο οποίο οι Μπάνκστερς θα επέβαλαν νέους όρους στους φτωχοποιημένους λόγω της ύφεσης λαούς. Το καρότο θα ήταν ένα μεγάλο κούρεμα του παγκοσμίου χρέους, τόσο των κρατών, όσο και του ιδιωτικού χρέους. Καθώς και ένα παγκόσμιο Σχέδιο Μάρσαλ που θα χρηματοδοτούνταν από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και πλήθος αεροπλανικού χρήματος. Το μαστίγιο όμως θα ήταν η απώλεια κρίσιμων ελευθεριών από τους λαούς και η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών τους. Οι κυβερνήσεις των  κατεστραμμένων κρατών θα προσκυνούσαν τους ισχυρούς του χρήματος για να μη μείνουν έξω από το πακέτο της παγκόσμιας οικονομικής διάσωσης.

Συμπέρασμα

Διευκρινίζω πως όλο το παραπάνω δυστοπικό σενάριο που περιγράφω, είναι ένα σενάριο και τίποτα παραπάνω. Στην πράξη μπορεί ο ιός στη Γουχάν να ξέσπασε φυσικά από τις κακές διατροφικές συνήθειες των Κινέζων και να μην είναι ιός-Φρανκεστάιν. Τίποτα δεν αποκλείει εξάλλου ότι το σενάριο του Event 201, που έθεσαν σαν υπόθεση εργασίας οι Παγκοσμιοποιητές του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των πολυεθνικών, απλά να έπεσε διάνα στις προβλέψεις του λόγω των ειδικών γνώσεων των επιστημονικών συνεργατών του.

Σε κάθε περίπτωση όμως,  ακόμη και αν η επιδημία του κορονοϊού δεν είχε σπόνσορες, να μην έχετε αμφιβολίες πως οι ομάδες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων συνεδριάζουν σχεδόν καθημερινά αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.  Με θέμα το πως θα επιβάλουν την ατζέντα τους στη ΜΚ (μετά κορονοϊό) εποχή. Τρεις μεγάλες ομάδες θα συγκρουστούν, οι Παγκοσμιοποιητές, οι αντιπαγκοσμιοποιητικές κυβερνήσεις σαν αυτές του Τραμπ και του Τζόνσον και η Κίνα.

Αν επικρατήσουν οι πρώτοι θα έχουμε μεγάλες αλλαγές που θα διευκολύνουν νέες διεθνείς δομές για την Globalization 4.0 που θέλει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Αν επιβιώσουν της κρίσης οι Αντιπαγκοσμιοποιητές θα έχουμε ανάσχεση της παγκοσμιοποίησης και ισχυρά εθνικά κράτη στη Δύση που θα αντιμετωπίσουν την Κίνα και την ΕΕ. Και αν επιβιώσει η Κίνα, που κατάφερε σε βάρος των προβλέψεων να βγει απρόσμενα νικήτρια στη μάχη με τον κορονοϊό, θα έχουμε μια άλλου τύπου παγκοσμιοποίηση. Αυτή που θα καθοδηγείται από το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα μέσω του υπέρ-πρότζεκτ Μια Ζώνη Ενας Δρόμος. Όσο για τους λαούς ας φροντίσουν σε αυτή την πονηρή περίοδο να μην παραιτηθούν εύκολα των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους. Κανένας εξουσιαστής δεν μπορεί να επιβάλει ατζέντες ερήμην τους αν αποφασίσουν να διεκδικήσουν το μέλλον τους.

new-economy.gr

Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται ενεργά υπέρ των παρανόμως εισερχομένων και παραμενόντων στην Ελλάδα μεταναστών, θα πρέπει να αποδείξουν ενεργά και στην πράξη το ενδιαφέρον για αυτούς.

Η λύση έρχεται από τον Καναδά και δείτε γιατί.

Μια ελευθερόφρων Καναδή κυρία, έγραψε πολλές επιστολές προς την Καναδική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση των αιχμάλωτων ανταρτών (τρομοκρατών) που κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος στο Αφγανιστάν.

Απαίτησε δε μια απάντηση στις επιστολές της και τελικά έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον ίδιο Υπουργό Άμυνας του Καναδά:

Αγαπητή ενδιαφερόμενη συμπολίτισσα,

Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη επιστολή σας, στην οποία εκφράζετε την έντονη ανησυχία σας για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών Ταλιμπάν της Αλ Κάιντα που συλλαμβάνονται από τις Καναδικές δυνάμεις, και στη συνέχεια παραδίδονται στην Κυβέρνηση του Αφγανιστάν και σήμερα κρατούνται από Αφγανούς υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος του Αφγανιστάν.

Η Διοίκηση μας λαμβάνει σοβαρά υπόψιν αυτά τα θέματα και οι απόψεις σας έχουν ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα εδώ στην Οττάβα. Θα ικανοποιηθείτε όταν πληροφορηθείτε, ότι χάρη στις ανησυχίες πολιτών, όπως εσείς, δημιουργήσαμε ένα νέο τμήμα, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ονομάζεται πρόγραμμα «Προοδευτικών Αποδεχόμενων την Ευθύνη για Δολοφόνους», ή ΠΑΕΔ για συντομία.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου αυτού προγράμματος, έχουμε αποφασίσει να μεταφέρουμε έναν τρομοκράτη και να τον θέσουμε υπό την προσωπική σας φροντίδα.

Ο προσωπικός σας κρατούμενος έχει επιλεγεί και έχει προγραμματιστεί για μεταφορά, υπό την συνοδεία βαριά οπλισμένου φρουρού στην κατοικία σας στο Τορόντο την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (μπορείτε απλά να τον φωνάζετε Ahmed) πρέπει να τύχει φροντίδας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτείτε στην προσωπική σας επιστολή διαμαρτυρίας!

Είναι πιθανόν να χρειαστεί να προσλάβετε κάποιους βοηθούς επιβλέποντες.

Εμείς θα διενεργούμε εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα πρότυπα φροντίδας σας για τον Ahmed είναι ανάλογα με αυτά που τόσο έντονα συνιστάτε στην επιστολή σας.

Αν και ο Ahmed είναι αντικοινωνική προσωπικότητα και εξαιρετικά βίαιος, ελπίζουμε ότι η ευαισθησία σας σε αυτό που περιγράφεται ως “πρόβλημα συμπεριφοράς” θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα του.

Ίσως έχετε δίκιο στην περιγραφή των προβλημάτων αυτών ως “απλές πολιτιστικές διαφορές”.

Αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδιάζετε να του προσφέρετε συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση στο σπίτι.

Ο τρομοκράτης που υιοθετήσατε είναι εξαιρετικά ικανός στην μάχη σώμα με σώμα και μπορεί να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή με τόσο απλά αντικείμενα όπως ένα μολύβι ή ένας νυχοκόπτης.

Σας συμβουλεύουμε να μην του ζητήσετε να επιδείξει αυτές τις δεξιότητες στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας σας γιόγκα. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τυχόν Εβραίους φίλους, γείτονες ή συγγενείς για τον φιλοξενούμενό σας, εφόσον θα μπορούσε να ταραχθεί ή ακόμα και να καταστεί βίαιος.

Αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να τον κατανοήσετε.

Είναι επίσης ειδικός στο να κατασκευάζει μια ευρεία ποικιλία εκρηκτικών μηχανισμών από κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, οπότε μπορείτε, αν θέλετε, να διατηρήσετε τα στοιχεία αυτά κλειδωμένα, εκτός αν (κατά τη γνώμη σας) αυτό μπορεί να προσβάλει την προσωπικότητά του.

Ο Ahmed δεν θα επιθυμούσε πολλά πάρε-δώσε με εσάς ή τις κόρες σας (εκτός από τη σεξουαλική εκμετάλλευση) από τη στιγμή που βλέπει τις γυναίκες ως υπανθρώπους, μορφή ιδιοκτησίας που ως εκ τούτου δεν έχουν δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης στις σεξουαλικές του απαιτήσεις.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον ίδιο και έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα να δείχνει βίαιες τάσεις γύρω από τις γυναίκες που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με το νέο ενδυματολογικό κώδικα που θα “συστήσει” ως πιο κατάλληλη ενδυμασία.

Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την συγκυρία και με την πάροδο του χρόνου θα απολαύσετε την ανωνυμία που προσφέρει η μπούρκα.

Απλά θυμηθείτε ότι όλα είναι μέρος της «κουλτούρας του σεβασμού των θρησκευτικών του πεποιθήσεων», όπως περιγράφεται στην επιστολή σας.

Εκτιμούμε πραγματικά όταν οι πολίτες μας ενημερώνουν με τον κατάλληλο τρόπο για να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Παρακαλούμε να προσέχετε τον Ahmed και να θυμάστε ότι θα σας παρακολουθούμε.

Καλή τύχη και ο Θεός να σας ευλογεί.

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννά η κότα!
 Γράφει ο Αρείων Κυριάκος Ν Χιώτης.
 
Πριν χρόνια διάβασα μια φράση πολύ σημαντική από κείμενο του αείμνηστου, μεγάλου ιστορικού, δασκάλου και συμπατριώτη Σαράντου Καργάκου. «Πρέπει να καταλάβουμε τι θέλουμε…. Τον Λυκούργο της Σπάρτης ή την Σπάρτη του Λυκούργου»;

Με αφορμή λοιπόν αυτόν τον προβληματισμό που έθεσε ο «Δάσκαλος» είναι εύλογο να ρωτήσω: Ρόλο έχει ο τίτλος του δόγματος και της θρησκείας ή τα βαθύτερα νοήματα που μεταφέρουν μέσα από τα γραπτά και τους κανόνες τους; Και αυτό, για να δούμε τι κοινωνία θέλουμε τελικά;

Μήπως άλλα μας λένε και άλλα διαβάζουμε στα ιερά γραπτά κείμενα;

Μήπως η έλλειψη διαλόγου και η καθιέρωση μονόλογων από παπάδες και θεολόγους εξάλειψαν την αλήθεια;

Μήπως το εκ του ασφαλούς ποίμνιο τους αποχαύνωσε με τις στερεοτύπες αφηγήσεις που τελικά δεν πατάνε ούτε στα θρησκευτικά τους κείμενα;

Ακλουθούν δυο ιερά κείμενα, το ένα χριστιανικό και το άλλο της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας.

Ποιο τελικά μπορεί να μας αντιπροσωπεύσει καλύτερα και ποιος ύμνος είναι αυτός που μας ωθεί άμεσα να κινήσουμε προς την ΑΡΕΤΗ;

Για αρχή δεν θα χρειαστεί να γράψω ποιο είναι ποιου και τι…….

«Ιερό Κείμενο» πρώτο 1ο 
Άκουσε με, συ ο βοηθός των ανθρώπων,
πού δίδεις την τολμηράν νεότητα,
λάμπρυνε από υψηλά τον ιδικόν μας βίον με λαμπρό γλυκύ φως,
και δώσε μου δύναμιν πολεμικήν
δια να ήμπορώ να αποτρέψω την πικρήν κακία
από το δικό μου κεφάλι
και να παρακάμψω την απατηλήν ορμήν της ψυχής
και να συγκρατώ αφ’ ετέρου την ορμητικήν μανίαν του θυμού,
ο οποίος με εξοργίζει διά να επεμβαίνω εις την παγεράν βοήν της μάχης.
Αλλά συ, ώ μακάριε, δώσε μου θάρρος,
δια να παραμένω σταθερός εις τους αβλαβείς θεσμούς της ειρήνης
και να αποφεύγω την μάχην των εχθρών και τον βίαιον θάνατον.

«Ιερό Κείμενο» δεύτερο 2ο 

….μη με κρίνεις τον δούλο σου, γιατί, αν θελήσεις να μας κρίνεις, δεν θα δικαιωθεί κανένας από τους ζωντανούς. Διότι κυνήγησε ο εχθρός (διάβολος) την ύπαρξή μου, ταπείνωσε και εξευτέλισε στην γη την ζωή μου. Και με κάθισε στα σκοτεινά μέρη του Άδη και κινδυνεύω να πάθω τα όσα παθαίνουν όσοι πέφτουνε στον Άδη. Γέμισε από αθυμία το πνεύμα μου, γέμισε από ταραχή μέσα μου η καρδιά μου………. Χάρης του ονόματός σου θα μου δώσεις ζωή. Με τη δικαιοσύνη Σου θα βγάλεις από τη θλίψη την ψυχή μου. Και με το έλεός Σου θα αφανίσεις τους εχθρούς μου. Και θα καταστρέψεις όλους εκείνους που θλίβουν την ψυχή μου, γιατί εγώ είμαι δούλος Σου.

   Το πρώτο κείμενο είναι Ομηρικός Ύμνος του ΑΡΕΩΣ (κατά τα άλλα όπως μας μάθαιναν ο αιμοσταγής ΑΡΗΣ)  όπου ο προσευχόμενος ευελπιστεί και ζητά από τον θεό να…. «παραμένω σταθερός εις τους αβλαβείς θεσμούς της ειρήνης και να αποφεύγω την μάχην των εχθρών και τον βίαιο θάνατον».
 
 Το δεύτερο κείμενο είναι η Παράκληση της Παναγίας όπου ο προσευχόμενος ζητά από την Παναγία.. «θα αφανίσεις τους εχθρούς μου. Και θα καταστρέψεις όλους εκείνους που θλίβουν την ψυχή μου»,(δηλαδή να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα) αρκεί να σκεφτούμε ότι εχθρός ή εκείνος που θλίβει την ψυχή του ίσως να είμαι εγώ ή εσύ ή το παιδί σου…… 

   Οι τίτλοι των θρησκειών και των δογμάτων, όπως ακόμα τα αξιώματα και ο προσηλυτισμός δεν έφτιαξαν ποτέ σωστές ανθρώπινες κοινωνίες αλλά σκοταδισμό και ραγιαδισμό . 


    Πίστεψε ότι θες ……ψάξε όμως τι σου προσφέρουν και αν αυτά που σου λένε τα πρεσβεύουν ή τα λένε κατά περίπτωση ενώ τα κείμενα τους γράφουν άλλα!

Αν δεν ψάξεις μόνος τις πηγές…. εύκολα θα πέσεις θύμα θρησκευτικών εμπόρων που δεν ξέρουν τι πωλούν αλλά ξέρουν πολύ καλά, πίστεψε με εδώ και αιώνες…. πώς να πωλούν!

KORANI STA ELLINIKA 

Η επίσημη μετάφραση της Σαουδικής Αραβίας ΕΔΩ: http://qurango.com/download/greek.pdf:

Ελάχιστα από τα “ιερά εδάφια” του Κορανίου

Σούρα ελ-Μπάκαρα

171. «Το παράδειγμα των απίστων μοιάζει μ’ αυτόν που φωνάζει σ’ εκείνον που δεν ακούει παρά μόνον τις κραυγές και τους κλαυθμούς χωρίς να καταλαβαίνει τίποτε. Είναι κουφοί άλαλοι και τυφλοί και τίποτε δεν καταλαβαίνουν.»

191. «Φονεύετέ τους (τους απίστους) και διώχτε τους, από κει που σας έδιωξαν…».

193. «Πολεμάτε τους ώσπου να μην σας καταδιώξουν στην ειδωλολατρία και να υπερισχύσει η πίστη στον Αλλάχ…».

221. «Και μη παντρεύεστε άπιστες γυναίκες μέχρις ότου πιστέψουν. Μια σκλάβα που πιστεύει είναι καλύτερη από μια άπιστη ακόμα κι να σας γοητέψει. Ούτε να παντρεύετε τις κόρες σας με άπιστους...».

223. «Οι γυναίκες σας είναι για σας όπως η καλλιεργήσιμη γη. Καλλιεργήστε την όποτε και όπως θέλετε… ».

244. «Πολεμάτε υπέρ του Αλλάχ και μάθετε ότι ο Αλλάχ όλα τα ακούει και όλα τα γνωρίζει.».

Σούρα αλ-Ιμράν

56. «Κι όσο αφορά εκείνους που αρνήθηκαν την Πίστη, θο τους τιμωρήσω με σκληρά βασανιστήρια σ΄ αυτόν τον κόσμο και τον άλλο και κανείς δεν θα βρεθεί να τους βοηθήσει.».

118. «Ώ σεις που πιστεύσατε! Μην έχετε οικειότητα με όσους είναι έξω από τις θέσεις σας. Δεν θα παραλείψουν να σας διαφθείρουν.»

131. «Να φοβάστε τη Φωτιά που έχει ετοιμαστεί για όσους έχουν αρνηθεί την Πίστη.»

151. «Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στις καρδιές των απίστων…»

157. «Αν σκοτωθείτε ή πεθάνετε για χάρη του Αλλάχ, η ευσπλαχνία και η επιείκεια από τον Αλλάχ είναι πολύ καλύτερες…»

169. «Και μή νομίσετε ότι όσοι σκοτώθηκαν για το όνομα του Αλλαχ είναι πεθαμένοι. Όχι! Ζουν, βρίσκοντας τη διατροφή τους στην παρουσία του Κυρίου τους.»

178. «Κι ας μη νομίσουν οι άπιστοι ότι η αναβολή που τους δίνουμε είναι καλό γι’ αυτούς. Τους δίνουμε αναβολή γιατί ειναι ενδεχόμενο να αυξηθούν στην ανομία τους, οπότε τους περιμένει ατιμωτική τιμωρία.»

Σούρα ελ-Νισά

15. «Και όσες από τις γυναίκες σας είναι ένοχες μοιχείας, τότε καλέστε τέσσερις μάρτυρες από σας. Αν αυτοί μαρτυρήσουν τότε περιορίστε τες στα σπίτια ώσπου ο θάνατος να τις διεκδικήσει...»

24. «Επίσης απαγορεύεται να παντρεύεστε με έγγαμες γυναίκες εκτός από εκείνες που το δεξί σας χέρι εξουσιάζει (ως αιχμάλωτες).»

34. «Οι άνδρες είναι οι προστάτες και οι Κύριοι των γυναικών, γιατί ο Αλλάχ έχει χαρίσει ανώτερο βαθμό στους άνδρες από τις γυναίκες [...] Όσο για τις γυναίκες εκείνες που φοβάστε για την παρακοή τους, συμβουλέψτε τες πρώτα, έπειτα αρνηθείτε να μοιραστείτε μαζί τους το κρεβάτι τους και τέλος να τις δείρετε ελαφριά.»

56. «Όσοι αρνήθηκαν τα σημεία μας σύντομα θα τους κάψουμε με την Φωτιά κι όσες φορές θα ψήνονται τα δέρματά τους θα τα αντικαθιστούμε με άλλα δέρματα, ώστε να δοκιμάζουν συνεχώς τον βασανισμό.»

76. «Εκείνοι που πίστευσαν πολεμούν υπέρ του Αλλάχ.»

84. «Πολέμα λοιπόν υπέρ του Αλλάχ. Ευθύνη δεν έχεις παρά μόνο για τον εαυτό σου. Να εξεγείρεις τους πιστούς στη μάχη.»

89. «...Αν όμως επιστρέψουν στην απιστία, τότε συλλάβετέ τους και σκοτώστε τους όπου κι αν τους βρίσκετε.»

Σούρα ελ-Μάτντε

33. «Η τιμωρία εκείνων οι οποίοι πολεμούν τον Αλλάχ και τον Απόστολό του, και διαβιούν στη γη άσχημα, είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια αντίπλευρα...»

38. «Και κόψτε τα χέρια του κλέφτη και της κλέφτρας: παραδειγματική τιμωρία, για το έγκλημά τους από τον Αλλάχ.»

 

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/Toisellisin/posts/3699983853360213?__tn__=K-R

DOLOMATIKO KALO

 

Στην πανανθρώπινη ιστορία υπάρχουν μόνο δυο είδη ανθρώπων: οι άνθρωπο-θήτες και τα ανθρωπο-θύματά τους. Αν ορίσουμε ως «καλό» κάθε τι χρήσιμο και επιθυμητό, με μια μόνο ματιά στην ιστορία θα δούμε ότι αυτό ακριβώς το "καλό" είναι το βασικότερο εργαλείο του έξυπνου ανθρωποβόρου παγιδοποιού! ΜΆΛΙΣΤΑ ΌΣΟ ΠΙΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΌ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΤΟ "ΚΑΛΌ", ΤΌΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌΤΕΡΟ ΔΌΛΩΜΑ ΠΑΓΊΔΕΥΣΗΣ ΓΊΝΕΤΑΙ! Η ιστορία απέδειξε, πως όλα τα "καλά" του κόσμου μας, (πνευματικά και υλικά), έχουν επανειλημμένως επιδέξια μετατραπεί, σε αποτελεσματικά θανάσιμα δολώματα! Καιρός λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε, πως με τόσους αυτόκλητους παγιδοποιούς "σωτήρες"και «αλιείς ανθρώπων», (Ματθαίος 4:19) που διαχρονικά μας περιστοιχίζουν, η αναζήτηση του πραγματικού καλού... είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη υπόθεση! Η κρίσιμη λοιπόν ερώτηση είναι: τι πρέπει να προσέχουμε σε οποιοδήποτε προσφερόμενο "καλό"; Η απάντηση είναι πλέον αυτονόητη: Προσεχουμε και ερευνουμε προσεκτικα αν το προσφερομενο "καλό", συνδέεται, περιβάλλεται ή περιέχει "άγκιστρα" δουλοποίησης, υποταγής ή εξόντωσης. Αυτό εννοούσε Φρήτριχ Νίτσε όταν έλεγε: «Η ηθική είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για να σέρνεις την ανθρωπότητα από τη μύτη».

 

Περί δόλου, αντιδόλου, αυτογνωσίας και αντιπαλογνωσίας
 Του Μ. Καλόπουλου
 

Ποσειδόνας είπε: Όσοι δεν απομυθοποιούν τις ιστορίες της Αγίας Γραφής, είναι συνένοχοι!
.............
Μαίανδρος είπε: Πολύ όμορφες επισημάνσεις κ. Καλόπουλε, αν έχετε πρόχειρα κείμενα που προάγουν το οδυσσειακό πνεύμα που συνεχώς τονίζετε παρακαλώ ανεβάστε τα.
Θα μου πείτε, θα πρέπει να ανεβάσω όλο τον Όμηρο!!!
Πολύ περιεκτικά και επιλεγμένα όπως πράξατε και στο παρελθόν.
.............


Ο Καλόπουλος απάντησε: Όπως πολύ σωστά επισημαίνετε φίλοι μου Μαίανδρε και Ποσειδώνα, ο Όμηρος είναι στην αφετηρία των αναζητήσεων μας, αλλά ίσως και η αιτία της ταλαιπωρίας μας. Για κάποιο λόγω η φιλοσοφημένη ανθρωπότητα υιοθέτησε τις ηρωικές εξάρσεις του Αχιλλέα, αλλά όχι και το βαθυστόχαστο πολυμήχανο φυλακτήριο και διεκδικητικό νου του Οδυσσέα. Σημαντικό είναι να κατανοηθεί πως το αχίλλεια μοντέλο χρησιμοποιεί αρετές και ικανότητες για να υπηρετήσει προσωπικές φιλοδοξίες όπως συναισθηματισμούς και υστεροφημία, ενώ το οδυσσειακό υπηρετεί περά απ αυτά και μια μεγάλη ιδέα, όπως η νίκη της παράταξης την απελευθέρωση της οικογενείας και της πατρίδος.Στα δυο μεγάλα έργα του, το ηρωικό στοιχειό (αχιλλειακό και το οδυσσειακό) πρωταγωνιστεί σε δυο άκρως ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Όμως και στην πλέον επιφανειακή σύγκριση των δυο έργων του, (Ιλιάδα και Οδύσσεια), γίνεται φανερό πως η πρόταση ζωής του φωτισμένου Ομήρου, γέρνει αισθητά προς το οδυσσειακό μοντέλο. Το δίδαγμα του ολοφάνερο, και η υπεροχή του οδυσσειακού τρόπου ζωής και μάχης, έχει ενδιαφέρουσες πτυχές που δυστυχώς ποτέ δεν μελετηθήκαν, και το χειρότερο ποτέ δεν ενσωματώθηκαν ικανοποιητικά στον τρόπο σκέψης και ζωής των ανυπεράσπιστων παραγωγών πολιτισμού.

Δεν ξέρω γιατί (ίσως και να είναι εντελώς αναμενόμενο) ο πολιτισμός έχει την τάση να ξεχνιέται σε δημιουργικά έργα ειρήνης. Απ’ την άλλη μεριά, υπάρχουν όλοι εκείνοι οι υπερδραστήριοι, εμπνευσμένοι κατασκευαστές δόλου, όλα εκείνα τα συνωμοτικά, πολεμόχαρα, επιδρομικά άτομα του κόσμου μας, που η μόνη τους έγνοια και απασχόληση, είναι η θυματοποίηση, η υποδούλωση, η αρπαγή και η εκμετάλλευση, των εκλεκτών προϊόντων που παράγει ο πολιτισμένος κόσμος γύρο τους. Έτσι μοιραία η συγκρουσιακή βάση είναι ανισοβαρής.
Αυτοί οι δόλιοι άνθρωποι, εξελιχθήκαν από απλοί τυχοδιώκτες, στους σημαντικότερους εκτιμητές των πολιτισμικών προϊόντων, και κατ’ επέκταση στους πλέον αετονύχιδες δημιουργούς ευκαιριών για ίδιον όφελος. Σε δόλιους έμπορους πολιτισμού, που παριστάνουν τους ευγενείς προστάτες του.
Απ’ τη μια λοιπόν υπάρχει η ελεύθερη χωρίς σκοπό και στόχο, ακατάσχετη παραγωγή πολιτισμού, και απ’ την άλλη, οι πανούργοι διαχειριστές όλης αυτής της ακηδεμόνευτης πανίσχυρης δύναμης, που λέγεται πολιτισμός. Έτσι, τη βοηθεία του πολιτισμού, ο ΔΟΛΟΣ κατέστη, όχι μόνο ο κορυφαίος εργοδότης του κηδεμονευόμενου πλέον πολιτισμού, αλλά και ο φυσικός ηγέτης του κόσμου! Στην κυριολεξία ο αφρούρητος πολιτισμός έκανε πανίσχυρους τους καταδολίευτες του!Τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της κατάντιας τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά. Χιλιάδες επί χιλιάδων μορφωμένοι, βαθυστόχαστοι καθηγητές και υποψιασμένοι και ενδεχομένως πάμπλουτοι σε υλικές και λοιπές ικανότητες άνθρωποι (ακριβώς όπως ο Αχιλλέας) νοιάζονται μεν για τις αδικίες που γίνονται εις βάρος τους (και απεργούν "θυμώνουν" όπως ο Αχιλλέας) αλλά ποτέ δεν έχουν κατά νου την γενικότερη νίκη της πνευματικότητας που υποτίθεται πως υπηρετούν. Βλέπεις, ο "δούρειος ίππος" θέλει όραμα, ομαδικότητα και διοικητική επάρκεια που μόνο ένας πολυμήχανος (οδυσσειακός) νους μπορεί να διαθέτει. 
Δυστυχώς αυτό ακριβώς το σημαντικότερο "περί δόλου" κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας, δεν γράφτηκε ακόμα. Σ’ έναν πολιτισμό με στοιχειώδεις προϋποθέσεις εδραίωσης και επιβίωσης, οι πραγματείες περί ιστορικού δόλου, θα έπρεπε να γεμίζουν ολόκληρες βιβλιοθήκες. Στον δικό μας, στον ολοφάνερα θνησιγενή και φρικτά υπόδουλο πολιτισμό όμως, υπάρχουν ελάχιστες ικανοποιητικές "περί δόλου" προσεγγίσεις, και το χειρότερο, ακόμα λιγότερες ευκαιρίες κοινοποίησης αυτών των σωτήριων υποψιασμών, έτσι η πανάρχαια μηχανή του σωτηριακού δόλου, η «άγκυρα της ελπίδας», ή αλλιώς η τυφλή θρησκευτική πίστη (υποτέλεια), μεσουρανεί ακόμα ανενόχλητη. Ο κόσμος μας είναι ανυπεράσπιστος, ακριβώς στο βαθμό που αγνοεί την ιστορία και τις παραλλαγές του καλού και του κακού δόλου.

Γεννιέται λοιπόν η σημαντική ερώτηση, γιατί οι σοφοί όλων των εποχών δεν ανέδειξαν τον έντεχνο δόλο ως το σημαντικότερο όπλο, και στην περίπτωσή μας, ως την μεγαλύτερη απειλή όλων των εποχών; Μια πρόχειρη απάντηση είναι, επειδή πολύ απλά δεν τον εγνώριζαν σε βάθος. Οι τελευταίοι είκοσι αιώνες, μας βύθισαν πράγματι σε μια εποχή πρωτόγνωρου εξουσιαστικού δόλου απίστευτων διαστάσεων.Απ’ την άλλη δεν είμαι καθόλου σίγουρος, πως η φωτισμένη αρχαιότητα αγνοούσε την συγκεκριμένη απειλή. Ο Όμηρος, με κεντρικό του ήρωα τον πολυμήχανο κατασκευαστή δόλων Οδυσσέα, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επ’ αυτού. Ενδεχομένως διάσπαρτα στα ελληνικά κείμενα να υπάρχουν πολλές ακόμα υπέροχες συνταγές πολύτιμης αντιπαλογνωσίας, και αφυπνιστικές περιγραφές δόλου, ή αν θέλετε αντι-δόλου, που δεν έχουν αναδειχθεί ακόμα από την μονομερή αρχαιολατρική προσέγγιση αυτών των κειμένων!Η επιστήμη της κοινωνικής παθολογίας, έχει επειγόντως ανάγκη από επαναστατικές λεπτομερείς αναθεωρήσεις σ’ αυτή ακριβώς την κατεύθυνση. Δυστυχώς τον ιστορικό δόλο, τον αντιλαμβάνεται μόνο οποίος γνωρίζει άριστα την γέννηση, την ιστορία, την δομή, της παραλλαγές και την λειτουργία του, και τέτοιος κλάδος επιστήμης δεν έχει ακόμα εμφανιστεί.Ο σημερινός πολιτισμένος κόσμος, είναι τόσο ευάλωτος και ανυπεράσπιστος, που θυμίζει παιδική χαρά. Στα μάτια των διαχρονικών μάγων του δόλου, είναι ένα απέραντο αφύλακτο θησαυροφυλάκιο. Αυτοί οι κουρσάροι της ανθρωπότητας, πάνοπλοι και πανευτυχείς, δικαιολογημένα γελούν με την καρδιά τους εις βάρος μας. Γι’ αυτούς, λαοί ολόκληροι δεν προβάλουν παρά αστείες άμυνες, αόπλων προβάτων και άφωνων ψαριών!
Το οπλοστάσιό τους, ούτε τεράστιο ούτε ακατανόητο είναι, απλά τα όπλα (άγκιστρα) του δόλου, είναι ντυμένα με ολόγλυκο σωτηριακό περίβλημα, όπως πρέπει να είναι κάθε σωστό δόλωμα, και στοχεύουν χαμηλότερα απ’ των ορίζοντα κατανόησης του μέσου ανθρώπου. Έτσι με κορυφαίο δόλωμα την εύγευστη ψυχοσωτήρια θεολογία, αιώνες τώρα, σιτίζουν λαούς ολοκλήρους με χαμηλές δόσεις δηλητηρίων, που προκαλούν τον ισόβιο λήθαργο της λογικής! Θλιβερό αποτέλεσμα: διαχειριστής και εργοδότης του πολιτισμού ο πανέξυπνος δόλος!

Οι περισσότεροι γύρω μας βλέπουν αστοχίες των πολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών συστημάτων και μια σειρά από επίμονες συμπωματικές αποτυχίες! Εμείς όμως γνωρίζουμε, ότι βρισκόμαστε στο μέσον ενός ακατασίγαστου πολέμου ολοκληρωτικής σκλαβιάς και υποτελείας των λαών, και οι πάσης φύσεως φυτευτοί μας ηγέτες, κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, υπακούοντας πειθήνια στα νεύματα της δόλιας υπερκείμενης εξουσίας τους.Ο απανταχού παρόν αναβλύζων παιδισμός που μας περιβάλει λοιπόν, έχει την εξήγησή του. Ταΐζοντας μας με υπερβολικές δόσεις σωτηριακών φαντασιώσεων, αλλοιώνουν την εγκεφαλική μας χημεία. Ένα έγκλημα απίστευτων διαστάσεων συντελείτε μπροστά στα ματιά μας, στα πολυεπίπεδα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα! Με χρόνια, μαζικά εγκεφαλικά εμφυτεύματα στα ανίσχυρα μικρά παιδιά μας, προκαλούν την σταδιακή εγκεφαλική δηλητηρίαση τους και την οριστική αποχαύνωση τους.

Αυτονόητο χρέος μας λοιπόν, οι ελάχιστοι που κατανοούμε τους ορούς της δόλια αυτής κυριολεκτικής σφαγής, να συμβάλουμε με οδυσσειακή φρόνηση και μεθοδικότητα, στην αφύπνιση των ικανών γύρο μας, χτυπώντας με αντιδόλια βέλη την αχίλλειο πτέρνα του θηρίου, και αναχαιτίζοντας με συστηματικές απομυθοποιήσεις το ανθρωποβόρο αυτό πανάρχαιο τέρας του κακόβουλου δόλου.

Με τον νοσηρό, αδιατάρακτο βαθύ ύπνο των λαών, και την υπόδουλη πνευματική τους ηγεσία, η ήττα στην συγκρουσιακή ιστορία, (η τουλάχιστον η οριακή υποτέλεια) του πολιτισμού, ήταν μάλλον αναμενομένη. Ταυτόχρονα είναι προφανές, πως μόνο ένας αντι-δόλιος τύπος άμυνας, ή επίθεσης, όπως μας διδάσκει ο μεγάλος Όμηρος με τον ικανό στις "πανουργίες" (επι-πάν-έργο) ήρωά του, τον Οδυσσέα, θα μπορούσε να μας προσφέρει μια τελευταία ευκαιρία μνηστηροκτονίας και απελευθέρωσης.

Βέβαια, δικαίως γέννιονται πολλές αμφιβολίες για την επαναστατική αυτή πρόταση. Πριν από πολλά χρονιά μάλιστα, κάποιοι αθηναίοι φίλοι, σε μια ταβέρνα με ρώτησαν, αν ο δόλος και η αντιδόλια συμπεριφορά είναι το ίδιο. Η μοναδική διέξοδος στη δύσκολη αυτή ερώτηση που γνωρίζω μέχρι σήμερα είναι και η απάντηση που τους έδωσα τότε: «Τα όπλα του πολέμου δυστυχώς… τα ορίζει ο αντίπαλος. Ο δόλιος κυνηγάει αθώους και ανυπεράσπιστους, ενώ ο αντιδόλιος… τους δόλιους, σας φαίνεται να μοιάζουν καθόλου αυτά τα δυοΤο μόνο που θα μπορούσα ίσως να προσθέσω είναι πως: η αντιδόλιος ικανότητα, μόνο με το σωτήριο ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού μπορεί να συγκριθεί. Σήμερα λοιπόν, δεν είναι καιρός για υπερβολικούς αρχαιοελληνικού ναρκισσισμούς. Οι μεγάλες δόσει μεγαλείου, δεν είναι πάντοτε ότι καλύτερο. Σε εμπόλεμη περίοδο η πολιτισμική καύχηση είναι καλή και αναζωογονητική μέχρι ενός ορίου, πολύ καλύτερη είναι η μεθοδική αναζήτηση η μελέτη και συλλογή οδυσσειακών όπλων και σκέψεων από τα σοφά κείμενα της αρχαιότητας.Κάποτε ελέχθη σοφά, πως "η μεγαλύτερη απώλεια σήμερα, είναι η έλλειψη γόνιμης επαφής ταλαντούχων ανθρώπων με την ελληνική γραμματεία", που θα αναγεννούσε το μεσογειακό ταλέντο του στοχασμού. Εγώ συμπληρώνω πως ακόμα και ανάμεσα στους αναρίθμητους εκείνους ανθρώπου, που έχουν επαφή με την ελληνική γραμματεία, η τραγικότερη έλλειψη είναι, πως δεν αναζητούν σ’ αυτήν οδυσσειακά ιδανικά όπλα και σκέψεις.

Αξιοσημείωτο θεωρώ επίσης, ότι σε μια εποχή ακατάσχετης μυθοφαγίας, το οδυσσειακό πνεύμα, δεν απομυθοποιεί μόνο τους αντίπαλους μύθους, αλλά έχω την αίσθηση, ότι πρέπει να παράγει, να προάγει και να εμπορεύεται οδυσσειακά και το δικό του μυθολογικό πλούτο… αλλά αυτό, είναι μάλλον ένα άλλο δύσκολο ταξίδι αναζητήσεων, στο οποίο ή θα επανέλθουμε κάποτε με περισσότερες ιδέες… ή αν εγώ δεν το καταφέρω, θα το αναλάβει η νεότερη και ελπίζουμε ευφυέστερη γενιά. 

Μ. Καλόπουλος

 

Αρχίλοχος και οδυσσειακό πνεύμα.

Του Ποσειδώνα


"Είμαι στη δούλεψη εγώ του Ενυάλιου τ' αφέντη,

μα ακόμα και των Μουσών τ' ακριβό δώρο το ξέρω καλά". (Μετάφραση: Θρ. Σταύρου)

"Τον Άρη εγώ ξέρω ρηγάρχη μου σ' αυτόν δουλεύω,
Ωστόσο με το γλυκό τους χάρισμα με προίκισαν οι μούσες". (Μετάφραση: Ι. Θ. Κακρίδης)

Με αυτoύς τους στοίχους μας αυτοπαρουσιάζεται ο Αρχίλοχος, δηλώνοντας ότι έχει δύο επαγγέλματα, αυτό του μισθοφόρου πολεμιστή, αλλά και αυτό του ποιητή.

Γεννήθηκε στη Πάρο και γνώρισε τη μεγαλύτερη του ακμή περίπου το 650 π.Χ. Ο πατέρας του, Τελεσικλής, καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και υπήρξε αρχηγός της αποικιστικής εκστρατείας στη Θάσο. Μητέρα του ήταν η δούλα Ενιπώ, η οποία τον προίκισε με τη γνώση της λαϊκής γλώσσας και την ευαισθησία της ταπεινής της καταγωγής.

Πριν την γέννησή του ο πατέρας του επισκέφτηκε το μαντείο των Δελφών όπου και πήρε από τον Απόλλωνα τον εξής χρησμό:

Τελεσικλή, θα γίνει αθάνατος και πολυξακουσμένος
στον κόσμο ο γιός σου αυτός που απ' τ' άρμενο καθώς θα βγαίνεις έξω
φτασμένος πίσω στην πατρίδα σου θα σου μιλήσει πρώτος. (Μετάφραση: Ι. Θ. Κακριδής)

Σε ηλικία 15 χρονών, ο Αρχίλοχος εστάλθει από τον πατέρα του στην αγορά με μια αγελάδα για να την πουλήσει. Στον δρόμο συνάντησε ΕΝΝΕΑ γυναίκες οι οποίες προθυμοποιήθηκαν να αγοράσουν την αγελάδα σε καλή τιμή. Όταν ο Αρχίλοχος συμφώνησε αυτές και η αγελάδα εξαφανίστηκαν και του άφησαν μία λύρα. Κατά αυτόν τον τρόπο τον επέλεξαν οι Μούσες, πιστοποιώντας τον χρησμό του Απόλλωνος.

Ποίηση Αρχίλοχου:

Δεν θέλω εγώ το στρατηγό ψηλό κορδάτο
με μπούκλες μυρωμένες, καλοξυρισμένο
κοντός ας είναι με στραβά κανιά, μονάχα καρδιά γεμάτος. (Μετάφραση: Ι. Θ. Κακρίδης)

Απο τους Σάιους χαίρεται κάποιος με την ασπίδα
που άρμα αψεγάδιαστο σιμά σ' ένα δεντρί άθελά μου
την άφησα. Εγώ ξέφυγα τη μοίρα του θανάτου.
Η ασπίδα ας πάει στ' ανάθεμα. Πάλι θε ν' αποχτήσω όχι χειρότερή της.
(Μετάφραση: Ηλ. Βουτιερίδης)

"Από τα συγγράμματα του αναβλύζει ένα φως το οποίο μέχρι τις μέρες μας φωτίζε".
O Αρχίλοχος βρίσκεται δίπλα στον Όμηρο, παρέα με την Σαπφώ.

........................................................................................Η αντιπαλογνωσία το οδυσσειακό πνεύμα και ο Αρχίλοχος

Του Μ. ΚαλόπουλουΕύγε, Ποσειδώνα!!!
Η επιστήμη της αντιπαλογνωσίας μάλλον σου πάει πολύ.Οι 9 μούσες (όλες μαζί οι εκφράσεις της έμπνευσης) έκαναν τον Αρχίλοχο αθάνατο στη μνήμη της στρατιωτικής σωφροσύνης.Χωρίς να δηλώνει δειλία αλλά περιστασιακή οδυσσειακή σκέψη, έκρινε πως καλυτέρα να αποκτήσει νέα όπλα (πολύ καλύτερά τους) παρά με κίνδυνο θανάτου να διεκδικήσει τα παλαιά.
Όταν μάλιστα τονίζει πως θα αποκτήσει καλύτερά τους αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις εκσυγχρονισμού όχι μόνο την μαχητικότητας (τακτικής) αλλά και των εξοπλισμών μας.
Ε, λοιπόν το αντι-δόλιο οδυσσειακό πνεύμα, είναι νομίζω ένας εκσυγχρονισμός στην συγκρουσιακή μας περιπέτεια, απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ ανώτερο μας σε θέματα δόλιας τακτικής μαχών. Κάτι αντίστοιχο είναι και η αναβάθμιση του «γνώθι σαυτόν» που ενώ αναδύεται μεγαλόπρεπα απ’ την αρχαιοελληνική σοφία και είναι μέγα αγαθό και ζητούμενο... μόνο του δεν λέει και πολλά για το πως θα επιτευχθεί.
Υπενθυμίζω την μαχητική δήλωση του Σπαρτιάτη Ξεναγού (επαγγελματία στρατιώτη, μισθοφόρου) που έλεγε: «σε πολλά δεν είναι καλό το γνώθι σαυτόν αφού χρησιμότερο είναι το «γνώθι τους άλλους». Μένανδρος (038) 240.2
«κατά πολλ’ αρ εστίν ου καλλώς ειρημένον το γνώθι σαυτόν: χρησιμώτερον γαρ ην το γνώθι τους (αντιπ)άλλους» Menander Comic. #038 240.2 Προσθέστε και το περίφημο "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρις"!Καθώς και το: «Πολυδάμα... δεν με νοιάζει προς τα που πετάνε τα πουλιά κι' ούτε που γυρνώ να τα κοιτάξω... (για μένα) ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, να μάχεσαι για την πατρίδα... κι εσύ αν από την μάχη τραβηχτής ή με τα λόγια σου κανένα άλλον καταφέρεις, την ίδια στιγμή απ' το δικό μου δόρυ θα χάσης την ζωή σου». Homerus Iliada 12.243. Τι υπέροχα λόγια!Σε ένα συγκρουσιακό μοντέλο ιστορίας... έχω την εντύπωση πως δεν μπορεί να υπάρξει αυτογνωσία... χωρίς αντιπαλογνωσία.
Φαντασθείτε μια γαζέλα, πόση αυτογνωσία μπορεί να έχει όταν απ' αυτήν απουσιάζει η λιονταρο-γνωσία!
Ουσιαστικά η αντιπαλογνωσία πρέπει να είναι η δεύτερη όψη του ιδίου νομίσματος της υψιπετούς αναζήτησης ιδανικών. Η μεγαλύτερη πύλη της αυτογνωσίας προφανώς είναι η παραμελημένη αντιπαλογνωσία.

Μ. Καλόπουλος


Πότε παύει το ψέμα να είναι ψέμα;
Του Ποσειδώνα

Απόσπασμα απο τον Φιλοκτήτη/ Σοφοκλής
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Τί θές νά πεῖς;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Θέλω νά πῶ πώς πρέπει νά εἰσβάλεις
μέ λόγια στήν ψυχή
τοῦ Φιλοκτήτη·
κρυφά, κλεφτά. Ὅταν ἀρχίσει
τά ποιός, τά ποῦ καί τά γιατί,
πές του πώς εἶσαι γιός τοῦ Ἀχιλλέα
- αὐτό δέν εἶναι ἀνάγκη νά τό κρύψεις -
καί πώς γυρίζεις σπίτι σου.
Πές του πώς ἄφησες τό στόλο
τῶν Ἀχαιῶν καί μεταβλήθηκες σ’ ἐχθρό τους,
γιατί σέ παρακάλεσαν νά πᾶς
κι ἄφησες τήν πατρίδα σου καί πῆγες
- ἡ τελευταῖα ἐλπίδα τους νά μποῦν στό Ἴλιο -
κι ὕστερα δέ σοῦ ἐπέστρεφαν τά ὅπλα τοῦ πατέρα σου.
Τ’ ἀξίωσες, τάχα, ἀλλά πῆγαν καί τά ’δωσαν στόν Ὁδυσσέα.
Ἐδῶ, μπορεῖς νά μέ στολίσεις μέ τίς χειρότερες βρισιές.
Δέ μέ πειράζει
. Οἱ Ἀχαιοί θά πειραχτοῦν ἄν δέν τό κάνεις.
Ἄν δέν τοῦ πάρουμε τό τόξο,
δέν πρόκειται νά πάρεις τοῦ Δάρδανου τόν τόπο.
Πρέπει νά ξέρεις πώς ἐσύ καί μόνο ἐσύ μπορεῖς
νά τοῦ φανεῖς ἀξιόπιστος. Ξέχνα με ἐμένα.
Ἐσύ οὔτε ὅρκο ἔδωσες, οὔτε ἀναγκάστηκες,
οὔτε ἦρθες μέ τούς πρῶτους.
Ἐγώ θά πρέπει νά τ’ ἀρνηθῶ ὅλα αὐτά· δέ θά μπορέσω.
Μέ τέτοιο τόξο πού κρατάει, ἄν καταλάβει
ποιός εἶμαι, πάω χαμένος καί σέ παίρνω στό λαιμό μου.
Ὅλο τό ζήτημα εἶναι νά σκεφτεῖς πῶς θ’ ἀποσπάσεις
τόν ἀναπόσπαστο ὁπλισμό του.
Γνωρίζω, βέβαια, πώς δέν εἶσαι
φτιαγμένος γιά τεχνάσματα κι ἀπάτες,
μά εἶναι γλυκός καρπός ἡ νίκη
, ἀξίζει νά τολμήσεις.
Γρήγορα θά δικαιωθοῦμε.
Ἔλα τώρα, χάρισέ μου μιά παράνομη μέρα,
καί κράτα τήν ὑπόλοιπη ζωή σου, σάν ἔντιμος θνητό
ς·
ὁ ἐντιμότερος, ἄν θέλεις!
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Τί εἶναι αὐτά τά πράγματα, γιέ τοῦ Λαέρτη;
Καί πού τ’ ἀκούω, ταράζομαι· πόσο μάλλον νά τά κάνω.
Οὔτε ἐγώ γεννήθηκα, ὅπως εἶπες, γιά κόλπα καί ἀπάτες,
οὔτε - ὅπως λένε - ἐκεῖνος πού μέ γέννησε. Ἄν θέλεις,
μπορῶ νά σοῦ τόν φέρω μέ τή βία· μέ δόλο ὅμως ὄχι.
Δέ θά μπορέσει μᾶς βάλει ὅλους στό χέρι μ’ ἕνα πόδι.
Γιά βοηθός σου ἦρθα, συμφωνῶ·
ντρέπομαι ὅμως, ἄρχοντά μου, νά μέ φωνάζουνε προδότη.
Καλύτερα ἔντιμος καί νικημένος, παρά ἀνέντιμος καί νικητής.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Εἶσαι σπορά ἀνυπέρβλητου πατέρα, τελικά.
Ἄκου, κι ἐγώ στά νιάτα μου νόμιζα πώς ἡ γλώσσα
κάνει ἀργή καί πρόχειρη δουλειά·
στά χέρια μου ἀνέθετα τά πάντα.
Ὕστερα μπῆκα στό νόημα τῆς ζωῆς
καί εἶδα
πῶς ὄχι ἀργή, ὄχι πρόχειρη,
δουλειά τεχνίτη κάνει ἡ γλώσσα στούς ἀνθρώπους.
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Μοῦ λές νά γίνω ψεύτης;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Σοῦ λέω νά γίνεις πονηρός.
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Καί γιατί ὄχι βίαιος ἤ λογικός;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Δέν θά τόν πείσεις. Ὅσο γιά τή βία,
δέν καταβάλλεται αὐτός.
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Τόσο μεγάλη εἶναι λοιπόν ἡ δύναμή του;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Τόσο μεγάλα τά φονικά σημάδια της,
νά λές καλύτερα· βέλη ἀναπότρεπτα.
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Αὐτό σημαίνει πώς κινδυνεύω
καί μόνο πού θά μέ ἀντικρίσει;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Ἐξαρτᾶται τί θ’ ἀντικρίσει.
Γι’ αὐτό σοῦ μίλησα γιά δόλο.
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Παύει τό ψέμα νά βγαίνει ψέμα, δηλαδή;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Παύει ἄν σέ βγάζει ζωντανό.

 

 

 

 

ΣΧΕΔΙΟ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 
Ο Θεόδοτος καλεί τους αναγνώστες του να περιβάλουν με ιδιαίτερη προσοχή το παρακάτω άρθρο, γιατί δίνει την ουσία των όσων διαδραματίζονται γύρω μας – δηλαδή πολύ κοντά μας.
Το άρθρο που ακoλουθεί μεταφράστηκε από τα Ιταλικά. Είχε αναρτηθεί στο σάιτ «Identità».
Μετάφραση -επιμέλεια:  Ελευθέριος Αναστασιάδης
Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη.Με αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αποδείξουμε μια για πάντα, ότι δεν είναι ένα αυθόρμητο φαινόμενο.Αυτό που θέλουν να εμφανίσουν ως ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορίας, είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο μελετημένο γύρω από ένα τραπέζι και προετοιμασμένο εδώ και δεκαετίες, για να καταστρέψει εντελώς το πρόσωπο της Γηραιάς Ηπείρου.  
Η Πανευρώπη... Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σκοτεινό πρόσωπο, του οποίου οι μάζες αγνοούν την ύπαρξη, αλλά οι ισχυροί τον θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το όνομά του είναι Richard Coudenhove Kalergi. Ο πατέρας του ήταν ο Αυστριακός  διπλωμάτης Heinrich von CoudenhoveKalergi (με κάποιες ρίζες από την βυζαντινή οικογένεια των Καλλέργηδων) και η μητέρα του η Γιαπωνέζα Mitsu Aoyama.
von Coudenhove-Kalergi
Ο Kalergi λοιπόν, έχοντας στενές επαφές με όλη την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και τους Ευρωπαίους πολιτικούς, εξ αιτίας των διασυνδέσεων του αριστοκράτη-διπλωμάτη πατέρα του, κινούμενος στα παρασκήνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε να προσελκύσει στα σχέδιά του τους πιο σημαντικoύς αρχηγούς κρατών, κάνοντάς τους υποστηρικτές και συνεργάτες του στο «έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Το 1922 ίδρυσε το κίνημα «Πανευρώπη» στη Βιέννη, που στόχευε στη δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, βασισμένης σε μια ομοσπονδία των εθνών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.Μεταξύ των πρώτων οπαδών του, συγκαταλέγονται οι Τσέχοι πολιτικοί Tomáš Masaryk και Edvard Beneš καθώς και ο τραπεζίτης Max Warburg, ο οποίος διέθεσε τα πρώτα 60.000 μάρκα. Ο Αυστριακός καγκελάριος Ignaz Seipel και ο επόμενος πρόεδρος της Αυστρίας Karl Renner  ανέλαβαν στην συνέχεια υπεύθυνοι για την καθοδήγηση του κινήματος της «Πανευρώπης». Αργότερα θα προσφέρουν την βοήθειά τους Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Léon Bloum, ο Aristide Briand, ο Ιταλός πολικός Alcide De Gasperi κ.λπ.
Με την άνοδο του Φασισμού στην Ευρώπη, το σχέδιο τίθεται υπό νάρκωση, και η «Πανευρωπαϊκή» κίνηση αναγκάζεται να διαλυθεί,αλλά μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Kalergi , χάρη σε μία ξέφρενη και ακούραστη δραστηριότητα, καθώς και την υποστήριξη του Winston Churchill, της ιουδαϊκής μασονικής στοάς B naiB rith και σημαντικών εφημερίδων, όπως οι NewYorkTimes, καταφέρνει το σχέδιο του να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην συνέχεια η CIA αναλαμβάνει την αποπεράτωση του σχεδίου της ενωμένης Ευρώπης.
Η πεμπτουσία τουσχεδίουKalergi.
το εξώφυλλοτου βιβλίου
Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία.
Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και   εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη.
Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και, στη συνέχεια,την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση. Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε μία μικτή φυλή μαύρων, λευκών, και Ασιατών.
Ποιά όμως είναι αυτή η ελίτ; Ο Kalergi είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός επ’ αυτού:
«O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής.Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης.Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους,θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων.Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας.Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατίακατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων [εννοείται με τις διαταγές και ταμέτρα που πήρε η γαλλική επανάσταση]».
Αν και κανένα σχολικό βιβλίο δεν μιλά για τον Kalergi, οι ιδέες του είναι οι κατευθυντήριες αρχές της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, για να καταστραφεί η ταυτότητα και να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή μιγάδων, είναι η βάση όλων των κοινοτικών πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη και την προστασία των μειονοτήτων. Αυτό δεν γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας οδηγιών που έχουν εκδοθεί με αδίστακτη αποφασιστικότητα, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία.
Προς τιμήν του ιδρύθηκε το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove– Kalergi, με το οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια, οι Ευρωπαίοι οι οποίοι έχουν διαπρέψει στην προώθηση του εγκληματικού σχεδίου του. Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν είναι η Angela Merkel και ο Herman Van Rompuy.
το έμβλημα της BnaiBrith
Η προτροπή σε γενοκτονία, αποτελεί επίσης την βάση των συνεχών εκκλήσεων των Ηνωμένων Εθνών, για να γίνουν δεκτά εκατομμύρια μεταναστών, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές της νέας χιλιετίας, τον Ιανουάριο του 2000, στην αναφορά «Population division» των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με τίτλο «Μετανάστευση αντικατάστασης: Μία λύση για την μείωση και γήρανση του πληθυσμού», η Ευρώπη θα έχει ανάγκη έως το 2025 από 159.000.000 μετανάστες. 
Αναρωτιέται κανείς, πώς θα ήταν δυνατό να γίνουν τόσο ακριβείς εκτιμήσεις για τη μετανάστευση, αν δεν ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο. Είναι βέβαιο ότι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων θα μπορούσε εύκολα να αντιστραφεί μέσω των κατάλληλων μέτρων για την στήριξη των οικογενειών. Είναι εξίσου σαφές, ότι δεν είναι με τη συμβολή ξένων γονιδίων που θα προστατευθεί η γενετική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η εξαφάνισή της. Ο μοναδικός σκοπός αυτών των μέτρων είναι να στρεβλώσει εντελώς έναν λαό, να τον μετατρέψει σε ένα σύνολο ατόμων χωρίς καμία εθνική, ιστορική και πολιτισμική συνοχή.
Εν ολίγοις, οι θέσεις του σχεδίου Kalergi ήταν και εξακολουθούν να είναι, η βάση των επισήμων πολιτικών των κυβερνήσεων που αποσκοπούν στην γενοκτονία των λαών της Ευρώπης, μέσω της μαζικής μετανάστευσης. Ο GBrock Chisholm, πρώην διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (OMS), αποδεικνύει ότι έχει μάθει καλά το μάθημα του Kalergi όταν λέει: «Αυτό που σε όλους τους τόπους οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν είναι να εφαρμόσουν τον περιορισμό των γεννήσεων και να τελούν μικτούς γάμους (μεταξύ διαφορετικών φυλών), και αυτό με σκοπό να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή σε ένα κόσμο που θα κατευθύνεται από μια κεντρική αρχή.»

Συμπεράσματα  
Αν κοιτάξουμε γύρω μας, το σχέδιο του Kalergi φαίνεται να υλοποιείται πλήρως. Είμαστε αντιμέτωποι με μία πραγματική τριτοκοσμοποίηση της Ευρώπης.
Η μάστιγα της επιμειξίας παράγει κάθε χρόνο χιλιάδες νέα άτομα μιγάδες: «Τα παιδιά του Kalergi». Υπό τη διπλή πίεση της παραπληροφόρησης και την ανθρωπιστική αποβλάκωση που καλλιεργείται από τα μέσα μαζικής πληροφόρησης, διδάσκεται στους Ευρωπαίους να απαρνηθούν την καταγωγή τους, να απαρνηθούν την εθνική τους ταυτότητα. Οι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας, είναι μια προοδευτική και ανθρωπιστική πράξη, ότι ο «ρατσισμός» είναι λάθος, αλλά μόνο και μόνο επειδή θέλουν να μας κάνoυν όλους τυφλούς καταναλωτές. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο σε αυτούς τους καιρούς να αντιδράσουμε στα ψέματα του συστήματος, να αφυπνιστεί το πνεύμα της εξέγερσης στους Ευρωπαίους.
Θα πρέπει να τεθεί μπροστά στα μάτια όλων το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένταξη, ισοδυναμεί με γενοκτονία. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, η εναλλακτική λύση είναι η εθνική αυτοκτονία.
Σημείωση του μεταφραστή: Αν και τα αίτια των προσωπικών επιλογών του Kalergi, δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα, που σίγουρα θα διαμορφώθηκε στο μυαλό των αναγνωστών:Γιατί ένας Ευρωπαίος αριστοκράτης με Φλαμανδικές, Πολωνικές, Ελληνικές- Βυζαντινές ρίζες, ακόμη και με αίμα Σαμουράι στις φλέβες του (από την μητέρα του) έγινε φορέας τέτοιων σχεδίων και όργανο στα χέρια σκοτεινών δυνάμεων;Οι λόγοι, κατά την γνώμη μας, είναι πολλαπλοί:ιδιοσυγκρασικοί, ψυχολογικοί και… γυναικείων επιδράσεων.
Ida Roland
Παρατηρούμε λοιπόν μία προσωπικότητα με έντονα σνομπ συμπεριφορές, υπεροψία, και έναν, ας μου επιτραπεί ο όρος, «εκφυλισμένο ελιτισμό». Επίσης, το γεγονός ότι η μητέρα του ήταν ασιάτισσα, ίσως του δημιούργησε εσωτερικές συγκρούσεις και απωθημένα, κάτι που μπορεί να συμβεί σε άτομα με τέτοια ιδιοσυγκρασία. Όμως ο πιο αποφασιστικός παράγοντας, πρέπει να ήτανη «κατάλληλη έφηβη», που όλως τυχαίως φυσικά, βρέθηκε δίπλα του, και έγινε η πρώτη γυναίκα του (σε ηλικία 13 ετών): η ιουδαία Ida Roland, που αργότερα θα γίνει φημισμένη ηθοποιός. Περιβάλλοντα και επιρροές, πολύ ιδιαίτερες…

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Απονομή του ευρωπαϊκού βραβείου CoudenhoveKalergi 2012 στον Πρόεδρο Van Rompuy
Ο Van Rompuy κατά την βράβευση του
Στις 16 Νοεμβρίου 2012, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy το ευρωπαϊκό βραβείο CoudenhoveKalergi 2012, σε ειδικό συνέδριο στη Βιέννη, για τον εορτασμό των 90 χρόνων του πανευρωπαϊκού κινήματος. Το βραβείο απονέμεται ανά διετία σε ηγετικές προσωπικότητες, για την εξαίρετη συμβολή τους στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Αποφασιστικός παράγοντας για την απονομή του βραβείου ήταν ο ισορροπημένος τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος Van Rompuy άσκησε τα καθήκοντά του στη νέα θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία καθιερώθηκε με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας. Διεκπεραίωσε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο ηγετικό και συντονιστικό ρόλο με πνεύμα αποφασιστικότητας και συμφιλίωσης, ενώ έμφαση δόθηκε επίσης στην δεξιοτεχνική διαιτησία του επί ευρωπαϊκών υποθέσεων και την αδιάπτωτη δέσμευσή του στις ευρωπαϊκές ηθικές αξίες. Στον λόγο αποδοχής του, ο κ. Van Rompuy περιέγραψε την ενοποίηση της Ευρώπης ως έργο ειρήνης. Η σημασία της εν λόγω ιδέας, η οποία ήταν επίσης στο επίκεντρο του έργου του CoudenhoveKalergi, παραμένει το ίδιο επίκαιρη ύστερα από 90 έτη. Το βραβείο φέρει το όνομα του κόμη Richard Nicolaus von CoudenhoveKalergi (1894-1972), φιλοσόφου, διπλωμάτη, εκδότη και ιδρυτή του πανευρωπαϊκού κινήματος (1923). Ο CoudenhoveKalergi υπήρξε πρωτοπόρος της ευρωπαϊκής ενοποίησης και διέδωσε την ιδέα μιας ομοσπονδίας ευρωπαϊκών κρατών στα έργα του.
Από το 2000, μεταξύ των νικητών του βραβείου συγκαταλέγονται η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Angela Merkel (2010) και οΠρόεδρος της Λετονίας Vaira VikeFreiberga, (2006).
Σημείωση: Εμείς τους βοηθάμε να αποβιβαστούν και να καταλάβουν την Πατρίδα μας, αντί να τους πολεμήσουμε, όπως οι 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, στον Μαραθώνα, και στη Σαλαμίνα του Θεμιστοκλή!!!
Πρόκειται για ΕΙΣΒΟΛΗ!!!!!!!!!
(Βλέπε συμφωνίες ΜΕΡΚΕΛ, με ΤΣΙΠΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΟ, για τους Λαθρομετανάστες)……..
Οι διατάζοντες πολιτικοί είναι ανίδεοιΔΟΥΛΟΙ του ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΣΟΡΟΣ!!!
Γίναμε υπηρέτες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για την καρέκλα……………..
                  ΑΝΤΩΝΗΣ  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
    Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής

ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ & ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ
«Η τέχνη του πολέμου»: Η ιερή βίβλος ηγετών, στρατηγών, χρηματιστών και διευθυντικών στελεχών

Ελάχιστα γνωρίζουμε για τον Κινέζο πολεμιστή και φιλόσοφο Σουν Τζου (544-496 π.Χ.) και τη ζωή του κατά τη λεγόμενη «Περίοδο των Εμπόλεμων Κρατών», αμέσως μετά την παρακμή της δυναστείας Ζου.

Πιθανολογείται ότι γεννήθηκε στο κράτος Qi (Κι) - τη σημερινή επαρχία Σαντόγκ, στα βόρεια παράλια της Κίνας.Από το 512 π.Χ. υπηρέτησε στο Βασίλειο του Γου ως στρατηγός και στρατιωτικός σύμβουλος. Οι στρατιωτικές του επιτυχίες τον ώθησαν να γράψει της «Τέχνη του Πολέμου», αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σπουδαία και θεμελιώδη έργα της κινέζικης λογοτεχνίας τα τελευταία 2.500 χρόνια, η ηθική του οποίου ορίζεται από τον ταοϊσμό, δηλαδή από το αίσθημα δικαίου και τον σεβασμό στον αντίπαλο και στους κανόνες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Η τέχνη του πολέμου» αποτελεί την αρχαιότερη απ' όλες τις γνωστές πραγματείες για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά παραμένει αξεπέραστη ως προς την περιεκτικότητά της και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα συμπυκνωμένο απόσταγμα σοφίας για τη διεξαγωγή του πολέμου.

Από όλους τους στοχαστές του παρελθόντος που μελέτησαν την τέχνη του πολέμου, μόνο ο Κλαούζεβιτς μπορεί να συγκριθεί με τον Σουν Τζου· ωστόσο, ακόμη κι αυτός είναι πιο «παρωχημένος», και εν μέρει απαρχαιωμένος, παρότι δύο χιλιετίες μεταγενέστερος: ο Σουν Τζου έχει πιο ξεκάθαρες αντιλήψεις και βαθύτερη επίγνωση του θέματος, ενώ το έργο του διαπνέεται από διαχρονική φρεσκάδα. Οι ιδέες και οι προτάσεις του Σουν Τσου για την επίτευξη της νίκης στο πεδίο της μάχης, οι οποίες δίνονται με αποφθεγματικό και περιεκτικό τρόπο, βρίσκουν εφαρμογή και στον σύγχρονο επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από σκληρό και έντονο ανταγωνισμό. Το έργο του παραμένει επίκαιρο και βοηθά να κατανοήσουμε σε βάθος τις έννοιες του σύγχρονου μάνατζμεντ, της ηγεσίας και της στρατηγικής. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβούλευε Κινέζους στρατηγούς της αρχαιότητας, βοηθά και κατευθύνει σήμερα όσους επιδιώκουν:- Να είναι αποτελεσματικοί και ικανοί ηγέτες.
- Να αναπτύξουν την καλύτερη στρατηγική για την επίτευξη του στόχου τους.
- Να κατανοήσουν τους ανταγωνιστές και αντιπάλους τους.
- Να επιβιώσουν στο δικό τους πεδίο μάχης. Εδώ κι έναν αιώνα, θεωρείται η επιτομή της στρατηγικής γενεών managers, που στη σημερινή εποχή διεξάγουν τον καθημερινό δικό τους «πόλεμο», κυρίως σε προσωπικό επίπεδο, στο πεδίο των συγχρόνων επιχειρήσεων.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ:

Οι συμβουλές του κινέζου στρατηγού Sun Tzu εκτείνονται σε πολλά επίπεδα. Το πρακτικό, το πνευματικό, το ψυχολογικό, το γνωστικό, το ρεαλιστικό.

«Στην πρακτική τέχνη του πολέμου, το καλύτερο απ' όλα είναι να καταλάβεις τη χώρα του εχθρού σε καλή κατάσταση και τάξη. Το να συντρίβετε και να καταστρέφετε δεν είναι καλό».

«Αν γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου, δεν έχεις ανάγκη να φοβάσαι το αποτέλεσμα εκατό μαχών».

«Βλέπετε τους στρατιώτες σας σαν τους αγαπημένους σας γιους και θα σταθούν στο πλευρό σας ακόμη και στο θάνατο».

«...Ο πόλεμος βασίζεται στην εξαπάτηση. Έτσι, όταν μπορούμε να επιτεθούμε πρέπει να δείχνουμε ανήμποροι· όταν χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας, πρέπει να δείχνουμε αδρανείς· όταν είμαστε κοντά, πρέπει να κάνουμε τον εχθρό να πιστεύει ότι είμαστε μακριά· όταν είμαστε μακριά, πρέπει να τον κάνουμε να πιστεύει ότι είμαστε κοντά. Ρίχνε δολώματα για να παραπλανήσεις τον εχθρό. Προσποιήσου αταξία και τσάκισέ τον.

Αν είναι ασφαλής απ' όλες τις απόψεις ετοιμάσου να τον αντιμετωπίσεις. Αν έχει ανώτερες δυνάμεις, απόφυγέ τον. Αν ο αντίπαλός σου είναι ευερέθιστος, προσπάθησε να τον εκνευρίσεις. Να υποκρίνεσαι ότι είσαι αδύναμος, ώστε να γίνει αλαζόνας. Αν ξεκουράζεται, μην τον αφήσεις σε ησυχία. Αν οι δυνάμεις του είναι ενωμένες, διάσπασέ τες. Κάνε επίθεση, όταν είναι απροετοίμαστος.

Να εμφανίζεσαι εκεί που δεν σε περιμένει... Σε όλη την ιστορία δεν υπάρχει περίπτωση μιας χώρας που να ωφελήθηκε από έναν παρατεταμένο πόλεμο.

Μόνο κάποιος που γνωρίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα ενός μακροχρόνιου πολέμου, μπορεί να κατανοήσει τη μεγάλη σπουδαιότητα της γρήγορης λήξης του. Μόνο κάποιος βαθύς γνώστης των δεινών του πολέμου μπορεί να βρει τρόπο να τον διεξαγάγει επωφελώς...»

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Το βιβλίο κυκλοφορεί από πολλούς εκδοτικούς οίκους, όπως οι: Παπασωτηρίου. Αιώρα. Βάνιας. Οξύ. Περίπλους. Οδυσσέας. Επικοινωνίες Α. Ε.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το βιβλίο: https://openeclass.teimes.gr/modules/document/file.php/DEMES147/%CE%97%20%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%97%20%CE%A4%CE%9F%CE%A5%20%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%9F%CE%A5%20-%20SUN%20TZU.pdfΠηγή: iefimerida.gr

 
Οι αριθμοι δεν λενε ψεμματα.
Δεν χρειαζεται να πιστεψεις αυτα που διαβαζεις.
Παρε μολυβι και χαρτι και κανε τους δικους σου υπολογισμους.
Τα στοιχεια ειναι απο το Υπουργειο Εσωτερικων, την Ελληνικη Στατιστικη Αρχη και απο το Πανεπιστημιο Θεσσαλιας.
Απογραφη 2011 – Ελληνικη Στατιστικη Αρχηhttp://www.statistics.gr/2011-census-pop-hous
Μονιμος πληθυσμος: 10.816.286
Νομιμος πληθυσμος:    9.904.286 Υπουργειο Εσωτερικων
Το εκλογικο σωμα σε αριθμους και γραφηματα 2015

http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/SynStatistVou2015sept_1.pdf
Ιουνιος 2015
Ανδρες Εκλογεις:     4.763.084
Γυναικες Εκλογεις:  5.073.913
Συνολο Εκλογεων:   9.836.997 Η διαφορα του Νομιμου πληθυσμου (9.904.286) απο τον αριθμο πολιτων στους Εκλογικους καταλογους (9.836.997) ειναι μολις 67.289 Δηλαδη μας λενε οτι ο αριθμος των Ελληνων πολιτων απο νεογεννητα μεχρι την ηλικια των 17 ετων ειναι 67.289
Για να δουμε ειναι ετσι;Δημογραφικη ερευνα του καθηγητη του Πανεπιστημιου Θεσσαλιας Βυρωνα Κοτζαμανη, ερευνα του 2017
http://www.demography-lab.prd.uth.gr/WP_12_2017.pdf
Πινακας 17:
Πληθυσμος ηλικιας απο 0 μεχρι 14 ετων: 1.578.000
Υπολογιζουμε τον πληθυσμο απο 0 μεχρι 17 ετων:
1.578.000 / 14 = 112.714
112.714 Χ 17 = 1.916.142
Ο πληθυσμος ηλικιας 0 μεχρι 17 το 2015 ειναι 1.916.142
Η διαφορα 1.916.142 – 67.289 = 1.848.853
Αρα 1.848.853 εκλογεις, δεν υπαρχουν, ειναι φανταστικοι.
1.848.853 φανταστικοι φηφοφοροι ειναι αρκετοι για να δωσουν την πρωτη θεση σε οποιον θελησουν αυτοι που ελεγχουν το κομπιουτερ που κανει την καταμετρηση.

(Ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε την πρωτη θεση στις Εκλογες του Σεπτεμβριου 2015 με 1.925.904 ψηφους, πηρε 35,46%).
ΝΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ.
ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ Η Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ;
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η SINGULAR LOGIC, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ SUPER COMPUTER ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Τα 1.8 εκατομυρια φανταστικων ψηφοφορων κατανεμημενα συμφωνα με τα ποσοστα των Εκλογων του Σεπτεμβριου
2015:
638.280   ΣΥΡΙΖΑ
505.800   ΝΔ
125.820   ΧΑ
113.040   ΠΑΣΟΚ
99.900   ΚΚΕ
73.620   ΠΟΤΑΜΙ
66.240   ΑΝΕΛ
61.740   ΕΚ
Η κατανομη δεν αντικατοπτριζει την πραγματικη εικονα, παρατιθεται μονο ενδεικτικα. Υπηρξαν εκπληξεις που πιθανον να εγιναν σκοπιμα απο αυτους που ελεγχουν τα μηχανηματα καταμετρησης.
Ποσο βολικος για παραδειγμα ηταν ο αποκλεισμος της Κωνσταντοπουλου και του Λαφαζανη, και ποσο ακομα πιο βολικη η επανεκλογη εκπληξη του Καμμενου για να συνεχισει την εκτελεση εντολων το γνωστο διδυμο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε σε αυτες τις Εκλογες 1.925.904 ψηφους.
Αφαιρουμε το bonus απο τους φανταστικους ψηφοφορους και εχουμε τον «πραγματικο αριθμο»:
1.925.904 – 638.280 = 1.287.624
Το πραγματικο ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ στο συνολο των Εκλογεων 9.836.997 (υπολογιζοντας και την Αποχη) ειναι:
(1.287.624 Χ 100) / 9.836.997 = 13,089 %
Με τον ιδιο τροπο, ο «πραγματικος αριθμος» ψηφοφορων των ΑΝΕΛ ειναι:
200.423 – 66.420 = 134.003
Το πραγματικο ποσοστο των ΑΝΕΛ στο συνολο των Εκλογεων ειναι:
(134.003 Χ 100) / 9.836.997 = 1,362 %
Αρα απο το 2015 (Σεπτεμβριο) μεχρι τωρα, την Ελλαδα την κυβερνουσε το:
13,089 + 1,362 = 14, 45 %
Αυτο το 14,45 % συν – πλην (με υποστηριξη απο αλλους μεμονωμενους βουλευτες και αποχη των ΑΝΕΛ), συμπληρωνε την οριακη πλειοψηφια ανω των 150 βουλευτων, και περασε προδοτικους νομους οπως η υποθηκευση του πλουτου της Ελλαδας για 99 χρονια, και η Συμφωνια των Πρεσπων.
Και το εκανε αυτο γνωριζοντας την αντιθεση της πλειοψηφιας του Ελληνικου λαου.
Αν αυτο δεν θυμιζει Μπανανια, τοτε τι ειναι; Η διαπιστωση οτι στις Εκλογες της τελευταιας δεκαετιας παιρνει μερος ενας απιστευτα μεγαλος αριθμος φανταστικων ψηφοφορων δεν ειναι τωρινη.
Το 2012 οι Εκλογεις ξεπερνουσαν τον αριθμο των νομιμων Ελληνων πολιτων κατα 49.302
Εγινε μηνυση για Εσχατη Προδοσια απο την Ολγα Γεριτσιδου χωρις αποτελεσμα.
Αν η Δικαιοσυνη ηταν πραγματικα Ανεξαρτητη, ειχε την ευκαιρια να βγαλει ακυρες ολες τις κυβερνησεις που υπεγραψαν τα Μνημονια και τις Δανειακες συμβασεις, και φυσικα Μνημονια και Δανειακες συμβασεις που υπογραφηκαν απο ακυρες κυβερνησεις δεν εχουν ισχυ.
Στο βιντεο που ακολουθει ο Νικος Αργυροπουλος κανει μια αναλυση για το ιδιο θεμα και περιγραφει τις απαντησεις που του εδωσαν απο το Υπουργειο Εσωτερικων.
Το βιντεο ειναι ακρως ενδιαφερον.
ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ 1.8 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ
Υπαρχουν τρεις πιθανοτητες:
1. Οι νομιμοι Ελληνες ηλικιας απο 0 μεχρι 17 ετων.
2. Η δημιουργια φανταστικων Ελληνων ψηφοφορων απο τον υπολογιστη που κανει την καταμετρηση.
3. Οι Ελληνες του Εξωτερικου που εχουν εκλογικα δικαιωματα.
1. Ελληνες ηλικιας 0 μεχρι 17 ετων
Απο την ερευνα του καθηγητη Βυρωνα Κοτζαμανη προκυπτει οτι το 2015 οι Ελληνες απο 0 μεχρι 17 ετων ειναι 1.916.142
Ο αριθμος αυτος υπερκαλυπτει τα 1,8 εκατομυρια φανταστικων ψηφοφορων.
2. Η δημιουργια φανταστικων ψηφοφορων απο το κομπιουτερ που κανει την καταμετρηση
Ειναι μια πιθανοτητα.
3. Οι Ελληνες του Εξωτερικου
Απο την Wikipedia:

Ελληνες σε χωρες της Ευρωπης: 1.008.273
23%  του αριθμου των Ελληνων σε ολοκληρο τον κοσμο εκτος Ελλαδας.
Ελληνες του Εξωτερικου σε ολοκληρο τον κοσμο:
1.008.273 / 23 = 43.837
43.837 Χ 100 = 4.383.700
Ο αριθμος 4.383.700 υπερκαλυπτει τα 1,8 εκατομυρια φανταστικων ψηφοφορων, και επιπλεον πολλοι απο τους Ελληνες του Εξωτερικου που εχουν γεννηθει η που εχουν ζησει στην Ελλαδα ειχαν εκλογικα δικαιωματα, και μπορουν να ψηφισουν νομιμα αν ερθουν στην Ελλαδα.
Εδω φαινεται η χρησιμοτητα του υπερ-υπολογιστη της Singular. Δεδομενου οτι υπηρεσιες οπως λιμανια και αεροδρομια και γενικα σημεια εισοδου στην χωρα ειναι ολα δικτυωμενα με το Υπουργειο Εσωτερικων, απο την στιγμη που εισαι Ελληνας του Εξωτερικου και δεν κανεις check-in, το κομπιουτερ μπορει να χρησιμοποιησει το ονομα σου σαν φανταστικο ψηφοφορο, συμφωνα με τις εντολες που εχει προγραμματιστει.
Απο τις τρεις παραπανω πιθανοτητες, ποια ειναι αυτη που συγκεντρωνει τις προυποθεσεις να μπορει να υπερασπιστει νομικα, σε περιπτωση παρεμβασης της Ανεξαρτητης Δικαιοσυνης (Αν και Οταν);
Η απαντηση ειναι, μονο η τριτη πιθανοτητα. Πως ονομαζεται το πολιτευμα στην Ελλαδα;
Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια.
Καμμια σχεση με την Αρχαια Αθηναικη Δημοκρατια.
Τοτε ψηφιζαν απο 12 μεχρι 36 φορες τον χρονο.
Στην Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια, μια φορα καθε 3 η 4 χρονια.
Λειτουργει στην Ελλαδα η Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια, η νομιζουμε οτι λειτουργει, και μονο τηρουνται τα προσχηματα, ενω στην ουσια ειναι μια Τουρκοκρατια σε συγχρονη μορφη;
Απο που προερχεται η λεξη ρουσφετι;
Προερχεται απο την Τουρκικη λεξη rusvet, που σημαινει δωροδοκια.
Ειναι η λεξη που χαρακτηριζει το πελατειακο κρατος στην Ελλαδα.
Ενα 15% αποφασιζει για το μελλον ολων των Ελληνων, με βαση το προσωπικο τους συμφερον, το ονειρο τους, μια θεση στο Δημοσιο.
Μπορουν και το κανουν γιατι ενα 40% επιλεγει την Αποχη.
Και οι Ελληνες του Εξωτερικου;
Αυτοι δεν εχουν δικαιωμα να ψηφισουν;
Οι Ελληνοποιημενοι λαθροεποικοι εχουν περισσοτερα δικαιωματα και ψηφιζουν;
Δεν υπαρχουν οι υποδομες, δεν υπαρχει η τεχνογνωσια ειναι η δικαιολογια.
Πως εξηγειται να υπαρχει η πιο προηγμενη τεχνογνωσια στην συλλογη φορων τοτε;
Αρα δεν συμφερει. Δεν συμφερει στην οικογενειοκρατια που εχει κανει επαγγελμα την πολιτικη στην Ελλαδα.
Γιατι πολυ απλα, αν επιτραπει η ψηφος στους Ελληνες του Εξωτερικου, τερμα το πελατειακο κρατος.
Γιατι πολυ απλα, το ονειρο του Ελληνα του Εξωτερικου δεν ειναι μια θεση στο Δημοσιο. Μια και μιλαμε για τεχνογνωσια, να τι συμβαινει σε μια χωρα με Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια που σεβεται τους πολιτες της, την Αυστραλια:
https://www.elections.nsw.gov.au/Voters/Other-voting-options/Interstate-or-overseas
Η Αποχη σε αυτες τις Εκλογες τους επιτρεπει να παρουν μεγαλα ποσοστα με λιγοτερο αριθμο ψηφων.
Αν προσθεσουμε τους 2.200.000 ψηφοφορους πανω απο 65, που θα πανε να ψηφισουν γιατι εχουν μεινει σε μια αλλη εποχη, τους 800.000 λαθροεποικους που Ελληνοποιηθηκαν τον τελευταιο χρονο, και το πελατειακο κρατος δεξιο και αριστερο (οι ψηφοι στα δυο πρωτα κομματα χωρις τους ανω των 65) περιπου ενα εκατομυριo , αν προσθεσουμε σε αυτα και τα 1,8 εκατομυρια φανταστικων ψηφοφορων, βλεπουμε οτι η Αποχη δεν θα φτασει ποτε σε απειλητικα επιπεδα για το συστημα.
Αλλα κι αν φτασει, ειναι γνωστο τι συμβαινει στην Ελλαδα. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_2019
 
Η λιστα με τα κομματα που εγκριθηκαν δειχνει καθαρα ενα πραγμα.
Φοβουνται.
Τα ανθελληνικα κεντρα φοβουνται τους Ελληνες πατριωτες.
Ουτε ενα καθαρα πατριωτικο κομμα δεν υπαρχει στην λιστα.
Θελουν να επαναλαβουν την συνταγη της συγκυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αυτη την φορα με την ΝΔ. Στην θεση των ΑΝΕΛ ο Βελοπουλος που προωθειται φανερα.
Παμε για ακομα ενα στημενο αποτελεσμα εκτος και αν …
…εκτος και αν αυτοι που επιλεγουν συνειδητα Αποχη, αποφασισουν να κανουν το μαγαζι καλοκαιρινο.
Πως μπορει να γινει αυτο;
Για να στηθει το μαγαζι ¨Εκλογες με προαποφασισμενα αποτελεσματα», χρειαζεται να ειναι συνεννοημενοι:
1. Ολα τα προεπιλεγμενα κομματα.
2. Τα ΜΜΕ
3. Οι Εταιρειες Δημοσκοπησεων.Υπαρχει ομως ενα αδυνατο σημειο.
Ο ρολος των Εταιρειων Δημοσκοπησεων ειναι να «φτιαχνουν» την επιθυμητη εικονα των ποσοστων, και με τα Exit Polls να δινουν την τελικη επιβεβαιωση για τα προαποφασισμενα αποτελεσματα.
Τι θα γινει αν αυτοι που επιλεγουν Αποχη γιατι ξερουν οτι ολα ειναι στημενα, αποφασισουν αντι να πανε παραλια, να παρουν την παρεα τους και να κανουν ανεξαρτητα Exit Polls;
Και να ανακοινωσουν τα δικα τους αποτελεσματα αμεσως σε πατριωτικα sites.
Απαγορευεται;
Δεν θεωρουνται εγκυροι;
Και ποιος κανει εγκυρους τα ΜΜΕ και τις Εταιρειες Δημοσκοπησεων;
Αυτοι που τους παρακολουθουν και τους δινουν αξια, δηλαδη η πλειοψηφια των Ελληνων δεν τους κανει εγκυρους;
Αν διαπιστωσει η πλειοψηφια των Ελληνων οτι οι Εκλογες ειναι στημενες, ποσο εγκυροι θα ειναι; Μαζι με τα ανεξαρτητα Exit Polls χρειαζεται η ενωση των Ελληνων που επιλεγουν συνειδητα Αποχη, και η συμφωνια τους να ψηφισουν μονο ενα κομμα.
Αυτα τα δυο πανε μαζι, κανοντας μονο το ενα απο τα δυο ειναι δωρον αδωρον.
Ειναι αναμενομενο απο τα προεπιλεγμενα κομματα να υπαρξουν συνεργασιες ακομα και μεταξυ ετεροκλητων ιδεολογιων (ολα για το ιδιο αφεντικο δουλευουν), για να σχηματισουν κυβερνηση.
Ο μονος τροπος να αποφευχθει αυτο ειναι να βγει πρωτο κομμα και αυτοδυναμο, καποιο που δεν ειναι στην ομαδα τους.
Δυσκολο, αλλα οχι ακατορθωτο για τους απεχοντες συνειδητα.Ποιο κομμα;
Αν αφαιρεσουμε ολα τα κομματα που εχουν περασει απο την Βουλη, που δοκιμαστηκαν και απετυχαν …
Αν αφαιρεσουμε τους πρωην βουλευτες που δοκιμαστηκαν και απετυχαν, και τωρα επανερχονται με κομματα (Βελοπουλος – Βαρουφακης) …
Αν αφαιρεσουμε τα μικρα κομματα που απευθυνονται σε ειδικες κατηγοριες ανθρωπων …
… μενουν μονο δυο επιλογες …
που πρεπει στο τελος να γινουν μια
Με πανω απο 4 εκατομυρια Αποχη, μονο οι μισοι να ειναι συνειδητα απεχοντες και να πανε να ψηφισουν, το ενα απο τα παραπανω δυο κομματα βγαινει αυτοδυναμο.
Πρεπει να γινει κατανοητο οτι δεν υπαρχουν αλλες επιλογες και ο χρονος εχει τελειωσει.
Με τον ρυθμο που γινονται οι Ελληνοποιησεις, στις επομενες Εκλογες οι λαθροεποικοι θα κανουν δικο τους κομμα και θα μπορεσουν να παρουν την κυβερνηση.
Τον τελευταιο χρονο μονο Ελληνοποιηθηκαν 800.000


Στις επομενες Εκλογες μπορει να φτασουμε στο σημειο να χρειαστει να ερθουν μαζικα οι Ελληνες του Εξωτερικου να ψηφισουν, για να μη χαθει η Ελλαδα.
Αυτο δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ακουγεται, χρειαζεται προετοιμασια.
Και τα αποτελεσματα απο τους Ελληνες σε αλλες χωρες της Ευρωπης που πηραν μερος στις Ευρωεκλογες δεν ειναι ενθαρρυντικα.
Απο σχεδον ενα εκατομυριο Ελληνες, φηφισαν μονο 11.792
Τι εφταιξε;
Δεν υπηρξε ενημερωση;
Η γραφειοκρατια ηταν απαγορευτικη;
Εχουν ριξει μαυρη πετρα πισω τους;Οπως φαινεται αυτη θα ειναι η τελευταια ευκαιρια.
Οι Ελληνες που επιλεγουν Αποχη γιατι ξερουν οτι το συστημα ειναι στημενο, πρεπει να δρασουν τωρα. ΕΝΝΕΑ Διευκρινηση: Κανοντας ενα τελευταιο ελεγχο στα links που περιλαμβανονται στο αρθρο, βρηκα οτι ο Πινακας 17 στην ερευνα του καθηγητη Βυρωνα Κοτζαμανη εχει αφαιρεθει.
Κι αν ειχα μια μικρη αμφιβολια στο ποσο γρηγοροι ειναι στην παρακολουθηση, τωρα εχω σιγουρευτει.

ΠΗΓΗ: filosofein.com

Oι Αληθινοί Μάρτυρες

1546 - Etienne Dolet,
Γάλλος εκδότης και βιβλιέμπορος και παθιασμένος υποστηρικτής της μάθησης, φυλακίστηκε αρκετές φορές για τις ευθείς κριτικές του για την Εκκλησία.
Ο Dolet κατηγορήθηκε για αθεϊσμό και τον κάψανε στη Λυόν, μαζί με τα βιβλία του, αφήνοντας την οικογένειά του πάμφτωχη.Χριστιανικά εγκλήματα – Στην πυρά οι αντιφρονούντες1553 - Michael Servetus,
O Ισπανός φυσικός που ανακάλυψε την κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονες ( μια περαιτέρω έρευνα βασισμένη στον Galen), κατάφυγε από την Ιερά Εξέταση και νόμιζε τον εαυτό του ασφαλή ανάμεσα στους Προτεστάντες.
Μεγάλο λάθος.
Ο John Calvin, o πουριτανός «Προτεστάντης Πάπας» της Γενεύης απέδειξε τα χριστιανικά του προτερήματα με το να ρίξει τον Servetus στην πυρά με την αιτία της αίρεσης. Ο Servetus είχε επικρίνει την Αγία Τριάδα και το βάπτισμα των νηπίων. 1589 - Francis Kett,
Δάσκαλος στο at Bene't (Corpus Christi), Cambridge, εξέφρασε αμφιβολίες ότι ο ΙΧ μπορεί να μην ήταν ο μεγάλος ηθικοδιδάσκαλος που πίστευαν οι Χριστιανοί.
Για την τολμηρότητά του κάψανε τον καθηγητή ώσπου να απομείνουν οι στάχτες του.1600 - Giordano Bruno,
Ιταλός φιλόσοφος που δίδασκε στο Παρίσι και στο Wittenberg, πλήρωσε την ύστατη τιμή επειδή σκεφτόταν για τον εαυτό του.
Μετά από μαράζωμα 7 χρόνων σε ένα μπουντρούμι της Ιεράς Εξέτασης, όπου είχε υποβληθεί σε επανειλημμένα βασανιστήρια, καταδικάστηκε τελικά και ρίχτηκε στην πυρά.
Ο Bruno είχε την τόλμη να υπονοήσει ότι το διάστημα δεν έχει σύνορα και ότι ο ήλιος και οι πλανήτες του δεν ήταν μοναδικοί.1619 - Lucilio Vanini (ή αλλιώς 'Giulio Cesare' - 'Ιούλιος Καίσαρας').
Φιλόσοφος, δάσκαλος και ελεύθερος στοχαστής, το 1616 ο πρώην Καρμηλίτης μοναχός Vanini δημοσίευσε απερίσκεπτα τις σκέψεις του με το "De admirandis naturae reginae deaeque mortalium arcanis" («των θαυμάσιων μυστικών της βασίλισσας και θεάς των θνητών, της φύσης»).
Οι ιδέες του περιλάμβαναν την πιθανότητα της εξέλιξης των ανθρώπων από τους πιθήκους και την άρνηση μιας αθάνατης ψυχής.
Ο Vanini απέρριψε το Χριστιανισμό ως μια μυθιστοριογραφία που επινόησαν οι ιερείς και μίλησε για φυσικές εξηγήσεις των θαυμάτων. Κατά συνέπεια έπρεπε να φύγει, από μέρος σε μέρος για να γλιτώσει από το διωγμό των καθολικών.
Αλλά πιάστηκε στην Τουλούζη όπου και καταδικάστηκε, κόψανε τη γλώσσα του, τον στραγγάλισαν και τον κάψανε.

 

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ‘’ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ’’ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!
Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Όπως έχουμε πει ΕΔΩ, η Γερμανία έχει πάψει να είναι κράτος από το 1945 και αποτελεί μια εταιρία – προτεκτοράτο της Αμερικής. Ότι και να κάνει η Γερμανία είναι παρασκηνιακή εντολή της Αμερικής και εξυπηρετεί τα συμφεροντα της.
Γι’ αυτό άλλωστε δεν της έχει επιτρέψει η Αμερική να έχει αξιόλογο στρατό. Η Ελλάδα έχει ανώτερο στρατό από την Γερμανία… κυριολεκτικά! Η Γερμάνια λοιπόν αποτελεί το ‘’ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ’’
της Αμερικής στην Ευρώπη. Την βάζει μπροστά για να κάνει την ‘’βρώμικη δουλειά’’ , όπως η δημιουργία χρέους των χωρών μέσω ευρώ, και στην συνέχεια την προορίζει για ‘’καρπαζοεισπράκτορα’’ στην επικείμενη διάλυση της Ευρώπης που σχεδιάζουν.
Δείτε τώρα πως αποδεικνύεται παρακάτω ότι η Αμερική είναι αυτή που εισπράττει τον ΕΝΦΙΑ των ελλήνων μέσα από διάφορες υπεράκτιες εταιρίες.
Οι φορολογικές αρχές των ΗΠΑ (IRS), που επέβαλαν τον…
ΕΝΦΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ, αποτελούν ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ!!!

ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ είναι μια βρετανική εταιρεία που εδρεύει στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Είναι η μητρική εταιρεία των αμερικανικών υποεταιρειών της Αμερικής με διάφορα ονόματα (τα οποία αλλάζει συνεχώς με την επανένταξη τους). Η εταιρεία ιδρύθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1868 στην πολιτεία του Delaware ως ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία και πήρε τον έλεγχο της Επαρχίας της Κολούμπια, όταν το Κογκρέσο ψήφισε το νόμο του District of Columbia του 1871.
Δείτε εδώ πως η ανώνυμη εταιρεία η «THE UNITES STATED OF AMERICA, INC.» έχει καταχωρηθεί στην πολιτεία της Delaware!!!…
Δείτε εδώ πως η εταιρεία «THE UNITED STATES OF AMERICA LIMITED» έχει καταχωρηθεί στην…ΣΚΟΤΙΑ και η χώρα προελεύσεώς της είναι…Η ΑΓΓΛΙΑ!!!…
Μ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για την πηγή μαζι με τα ΕΓΓΡΑΦΑ για του λόγου το αληθές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Άλλες αποκαλύψεις για το γεγονός ότι τόσο το Υπουργείο των ΗΠΑ όσο και το Υπ. Εσωτερικών Εσόδων των ΗΠΑ δεν είναι τίποτε άλλο από…ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ του…ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
και του….ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ κι ότι έχουν ιδρυθεί…ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, αλλά στο…ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ!!!

Δείτε τώρα την παρακάτω εικόνα για του λόγου το αληθές όπου μαθαίνουμε ότι το IRS λειτουργεί ως μια άλλη «κρατική υπηρεσία» υπό το ψευδώνυμο «Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms» (Γραφείο αλκοόλ, καπνού και πυροβόλων όπλων)…


Η παρακάτω ερευνητική εργασία τα αποδειχνύει όλα με ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΔΕΙΤΕ το παρακάτω κυβερνητικό έγγραφον που καταδειχνύει πως το Υπουργείον Εσωτερικών Εσόδων (IRS) υπάγεται εις το Υπο….ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!! Ο γράφων την ερευνητική εργασία είναι της γνώμης πως το Υπουργείον Εσωτερικών Εσόδων (IRS) ΔΕΝ υπάγεται εις το Υπουργείον Οικονομικών, αλλά δεν έχει καταλάβει ακόμη πως κι το ΥΟΙΚ είναι ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με έδρα το…ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ!!! Πάντως, το παρακάτω απόσπασμα του μας βοηθάει στο να καταδείξουμε πως ΚΙ ΤΑ ΔΥΟ ψευτο-«υπουργεία» της Αμερικανικές κυβερνήσεως αποτελούν…ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και το ένα υπάγεται στο άλλο…

Στο παρακάτω απόσπασμα, βλέπουμε πως το Υπουργείο Οικονομικών του Πουερτο Ρίκο υπάγεται στις…ΗΠΑ και αποτελεί…ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!….

Δείτε τη σελίδα 4 των ακόλουθων εγγράφων που προέρχονται από τον επίσημο ιστοχώρο της πολιτείας του Delaware (Ντελαγουέρ) όπου το IRS έχει καταγραφεί ως…ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! Για ΟΛΕΣ όμως τις αποδείξεις για αυτό, διαβάστε και το άρθρο μου με τίτλο:

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ–ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!»


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!! ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΚΙ Ο….ΕΝΦΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ…ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ….ΔΝΤ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΚΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….!!!….

Στο άρθρο με τίτλο «Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ–ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!» σας εξηγώ ότι στην πολιτεία Ντελαγουέρ γίνονται εδώ και χρόνια οι μεγαλύτερες…ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ σε όλες τις ΗΠΑ…

Τέλος, στα παρακάτω έγγραφα μεγάλης δικαστικής υποθέσεως στις ΗΠΑ, το…ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ (Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ) λέγει εδώ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ό,τι, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ότι το IRS είναι κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ….!!!…Δείτε αναλυτικά τα έγγραφα εδώ:http://thematrixhasyou.org/affidavit-updated/attachment-s-u.html

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γερμανία ΔΕΝ είναι κράτος, αλλά εταιρεία ΕΠΕ ! - ΑΚΥΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ [3 'βίντεο']


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ


ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ (ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.)
odysseiatvΤο διαβάσαμε από το: Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ‘’ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ’’ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/10/blog-post_433.html#ixzz5UBoUlzNz

164 TRAPEZES ROTCHILD

Οἱ 164 τράπεζες ὑπὸ τὴν κατοχὴ καὶ τὸν ἔλεγχο τῶν Rothschild:

 1. Αἴγυπτος. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Αἰγύπτου
 2. Ἀλβανία. Κεντρικη τράπεζα τῆς Ἀλβανίας
 3.  Ἀλγερία. Τράπεζα τῆς Ἀλγερίας κλπ
 4. Ἰσημερινὴ Γουινέα. Τράπεζα τῶν κεντρικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν
 5. Ἀργεντινή. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἀργεντινῆς 
 6.  Ἀρμενία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἀρμενίας
 7. Ἀροῦμπα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἀροῦμπα 
 8. Ἀζερμπαιτζάν. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς δημοκρατίας τοῦ Ἀζερμπαιτζὰν 
 9. Αἰθιοπία. Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Αἰθιοπίας
 10. Αὐστραλία. Ἐφεδρικὴ (reserve) τράπεζα τῆς Αὐστραλίας
 11. Μπαχάμες. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Μπαχάμας
 12. Μπαχρέιν. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Μπαχρέιν
 13. Μπαγκλαντές. Τράπεζα τοῦ Μπαγκλαντές 
 14. Μπαρμπάντος. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Μπαρμπάντος
 15. Βέλγιο. ἐθνικὴ τράπεζα τοῦ Βελγίου
 16. Μπελίζ. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Μπελὶζ
 17. Μπενίν. Κεντρικὴ τράπεζα τῶν δυτικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν 
 18. Βερμοῦδες. Νομισματικὴ ἀρχὴ τῶν Βερμούδων
 19. Μπουτάν. Βασιλικὴ νομισματικὴ ἀρχὴ τοῦ Μπουτάν
 20. Βολιβία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Βολιβίας
 21. Βοσνία.. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Βοσνίας καὶ Ἐρζεγοβίνης
 22. Μποτσουάνα.. Τράπεζα τῆς Μποτσουάνα
 23. Βραζιλία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Βραζιλίας
 24. Βουλγαρία. Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Βουλγαρίας
 25. Μπουργκίνα Φᾶσο. Κεντρικὴ τράπεζα δυτικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν
 26. Μπουροῦντι. Τράπεζα τῆς δημοκρατίας τοῦ Μπουροῦντι
 27. Νησιὰ τοῦ Κέιμαν. Νομισματικὴ ἀρχὴ τῶν νήσων Κέιμαν
 28. Χιλή. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Χιλῆς
 29. Κίνα.  Ἡ λαικὴ τράπεζα τῆς Κίνας
 30. Κόστα Ῥίκα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Κόστα Ῥίκα
 31. Δανία.  Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Δανίας
 32. Γερμανία. Γερμανικὴ ὁμοσπονδιακὴ τράπεζα
 33. Δομινικανικὴ δημοκρατία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Δομινικανικῆς δημοκρατίας 
 34. Ἐκουαδόρ. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Ἐκουαδόρ
 35. Ἒλ Σαλβαδόρ. Κεντρικὴ ἐφεδρικὴ τράπεζα τοῦ Ἒλ Σαλβαδὸρ
 36. Ἀκτὴ τοῦ Ἐλεφαντοστοῦ. Κεντρικὴ τράπεζα τῶν δυτικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν
 37. Ἐσθονία. Τράπεζα τῆς Ἐσθονίας
 38. Εὐρωπαικη Ἕνωσις. Κεντικη Εὐρωπαικὴ Ἕνωσις 
 39. Φίτζι. Ἐφεδρικὴ (reserve) τράπεζα τοῦ Φίτζι 
 40. Φινλανδία.  Τράπεζα τῆς Φινλανδίας
 41. Γαλλία. Τράπεζα τῆς Γαλλίας
 42. Γκαμπόν.  Τράπεζα κεντρικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν
 43. Γκάμπια. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Γκάμπια
 44. Γεωργία. Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Γεωργίας
 45. Γκάνα.  Τράπεζα τῆς Γκάνας
 46. Ἑλλάδα.  Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος
 47. Γουατεμάλα. Τράπεζα τῆς Γουατεμάλας 
 48. Γουινέα Μπισάου. Κεντρικὴ τράπεζα δυτικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν
 49. Γουιάνα. Τράπεζα τῆς Γουιάνας 
 50. Ἀϊτή. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἀϊτῆς.
 51. Ὀνδοῦρα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ὀνδούρας
 52. Χὸνγκ- Κόνγκ. Νομισματικὴ Ἀρχὴ τοῦ Χὸνγκ- Κὸνγκ 
 53. Ἰνδία.  Ἐφεδρικὴ (reserve) τράπεζα τῆς Ἰνδίας 
 54. Ἰνδονησία.  Τράπεζα τῆς Ἰνδονησίας
 55. Ἰράκ.  Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Ἰρὰκ
 56. Περσία.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἰσλαμικῆς δημοκρατίας τῆς Περσίας
 57. Ἰρλανδία.  Κεντρικὴ Τράπεζα καὶ Ἄρχη Χρηματοοικονομικῶν Ὑπηρεσιῶν τῆς Ἰρλανδίας
 58. Ἰσλανδία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἰσλανδίας
 59. Ἰσραήλ. Τράπεζα τοῦ Ἰσραὴλ
 60. Ἰταλία.  Τράπεζα τῆς Ἰταλίας
 61. Τζαμάικα. Τράπεζα τῆς Τζαμάικα
 62. Ἰαπωνία. Τράπεζα τῆς Ἰαπωνίας
 63. Ὑεμένη. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ὑεμένης
 64. Ἰορδανία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἰορδανίας
 65. Καμπότζη.  Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Καμπότζης.
 66. Καμεροῦν. Τράπεζα κεντρικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 67. Καναδᾶς.  Τράπεζα τοῦ Καναδᾶ
 68. Καζακστᾶν. Ἐθνικὴ τράπεζα τοῦ Καζακστᾶν
 69. Κατάρ.  Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Κατᾶρ
 70. Κένυα.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Κενύας
 71. Κιρκιστᾶν. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς δημοκρατίας τῆς Κιρκιζίας
 72. Κολομβία. Τράπεζα τῆς δημοκρατίας τῆς Κολομβίας 
 73. Κομόρες.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Κομόρας
 74. Κονγκό. Τράπεζα κεντρικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 75. Κορέα. Τράπεζα τῆς Κορέας
 76. Κροατία.  Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Κροατίας 
 77. Κούβα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Κούβας
 78. Κουβέιτ. Κεντρικη τράπεζα τοῦ Κουβέιτ
 79. Λεσσότο. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Λεσσότο
 80. Λετονία. Τράπεζα τῆς Λετονίας
 81. Λίβανος. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Λιβάνου
 82. Λιβύη. Κεντρικη τράπεζα τῆς Λιβύης. (Ἡ πιὸ καινούργια τους κατάκτησις.)
 83. Λιθουανία. Τράπεζα τῆς Λιθουανίας
 84. Λουξεμβοῦργο. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Λουξεμβούργου
 85. Μακάο. Νομισματικὴ Ἀρχὴ τοῦ Μακάο
 86. Μαδαγασκάρη.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Μαδαγασκάρης
 87. Μαλάουι. Ἐφεδρικὴ (reserve) τράπεζα τοῦ Μαλάουι
 88. Μαλαισία.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Μαλαισίας 
 89. Μάλι.  Κεντρικὴ τράπεζα δυτικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 90. Μάλτα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Μάλτας
 91. Μαρόκο. Τράπεζα τοῦ Μαρόκου
 92. Μαυριτανία. Τράπεζα τῆς Μαυριτανίας
 93. Σκόπια («Μακεδονία»). Ἐθνικὴ τράπεζα δημοκρατίας τῆς «Μακεδονίας»
 94. Μεξικό. Τράπεζα τοῦ Μεξικοῦ
 95. Μολδαβία.  Ἐθνικὴ τράπεζα Μολδαβίας
 96. Μογγολία. Τράπεζα τῆς Μογγολίας
 97. Μαυροβούνιο. Κεντρικὴ τράπεζα Μαυροβουνίου
 98. Μοζαμβίκη. Τράπεζα τῆς Μοζαμβίκης
 99. Ναμίμβια. Τράπεζα τῆς Ναμίμμπια
 100. Νεπάλ. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Νεπᾶλ
 101. Νέα Ζηλανδία. Ἐφεδρικὴ (reserve) τράπεζα Νέας Ζηλανδίας
 102. Ὁλλανδία. Τράπεζα τῆς Ὀλλανδίας
 103. Ὀλλανδικὲς Ἀντίλλες. Τράπεζα Ὀλλανδικῶν Ἀντιλλῶν
 104. Νίγηρ. Κεντρικὴ τράπεζα τῶν δυτικῶν πόλεων Ἀφρικῆς
 105. Νιγηρία.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Νιγηρίας
 106. Νικαράγουα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Νικαράγουας
 107. Νορβηγία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Νορβηγίας
 108. Ὀμάν. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Ὀμᾶν
 109. Αὐστρία.  Αὐστριακὴ Ἐθνικὴ τράπεζα
 110. Ἀνατολικὴ Καραϊβική. Κεντρικὴ τράπεζα Ἀνατολικῆς Καραϊβικῆς
 111. Πακιστάν. Κρατικὴ τράπεζα τοῦ Πακιστᾶν
 112. Παπούα – Νέα Γουινέα. Τράπεζα τῆς Παπούα Νέας Γουινέας
 113. Παραγουάη. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Παραγουάης
 114. Φιλιππίνες. Κεντρικὴ τράπεζα Φιλιππίνων
 115. Περοῦ. Κεντρικὴ ἐφεδρικὴ τράπεζα τοῦ Περοῦ
 116. Πολωνία. Ἐθνικὴ τράπεζα Πολωνίας
 117. Πορτογαλία. Τράπεζα Πορτογαλίας
 118. Ῥουάντα. Ἐθνικὴ τράπεζα Ρουάντας
 119. Ῥουμανία. Ἐθνικὴ τράπεζα Ῥουμανίας
 120. Νῆσοι Σολομῶντος. Κεντρικὴ τράπεζα νήσων Σολομῶντος
 121. Ζάμπια. Τράπεζα Ζάμπιας
 122. Σαμόα. Κεντρικὴ τράπεζα Σαμόας
 123. Ἅγιος Μαρῖνος. Κεντρικὴ τράπεζα δημοκρατίας Ἁγίου Μαρίνου
 124. Σαουδικὴ Ἀραβία. Νομισματικὴ ὑπηρεσία Σαουδικῆς Ἀραβίας
 125. Σουηδία. Σβέριγκες Ρικσμπᾶνκ
 126. Ἐλβετία.  Ἐθνικὴ τράπεζα Ἐλβετίας
 127. Σενεγάλη. Κεντρικὴ τράπεζα δυτικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 128. Σερβία. Ἐθνικὴ τράπεζα Σερβίας
 129. Σεϋχέλες. Κεντρικὴ τράπεζα Σεϋχελῶν
 130. Σιέρα Λεόνε. Τράπεζα τῆς Σιέρα Λεόνε
 131. Ζιμπάμπουε. Ἐφεδρικὴ τράπεζα τῆς Ζιμπάμπουε
 132. Σιγκαπούρη. Νομισματικὴ Ἀρχὴ τῆς Σιγκαπούρης
 133. Σλοβακία. Ἐθνικὴ τράπεζα Σλοβακίας
 134. Σλοβενία. Τράπεζα Σλοβενίας
 135. Ἱσπανία.  Τράπεζα τῆς Ἱσπανίας
 136. Σρὶ Λάνκα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Σρὶ Λάνκα
 137. Νότιος Ἀφρική. Ἐφεδρικὴ τράπεζα Νοτίου Ἀφρικῆς
 138. Σουδᾶν.  Τράπεζα τοῦ Σουδᾶν
 139. Σουρινᾶν.  Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Σουρινᾶν
 140. Σουαζιλάνδη. Κεντρικὴ τράπεζα Σουαζιλάνδης
 141. Τατσικιστᾶν. Ἐθνικὴ τράπεζα τοῦ Τατσικιστᾶν
 142. Τανζανία. Τράπεζα Τανζανίας
 143. Ταϋλάνδη.  Τράπεζα Ταϋλάνδης
 144. Τόγκο. Κεντρικὴ τράπεζα δυτικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 145. Τόνγκα. Ἐθνικὴ Ἐφεδρικὴ τράπεζα Τόνγκας
 146. Τρινιντᾶντ καὶ Τομπάγκο. Κεντρικὴ τράπεζα Τρινιντᾶντ καὶ Τομπάγκο
 147. Τσᾶντ. Τράπεζα κεντρικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 148. Τσεχία. Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Τσεχίας
 149. Τυνησία. Κεντρικὴ τράπεζα Τυνησίας
 150. Τουρκία. Κεντρικὴ τράπεζα Τουρκικῆς δημοκρατίας 
 151. Οὐγκάντα. Τράπεζα Οὐγκάντας
 152. Οὐκρανία. Ἐθνικὴ τράπεζα Οὐκρανίας 
 153. Οὐγγαρία. Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Οὐγγαρίας
 154. Οὐρουγουάη. Κεντρικὴ τράπεζα Οὐρουγουάης
 155. Βανουάτου. Ἐφεδρικὴ τράπεζα τοῦ Βανουάτου
 156. Βενεζουέλα.  Κεντρικὴ τράπεζα Βενεζουέλας
 157. Ἡνωμένα Ἀραβικὰ Ἐμιράτα. Κεντρικὴ τράπεζα Ἡνωμένων Ἀραβικῶν Ἐμιράτων. 
 158. ΗΠΑ. Ὁμοσπονδιακὴ τράπεζα τῆς Νέας Ὑορκης
 159. Ἀγγλία. Τράπεζα τῆς Ἀγγλίας 
 160. Βιετνάμ. Κρατικὴ τράπεζα τοῦ Βιετνᾶμ
 161. Λευκορωσσία. Ἐθνικὴ τράπεζα δημοκρατίας τῆς Λευκορωσσίας
 162. Δημοκρατία κεντρικῆς Ἀφρικῆς. Τράπεζα κενρικῶνς Ἀφρικανικῶν χωρῶν
 163. Κύπρος.  Κεντρικὴ τράπεζα Κύπρου

Μόργκαν Χρῆστος

μὲ πληροφορίες καὶ στοιχεία ἀπὸ τὸ kla.tv

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΆΠΗ και μόνο ΑΓΆΠΗ Του Κωνσταντίνου Gr

Ζούμε σε μια εποχή πολύ παράξενη. Τα πάντα αλλάζουν γύρω μας και αυτά που ξέραμε μέχρι εχτές για σίγουρα και αναλλοίωτα σήμερα γίνονται πεπερασμένα και άνευ αξίας. Τα πάντα αλλάζουν εκτός της ανθρώπινης ευπιστίας σε θέματα θρησκευτικά. Πράγματι είναι εκπληκτικό! Είναι, ίσος, το μόνο που δεν έχει αλλάξει τώρα και αιώνες. Εντύπωση προκαλεί το με πόση βεβαιότητα έχουν προσκολληθεί οι άνθρωποι σε αυτό το θέμα και δεν εννοούν με τίποτα να σκεφτούν κάπως ελεύθερα και προσωπικά.
Συζητώντας πολλές φορές ακούω, την με πολύ αφελή πεποίθηση στερεότυπη φράση < ο Θεός μας είναι αγάπη> χωρίς ποτέ αυτοί οι άνθρωποι να σκεφτούν πάνω σε αυτό που λένε ή να προβληματιστούν αν πράγματι είναι έτσι. Απλά τους το είπαν άλλοι και με την αφελή ευπιστία τους το παπαγαλίζουν σίγουροι ότι αποδίδουν την αλήθεια χωρίς να κουράσουν το μυαλό τους με σκέψεις. Ποτέ δεν κουράστηκαν για να σκεφτούν πόση πολύ αγάπη χρειάζεται για να ξεριζωθεί μια υπάρχουσα βαθιά ριζωμένη θρησκεία χιλιετιών από την συνείδηση λαών και να ριζωθεί μια καινούρια.
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να εκπονηθούν επαίσχυντοι αυτοκρατορικοί νόμοι για να καταστραφούν βιαίως εκ θεμελίων όλοι οι τόποι της παλαιάς λατρείας και πάνω τους να χτιστούν οι νέοι!
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να βασανιστούν φρικτά και να θανατωθούν όλοι, κυριολεκτικά όλοι, οι πιστοί της παλαιάς θρησκείας, οι αλλόθρησκοι, οι αιρετικοί ή να καούν ζωντανοί τελετουργικά!
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να καταστραφεί πολιτισμός εκατοντάδων χρόνω και να ταφούν ολόκληροι λαοί στον τάφο του σκοταδισμού για χιλιετίες!
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να εξαλειφθεί το μέγα έγκλημα και αμαρτία της Γνώσης και Λογικής!
Μα τόση αγάπη..................
Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα ξυπνήσει και πάλι ο <Θεός αγάπη> με καινούριες ιδέες, αυτή την φορά από καινούριους φορείς, με καινούριες φρικαλεότητες ίσος χειρότερες των προηγουμένων. Εύχομαι να έχω φύγει και να μην το ζήσω.
Λυπάμαι τους απογόνους μας.

 

Μ. Καλόπουλος:

Φίλε Κωνσταντίνε είναι ακριβώς όπως τα λες... και λίγα λες! Συχνά παρομοιάζω την χριστιανική αγάπη με υλικό για καμουφλάζ παγίδων. Μια παγίδα στήνεται πάντα προσφέροντας το κατάλληλο γεύμα ή περιβάλλον του υποψήφιου θύματος της. Έτσι και οι σωτηριο-θηρευτές χρησιμοποιούν άφθονη βιτρίνα αγάπης, και πίσω ή κάτω απ' αυτήν καραδοκεί ο σωματικός... ή χειρότερα ο πνευματικός αφανισμός των αφελών της Γης.

Ένα απόσπασμα από τα ιερά τους κείμενα δείχνει καθαρά τον τρόπο της σκέψης τους:

«Κύριλλου αγιότατου επισκόπου... Πάσα η γραφή (η εβραϊκή Βίβλος) είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος... και ότι ο θεός προείπε αυτό είναι πάντων σωτήριον... ο δια του πανσόφου Μωυσέως προσταχθείς νόμος παραγγέλνει «Μη έχεις άλλους θεούς πλην εμού», δια τούτο και ο θεσπέσιος Μωυσής στους εξ’ αίματος Ισραηλίτες παράγγειλε, να φυλάγουν τις εντολές αυτές και να αφανίζουν από προσώπου γης όλους τους τόπους στους οποίους λάτρευσαν εκεί τα έθνη τους θεούς τους. «Στα όρη τα ψηλά και στους λόφους και υποκάτω παντός δένδρου δασούς, κατασκάψτε τους βωμούς αυτών και συντρίψτε τις (λατρευτικές) στήλες αυτών. Κατακόψετε τα (ιερά) άλση τους και τα γλυπτά των θεών αυτών κατακάψτε με πυρ και αφανίστε το όνομα αυτών εκ του τόπου εκείνου».

Αυτά τότε στο άγριο Ισραήλ που δεν ήξερε από αγάπη! Δείτε όμως και τη συνέχεια: «Ακριβώς έτσι είναι πρέπον τον εξ απάτης Ελληνικής προς το της αληθείας να μετακινείτε φως, (προσέξτε με πόση αγάπη θα γίνει αυτή ή προς την σωτηρία μετακίνηση!), δια Μωυσέως προστάζοντα είδωλα και ναούς μαζί να κατακάψετε ανασκάπτοντας τουςβωμούς και κατακόβοντας τα άλση, ώστε καμιάς δικής τους βδελιρότητας να μην απομείνει λείψανο, κερδίζοντας έτσι μερίδιο στην δόξα».

Πραγματικός άγιος... αυτός ο Κύριλλος! Και συνεχίζει με απερίγραπτη... αγάπη: «Εμείς δε στις θεϊκές αυτές εντολές εμπιστευόμενοι τον νουν μας, δεν θα αμελήσουμε και ούτε θα βραδύνουμε, αλλά με ακρίβεια μάλλον δε και φιλογρηγορούντες της αληθείας το αξιοθαύμαστο κάλος με χαρά θα κυνηγούμε και όλο ένα περισσότερο θα σπουδάζουμε το πως ο θεός την ανατροπή της πλάνης και τον φωτισμό του σκότους δια του Μωσαϊκού νόμου μας παρέδωσε... για δε τους ακάθαρτους δαίμονες ο νόμος (του Μωυσέως), σκιά των μελλόντων είναι... διότι γεννούν οι σκιές την αλήθεια, καθώς προείπε και ο θεσπέσιος Μωυσής»!!! γ΄συνοδου κατα νεστοριου - επιστολη κυριλλου προσ ακακιον (1,4,41)

Αυτός ήταν ο τιμώμενος ολόκληρο το 1998 Κύριλλος! Ή μάλλον ο άγιος Κύριλλος!!! Του οποίου το κατεδαφιστικό παραλήρημα κατά των Ελλήνων δεν έχει πραγματικά το όμοιό του!

Τελικά όμως να κάτι που ο άγριος Κύριλλος, μας το λέει καλύτερα απ’ όλες μας τις διατυπώσεις! Η Παλαιά Διαθήκη είναι παρακαταθήκη από πολλές χρήσιμες «σκιές»...!

Τι είναι αυτές οι «σκιές»;

Να σας εξηγήσω... όταν λοιπόν έχετε κουραστεί να μιλάτε για αγάπη και κανένας δεν σας δίνει σημασία και ούτε τη γη του σας παραχωρεί, ούτε τα προνόμια του σας παραδίδει... τότε και σεις (σύμφωνα με την χριστιανική οδηγία του Κυρίλλου), απ΄ την Καινή Διαθήκη που βρισκόσαστε, απλώνετε το χέρι σας, έτσι απλά, δίπλα προς τις σκιές (πληγές) της Παλαιάς, αρπάζετε ότι "σκιά" βρεθεί μπροστά σας, και χτυπώντας τον κατακέφαλα ρίχνετε ανάσκελα οποίον αντιστέκεται στις ευγενικές σας προθέσεις!

Αμέσως μετά, δηλαδή τώρα που σας πρόσεξε και είναι όλος δικός σας, μπορείτε να τον μετακινήσετε (τραβώντας τον προσεκτικά και με αγάπη απ’ τα ποδιά), προς το φως της αληθείας! Τώρα που όλα τακτοποιήθηκαν, με τον χριστιανικότερο τρόπο, μπορείτε να αφήσετε πάλι πίσω στην θέση τους τις χρήσιμες βαριές "σκιές" της Παλιάς Διαθήκης... και συνεχίσετε να μιλάτε για νεοδιαθηκική αγάπη! Συγχαρητήρια, έχετε μετακινήσει επιτυχώς έναν δαιμονισμένο προς το φως της αληθείας!

Να λοιπόν που όλα χρειάζονται! Καλή είναι η Καινή Διαθήκη, αλλά ας είναι από κοντά και η Παλαιά που έχει όλες τις χρήσιμες"σκιές" του... αρχαιο-χαλδαιικού κόσμου.

Μπόλικη λοιπόν βιτρινάτη αγάπη και στο βάθος... σκιές... πολλές σκιές!

Φαίνεται λοιπόν ότι με μια βαριά παλαιοδιαθηκική "σκιά" στο χέρι, μπορούσες κάποτε να σπάσεις άνετα το κεφάλι των αλλοδόξων, φωνάζοντας «αγάπη», «φως», «σωτηρία» και μετά, όχι μόνο να μην αποβάλλεσαι από την θρησκεία της αγάπης, αλλά να αξιώνεσαι και ετήσιων τιμών! Ακριβώς έτσι έγινε με τον εν λόγω Κύριλλο!

Βλέπετε γιατί τελικά όλη η εβραϊκή γραφή είναι οπωσδήποτε θεόπνευστη και ωφέλιμη! Σκέφτεστε τι θα γλιτώναμε... αν δεν ήταν τόσο πολύ "ωφέλιμη" και τόσο χαριτωμένα ή μάλλον δυναμικά θεόπνευστη;!

Δεν εξηγείται λοιπόν φυσιολογικά, πως μπορούν οι Έλληνες σήμερα να θεωρούν άξιο ετήσιων τιμών, έναν άνθρωπο που όχι μόνο κατακομμάτιασε την Υπατία... αλλά με τέτοια κακόψυχη εντολή παραγγέλνει την μαζική πυρπόληση, καταστροφή και κατασυντριβή των ναών και όλων των ιερών τόπων της αρχαίας Ελλάδος, που ας σημειωθεί οι περισσότεροι είχαν ήδη μετατραπεί σε φυλακτήρια γνώσης, βιβλιοθήκες και ουσιαστικά θεραπευτήρια ψυχών και σωμάτων!

Ακούσαμε μάλιστα και τόσα απανωτά εγκώμια για την ζωή και το έργο του, που προς στιγμή μπερδευτήκαμε νομίζοντας ότι επρόκειτο πράγματι για κάποιον άλλον Κύριλλο... λίγο καλύτερο απο δαύτον!

Μ. Καλόπουλος