logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Ερώτηση: Γιατί κλαίει και οδύρεται ο Ιησούς μπροστά στην υποτιθέμενη θυσία του;
Του Μ. Καλόπουλου

Ποιος άνθρωπος με στοιχειώδεις αίσθηση καθήκοντος, θα μάτωνε στο κλάμα και θα ζητούσε τρεις φορές απ’ τον οποιονδήποτε "πατέρα" "θεό", να αποφύγει την σωτηρία ολόκληρης της ανθρωπότητας, τη στιγμή μάλιστα που γνώριζε πως λίγες ώρες μετά θα "αναστηθεί" ότι κι αν αυτό σημαίνει;
Ποιος άνθρωπος με στοιχειώδη φιλάνθρωπα αισθήματα, δεν θα αντάλλαζε ευχαρίστως λίγες ώρες δικής του νεκροφάνειας, με την πανανθρώπινη σωτηρία, αλλά θα βαλάντωνε στο κλάμα, για να μην περάσει αυτός λίγες ώρες ταλαιπωρίας πριν ανανήψει;
Το δακρύβρεχτο αυτό αίτημα δεν το έκανε μια, ούτε δυο, αλλά τρεις φόρες ζητώντας  να ματωθεί η τελευταία επικίνδυνη πράξη του "δράματος":
«Και αυτός εχωρίσθη απ' αυτών ως λίθου βολήν, και γονατίσας προσηύχετο, λέγων• Πάτερ, εάν θέλης να απομακρύνης το ποτήριον τούτο απ' εμού». Λουκάς 22.41-42 «Και προχωρήσας ολίγον έπεσεν επί πρόσωπον αυτού, προσευχόμενος και λέγων• Πάτερ μου, εάν ήναι δυνατόν, ας παρέλθη απ' εμού το ποτήριον τούτο… Πάλιν εκ δευτέρου υπήγε και προσευχήθη, λέγων• Πάτερ μου, εάν ήναι δυνατόν τούτο το ποτήριον να παρέλθη απ' εμού χωρίς να πίω αυτό… υπήγε πάλιν και προσευχήθη εκ τρίτου, ειπών τον αυτόν λόγον». Ματθαίος 26.39,42-44
«Εφάνη δε εις αυτόν άγγελος απ’ ουρανού ενισχύων αυτόν. Και ελθών εις αγωνίαν, προσηύχετο θερμότερον, έγεινε δε ο ιδρώς αυτού ως θρόμβοι αίματος καταβαίνοντες εις την γην». Λουκάς 22. 43-44.

Τελικά, ο απλός "άγγελος" ήταν πιο συνετός απ' τον υποτιθέμενο θεάνθρωπο;
Προσπαθούμε δηλαδή να φαντασθούμε, τι μπορεί να του είπε αυτός ο σούπερ συνετός "άγγελος", που ευτυχώς ήταν εκεί κοντά, και με τι είδους βαρύγδουπα λόγια τον συνέτισε: «Καλό μου θεοπαίδι, κάνε κουράγιο… τόσο κόπο έκανες για να φτάσεις μέχρι εδώ… μην ξεχνάς πως θα είναι προσωρινό, αφού σε λίγες ώρες θ' αναστηθείς! Απ' την άλλη, σκέψου τι θα πουν οι επόμενες γενιές των ανθρώπων, όταν θα μάθουν, ότι ολόκληρος γιος του θεού ήρθε στη, γη και έφυγε άπραγος, επειδή φοβήθηκε να τελειώσει το έργο που όρχησε! Και άντε απ' αυτούς μπορούμε να το κρύψουμε… τι θα πούμε όμως στις στρατιές των αγγέλων που σε παρακολουθούν με τόσο ενθουσιασμό απ' τους ουρανούς; Πως θα τους επιβάλλεσαι για μια αιωνιότητα, όταν θα δουν ότι δεν κατάφερες να φέρεις σε πέρας ούτε αυτό που άρχισες... ξέχωρα που θα σκάσει στα γέλια ο Σατανάς! Και άντε και μ' αυτούς κάτι μπορεί να γίνει… όμως σε προειδοποιώ σοβαρά, ο "Μπαμπάς" είναι έξω φρενών»!
GIAXVE__YIOS
Κι όλα αυτά τα υποθέτουμε όχι κατ' ανάγκην μόνο από διάθεση αμφισβήτησης, που σίγουρα υπάρχει, αλλά απ' την αξιοπερίεργη συνέχεια. Ναι ακριβώς μετά απ' τα άγνωστα σε μας λόγια "ενίσχυσης" του "αγγέλου", ο μέχρι εκείνη τη στιγμή υποψήφιος "σωτήρας" της ανθρωπότητας, αντί να αναθαρρήσει και να ανακάμψει… τότε ακριβώς είναι που καταρρέει κυριολεκτικά. «Εφάνη δε εις αυτόν άγγελος απ’ ουρανού ενισχύων αυτόν. (και μετά απ' αυτό…) ελθών (ο Ιησούς) εις αγωνίαν, προσηύχετο θερμότερον, έγεινε δε ο ιδρώς αυτού ως θρόμβοι αίματος καταβαίνοντες εις την γην»

Η αγωνία λοιπόν του θεοποιημένου "σωτήρα", εντείνεται ύποπτα, όχι πριν, αλλά αμέσως μετά τους αγγελικούς λόγους ενίσχυσης (συνετισμού θα λέγαμε εμείς, και αυστηρής προειδοποίησης να συνεχίσει μέχρι τέλους την αποστολή της θεοποίησης του)!
Υποθέτουμε λοιπόν, πως ο "άγγελος" του τα έψαλε κανονικά, υπενθυμίζοντάς του ποσά πράγματα διακυβεύοντα, και μόνο τότε ο "σωτήρας" κατάλαβε πως δεν μπορεί να ξεφύγει απ' το επώδυνο και ενδεχομένως επικίνδυνο τέλος του καλοσχεδιασμένου "δράματος" που ανέλαβε να φέρεις εις πέρας!
Με λίγα λόγια, αυτός ο τόσο θυσιαστικός και πολυεύσπλαχνος "σωτήρας"… ούτε λίγο ούτε πολύ, παρα τρίχα να μη μας σώσει! 
Ας είναι καλά εκείνος ο "άγγελος" που τον ενίσχυσε!

Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιο άλλο συμπέρασμα μπορείτε να βγάλετε εσείς!
Μ. Καλόπουλος

 Ένας γυμνός "άγγελος" στο θέατρο της σωτηρίας!

.................................

Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρευτήκαν σαν άνθρωποι του θεού!