logo

fb youtube rss

ΣύνδεσηO Ιησού καταράστηκες μια συκιά επειδή... εκτός εποχής δεν ειχε σύκα !!!

SYKIAIHSOYS_K_SYKIA

Μια ανεξήγητης κατάρα του Ιησού εναντίον του πιο αγαπημένου σύμβολου του φυσικού μας κόσμου, του δένδρου, και συγκεκριμένα μιας εντελώς "αθώας" συκιάς προβληματίζει αδιέξοδα όλους τους θεολόγους του κόσμου: «το πρωί ο Ιησούς πηγαίνοντας προς την πόλη (την Ιερουσαλήμ) πείνασε και βλέποντας από μακριά μια συκιά που είχε φύλλα, πλησίασε για να βρει κάτι σ’ αυτήν. Όμως όταν έφτασε κοντά της δεν βρήκε τίποτε παρά μόνο φύλλα, γιατί δεν ήταν ο καιρός των σύκων. Απευθύνθηκε τότε σ’ αυτήν (την καταράστηκε) και της είπε: ποτέ πια κανείς να μη φάει καρπό από σένα... (το επόμενο πρωί Μάρκ.11.20 ) είδαν την συκιά ξεραμένη. Ο Πέτρος τότε θυμήθηκε και είπε δάσκαλε κοίτα η συκιά που καταράστηκες ξεράθηκε. Τότε ο Ιησούς είπε... εάν έχετε πίστη... και πείτε σ’ αυτό το βουνό σήκω και πέσε στην θάλασσα... θα γίνει» Μάρκ.11.12-21. // Μτθ.20.21

Ο ουρανόσταλτος σωτήρας θύμωσε... και ξέρανε μια συκιά δια παντός, επειδή δεν είχε σύκα... εκτός εποχής! Βγάζετε άκρη εσείς;! Φαντάζεστε τον θεό-Ιησού, εις επήκοο όλων, να καταριέται ένα δένδρο... επειδή δεν είχε καρπούς εκτός εποχής;!        

Στο κατάξερο κλίμα της ηλιοκαμένης εκείνης περιοχής, μια θαλερή συκιά, είχε δεν είχε σύκα, ήταν από μόνη της μια ευλογία! Ο πεινασμένος "σωτήρας" όμως, όταν δεν βρήκε σύκα που τα ορέχτηκε, ξέρανε την συκιά ώστε κανένας να μη φάει ξανά σύκα απ’ αυτήν! Ε, λοιπόν, αυτό μόνο σαν απίστευτη κακοήθεια μπορούμε να το δούμε!

Φαντάζεστε τι θα έλεγαν χρόνια μετά, οι οδοιπόροι προς την Ιερουσαλήμ; Εδώ υπήρχε μια συκιά που με την φυλλωσιά της μας πρόσφερε μια δροσερή γωνιά και στην εποχή της άφθονα χορταστικά σύκα, μέχρι που πέρασε ένας σωτήρας... και την ξέρανε με μια κατάρα!

Το πιθανότερο είναι, ότι ο περιοδεύων θαυματοποιός Ιησούς, χρειαζόταν ακόμα ένα επιδεικτικό των δυνάμεών του "θαύμα" και γι’ αυτό καταράστηκε μεγαλόφωνα, την απολύτως αθώα συκιά! Ξοπίσω του, κάποιοι ημέτεροι, ανάλαβαν μέχρι: «το επόμενο πρωί» Μάρκ.11.20, να υλοποιήσουν το "θαύμα" ξεραίνοντας με κάποιον ανθρώπινο τρόπο το αθώο δένδρο!

Δεν μας έφταναν λοιπόν οι "δέντρα" και τα "βουνά" που με πίστη θα πεταχτούν στη θάλασσα, τώρα ο δάσκαλος με εντελώς παρανοϊκό τρόπο, επιδεικνύει έναν άκρατο ωφελιμισμό απέναντι στην φύση: σύκα θέλω, τώρα τα θέλω, αλλιώς να ξεραθείς!

Αν το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν στην παγκοσμίως τιμώμενη Βίβλο, εδώ και αιώνες θα ήταν κλασικό παράδειγμα καταστροφικής ηλιθιότητας και απερίγραπτης εχθρότητας προς την φύση! Μα είναι δυνατόν να ξεραίνεις μια συκιά που δεν είχε καρπούς εκτός εποχής... και να είσαι εσύ ο θεός που την έφτιαξε;!

Με το ίδιο σκεπτικό, ο ίδιος αυτός ασυγκράτητος "σωτήρας", θα καταριόταν... τις προβατίνες που δεν είχαν γάλα, μόλις το χρειαστεί... τα πουλιά που δεν κελαηδούσαν όταν αυτός ήθελε να τ’ ακούσει... τα σύννεφα που δεν έβρεχαν, όταν αυτός ήθελε να δροσιστεί, και τις πηγές και τους χειμάρρους, που δεν έτρεχαν νερό όταν αυτός διψούσε! Αν αυτός ήταν ένας καλός θεός... τότε ένας αληθινά κακός θεός πώς έπρεπε να είναι; 

Το περίεργο είναι, ότι ο ίδιος αλλού, κάνει στους ακροατές του μάθημα φυσιογνωσίας λέγοντας: «όταν δείτε την συκιά και όλα τα δένδρα... όταν τα κλαδιά της γίνουν απαλά και τα φύλλα μεγαλώσουν... γνωρίζετε ότι κοντά είναι το θέρος (δηλαδή ο καρπός)» Ματθ.24.32. //Λουκ.21.29. Όταν όμως διδάσκεις στους άλλους, πότε φυσιολογικά να αναμένουν τον καρπό, αλλά ο ίδιος ξεσπάς σε κατάρες και ξεραίνεις τις συκιές, που εκτός εποχής δεν έχουν σύκα... όχι μόνο θεός δεν είσαι, αλλά ούτε καν λογικός και καλός άνθρωπος! 

Μήπως είναι λοιπόν καιρός να δεχθούμε, ότι κάτι δεν καταλάβαμε σωστά, στο υποτιθέμενο "μεγαλείο" του υποτιθέμενου ενσαρκωμένου Γιαχβέ, του λεγόμενου σωτήρα Χριστού Ιησού;

Ρώτησα έναν κηπουρό πως μπορείς να ξεράνεις ένα δένδρο μέσα σε λίγες ώρες, και μετά από λίγη σκέψη μου έδωσε την ακόλουθη απάντηση: Αν σκάψεις γύρω από το δένδρο και ιδιάσεις ικανή ποσότητα αραιωμένου (νερωμένου) ασβέστη. Αν μάλιστα μετά σκεπάσει προσεκτικά με χώμα και καλύψεις τα ίχνη σου αυτά, μέσα σε λίγες ώρες ο νερωμένος ασβέστης θα κάψει τις ρίζες του και το δένδρο θα φαίνεται μαραμένο μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο χωρίς κάνεις να μπορεί να καταλάβει πως έγινε!

Μια συκιά πρέπει να ξεραίνεται μέσα σε λίγες ώρες, αν στις ρίζες της ρίξουμε το "κατάλληλο" υγρό, (π.χ. θεϊκό οξύ;). Όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ας μας ενημερώσει!

Μ. Καλόπουλος

Απίστευτη απάντηση πιστού… για τη συκιά που ξέρανε ο Ιησούς!!!
Βλέπε επίσης: Τί είναι η «πίστη ως κόκκος σινάπεως»; Και ποιά τα "όρη" που αυτή μετακινεί;
Ο Ιησούς Χριστός, ο αποθεωθείς Εβραίος προφήτης... υπέπεσε σε τρομακτικά λάθη!


KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χεριά εκείνων που λατρευτήκαν σαν άνθρωποι του θεού!