logo

fb youtube rss

Σύνδεση


΄Ηρθε σε γνώση του Συνδέσμου Σκεπτικιστών Ελλάδος με πρωτοβουλία μέλους μας η βάναυση κακοποίηση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών, στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.

΄Ηρθε σε γνώση του Συνδέσμου Σκεπτικιστών Ελλάδος με πρωτοβουλία μέλους μας η βάναυση κακοποίηση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών, στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.

Η εργασία που θα διαβάσετε είναι αποκαλυπτική! Με πρόσχημα «τη διδασκαλία συγκεκριμένα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με βάση την αττική διάλεκτο, μέσα από τα κείμενα της κλασικής εποχής και μεταγενέστερα, που ακολουθούσαν όμως την εξέλιξη της αττικής στην ελληνιστική και τη βυζαντινή εποχή» η ύλη των σχολικών βιβλίων των αρχαίων ελληνικών, όσο διδάσκονταν κι αυτά τα έρμα μετατράπηκε δολίως σε όργανο κατήχησης... σημειώστε στο σημείο αυτό την κακή χρήση της ελληνικής στις δικαιολογίες των συγγραφέων του βιβλίου. Καιρό είχαμε να συναντήσομε τέτοιο στρεψίγλωσσο και κακογραμμένο κείμενο...


Δηλαδή ξεκινάμε να διδάξομε την αρχαία ελληνική γλώσσα αλλά στον δρόμο κάτι μας προκύπτει και διδάσκομε την ελληνική γλώσσα της καινής διαθήκης και των βυζαντινών χρόνων, της εποχής δηλαδή της παρακμής της ελληνικής γλώσσας!

Ξεκινάει το παιδί σας να διδαχθεί τη σκέψη του Ξενοφάνη, του Ηράκλειτου του Εμπεδοκλή του Παρμενίδη του Αναξαγόρα, του Επίκουρου , του Διογένη του Κυνικού  και βρίσκει μπροστά του... την Αποκάλυψη του Ιωάννου

Βλέπομε την αντίφαση να διδάσκονται τα ελληνόπουλα για την κατ' εξοχήν έλλογη γλώσσα, από άλογα θρησκευτικά 'αποκαλυπτικά' κείμενα. Αντί να μάθουν την αρετή του λόγου και της αμφισβήτησης τα παιδιά σας προτρέπονται να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως:


«Ποια είναι η πρώτη απάντηση του Χριστού στο ερώτημα για την είσοδο στην αιώνια ζωή και ποια η δεύτερη;»

Μετά από αυτή την ερώτηση ακολουθεί συζήτηση υπέρ... της ελληνικής γλώσσας;

Καταγγέλλομε την σκανδαλώδη ανοχή του εκπαιδευτικού κόσμου για την έντεχνη αυτή εκτροπή της εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης, αυτού του κορυφαίου εργαλείου αναλυτικού λόγου σε εργαλείο αισχρής κατήχησης υπέρ μιας εκδοχής μονοπωλιακής θρησκοληψίας.

Καταγγέλλομε την μετατροπή της εκπαίδευσης σε κέντρο εξυπηρέτησης των πελατειακών αναγκών της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας και της παιδείας μας σε μηχανισμό παραγωγής γενιτσάρων.

Καταγγέλλομε  την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας και Προσηλυτισμού. Φαίνεται ότι η κ Υπουργός Παιδείας είναι πολύ απασχολημένη να ταξιδεύει στο Πατριαρχείο για να διευθετήσει τις προστριβές ανάμεσα στους προκαθήμενους της Εκκλησίας για να βρει χρόνο να ασχοληθεί με το περιεχόμενο τον βιβλίων των παιδιών που είναι στην ευθύνη της

Ζουν όμως μόνον Χριστιανοί Ορθόδοξοι σε αυτή τη χώρα; Όχι, ζουν και άλλα παιδιά από οικογένειες διαφορετικής παιδείας, και πνευματικής κατεύθυνσης που είναι και αυτά ελληνόπουλα και δεν είναι καθόλου υποχρεωμένα να υφίστανται την αισχρή αυτή, εκτός θέματος προπαγάνδα υπέρ της χριστιανικής θρησκείας. Δόθηκε από τη μια μεριά δήθεν δυνατότητα διαφυγής από το μάθημα των Θρησκευτικών ( η οποία δεν χρησιμοποιείται στην πράξη γιατί κάνει τα παιδιά που θα ζητήσουν απαλλαγή δακτυλοδεικτουμενα ) και επιτράπηκε να μπουν τα Θρησκευτικά από την πίσω πόρτα με τέτοιες επονείδιστες αναφορές διάσπαρτες σε άλλα μαθήματα που δεν θα μπορέσει κανένα παιδί να αποφύγει.

Από παρατηρήσεις εκπαιδευτικών μαθαίνομε ότι απαιτούνται 250 ώρες για την εκμάθηση των βασικών στοιχείων  μιας ξένης  γλώσσας, 300 ώρες για την εκμάθηση της χρήσης των προγραμμάτων ΗΥ και των στοιχείων της  πληροφορικής. Αντίθετα για τα Θρησκευτικά τα παιδιά υφίστανται συνολικά 600 ώρες διδασκαλίας (και τις ανάλογες ώρες μελέτης στο σπίτι ) στις οποίες πρέπει να προσθέσει κανείς και τις ώρες που δολίως υποκλέπτονται για θρησκευτικά θέματα από άσχετα μαθήματα όπως στο παράδειγμά μας τα αρχαία ελληνικά και η Ιστορία, της οποίας τα βιβλία είναι γεμάτα από θρησκευτικές απεικονίσεις που εκτρέπουν σε θεολογικές συζητήσεις το μάθημα της Ιστορίας. Προσθέστε τώρα και τις ώρες που αναλώνονται εξωσχολικά στα κατηχητικά στις εκκλησίες και τις μονές και στις διάφορες μορφές θρησκευτικού τουρισμού, θα δει κανείς ποιο έγκλημα, ποια κατάχρηση συντελείται στην πιο τρυφερή ηλικία!

Είναι σημείο των καιρών μας και του κόσμου που έχει φτιάξει η κατάχρηση της οργανωμένης θρησκείας ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται δημόσια για την διδαχή ασύστολων και αναπόδεικτων ψευδών τα ιδρύματα όπου τα παιδιά μας θα έπρεπε να στέλνονται για να μάθουν Ηθική, λογική, Κριτική και ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ! Και λέω Ηθική, γιατί την τελευταία φορά που το έλεγξα , τα αναπόδεικτα ψεύδη ήταν ακόμα ανήθικα!

Ντροπή σας, κύριοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ντροπή σας, συγγραφείς των εξαμβλωμάτων, Ζαμάρου Ρένα, Μαρκαντωνάτε Γεράσιμε, Μοσχόπουλε Θεοδόσιε, Παπανδρέου Ιφιγένεια, Ρώμα Χρήστο και Χωραφά Ευστράτιε, Μπούρα Νέστορα, Σακελλαρίου Αντώνιε, Φραγκούλη Αθανάσιε, Χρυσάφη Γεράσιμε και στους Ραγκούση Μιχάλη και Βλάχε Εμμανουήλ που επιμελήθηκαν τις εκδόσεις αυτές..

Κάθε Έλληνας, κάθε γονιός με συνείδηση πρέπει να διαμαρτυρηθεί και να απαιτήσομε συλλογικά την απόσυρση των απαράδεκτων αυτών μνημείων εκκλησιαστικής σκοπιμότητας και για την πλήρη εξάλειψη κάθε ευκαιρίας κατήχησης και θρησκειολογίας στα σχολεία!

Το αίτημά μας αυτό στα πλαίσια του άμεσου διαχωρισμού Κράτους και Θρησκείας δεν έχει μόνο την έννοια της απαλλαγής των πολιτών από την απροκάλυπτη οικονομική αφαίμαξη που επιβάλλεται απρόσκλητα σε όλες τις ελληνικές οικογένειες αλλά και την απαλλαγή των νέων παιδιών από αυτό τον δυσβάστακτο αυτό φόρτο από παραλογισμούς που αφήνει αμέτρητα από αυτά με μόνιμες νοητικές και ψυχολογικές βλάβες.

Σύνδεσμος Σκεπτικιστών Ελλάδος

Δείτε την εξαιρετική εργασία του Μέλους του
Σύνδεσμου Σκεπτικιστών Ελλάδος στο σύνδεσμο:


http://www.greatlie.com/gymbooks/index.htm


{backbutton}