logo

fb youtube rss

Σύνδεση

 

  Ο Καλόπουλος απαντά σε επιστολή του Μ. Χαραλαμπάκη

........................

                                                                   Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2011

     Αγαπητέ Κύριε Καλόπουλε,

     Οφείλω από την αρχή να σας συγχαρώ για τη μεγάλη προσφορά σας στον ελληνικό λαό, προσφορά που γίνεται καθημερινά και διαχρονικά, μέσα από τα εκλεκτά  βιβλία σας και τον πάντα επίκαιρο και ενημερωμένο διαδικτυακό σας τόπο (www.greatlie.com).

     Τυχαία (από τύχη αγαθή) βρέθηκε πριν μερικά χρόνια στα χέρια μου το βιβλίο σας «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ», και στη συνέχεια, αφού το διάβασα και με άφησε βαθιά εντυπωσιασμένο η διεισδυτική ερευνητική σας ματιά, έψαξα και βρήκα και τα άλλα βιβλία σας της σειράς «Βιβλική θρησκεία», δηλ. αυτά με τίτλο «Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΔΟΛΟΣ» και «ΑΒΡΑΑΜ Ο ΜΑΓΟΣ», με τα οποία, διαβάζοντάς τα, ανακάλυψα με έκπληξη, αλλά και θυμό (για τα ψέματα που μέχρι τότε είχα δεχθεί για αλήθειες), ότι η λεγόμενη «ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ» όχι μόνο «αγία» δεν είναι, αλλά απεναντίας  είναι ένα επικίνδυνο εγχειρίδιο πολέμου, απάτης, μαγγανείας, δόλιων πράξεων, κατακτητικών πολέμων κλπ παράνομων ιστορικών ενεργειών του «περιούσιου λαού του Ισραήλ», κάτω από την απατηλή προτροπή και συγκάλυψη «τάδε λέγει Κύριος…».

     Στη συνέχεια, όντας πλέον περιούσιος (κυριολεκτικά με τις γνώσεις που απεκόμισα) αναγνώστης σας, αλλά και θεατής σας στις τηλεοπτικές εκπομπές, στις οποίες συνήθως ξεχωρίζει ο λόγος σας και η ευθυκρισία σας, διάβασα τα επόμενα βιβλία σας, δηλ. «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ», το «ΘΑΥΜΑ ή ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ» και σχετικά πρόσφατα το μυθιστόρημά σας «Ο ΜΑΓΟΣ ΠΟΥ ΛΥΓΙΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

     Με τα βιβλία αυτά πλέον κατάλαβα ότι ένα αναξιόπιστο, αδηφάγο, πονηρό και χωρίς ηθικούς φραγμούς ιερατείο, αυτό των δεσποτάδων της λεγόμενης (κατ΄ ευφημισμόν) «θρησκείας της αγάπης», συγκυβερνά, με την αποδοχή και συνδρομή του ανυποψίαστου «ποιμνίου» αλλά και της οργανωμένης πολιτείας, τη χώρα μας.

     Ένα ιερατείο που έχει στραμμένο το βλέμμα του και υμνεί τη «μεγάλη Σιών», που θεωρεί προπάτορες των ελλήνων τους μάγους και  άρπαγες Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ, που γιορτάζει σαν άγιο τον αιμομίκτη Λωτ, που υμνεί σαν ηθικές και άγιες πράξεις, ενέργειες που βρίσκονται στον αντίποδα του ανθρωπισμού, όπως τις σφαγές του προφήτη Ηλία, τους εξολοθρεμούς του Μωυσή και του Ιησού του Ναυή, ή αγιοποιεί εγκληματικές πράξεις (φόνους, ομαδικές σφαγές), οι οποίες έγιναν από εκλεκτούς «αγίους», στο όνομα του «Κυρίου Ιησού Χριστού», όπως από τον αυτοκράτορα  «άγιο» Κωνσταντίνο, από τον αυτοκράτορα «άγιο» Θεοδόσιο και πολλούς άλλους παρόμοιους… λαμπρούς «αστέρες» της χριστιανοσύνης και της «ορθοδοξίας».

     Δυστυχώς, αυτή η πνευματική υποδούλωση καλλιεργείται μέσα από τα σχολεία, με το μάθημα των θρησκευτικών, όπου οι μαθητές μαθαίνουν (και δέχονται σαν θρησκεία) την (εξωραϊσμένη) ιστορία των εβραίων, καλλίτερα από την ένδοξη ελληνική ιστορία και την σημειολογική και ποιητική, με διαχρονικά μηνύματα, ελληνική μυθολογία. Ακόμα από τα κατηχητικά, όπου εξ απαλών ονύχων γίνεται η πλύση εγκεφάλου στα ανώριμα ελληνόπουλα. Και βέβαια αυτή η πνευματική υποδούλωση καλλιεργείται στην καθημερινή ζωή, όταν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καθηγητές και γενικότερα άνθρωποι που μπορούν να αρθρώσουν λόγο και να σηκώσουν ανάστημα, δυστυχώς από άγνοια ή από συμφέρον, βάζουν την πνευματική ή την όποια ηθική υπόστασή τους κάτω από το πετραχήλι και προσκυνούν με φαρισαϊκή ευλάβεια αυτούς που κατά την Κυριακή της ορθοδοξίας απευθύνουν με έπαρση και στόμφο τους επτά αναθεματισμούς κατά των Ελλήνων και της ελληνικής σκέψης και φιλοσοφίας των προγόνων και πραγματικών προπατόρων μας. Και μάλιστα αυτά γίνονται από το αναιδές ιερατείο του δήθεν «ελληνοχριστιανικού» πολιτισμού πολλές φορές και ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας και του/της Υπουργού παιδείας!

     Αλλά δυστυχώς όταν η μετάλλαξη έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε αυτοί που αναθεμάτιζαν την επανάσταση του 1821 και αφόριζαν τους επαναστάτες (Βλ πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ και σύσσωμη η τότε ιεραρχία) να λογίζονται πατριώτες και «άγιοι» και να θεωρείται επικίνδυνος για τις ιδέες του ο πραγματικός εθνεγέρτης, ο μεγάλος διδάσκαλος του γένους, ο Αδαμάντιος Κοραής (ενώ αγιοποιήθηκε ο απηνής διώκτης του ο Αθανάσιος ο Πάριος), καταλαβαίνει ο κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος τον πνευματικό και πατριωτικό ξεπεσμό και ευνουχισμό που ως έθνος και κράτος βιώνουμε!

     Γιατί είναι πνευματικός και πατριωτικός ξεπεσμός και ευνουχισμός, σήμερα που οι επιστήμες έχουν εξελιχθεί και οι γνώσεις έχουν διευρυνθεί, να βιώνουμε άκριτα και να θεωρούμε ως ιερά σεβάσματα μια αντιανθρώπινη αλλότρια μυθολογία μιας περασμένης εποχής και να μην τολμούμε να την αμφισβητήσουμε. Ακόμα να θεωρούμε σαν ιερές μορφές και να προσκυνούμε κοινούς εγκληματίες και εθνικούς προδότες! Κι αν το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο άλλων εποχών και η συνεπαγόμενη άγνοια, μαζί με τον σκόπιμα καλλιεργημένο φόβο, δικαιολογούσε σε ένα βαθμό την αποδοχή και τη σιωπή, σήμερα όμως η φωνή των σκεπτόμενων με πραγματικά ηθικά και εθνικά κριτήρια Ελλήνων (και όχι με  αυτά της χριστιανικής ψευτοηθικής του αντιερωτισμού, των γονυκλισιών και της επιλεκτικής σίτισης) πρέπει να γίνει βροντερή και δυνατά να ηχήσει: Όχι άλλος εμπαιγμός από τους επαγγελματίες του φόβου και τους εμπόρους της ελπίδας!

     Για να μη μακρηγορήσω άλλο, όλα αυτά τα γράφω από ιερή ελληνική αγανάκτηση και επειδή πιστεύω πως μια σπίθα, ένα βιβλίο σας εν προκειμένω, μπορεί ν΄ ανάψει τη δάδα της αμφισβήτησης, της έρευνας και της γνώσης, να διαλύσει σκοτάδια και φόβους αιώνων και να σώσει ανθρώπους κυριολεκτικά από την οδό της απωλείας!

     Γιατί  πιστεύω ότι από βαθιά άγνοια και έντεχνα καλλιεργημένο φόβο χάνονται νέοι και νέες, αφού με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου που γίνεται από ανεξέλεγκτους αρχιμανδρίτες και πονηρούς μητροπολίτες, οι νέοι αυτοί κλείνονται στον εαυτό τους, αποφεύγουν τις χαρές της φυσιολογικής ζωής, αναθέτουν μέσω της εξομολόγησης σε δήθεν «πνευματικούς», στην ουσία σκοταδιστές, οπισθοδρομικούς εσχατολόγους, εθελούσιους άτεκνους, αυτοκηρυγμένους ανέραστους, φανατικούς μισογύνηδες, μερικές φορές και σεξουαλικά διεστραμμένους ανθρώπους της ποιμαντορίας «τον έλεγχο των πιο λεπτών κυττάρων τους», ή φορούν ξαφνικά το μαύρο σάβανο του «μοναχού» ή της «μοναχής» και αρνούνται τις οικογένειές τους, γιατί ο «Σωτήρας Ιησούς Χριστός» είπε (και τον πίστεψαν): «Εί τις έρχεται προς με και ου μισεί τον πατέρα αυτού και την μητέρα ή την γυναίκα και τα τέκνα, και τους αδελφούς και τας αδελφάς, έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ου δύναταί μου μαθητής είναι». (Λουκ. ΙΔ΄ 26)

     Βέβαια ο «θεάνθρωπος» Ιησούς έχει να μας επιδείξει και άλλες… «φιλάνθρωπες διακηρύξεις» του, όπως για παράδειγμα: «Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γήν, ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν. Ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής. Και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού. Ο φιλών πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ ουκ εστί μου άξιος. Και ο φιλών υιόν ή θυγατέρα υπέρ εμέ ουκ εστί μου άξιος».  (Ματθ. Ι΄ 34-37).

      Προτροπές λοιπόν για μίσος, επιθετικότητα και διχόνοια, μέσα στην οικογένεια, αλλά και μέσα στη κοινωνία, για… χατίρι του «βασιλιά του Ισραήλ», από τον ίδιο τον ιδρυτή της «θρησκείας της αγάπης», τον… «γλυκύτατο Ιησού»!!!

      Γι αυτές λοιπόν τις «θεϊκές» προτροπές, ανυποψίαστοι μέχρι κάποια στιγμή γονείς, κλαίνε και μάταια αναζητούν τα παιδιά τους, τα μαντρωμένα πίσω από τους αδιαπέραστους τοίχους των «ιερών μονών» για να υπηρετούν ποικιλοτρόπως και με «φόβο θεού» εξουσιαστές «ηγούμενους», ανίκανοι από φόβο και άγνοια να αντιδράσουν!!!

     Κλείνοντας,
     Σας ευχαριστώ για ό,τι (μας) προσφέρετε με το δύσκολο έργο που επιτελείτε,
     Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Δύναμη, Υγεία, Καλή και Δημιουργική Χρονιά.

     Εύχομαι επίσης περισσότεροι τυχεροί αναγνώστες να προσεγγίσουν το έργο σας και να μελετήσουν τα βιβλία σας. Αυτό πραγματικά θα είναι «ευλογία» για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους!

                                                                                

     Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

     Μιχάλης Χαραλαμπάκης

 

……………………………………………………

KALOPOULOS_MIXALHS1Φίλτατε Μιχάλη Χαραλαμπάκη

Σ’ ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια, για μένα και το έργο μου.

Είμαι όμως βέβαιος, πως ένας άνθρωπος που γράφει με τόση λεπτή διάκριση και γνώσεις, δεν στερείται ανάλογης πνευματικής και κοινωνική προσφοράς.

Είναι δυστυχώς αλήθεια, πως η ανθρωπότητα πάσχει βαρύτατα από έλλειψη αναθεωρητισμού και απομυθοποιητικής διάθεσης. Ουσιαστικά και ο τελευταίος θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται, πως κάθε μορφή αμφισβήτησης, έχει πάντα κάτι ελάχιστο να προσφέρει, γιατί αυτή ήταν ανέκαθεν ο διαχρονικός ευεργέτης της ανθρωπότητας.

Δυστυχώς η ελπιδολαγνεία και ο εφησυχασμός έχουν επικρατήσει, γιατί τεράστιοι διαχρονικοί κοινωνικοί σχηματισμοί όπως οι θρησκείες, τον καλλιεργούν επιμελώς, και φυσικά με το αζημίωτο! Χιλιάδες "ιερές" προσωπικότητες και θεολογικοί ισχυρισμοί αμφιβόλου αξίας, περιεχομένου και προθέσεων, χιλιετίες τώρα ανεξέλεγκτα ρυθμίζουν τη ζωή μας, εξυπηρετώντας κυρίως αλλότρια συμφέροντα, χωρίς ποτέ οι λαοί να αγγίξουν εξεταστικά αυτά τα περίεργα πρότυπα ζωής, που πολύ όμορφα περιγράφεις. Αποτέλεσμα; αυτή η δύσοσμη, πληθωρική παγκόσμια βορβορώδης μάζα σωτηρίων μύθων και ισχυρισμών, μέσα στην οποία βουλιάζουν εύκολα οι καλύτερες των προσπαθειών μας, για ποιότητα ζωής, ευημερία και στοιχειώδη νοημοσύνη.

Στον δυτικό κόσμο, αυτός ο χριστιανόφερτος μεσαίωνας… δεν λέει να τελειώσει. Τίποτε στέρεο δεν μπορεί να οικοδομηθεί, πάνω σ’ αυτή τη λάσπη των ιδεών που άφησε πίσω του. Αυτό το βαλτώδες ιδεολογικό χάος, με απίστευτη άνεση καταβροχθίζει αχόρταγα τις ελάχιστες φωτεινές, αλλά ανοργάνωτες ηρωικές προσπάθειες που σποραδικά του αντιστέκονται. Η νηπιακή νοημοσύνη, παραμένει το βασικό γνώρισμα του μέσου ανθρώπου, που με φανατισμό και παιδικό πείσμα, δηλώνει ευχαρίστως, αμετανόητος οπαδός της θρησκευτικής πραμάτειας.

Με την βοήθεια της παγκόσμιας μαζικά παραγόμενης θρησκευτικής αποχαύνωσης, ο homo religius τελικά επικράτησε, απειλώντας με τις άτσαλες επιλογές του, ολόκληρο πια τον θαυμαστό μητρικό πλανητικό οργανισμό που τον γέννησε. Άβουλα ζημιάρικα τρωκτικά, που νοιάζονται μόνο για την ικανοποίηση των αμέσων αναγκών τους. Αυτή η ανθρωπότητα, μοιάζει πλέον περισσότερο με παγκοσμία ασθένεια, που σαν επικίνδυνη πανούκλα, εξαπλώνεται πάνω στο λεπτεπίλεπτο πέπλο της περικαλλούς φύσης, παρά σαν φυσικό δικό της κομμάτι. Είναι πραγματικά ακατανόητο! Ατέλειωτα εγκώμια και μυσταγωγικοί ύμνοι, από αναρίθμητους γονυπετείς και δακρυφόρους πιστούς, αναπέμπονται καθημερινά προς τους γνωστούς και άγνωστους αγιοποιημένους Εβραίους ήρωες της Βίβλου, την ιδία ακριβώς στιγμή, που η πάνσεπτη Μητέρα Γη, στενάζει απ’ τις δίκες τους αστοχίες!

Η συνεχώς υποτροπιάζουσα θρησκομανία μας, μοιάζει πλέον με επίμονο και επικίνδυνο σύμπτωμα, που για άλλη μια φορά θα πληρωθεί με παγκοσμία σήψη, αίμα, συντριβή και θάνατο. Αυτή η κόπρος του Αυγείου, θέλει ένα ολόκληρο οργανωμένο ποτάμι σοφών, για να ξεπλύνει έστω και μια μικρή γωνία του πληγωμένου πλανήτη μας… και τέτοιο ορμητικό ποτάμι σοφίας, δεν βλέπω ουτε καν στην φωτισμένη κοιτίδα του πολιτισμού Ελλάδα. Ειδικά εδώ στην πάλαι ποτέ μητέρα των σοφών, εξακολουθούμε να ζούμε σαν τα άβουλα ζώα, ανάμεσα στα χαλάσματα της αποτυχίας μας, και τα περιττώματα των πνευματικών μας απορριμμάτων, αγνοώντας ότι εκατονταετίες ολόκληρες, κάποιοι επιτήδειοι και μοχθηροί κοινωνικοί ποιμένες, μας ταΐζουν τα δικά τους σκουπίδια.

Απ την άλλη, αν επικρατούσε ο φυσιολάτρης ελληνισμός… και τότε τα πράγματα μπορεί να μην ήταν ιδανικά, αλλά θα ήταν σίγουρα ποιοτικότερα, και οπωσδήποτε πιο ελπιδοφόρα. Η εμμονή του Έλληνα στην φυσιολατρία, την αρμονία και το κάλος, δεν θα άφηνε πολλά περιθώρια για τέτοιο τερατώδη εκτροχιασμό απ’ το κατά φύσιν αυτονόητο.

Ενοχλούμε λοιπόν, γιατί με τις όποιες αιχμηρές αμφισβητήσεις μας, διαταράσσουμε τον μακάριο ύπνο τους! Σκούζοντας και κλοτσώντας, φοβούνται μήπως και ξυπνήσουμε το παγκόσμιο ποίμνιο απ’ τον μακάριο ύπνο του, που κάθε φορά, λίγο πριν από την μαζική σφαγή, είναι δυστυχώς απολαυστικότερος. Αδιαφορούν ή ξεσηκώνονται εναντίον μας, ανίκανοι να υποθέσουν, πως το υγιές ισοζύγιο της κοινωνικής ισορροπίας, απαιτεί τεράστιες ποσότητες εξισορροπητικής αμφισβήτησης, για να καταπολεμήσει τις δηλητηριώδεις συσσωρεύσεις σωτηριακών μύθων. Επιτέλους, τι μας συμβαίνει και κανείς δεν μπορεί να υποθέσει, πως ακόμα και η παραμικρότερη προσφορά αμφισβήτησης, είναι στοιχειώδης εξισορροπητικός κοινωνικός παράγοντας;

Κι όμως, εμείς απολαμβάνοντας τη συντροφιά αλλήλων, συνεχίζουμε τραγουδώντας το δικό μας τροπάριο: «Λοιπόν, τι γυρεύεις άνθρωπέ μου; Κάνε αυτό που απαιτεί τώρα από σένα η Φύση. Αν σου δίνεται η δυνατότητα προχώρα, και μη κοιτάς δεξιά κι αριστερά να δεις αν θα το μάθει ο κόσμος. Μην ελπίζεις στην πλατωνική πολιτεία. Να είσαι ευχαριστημένος με την παραμικρή πρόοδο, και να μην τη θεωρείς μικρή υπόθεση. Το έργο της φιλοσοφίας είναι απλό… βλέπε από ψηλά… αταραξία και δράση που να καταλήγουν στο κοινωνικό καλό, όπως το υπαγορεύει η μητέρα Φύση». Ελληνιστής Ρωμαίος αυτοκράτορας και φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος "Τα εις εαυτόν" 9.29-31

Ναι στην δική τους ασθένεια, της επιμονής αδιαφορίας, εμείς αντιπαραθέτουμε περήφανα την δική μας "πνευματική διαστροφή", παραμένοντας αθεράπευτα φιλομαθείς. Ή όπως υπέροχα το έγραψε πρόσφατα και η Έλενα, μια άλλη φίλη και αναγνώστρια από την Κέρκυρα: Δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα απ’ αυτό που νοιώθει ο άνθρωπος την στιγμή που μαθαίνει κάτι, γιατί κάθε μέρα κάτι μαθαίνει και αυτό είναι το υπέροχο και το εντυπωσιακό της ζωής!

Ας ελπίσουμε, πως το νέο ρεύμα επανελληνισμού, που την τελευταία εικοσαετία κουτσά-στραβά ξεκίνησε, θα αποτελέσει για τις επόμενες γενιές, ικανό εφαλτήριο για την ανάσταση των ιαματικών τεχνών της αμφισβήτησης, που σ’ αυτή εδώ την ιερή γη της Ελλάδος πρωτογεννήθηκαν. Επ’ ευκαιρία δε, με πλήρη επίγνωση και πόνο ψυχής, ζήτω εκ βαθέων ταπεινά συγγνώμη, πρώτα απ’ την σεβάσμια Μητέρα Γη, για τις όποιες πληγές της δεν πρόλαβα να περιποιηθώ… αλλά κι απ’ τις αθώες επερχόμενες γενιές των ταλαίπωρων παιδιών μας, για τις δυσβάστακτες ταλαίπωρες που θα ζήσουν, εξ αίτιας της αδράνειάς μου. Ελπίζω δε, πως αυτή η συγγνώμη εκφράζει κι σένα φίλτατε Μιχάλη Χαραλαμπάκη, και όλους εκείνους τους ευγενείς ομοϊδεάτες μας, που χρόνια τώρα αποτελούν την παρήγορη συντρόφια μας, συνδράμοντας και συνπαραστεκόμενοι παντοιοτρόπως.

Φίλε Χαραλαμπάκη… αντεύχομαι κάθε τι καλό σε σένα και στην οικογένειά σου.

Μα βαθύτατη εκτίμηση

Μ. Καλόπουλος


.........................
Για να απαλλαγείτε οριστικά από τα εκβιαστικά θρησκευτικά διλήμματα.
Για να γνωρίσετε τις απαρχές της αντιπαλότητας, που κατατρώει τον πολιτισμό μας.
Για να κατανοήσετε τις απίστευτες μεθοδεύσεις και τα υλικά των βιβλικών θαυματοποιών!
Για να απαντήσετε σε όλες σχεδόν τις θεολογικές σας ενστάσεις και απορίες.
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310-770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!
Επιτέλους… ένα έργο που ξεκλειδώνει μεθοδικά τα μυστήρια ολόκληρης της Βίβλου!
Μιλήστε με τον ίδιο τον Μ. Καλόπουλο στο 2310-770100