logo

fb youtube rss

ΣύνδεσηΠρόταση Καλόπουλου (22/3/2008): Πλούσιοι Έλληνες, ενισχύστε οικονομικά το ελληνοκεντρικό κίνημα!

"Δώστε τα δισεκατομμύρια σας σε φιλανθρωπίες"

Ηθική δέσμευση αξίας... πολλών δισ. δολαρίων ζητούν από τους βαθύπλουτους Αμερικανούς οι δύο μεγιστάνες, μέσω του νέου φιλόδοξου σχεδίου τους, με στόχο την ενίσχυση φιλανθρωπικών έργων ανά τον κόσμο.


Να δωρίσουν τουλάχιστον τη μισή τους περιουσία σε φιλανθρωπίες ζητούν από εκατοντάδες Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους οι δύο πλουσιότεροι άνδρες των ΗΠΑ, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο μεγαλοεπενδυτής Ουόρεν Μπάφετ, μέσω της νέας πρωτοβουλίας «Αναλαμβάνοντας τη δέσμευση» (Giving Pledge) που ανακοίνωσαν χθες από κοινού.

Οι δύο μεγιστάνες έχουν έρθει ήδη σε επαφή με δεκάδες βαθύπλουτους Αμερικανούς και κατάφεραν μέχρι στιγμής να πείσουν τουλάχιστον τέσσερα «ηχηρά» ονόματα να ακολουθήσουν το φιλόδοξο σχέδιό τους. Η ιδέα για το νέο εγχείρημα του γνωστού για τη φιλανθρωπική του δράση γκουρού της τεχνολογίας «έπεσε» στο τραπέζι ένα χρόνο πριν, κατά τη διάρκεια δείπνου στο οποίο συμμετείχαν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ και η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, Οπρα Ουίνφρεϊ.

Δέσμευση
Η «δέσμευση» που καλούνται να αναλάβουν εγγράφως και δημοσίως οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα
www.givingpledge.com, είναι ότι είτε εν ζωή, είτε μετά θάνατον θα δωρίσουν τουλάχιστον το 50% της περιουσίας τους σε αγαθοεργίες.
Ο Μπιλ Γκέιτς επεσήμανε ότι οι συμμετέχοντες δεν καλούνται να καταθέσουν χρήματα για συγκεκριμένους σκοπούς και ότι ευελπιστεί ότι το πλαφόν του 50% θα χρησιμεύσει «απλώς ως πλατύσκαλο» για τις δωρεές των πλουσίων. Δίνοντας πρώτος το παράδειγμα, ο 79χρονος Μπάφετ επανέλαβε την πρόθεσή του να δωρίσει το 99% των κεφαλαίων του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, κυρίως μέσω του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, απόφαση που έλαβε κατόπιν συνεννόησης με τους οικείους του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θέλει όλα αυτά τα χρήματα να διατεθούν «για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες της κοινωνίας».

Οικογένειες
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι τέσσερις οικογένειες που έχουν ήδη αναλάβει την ηθική δέσμευση να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Μεταξύ αυτών, ο μεγιστάνας της μεσιτικής αγοράς Ελι Μπρόαντ με τη σύζυγό του Εντιθ, που δεσμεύθηκαν να δωρίσουν το 75% της προσωπικής περιουσίας τους που εκτιμάται στα 5,7 δισ. δολάρια.

Το ζεύγος ανακοίνωσε ότι έμπνευσή τους είναι η ρήση «Οποιος πεθαίνει πλούσιος, πεθαίνει ανυπόληπτος», του θρυλικού μεγιστάνα του περασμένου αιώνα Αντριου Κάρνεγκι, ο οποίος αρκετά χρόνια πριν το θάνατό του δώρισε το 90% της προσωπικής του περιουσίας που ανερχόταν σε 298,3 δισ. δολάρια, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας επισημαίνουν ότι η κίνησή τους δεν έχει στόχο την εξιλέωση ή τον εντυπωσιασμό. Υποστηρίζουν ότι βασική τους έμπνευση είναι το παράδειγμα εκατομμυρίων απλών ανθρώπων που βοηθούν γενναιόδωρα, ακόμη και από το υστέρημά τους, με σκοπό έναν καλύτερο κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γκέιτς και Μπάφετ υποχώρησαν φέτος στη 2η και 3η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, με περιουσίες 53 δισ. και 47 δισ. δολαρίων αντίστοιχα, πίσω από τον Μεξικανό μεγιστάνα Κάρλος Σιμ.


Toυ Παναγιώτη Παπαϊωάννου

..................................................

Πρόταση Καλόπουλου: Πλούσιοι Έλληνες, ενισχύστε οικονομικά το ελληνοκεντρικό κίνημα!

Δώστε τα δισεκατομμύρια σας σε φιλανθρωπίες... ή μήπως σε μια ακόμα εκκολαπτόμενη απάτη στο όνομα της φιλανθρωπίας;

Όταν στην συγκεκριμένη προσπάθεια, μαζικής αφαίμαξης πάμπλουτων αφελών μεγιστάνων, ηγείται ο γνωστός Μπιλ Γκέιτς... τότε σίγουρα κάτι δεν θα πάει καθόλου καλά, και τα δισεκατομμύρια της "φιλανθρωπίας", θα καταλήξουν σίγουρα δόλωμα στους σκοπούς της υποδουλωτικής παγκοσμιοποίησης.

Παρ΄ όλα αυτά όμως… η ιδέα όχι μόνο δεν είναι καθόλου κακή, αλλά δείχνει και την αξιοσύνη αυτών που ηγούνται των παγκόσμιων εξελίξεων!

Ο Ελληνισμός που αποκαλύπτει τις παγίδες και τις απάτες, που φωτίζει και αναβαθμίζει τη νοημοσύνη, που θεραπεύει ριζικά τις αιτίες της αθλιότητας, και που ιστορικά αντιμάχεται κάθε μορφή καταπίεσης και σκοταδισμού, και ως εκ τούτου είναι από την φύση του η ιδανικότερη μορφή φιλανθρωπίας... όχι μόνο φυτοζωεί, αλλά ουδέποτε κατέβασε μια παρόμοια πρόταση!

Χιλιάδες επί χιλιάδων πάμπλουτων Ελλήνων έχουν πεθάνει, χωρίς ποτέ να έχουν ούτε την ιδέα, ουτε την ευκαιρία για κάτι ανάλογο! Κανείς από τους πάμπλουτους Έλληνες παγκοσμίως δεν είχε ποτέ κατά νου, να ευεργετήσει την ανθρωπότητα, ενισχύοντας το ελληνοκεντρικό κίνημα!

Καιρός λοιπόν να δημιουργηθεί ένας φορέας-ίδρυμα υπεράνω υποψίας, που θα ενσαρκώσει αυτή την ευκαιρία, ενημερώνοντας, και δίνοντας την πρακτική δυνατότητα στη φιλοπατρία των πάμπλουτων Ελλήνων να εκδηλωθεί, ευεργετώντας (έστω μετά θάνατο), με έμπρακτη φιλανθρωπία και φιλελληνισμό, όχι μόνο την περιστασιακή περίθαλψη και ελεημοσύνη, που είναι άλλη μια παγίδα πρόσκαιρης ευεργεσίας και εξάρτησης, αλλά συμβάλλοντας στην συνολική αφύπνιση και την παντοειδή απελευθέρωση των Ελλήνων, από τον διαχρονικό σκοταδισμό της ξενόφερτης πνευματικής δουλείας και της αφανιστικής Ιουδαιο-χριστιανικής σκλαβιάς!   

Πολλοί έκαναν το λάθος να πιστεύουν, ότι μόνο με τη αύξηση των γενικών γνώσεων μπορεί να απελευθερωθεί ο σύγχρονος άνθρωπος. Δυστυχώς έχει αποδεδειχθεί ότι η πεμπτουσία της απελευθέρωσης, είναι κυρίως η αντιπαλογνωσία. Η γνώση και η δημοσιοποίηση των ιστορικών παθών μας δεν αρκεί. Είναι σαν να περιγραφείς τα συμπτώματα μιας ασθενείας. Ενώ αυτό δεν είναι απαραίτητα λάθος, η πραγματική απελευθέρωση από την τραγικότητα της "ασθένειας", είναι να βρεθεί και να καταπολεμηθεί η αιτία και να αχρηστευθεί ο ασθενοποιός!  

Μ. Καλόπουλος

Βλέπε επίσης:
"Ενωμένος Ελληνισμός"... Δημόσια ομιλία του Μ. Καλόπουλου.