logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Που ήταν λοιπόν ο Βιβλικός Θεός; Που ήταν η δήθεν Γοργοεπίκοος μητέρα του η επονομαζόμενη Παναγία όταν η φλόγες κατέτρωγαν την χριστιανή μητέρα που έγινε ολοκαύτωμα μαζί με τα τέσσερα παιδάκια της; Λέτε αυτή η μητέρα να μην προσευχόταν για την σωτήρια των παιδιών της μέχρι την τελευταία στιγμή;

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ  John Atheos

Πού ήταν ο Θεός; 

H Νατάσα Πάβλοβα, ένα 11χρονο παιδάκι, πιάστηκε αιχμάλωτη στην αυλή του σχολείου της, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, μαζί με άλλα περίπου 500 παιδιά της ίδιας ηλικίας, από μερικά ανθρωπόμορφα κτήνη ντυμένα με ανθρώπινο δέρμα. 

Οι ειδήσεις αναφέρουν ότι την κράτησαν ζωντανή για αρκετές ώρες προτού την βιάσουν και την στραγγαλίσουν (κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την εμπειρία της).  Κατόπιν πέταξαν το άψυχο κορμάκι της πάνω σε ένα σωρό από άλλα άψυχα κορμιά παιδιών. 

Μερικές ημέρες μετά έγινε η κηδεία της.  Η εικόνα της μητέρας της πάνω στο φέρετρό της με εκείνη την έκφραση απόγνωσης στο πρόσωπό της δεν αντέχεται. Έκλαψα.

Στο μέρος που έγινε το μακελειό, τις επόμενες μέρες, οι άνθρωποι άφηναν ένα λουλούδι και ένα μπουκάλι νερό.  Μπορείτε να το φανταστείτε;  Ένα μπουκάλι νερό.  Ένα μπουκάλι νερό για μια ζωούλα 11 ετών!

Τα παιδιά επί τρεις ημέρες έπιναν τα ούρα τους, δεν τους έδιναν νερό.

Τώρα, η ερώτηση που πρέπει να θέσει κάθε νοήμων άνθρωπος είναι, "πού ήταν ο Θεός; "  Με αυτό, εννοώ τον Θεό των εβραιοχριστιανών που βρίσκουμε στην εβραϊκή Βίβλο - τον ελεήμονα και φιλεύσπλαχνο Θεό που είναι σε θέση να μετρήσει κάθε τρίχα στα κεφάλια μας, τον πανταχού παρόντα Θεό στον οποίον προσευχόμαστε κάθε στιγμή.  Τον παντοδύναμο, αγαθοεργό, μεγαλοπρεπή, στοργικό και δίκαιο Θεό που βρίσκουμε στον Ιησού, που κάλεσε τα μικρά παιδιά να έρθουν σ’ αυτόν. 

Πού βρισκόταν αυτός όταν πολύπαθη αυτή μικρούλα τσίριζε ανήμπορη για βοήθεια και αυτή η ανήκουστη πράξη συνέβαινε;

Το σκέφτηκα αρκετά και κατέληξα σε μερικές απαντήσεις:  

1. Ο Θεός βρισκόταν σε διακοπές.

2. Αγαπούσε αυτά τα παιδιά και θα επιθυμούσε να επέμβει, αλλά δεν ήταν οι «Εκλεκτοί» του.

3. Τον άφησαν πραγματικά αδιάφορο τα βάσανά τους.

4. Είναι μοχθηρός.

5. Είναι ένα μυστήριο.

6. Δεν τα βρήκε με τον αντίζηλό του θεό των Μουσουλμάνων.

7. Δεν υφίσταται.

8. Παίρνει μέρος επιλεκτικά στα πλέον απίθανα και ασήμαντα προβλήματα των ανθρώπων.

9. Αυτός ο Θεός δεν είναι παρά μια κατασκευασμένη φαντασία προς όφελος των ιερατείων που εμπορεύονται την ελπιδολαγνεία.

10. Έχει πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί, πχ αν τρώμε ψάρι την Παρασκευή, ή φακές ή αν πηδιόμαστε την Τετάρτη.

Παρά τις απαντήσεις που έδωσα στον εαυτόν μου, η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί.

 

Θα μπορέσει κανείς να πει σε εκείνη την μάνα Που ήταν ο Θεός;

Που ήταν όταν εκείνο το ανθρωπόμορφο τέρας έβαζε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της;

Που ήταν όταν την βίαζε;

Που ήταν όταν το μικρό κοριτσάκι εκλιπαρούσε για την ζωή της;

Που ήταν όταν η αλλόφρων μητέρα έψαχνε ανάμεσα στα άψυχα κορμιά εκατοντάδων μικρών παιδιών;

Που ήταν αγαπητοί πιστοί, για τον θεό σας, απαντήστε μου!!

Δεν μπορείτε, έτσι; Φυσικά, δεν συνέβη σε εσάς ή στο δικό σας παιδί. Απλά το παρακολουθήσατε στις ειδήσεις. Δεν σας άγγιξε, έγινε πολύ μακριά από σας. Είναι μέρος του καθημερινού κύκλου της τραγωδίας και του κακού με τα οποία έχουμε εξοικειωθεί (δυστυχώς για μας).

Κι όμως, αγαπητέ πιστέ, εκείνο το παιδί ήταν πεταμένο σαν σκουπίδι ανάμεσα στα άλλα άψυχα κορμάκια, πεθαμένο, ένας Γιαχβέ ξέρει πόσες μέρες, με μόνη συντροφιά τον «θεό», αν αυτός υπάρχει ή ενδιαφέρεται.

Ίσως μετά από τόσες πολλές Νατάσες να έχετε εξοικειωθεί με τις πράξεις του θεού σας. Ίσως ακόμη και να διερωτάστε αν ο Σατανάς (που εσείς δημιουργήσατε) έκανε κανένα τόσο μεγάλο έγκλημα.

Αλλά νομίζω ότι η απλούστερη και συνεπέστερη απάντηση είναι ότι ο θεός βρισκόταν εκεί όπου βρίσκεται πάντα, στην ΦΑΝΤΑΣIΑ σας.

Όσο για μένα, αφήστε με, δεν θέλω να «σωθώ» από τον θεό σας.

Είμαι Άθεος, λυπάμαι.

Λυπάμαι που δεν έχω λύσει το πρόβλημα των σκελετωμένων παιδιών της Αφρικής.

Λυπάμαι που δεν έχω βοηθήσει τα ανάπηρα, από τις βόμβες, παιδιά του Αφγανιστάν.

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να αποτρέψω την δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών του Ιράκ.

Λυπάμαι που άφησα αθώους να υποφέρουν στους θρησκευτικούς σας πολέμους.

Λυπάμαι που δεν έχω σταματήσει τον άπληστο να αδιαφορεί για τους φτωχούς.

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα για την Νατάσα.

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να αφήσω ούτε ένα μπουκάλι νερό στον τάφο της.

Λυπάμαι.

Είμαι υπεύθυνος.

Υπόσχομαι να κάνω ότι μπορώ για να μην ξανασυμβεί….

John Atheos

..............................................

M. Καλόπουλος

Συμφώνως πρός διεθνείς οργανισμούς, 4.200 (τέσσερεις χιλιάδες καί διακόσια) παιδιά,έως πέντε (5) ετών ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ στόν πλανήτη από ασιτία !!!! Πού είναι οι θαυματουργές ικανότητες τών απανταχού εικόνων ΟΛΩΝ τών θρησκειών, ώστε νά αποτρέψουν αυτήν τήν δυστυχία;;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, ο ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΟΣ, ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ;;;; Πόσα παιδάκια πρέπει νά πεθαίνουν ΚΑΘΕ ημέρα γιά νά συγκινηθή;;;;

Που ήταν λοιπόν ο Βιβλικός Θεός όταν η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε από εμπρησμό και ανθρώπινη κακότητα και καταβρόχθιζε ανθρώπους και περιούσιες; Που ήταν η δήθεν Γοργοεπίκοος μητέρα του η επονομαζόμενη Παναγία όταν η φλόγες κατέτρωγαν την χριστιανή μητέρα που έγινε ολοκαύτωμα μαζί με τα τέσσερα παιδάκια της; Λέτε αυτή η μητέρα να μην προσευχόταν για την σωτήρια των παιδιών της μέχρι την τελευταία στιγμή; Και για να μην είμαστε μόνο ανθρωποκεντρικοί... που ήταν όλοι οι θαυματουργοί άγιοι, όταν χιλιάδες επί χιλιάδων τρισχαριτωμένα αθώα ζωάκια γινόταν κάρβουνο μέσα στις θανατηφόρες φλόγες; Μήπως ειναι λοιπόν καιρός να ξανασκεφτούμε τις παραμελημένες ευθύνες μας και όχι τις φαντασιόπληκτες προσευχές μας;   

Που ειναι τα εκατομμύρια των αγγέλων των χιλιάδων θρησκειών που δήθεν επιβλέπουν και προστατεύουν τους πιστούς; Μήπως ειναι καιρός να ξυπνήσουμε απ’ το Όνειρο της θρησκείας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας; Οι πατερίτσες της θρησκείας βοηθούν πράγματι οποίον δεν μπορεί να περπατήσει, αλλά αν δεν τις πετάξει εγκαίρως τα ποδιά του θα ατροφήσουν για πάντα! Μήπως αυτό θέλουν τα δόλια ιερατεία; Την μόνιμη εξάρτηση μας απ’ την ελπιδοταΐστρα τους;


{backbutton}