logo

fb youtube rss

ΣύνδεσηΜέγιστη των αναζητήσεων η αντιπαλογνωσία... διαβάστε με σκεπτικισμό τη Βίβλο! 
Του Μ. Καλόπουλου 1998

     

 Δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή! "Γράψαμε" κυριολεκτικά εκατομμύρια βιβλία... και νικηθήκαμε από 40-50 βιβλιαράκια[1] παλαιοδιαθηκικής Ιουδαϊκής σοφίας, που (προς μεγάλη έκπληξη και απερίγραπτη χαρά κάποιων), ποτέ δεν εξετάστηκαν εξονυχιστικά!

Αν μόνο δέκα εξ αυτών, δηλαδή, Πεντάτευχος (πρώτα πέντε βιβλία) Ιησούς του Ναυή, Κριταί και τρεις μεγάλοι προφήτες, Ησαΐας, Ιερεμίας, Ιεζεκιήλ, (δηλαδή ένα πραγματικό σύνολο 350 σελίδων!) περνούσαν από ενδελεχή, εξονυχιστικό "οδυσσειακό έλεγχο"... η δυσοσμία της αναβλύζουσας κακότητας και η μαγική δηλητηριοχρησία της Παλαιάς Διαθήκης, θα χαλούσε οπωσδήποτε την ειδυλλιακή συνεύρεση των προφητών μάγων, με την αγαθή λαϊκή φαντασία.  

Μια μεταδοτική ανατριχίλα έκπληξης και απορίας θα σάρωνε τις μάζες των εύπιστων αγαθόμυαλων ανθρώπων, και θα τους καθιστούσε τουλάχιστον επιφυλακτικότερους, γύρο απ’ οποιαδήποτε σωτηριακά δώρα προερχόμενα απ’ την Παλαιά Διαθήκη!

Για να φανεί δε καλύτερα η ασυγχώρητη συλλογική πνευματική μας απουσία, απ’ τις θρησκευτικο-ιστορικές εξελίξεις εκείνης της εποχής και να συνειδητοποιήσουμε την απίστευτη αδικαιολόγητη ήττα του ελληνισμού (που δυστυχώς ακόμα συνεχίζεται) ας δώσουμε ένα ακόμα απλοϊκό παράδειγμα. 

Αν λοιπόν π.χ. ο Ιουλιανός ή ο Κέλσος ή οποιοιδήποτε άλλοι πνευματικοί υπερασπιστές του Ελληνισμού, όπως η Υπατία, καταλάβαιναν τις τεράστιες ιστορικές τους εύθηνες, και αποφάσιζαν ως όφειλαν να διεισδύσουν στο φυσικό οπλοστάσιο αντεπιχειρημάτων των αντιπάλων τους, την Παλαιά Διαθήκη, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια (κρυφή ή φανερή, παράνομη ή καθ’ όλα νόμιμη) σχολή αναλυτικής κριτικής μελέτης των Βιβλικών κειμένων!

Χωρίζοντας επιτέλους τα κείμενα ολόκληρης της Παλαιάς Διαθήκης, σε δέκα διαφορετικούς όμιλους μελέτης, κάθε όμιλος μελέτης, θα ειχε αντικείμενο κριτικής έρευνας μόνο 85 σελίδες! Αν δε οι όμιλοι αυτής της μελέτης ήταν των 10 ατόμων, τότε θα μπορούσαν κυριολεκτικά να αποστηθίσουν με κάθε λεπτομέρεια και τις 8 (οκτώ!) περίπου σελίδες που θα αναλογούσαν στον καθένα!

Σύντομα και με την πλέον επιφανειακή κριτική διάθεση, στους 100 αυτούς ανθρώπους[2] δεν θα έμενε τίποτε κρυφό από τις κατάμαυρες αυτές συνταγές δαιμονοποίησης της ιστορίας του κόσμου!!! Η κατάμαυρη εβραϊκή Βίβλος (ένα σύνολο 853 σελίδων σήμερα) ήταν εκεί μπροστά τους, φλεγμένη για επτακόσια ολόκληρα χρόνια στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας! Εκατό, ή και πολύ λιγότεροι άνθρωποι, κρατώντας σταθερά το αριάδνιο νήμα των αντίπαλων καταβολών, ψάχνοντας διαχρονικά και επίμονα στους δαιδαλώδης μαιάνδρους των αντίπαλων θέσεων, θα μπορούσαν να ανακαλύψουν το μοχθηρό "Μινώταυρο" του βιβλικού θρησκευτικού λαβυρίνθου, και να ανατρέψουν την κατάμαυρη τύχη του κόσμου!

Σταδιακά, οι κατασυντριμμένοι έλληνες, πρώτοι απ’ όλους, θα γνώριζαν ως όφειλαν, άριστα όλες τις αδυναμίες των ιουδαϊκών κειμένων! Αποτέλεσμα; θα ανταπαντούσαν τουλάχιστον ως ίσος προς ίσον, στους μεθοδικούς σπιλωτές της ελληνικής αρχαιότητας! 

Να είναι άραγε αυτή... η οδυνηρότερη απραξία όλων των εποχών;!

Αντί λοιπόν όλων αυτών, που ακούγονται σαν χαμένο όνειρο, το βιβλίο αυτό (η Παλαιά Διαθήκη) καταφέρνει ακόμα μέχρι και σήμερα, πατώντας σταθερά πάνω στον ύπνο των λαών, υπερτονίζοντας τις ελάχιστες αγαθοφανείς σελίδες του, να διέρχεται αλώβητο ανάμεσα από εκατομμύρια απαθείς μυθο-μηρυκαστικούς εθελόδουλους και με κάθε άνεση, ολόφωτο και ακατηγόρητο, να δεσπόζει κατάσχοντας σαρωτικά τις κορυφές κάθε ιερότητας!

Ατέλειωτη η έκπληξη! Απύθμενη και η αγανάκτηση για τα απλά αυτά πράγματα που ποτέ δεν κάναμε...!

Εμείς οι απλοϊκή άνθρωποι, κλαίμε από χαρά όταν σώζουμε μια ζωή από τα παγωμένα νύχια του θανάτου, αλλά φαίνεται πως αγανακτούμε ελάχιστα και αναλαμβάνουμε ακόμα λιγότερα, όταν ένας ολόκληρος πολιτισμός ποδοπατείται ή τραυματίζεται θανάσιμα!

 Το περίεργο είναι, ότι κάποιοι ακόμα δεν βλέπουν κανένα νόημα σε όλα αυτά. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οποιοσδήποτε πόλεμος ιδεολογιών, στην προέκτασή του έχει εντελώς υλικές απώλειες! Ο ιδεολογικο-θρησκευτικός πόλεμος της Μεσογείου έγινε. Οι απώλειες όμως, δεν λένε να τελειώσουν!

Πίσω από ένα ραβδί ή μαχαίρι που ορθώνεται απειλητικά, πάνω από μια μεζούρα που μέτρα το βιό σου, πίσω από μια διαμελιστική οριοθέτηση και πίσω από μια σκληρή κατασχετική απόφαση... καιρό ολόκληρο προϋπήρχε κρυμμένη μια διεκδικητική ιδέα. Αυτή γεννήθηκε πρώτα, αθόρυβα μπροστά στα μάτια σου, αναπτύχθηκε στον ίσκιο της αδράνειά σου και μετά όπλισε το χέρι του κατασχετικού δυνάστη σου.

Την κατασχετική ιδέα λοιπόν πρέπει να μάχεσαι όταν αυτή γεννιέται. Όταν ανεμπόδιστη εδραιωθεί και όπλιση οριστικά το χέρι του διεκδικητή των αγαθών σου, είναι η ώρα που θα πληρώσεις οπωσδήποτε τον ιδεολογικό σου ύπνο!

Αντί να ελέγξουμε λοιπόν σκληρά τους "προφήτες", που με τους πλέον απλούς τρόπους έστηναν στην Παλαιά Διαθήκη τα θαύματα της δηλητηριο-μαγγανείας τους, εμείς κυριολεκτικά τους αποθεώσαμε. Αλλά και όταν ακόμα μεθυσμένοι απ’ την έπαρση του νικητή, οι κάθε λογής "Λευίτες" καλοκρυμμένοι πίσω από την μετονομασία τους σε Χριστιανούς επισκόπους, κατασύντριβαν άσπλαχνα τον πολλά υποσχόμενο πολιτισμό μας, εμείς αντί για αιώνιους όρκους εκδίκησης,[3] δεχθήκαμε το άλλοθι της παρηγορήτρας αγάπης και ανταλλάξαμε την καταστροφή ενός λαμπρού πολιτισμού, του δικού μας, με άφθονα παχιά λόγια! Ε, νομίζω πως γίνεται ολοφάνερο πια, ότι μόνοι μας με τις συγκεκριμένες αδυναμίες μας και αδράνειές μας, καθορίσαμε και εξακολουθούμε να σφραγίζουμε την ιστορική μαύρη μας μοίρα!

Αλλά και σήμερα ακόμα, ενώ είναι βέβαιο ότι ζούμε σ’ έναν κόσμο που συνεχώς κατασπαράσσεται από ιδεολογικές απατές, εμείς επιμένουμε να ζούμε μόνο με τις έγνοιες του απλού βιοπορισμού!

Μοιάζουμε εκπληκτικά με τα ανυπεράσπιστα θύματα της ανοιχτής σαβάνας, που τρέχοντας κατά χιλιάδες κυνηγημένα από ένα μοναδικό αιλουροειδές, διακατέχονται από μια μοναδική παρήγορη σκέψη, πως με λίγο καλό τρέξιμο... κάποιος άλλος θα φαγωθεί και σήμερα!

Είναι εκπληκτικό, χιλιάδες σουβλερά κέρατα και σκληρές σαν την πέτρα οπλές, που θα μπορούσαν αν δεν ήταν (τόσο) ζώα, να κάνουν ένα απροσπέλαστο φονικό αμυντικό τοίχος, τρέχουν πανικόβλητα κυνηγημένα, μόνο από δυο επιθετικούς κυνόδοντες! Ακριβώς αυτή όμως η συμπεριφορά, είναι που κάνει και τον πιο ασήμαντο θηρευτή, αληθινό θηρίο!

Σήμερα όμως, ακόμα κι αυτή η ψευδο-παρήγορη σκέψη είναι εντελώς ξεπερασμένη. Το γερο "τρέξιμο" έπαψε προ πολλού να εγγυάται σωτήρια απ’ τα αιλουροειδή της απάτης. Ότι φιλότιμα σήμερα αποταμιεύεις, θα καταλήξει τροφή στα σαγόνια των ιδεολογικών επιδρομέων. Ακριβώς όπως δουλώθηκε ολόκληρος ο Ελληνισμός και έγινε εύκολα παρανάλωμα πυρός και απροστάτευτη λεία στους θηρευτές του!

Τα δίχτυα έχουν στηθεί τριγύρω και σφίγγουν τον κλοιό της θυματοποίησης. Οι εθνο-διαμελιστές είχαν ανεμπόδιστοι όλο τον καιρό να οργανώσουν την άλωση του πολιτισμού με ότι αυτό συνεπάγεται!

 Ένα ολιγομελές, οργανωμένο αντεπιθετικό ιερατείο πολιτισμού τότε, θα μπορούσε λοιπόν να περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειες. Να προστατέψει την ίδια την ουσία της ιερότητας! Να γλυτώσει από τον αφανισμό γνώσεις, ευκαιρίες, νεογέννητους θεσμούς και δυνατότητες ενός παν-ιαματικού πολιτισμού! Να αποτρέψει μια πολιτισμική γενοκτονία!

Ένα διαχρονικό "οδυσσειακό ιερατείο" τότε, θα μετρίαζε τουλάχιστον το απίστευτο θράσος του ηθικολόγου εμπρηστή! Αν δεν τους "αφαιρούσαμε το ρούχο της ντροπής" θα αφαιρούσαμε τουλάχιστον κάτι απ’ το ολόλαμπρο φωτοστέφανο του δήθεν ουρανοκατέβατου κατεδαφιστή σοφού. Ότι περισώζαμε, θα ήταν υπερβολικά πολύτιμο στις απόπειρες ανασύνταξης του πολιτισμού και της άδολης ελληνότροπης φυσιογνωστικής φιλοθεΐας!   

Φαντασθείτε... να σώζαμε απείραχτη έστω και μια απ’ τις πολλές βιβλιοθήκες των μεγάλων πόλεων της αρχαιότητας!

Με έκπληξη σήμερα κάποιοι, για πρώτη φορά μαθαίνουν για τις τεράστιες καταστροφές του ελληνισμού απ’ τον Ιουδαιο-χειραγωγούμενο χριστιανισμό. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο τις δακρύβρεχτες εξιστορήσεις του νικητή, που περιγράφουν τα δικά του πραγματικά ή φανταστικά αδικοχαμένα θύματα. Μερικοί μάλιστα επιμένουν να επικαλούνται τις χιλιάδες αυτών των "μαρτύρων" που έδωσαν την ζωή τους για την θρησκευτική αυτή ιδέα, σαν την καλύτερη απόδειξη της ουράνιας καταγωγής της!

Μα είναι πραγματικά αστείο... να ορίζουμε τον αριθμό των υπερασπιστών και των θυμάτων ενός αγώνα, σαν το αλάθητο κριτήριο της ορθότητάς του! Μα... συνήθως, κανείς δεν δέχεται να πεθάνει για τις μεγάλες αρετές και αλήθειες, γιατί απλούστατα... δυσκολεύεται να τις καταλάβει!

Οι "μάρτυρες" λοιπόν, είναι ένα σταθερά επαναλαμβανόμενο θρησκειολαϊκό φαινόμενο, που δεν είναι διόλου ίδιον του Χριστιανισμού! Μάρτυρες ιδεών και θυσιαστική συμπεριφορά εξασφάλισαν με ευκολία όλες οι λαοφιλείς ή αγαθοφανείς ιδεολογίες, κατά μήκος της πανανθρώπινης ιστορίας. Από τις πρόσφατες λαοφιλείς πολιτικές ιδεολογίες, μέχρι τις πιο ανόητες μάχες και τις αρχαίες και περίεργες μαγικές κοινωνίες, οι αγαθοί άνθρωποι με αξιοθαύμαστη ευκολία έδιναν ότι πολυτιμότερο είχαν, σ’ αυτό που πίστεψαν. Αυτοί είναι οι σταθεροί μάρτυρες και θυσιαστικοί υποστηρικτές κάθε ανόητης παράταξης!

Το πραγματικό ζητούμενο είναι, πόσο μπορείς να σώσεις την τοπική ή την συλλογική ανθρώπινη ιστορία από περιττές κακοτοπιές, και όχι αν θα πεθάνεις παρασυρόμενος από συναισθηματική φόρτιση για κάποιο πιστεύω!

 Λοιπόν, μέγα το ερώτημα, που δυστυχώς επισημαίνει ένα διαχρονικό θανάσιμο ελάττωμα του ελληνικού πολιτισμού: γιατί δεν άντεξε ο ελληνικός πολιτισμός στον ανατολίτικο (χαλδαιογεννή) επιδρομικό θρησκευτισμό;

Η απάντηση μάλλον είναι, διότι ο θαυμάσιος αυτός πολιτισμός ποτέ δυστυχώς δεν απέκτησε τους αντάξιους διαχρονικούς υπερασπιστές του. Στον διαχρονικό δόλο, δεν μπορείς να αντιτάξεις εφήμερους μαχητές!

Όλα λοιπόν φαίνεται πως κρίθηκαν σε επίπεδο "ιερατείου". Τις μάχες σώμα με σώμα τις διεξάγουν στρατηγοί. Τις ιδεολογικο-θρησκευτικές μάχες, τα αντεπιθετικά διαχρονικής σοφίας και πανουργίας "ιερατεία"! Όλα όμως δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν απέκτησαν ποτέ, τέτοιο θεσμοθετημένο διαχρονικά παρών και αξιόμαχο ιερατείο!

Θανάσιμη η έλλειψη! Τραγικότατη η απουσία, που δυστυχώς ούτε μέχρι σήμερα φαίνεται πως αναπληρώθηκε! Η μνηστήρες του ελληνομεσογειακού πολιτισμού, ακόμα παρασιτοζωούν κατατρώγοντας ανενόχλητοι το βιός των Ελλήνων... αλλά και η αντεπιθετική πανουργία... ακόμα να επιστρέψει στους απόγονους του Οδυσσέα!

Είναι τόσο παράξενο! Ένα έθνος με μια τέτοια γιγάντια ιστορική παρουσία, να διαθέτει τόσο ασήμαντη επαγρύπνηση, και τέτοιο μικρό βαθμό φυλακτήριων υποψιασμών!

Ο Ιδεολογικώς πόλεμος μαίνεται ακόμα ανεξέλεγκτος! Οξυδερκείς άνθρωποι που εκτιμούν την ελληνική αναλυτική σκέψη, σαν τον μοναδικό αντίπαλο του επεκτεινόμενου σκοταδισμού, πρέπει επιτέλους να αντιδράσουν σωστά! Οι πάσης φύσεως ισχυροί (πνευματικά και οικονομικά) πρέπει να ενωθούν και να επενδύσουν σε ιδέες αντιπαλογνωσία, δημιουργώντας επιτέλους μια ικανή διαχρονική ομάδα, που με την δράση, την έρευνα και τις απομυθοποιητικές αποκαλύψεις της, θα ενημερώνει και θα βοηθάει τους λαούς να αντισταθούν στους σωτηριακούς δόλους! Μόνο μια τέτοια ορκισμένη διαχρονική ομάδα, είναι ικανή να αναχαιτίσει την επέλαση της χαλδαιικής σαγήνης (μαγείας) στο διεθνές ιστορικό σκηνικό! 

Αυτό ακριβώς έγινε στην περίοδο του διαφωτισμού! Οι πνευματικοί Γίγαντες (π.χ. Αδαμάντιος Κοραής) ενισχύθηκαν από οικονομικά πανίσχυρους πατριώτες (π. χ. Ζωσιμάδες) και έφεραν «δωρεάν κατά μυριάδες» τα βιβλία του διαφωτισμού στην χώρα μας! Ας ελπίσουμε ότι κάτι ανάλογο θα γίνει ξανά σήμερα, πριν ο αβρααμικός εθνοδιαμελισμός καταστρέψει κάθε δυνατότητα αντίστασης!

Μ. Καλόπουλος

 


[1] Η Παλαιά Διαθήκη μετά την Μασσοριτική λαίλαπα, έχει σήμερα μόνο 39 βιβλία. ενώ η Ο΄ (εκδ. 9η 1983) έχουν 50 βιβλία σε ένα σύνολο 855 σελίδων. Ο μέσος όρος λοιπόν στους Ο΄ είναι περίπου 17 σελ. ανά βιβλίο!

[2] Στην Παλαιά Διαθήκη, συχνά εβδομήντα άνδρες συνεργάζονται στενά για έναν συγκεκριμένο στόχο. Αριθμοί ΙΑ΄16 Στην Καινή Διαθήκη βλέπουμε και Εβδομήντα, άλλα και πεντακόσιους συγκεντρωμένους για να λάβουν συγκεκριμένες εντολές δράσης. Α΄ Κορινθ. ΙΕ΄6. Οι Έλληνες όμως, ολοφάνερα πλήρωσαν πανάκριβα τον ατομισμό τους, που ποτέ δεν κατάφεραν δυστυχώς να ξεπεράσουν!

[3] «Θεέ των εκδικήσεων Κύριε, Θεέ της ανταπόδοσης εμφανίσου» Ψαλμός  93.1. Η λέξη εκδίκηση εμφανίζεται 145 φορές μόνο στην Π. Δ. ενώ η λέξη ανταπόδοση 108! Οι Έλληνες όμως δεν είχαν ούτε θεό εκδικήσεων, ούτε συνήθεια ανταποδόσεων!


...................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρευτήκαν σαν άνθρωποι του θεού!