logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Αποκάλυψη Ιωάννου… ή απλά θεολογική σαβούρα εποχής;
Του Μ. Καλόπουλου

IONAS_SE_PSARIΑν σήμερα προσπαθείσεις να πείσεις κάποιον, ότι τα λεγόμενα ιερά κείμενα των Εβραίων δεν είναι και τόσο ιερά. Τότε σύντομα θα αντιληφθείς πως υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.
Οι περισσότεροι πιστοί δεν μπορούν να φαντασθούν ότι υπήρξαν ποτέ άνθρωποι, που για δικούς τους λόγους ο καθένας, θα μπορούσε να ψεύδεται γράφοντας έναν φανταστικό προσωπικό διάλογο με τον θεό, ή ακόμα χειρότερα γράφοντας ψευδώς ένα ολόκληρο βιβλίο με υποτιθέμενες εικόνες και εντολές θεού! Ο ίδιοι αυτοί άνθρωποι, δεν μπορούν καθόλου να υποθεσουν 
ότι ενδεχομένως πλανώνται, θεωρώντας κάτι τέτοιο, ανόσιο και εξ αυτού ακραία εγκληματικό και απίθανο.

Όμως η καλύτερη απόδειξη, ότι η αυτή η ανήκουστη θεοκαπηλία ήταν της μόδας σε ολόκληρο τον τότε Ιουδαϊσμό (ή τον γενικότερο ιουδαιοτραφή κόσμο), σήμερα βρίσκεται στα χεριά μας! Έχουμε κυριολεκτικά χιλιάδες κίβδηλα θεόπνευστα έργα, που αν και δεν αξιώθηκαν να ενταχθούν στον κανόνα των "ιερών γραφών", δεν στερούνται τίποτε απολύτως απ’ την φρασεολογία και την εντυπωσιακή θεολογία των "κανονικών" βιβλικών κειμένων!

Ένα καλό παράδειγμα που βοηθάει και τον τελευταίο να καταλάβει, ότι ένας ολόκληρος κόσμος εβραϊκής θεολογικής σαβούρας, λειτουργούσε και παρήγαγε βιβλία με θεϊκές εικόνες και αποκαλύψεις, είναι τα αναρίθμητα εξω-βιβλικά κείμενα, που με το ίδιο θεόπνευστο θεολογικό θράσος, περιγράφουν συναντήσει με αγγέλους θεούς και δαίμονες. Αν λοιπόν πίσω από κάθε ένα απ’ τα εκατοντάδες αυτά βιβλία, έχουμε βεβαιωμένα και έναν απατεώνα, που εσκεμμένα γράφει θεολογικά ψευδή, και που ψευδο-θεολογεί με την ίδια ευκολία που εσείς λέτε "καλημέρα", γιατί πρέπει να θεωρηθεί απίθανο ενδεχόμενο, και τα βιβλία της Βίβλου, πίσω απ’ την μελιστάλακτη θεολογία και την "θεϊκή" αποκάλυψή τους, να κρύβουν τον ίδιο αρρωστημένο ψυχισμό ή την σκοπιμότητα του συγγραφέα; 

Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα βιβλία αυτά, δημιουργηθήκαν κυρίως στην προχριστιανική αλλά και στην πρωτοχριστιανική περίοδο, και είναι πραγματικά αναρίθμητα. Τα θεολογικά βιβλία του Κουμράν και του Νακ Χαμαντί, αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος αυτής της θεολογικής σαβούρας, που θρασύτητα και εντελώς ψευδώς επιμένει, ότι είναι κείμενα συνομιλίας με θεούς και αγγέλους!

Εντελώς ανιχνεύσιμο παράδειγμα επ’ αυτού, αποτελεί η πληθώρα "Αποκαλύψεων" που μπορεί κάνεις να βρει στο ΤLG. Εκεί, π.χ. μπορεί κάνεις να διαβάσει όχι μια, αλλά δυο Αποκαλύψει του Αποκαλυπτή Ιωάννου! Μία που δόθηκε στην Πάτμο, και μιά άλλη που δόθηκε στο όρος Θαβώρ! Πραγματικά και οι δυο είναι γραμμένες σε ασυναγώνιστο θεολογικό ύφος, αφού η μια είναι πράγματι καλύτερη απ’ την άλλη… μόνο που η μια απ’ τις δυο… υποχρεωτικά και οπωσδήποτε… δεν είναι θεόπνευστη! Άρα΄κάποιος, (ένας απ’ τους δύο) με την άνεση του συνειδητού απατεώνα, παραμυθιάζει τον κόσμο, πως δήθεν μίλησε με θεούς και αγγέλους, ακριβώς όπως λέει ότι έκανε και ο "θεόπνευστος" αποκαλυπτής Ιωάννης!

Στο ΤLG μπορείτε να διαβάσετε μια ποικιλία από τέτοια αποκαλυπτικά κείμενα όπως:

Αποκάλυψη Ιωάννου... όχι στην Πάτμο αλλά στο Όρος Θαβώρ!
Αποκάλυψη Ιωάννου Χρυσοστόμου!
Αποκάλυψη Βαρούχ
Αποκάλυψη Ηλία
Αποκάλυψη Έσδρα
Αποκάλυψη Σεδράχ
Αποκάλυψη Σοφονία
Αποκάλυψη Ιεζεκιήλ
Αποκάλυψη Ενώχ

Όλες αυτές οι κίβδηλες αποκαλύψεις, φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι ικανές να καταδείξουν, πως τα γραπτά θεολογικά ψευδή ήταν κάποτε πολύ της μόδας, και ικανά να βοηθήσουν κάποιους σήμερα, να ξεκολλήσουν επιτέλους από την απόλυτη βεβαιότητα της βιβλικής θεοπνευστίας, γιατί όπως και να το δούμε, αποδεδειγμένα πλέον, υπήρξαν άνθρωποι που δεν δίστασαν καθόλου να γράψουν θρασύτητα θεολογικά ψευδή ολκής!

Μάλιστα η ιδία η "Αποκάλυψη του Ιωάννου", έχει μια σκανδαλώδη ομοιότητα με το απορριπτέο βιβλίο της Αποκάλυψης του Ενώχ! Πράγμα που παρακινεί πολλούς μελετητές σήμερα να πουν, πως το βιβλίο αυτό, αποτέλεσε την πρώτη υλη της βιβλικής Αποκάλυψης… και πως ο Ιωάννης της βιβλική Αποκάλυψης, απλά ανασύνθεσε και αναδιαμόρφωσε το προγενέστερο βιβλίο του Ενώχ!

Τελικό συμπέρασμα: Εμείς για να διδάξουμε ή για να διασκεδάσουμε γράφαμε μυθολογία, ενώ με την ιδία ευκολία οι Εβραίοι έγραφαν θρησκευτική μυθολογία, περιγράφοντας λόγια, εντολές και συναντίσεις με φανταστούς θεούς και δαίμονες! Και για να το πούμε πιο απλά: Μην αποκλείεται καθόλου το ενδεχόμενο να είστε θύματα μιας εποχής που η γραπτή θεολογική άπατη πήγαινε σύννεφο!

Μ. Καλόπουλος


........................
Για να απαλλαγείτε οριστικά από τα εκβιαστικά θρησκευτικά διλήμματα.
Για να γνωρίσετε τις απαρχές της αντιπαλότητας, που κατατρώει τον πολιτισμό μας.
Για να κατανοήσετε τις απίστευτες μεθοδεύσεις και τα υλικά των βιβλικών θαυματοποιών!
Για να απαντήσετε σε όλες σχεδόν τις θεολογικές σας ενστάσεις και απορίες.
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310-770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!
Επιτέλους… ένα έργο που ξεκλειδώνει μεθοδικά τα μυστήρια ολόκληρης της Βίβλου!
Μιλήστε με τον ίδιο τον Μ. Καλόπουλο στο 2310-770100