logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Κύριε Καλόπουλε... μήπως είστε αντισημίτης;

Επιστολή:
Αγαπητέ Κύριε Καλόπουλε

Μόλις είδα το δικτυακό σας τόπο και διάβασα τα δείγματά σας για τον Αβραάμ και τον Ιωσήφ. Γνωρίζω τις βιβλικές ιστορίες αρκετά καλά και μου φαινόταν πάντα ότι ήταν απλές ιστορίες. Το αν θα τις πιστέψει κανείς ή όχι εξαρτάται από τον αναγνώστη. Τα γεγονότα που περιγράφουν έλαβαν χώρα σύμφωνα με τις πηγές περίπου 3000 χρόνια πριν. Υπήρξαν οι άνθρωποι που περιγράφονται στη Βίβλο; Ίσως ναι, ίσως και όχι. Γεγονότα που έλαβαν χώρα μόλις πριν από 10 χρόνια στην εποχή μας που έχει ασύγκριτα περισσότερα μέσα πληροφόρησης και αρχειοθέτησης τείνουν να χάνουν τη σαφήνειά τους και να αποτελούν αντικείμενο εικασιών. Γιατί λοιπόν τόση φασαρία για τη Βίβλο;
Και λοιπόν τι τόσο σημαντικό έχει το βιβλίο σας; Όσο μπορώ να πω από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής, το βιβλίο σας φαίνεται να έχει έναν μόνο σκοπό, να προωθήσει ένα νοσηρό αντισημιτισμό. Φαίνεται ότι συνεχίζετε τη δουλειά εκεί που την άφησαν οι «Σοφοί της Σιών». Δεν μου αφήνετε καμία αμφιβολία για αυτό εκεί που μιλάτε για τον Ιωσήφ ως «Εβραίο» και σε άλλες τυπικές περιγραφές που χρησιμοποιείτε. Η θέση μου είναι ότι το κίνητρό σας είναι να δημιουργήσετε ένα κίνημα το οποίο θα δώσει αφορμή για την καταστροφή των Εβραίων, με βάση τη δικαιολογία ότι έχουν καλλιεργήσει την απάτη και το δόλο για ίδιον όφελος από αμνημονεύτων χρόνων. Δεν υπάρχει τίποτε στο έργο σας που να μπορεί να κλονίσει αυτό το συμπέρασμά μου.

Υμέτερος

R B

........................................................

Απάντηση Καλόπουλου:
Αγαπητέ Κύριε R. B.

Στην κριτική μου μελέτη της βιβλικής θρησκείας, οι ιστορίες των βιβλικών πατριαρχών αντιμετωπίζονται ως μύθοι, σχηματισμένοι γύρω από έναν μικρότερο ή μεγαλύτερο ιστορικό πυρήνα. Πραγματικά για την έρευνά μου δεν είναι σημαντικό το αν οι βιβλικοί χαρακτήρες είναι ιστορικά ακριβείς, εν μέρει η εξ ολοκλήρου φανταστικοί, και το γράφω κατ' επανάληψη στα βιβλία μου. Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί, είναι οι πράξεις και η ιδεολογία που προωθούν, καθώς και τα παραδείγματα αγριότητας και δολοφονικής μανίας που διδάσκονται για χιλιετίες, που λανσάρονται μάλιστα ως θρησκευτικά πρότυπα και εντολές θεού!

Θα θυμάστε οπωσδήποτε, ότι οι άνθρωποι που κατέστρεψαν τους ιθαγενείς πολιτισμούς της Αμερικής και της Αφρικής, και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα τις ρατσιστικές τους πολιτικές, καταπιέζοντας κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά τους λαούς του Τρίτου Κόσμου, και όχι μόνο, κρατούσαν στο ένα χέρι τη Βίβλο και στο άλλο τα όπλα τους. Θυμηθείτε επίσης τα εκατομμύρια των ανθρώπων που χάθηκαν στις αδελφοκτόνες συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών διαφόρων δογμάτων, τις σταυροφορίες και την μακροβιότερη ρωμαιο-χριστιανική αυτοκρατορία που κράτησε 1200 χρόνια, όσο και ο δύσοσμος μεσαίωνας που σάρωσε κάθε απομεινάρι ελληνικού πολιτισμού και βύθισε την ανθρωπότητα στην δεισιδαιμονία και την απίστευτη δυστυχία και αμάθεια… όλα αυτά είχαν για σημαία τους την καθαγιασμένη βιβλική ηθική και τις προφητικές εντολές, βγαλμένες κατ' ευθείαν απ' το στόμα των πραγματικών ή φανταστικών αυτών ηρώων της Βίβλου! Αυτά τα οδυνηρά γεγονότα (που αφορούν μια απίστευτα μεγάλη περίοδο δυστυχίας, με εκατομμύρια θυμάτων που άλλοι έχασαν τη ζωή τους, κι άλλοι πουλήθηκαν σκλάβοι), δημιουργηθήκαν από πιστούς στη Βίβλο ιεράρχες, αυτοκράτορες, ή "αγίους", που θεώρησαν ως αληθινά και θεόσταλτα τα λόγια και τα οράματα του κάθε υπαρκτού ή ανυπάρκτου Αβραάμ, Μωυσή, και Ιησού!

Όλη αυτή η χαλδαιο-βιβλική καταβαράθρωση της ανθρωπότητας, έχει καταγραφεί από την ιστορία χωρίς καμιά ασάφεια και με μεγάλη λεπτομέρεια. Κι όμως, όλες αυτές οι βάρβαρες πράξεις, που έγιναν ξεκάθαρα στο όνομα του βιβλικού θεού, φαίνεται να σας αφήνουν αδιάφορο, γιατί δεν διακρίνω στην επιστολή σας καμιά ανησυχία για τον νοσηρό υπανθρωπισμό που αναδύεται από τις σελίδες της Βίβλου.

Γιατί όμως αυτή η βιασύνη να χαρακτηρίσομε τους πατριάρχες "μυθικά" ή ανύπαρκτα πρόσωπα; Η απάντηση είναι απλή: Η κριτική και η ελεύθερη σκέψη έρχεται σήμερα να αποκαλύψει τα πραγματικά κίνητρα και τους αληθινούς μηχανισμούς των "θαυμάτων" της βιβλικής θρησκείας και τους πανούργους σχεδιασμούς που κρύμενοι πίσω από το θεολογικό προσωπείο των βιβλικών ηρώων, κατέπειθαν εκατομμύρια αφελείς, να στρατεύουν στον ελπιδο-μισθοφορικό πόλεμο της επέκτασης και εδραίωσης της εβραιο-βιβλικής αυτοκρατορίας.
 
Ανεξάρτητα απ' τις προσωπικές γνώσεις και ευαισθησίες του καθενός, ήρθε επιτέλους η στιγμή να γνωστοποιηθούν ευρύτερα οι πανούργοι μηχανισμοί της δηλητηριοχρησίας και της μαγγανείας που αποδεδειγμένα βρίσκονται πίσω από τις θρησκευτικές ρητορείες και τα "θαύματα" των πατριαρχών. Αντιμέτωποι λοιπόν με αυτή την δυσοίωνη εξέλιξη, μια μερίδα στρατευμένων αρχαιολόγων, μελετητών και σχολιαστών της Βίβλου, άρχισαν τα τελευταία χρόνια να δηλώνουν δημοσίως με κάθε ευκαιρία και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη των πατριαρχών και ότι ενδεχομένως, δεν υπήρξαν και ποτέ στην πραγματικότητα.
Αυτή η αιφνίδια όμως μεταβολή στην στάση ορισμένων βιβλικών απολογητών, (κυρίως Εβραίων) έρχεται πολύ βολικά να αφοπλίσει κάθε επερχόμενη πικρή, αποκαλυπτική κριτική για τα πρόσωπα των πατριαρχών, που θα έφτανε στα αφτιά των κριτικά σκεπτόμενων ανθρώπων. Και φυσικά, στην κατεύθυνση αυτή βοηθάει εξαιρετικά το γεγονός, ότι είναι δύσκολο να βρει κανείς τα ίχνη ποιμένων, αφού δεν άφησαν πίσω τους τίποτε το ανιχνεύσιμο!

Μέχρι χθες όμως, κάθε βιβλική αναφορά συνοδευόταν από ένα ολόκληρο πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων, που περίτρανα αποδείκνυαν την ιστορικότητα όλων των πατριαρχικών κατορθωμάτων! Θυμάμαι ποσό εντύπωση μου έκανε μικρός (ως νεαρός τότε χριστιανός) το βιβλίο «Βίβλος και Επιστήμη» αλλά και η χριστιανική εγκυκλοπαίδεια του Haley όπου κάθε βιβλικό χωρίο, είχε και την πρόχειρη αλλά εντυπωσιακή για τους αδαείς επιστημονική του τεκμηρίωση! Ξαφνικά λοιπόν, όλα αντιστρέφονται και οι ίδιοι οι Εβραίοι (βλέπε: Βίβλος, η αλήθεια μέσα από τις ανασκαφές των Εβραιών συγγραφών Ισραέλ Φινκελστάιν και Νιλ Σιλμπερμαν) απορρίπτουν την ύπαρξη των πρωτο-Πατριαρχών, μετατρέποντάς τους σε μυθιστορηματικά πρόσωπα! Γιατί λοιπόν αυτή η αλλαγή; Μήπως επειδή η Βίβλος έχει πλέον συντελέσει τον ιστορικό προορισμό της με την κατάκτηση της ψυχής των λαών, και τώρα που η γνώση αυξάνει κάποιοι θέλουν να αποφύγουν την σφοδρή κριτική σύγκρουση μαζί της;

Φυσικά για τους πιστούς, που δεν ασχολούνται με επιχειρήματα και καταπίνουν οτιδήποτε αμάσητο, οι πατριάρχες μπορούν να παραμείνουν στο βάθρο τους, χωρίς συζήτηση και με την αγιότητά τους αδιαμφισβήτητη. Το σκεπτικό λοιπόν της διαφυγής είναι απλό: Εάν οι πατριάρχες δεν υπήρξαν ποτέ, πως μπορεί κανείς να τους προσάψει οποιοδήποτε ατόπημα;

Η κατηγορία του Αντισημιτισμού που μου αποδίδετε αβασάνιστα, είναι τελείως αστήρικτη και άσχετη με το έργο μου ως κριτικού των βιβλικών κειμένων. Πουθενά στο έργο μου δεν υπονοείται ότι οι συμπεριφορές και οι πράξεις που περιγράφονται, έχουν κάποιο φυλετικό υπόβαθρο. Αντίθετα, νομίζω ότι στα βιβλία μου, ξεκάθαρα καταδεικνύεται ότι η κακουργηματική θεουργία και η θρησκευτική απάτη, δεν είναι εβραϊκό μονοπώλιο. Ανάλογες πράξεις έχουν καταγραφεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πανανθρώπινης ιστορία, και παρόμοιες πράξεις έχουν διαπραχτεί κατά συρροή από τα ιερατεία όλων των θρησκειών, κάθε είδους και εθνικότητος, από αμνημονεύτων χρόνων... (μηδέ των Ελλήνων εξαιρουμένων) και η μόνη ίσως σημαντική διαφορά, είναι ότι τα δόλια ιερατεία των υπολοίπων λαών, δεν είχαν την διάρκεια και την εμμονή στα συγκεκριμένα όπλα, αλλά ούτε την έμπνευση να κρύψουν τόσο καλά τα τεχνάσματα τους.

Το γεγονός της γενικευμένης δηλητηριοχρησίας, αποδεικνύεται με κάθε λεπτομέρεια στα βιβλία μου, με παραδείγματα από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία και Μυθολογία, αλλά και την αντίστοιχη Ασσυριακή και Εβραϊκή γραμματεία. Τέτοιες συμπεριφορές στιγματίζονται και καταδικάζονται στα βιβλία μου ανεξάρτητα από την εθνικότητα των δραστών. Τι σας κάνει λοιπόν να πιστεύετε ότι οποιοσδήποτε μισάνθρωπος θεομπαίχτης, δικαιούται ιδιαίτερης μεταχείρισης; Απλά ήρθε και η ώρα της βιβλικής κριτικής κι αυτό δεν μπορεί να σταματήσει. Για την πραγματική έκταση και την ευρύτατη χρήση αυτών των βρώμικων όπλων στην αρχαιότητα, διαβάστε το βιβλίο της Adrienne Mayor: «Υγρόν πυρ – Βιολογικά και χημικά όπλα στην αρχαιότητα» 2006 - Εκδόσεις Ενάλιος.

Απλά οι αρχαίοι αυτοί βρώμικοι πολεμιστές των άλλων λαών, δεν απέδωσαν τόσο πειστικά σε θυμωμένους θεούς και δαίμονες τα τεχνάσματα τους όπως έκαναν οι βιβλικοί προφήτες!

Μάλιστα με την πάροδο των χρόνων, για τους περισσοτέρους λαούς, η χρήση της βρώμικης αυτής τεχνολογίας πολέμου, κατέστη σταδιακά απεχθής και φθίνουσα, μέχρι εξαλείψεως και λησμονιάς. Κάποιοι βέβαια που σήμερα βρίσκονται στο βάθρο των υπερδυνάμεων, γνωρίζουν πολύ καλά και την χρήση τους και την σύγχρονη εκδοχή τους! Δυστυχώς η βρώμικη τεχνολογία πολέμου, έγινε το βασικό όπλο επικράτησης στην ανθρώπινη ιστορία.

Εάν εσείς πιστεύετε ότι η θρησκευτική απάτη, θα πρέπει να περνάει απαρατήρητη και να μη μνημονεύεται, επειδή έχει προέλευσή της κάποιον ιδιαίτερο ξεχωριστό ή άγιο λαό, αυτό ακριβώς μου φαίνεται ιδιαίτερα ρατσιστικό, και δείχνει ότι δεν χρησιμοποιείτε οικουμενικά κριτήρια ηθικότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας κοινά για όλους τους ανθρώπους! Για σας φαίνεται πως δεν έχουν σημασία οι ίδιες οι πράξεις, ή τα γεγονότα, αλλά κρίνονται επιλεκτικά, ανάλογα με την καταγωγή και τον βαθμό "αγιότητας" που εξασφάλισε ο δράστη. Παράλληλα βεβαία δεν βλέπω να αμφισβητείτε έστω και ένα σημείο από τις επισημάνσεις μου.

Σημειώνω επίσης, ότι είναι ανακριβές να κατηγορείτε κάποιον για αντισημιτισμό, επειδή τολμά να κρίνει τη Βίβλο, ωσάν το βιβλικό κείμενο να ήταν εβραϊκό οικόπεδο. Εάν τα βιβλικά κείμενα αποτελούσαν αυστηρά Εβραϊκή υπόθεση, θα μπορούσε ίσως κανείς να ισχυριστεί, ότι η κριτική μας θίγει αλλότρια σεβάσματα. Δεν είναι όμως έτσι, γιατί η κριτική μας έχει ως αντικείμενό της κείμενα και θρησκευτικές δοξασίες, που γνώρισαν ευρύτατη διάδοση και ρύθμισαν την κοινωνική και θρησκευτική ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων ατόμων για ολόκληρες χιλιετίες. Με τον τρόπο αυτό έγιναν κοινή πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας καθώς διαδόθηκαν (ή επιβλήθηκαν δια της βίας) σε πλήθος λαών και εθνών, αναγκάζοντάς τους πολλές φορές να εγκαταλείψουν τις προγονικές τους θρησκείες. Έτσι ο οποιοσδήποτε κριτικός της Βίβλου, αντιμετωπίζει στην πραγματικότητα κείμενα της δικιάς του ιστορίας, και εξ αυτού έχει κάθε δικαίωμα να τα εξετάζει προσεκτικά και να τα αμφισβητεί, πριν τα δεχτεί ως αψεγάδιαστη αλήθεια την οποία παρέδωσε στον άνθρωπο δήθεν ο ίδιος ο βιβλικός θεός.

Αλήθεια, πότε έγινε ελεύθερη συζήτηση αποδοχής ή απόληψης των βιβλικών θρησκειών; Ποτέ! Κι αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά! Να λοιπόν γιατί η έρευνα είναι φυσική αντίδραση των σκεπτόμενων ανθρώπων!

Τέλος, σε οποιονδήποτε διαβάσει τα βιβλία μου με ανοικτό μυαλό, είναι ξεκάθαρο ότι το έργο μου δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους δράστες τέτοιων πανουργιών και τους υπεύθυνους για τις διαχρονικές θρησκευτικές απάτες, για τις οποίες δεν σα κρύβω, σε ορισμένες περιπτώσεις έχω νιώσει και αυθεντικό θαυμασμό, αλλά στα βιβλία μου αντιπαλεύω κυρίως την άγνοια, την πνευματική οκνηρία και την εύκολη παραπλάνηση των συνανθρώπων μου (συμπεριλαμβανομένου και του Εβραϊκού λαού) από κάθε λογής θρησκευτική απάτη. Πιστεύω ότι η απαλλαγή των ανθρώπων από τα δεσμά της βιβλικής δεισιδαιμονίας, είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας!
Συχνά λέω πως ζούμε στην χειρότερη εκδοχή της ανθρώπινης ιστορίας και σ' αυτό τεραστία ευθηνή έχει η εβραϊκή Βίβλος.
Η ζημιά που έχει γίνει στην ανθρώπινη εξέλιξη απ’ τα θεοκρατικά βιβλία, είναι τεράστια και η απομυθοποίηση των δήθεν ιερών αυτών βιβλίων, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και καθήκον κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Καλόπουλος

Θεσσαλονίκη, Ελλάς

Best regards

Michael Kalopoulos
Thessaloniki, Greece

Βλέπε επίσης: ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ- αλλά ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ! - Διαβάστε εδώ την απάντηση του Μ. Καλόπουλου

Βλέπε επίσης: Το τέχνασμα του Αντισημιτισμού! (video)

.......................................

...................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2

Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!

Γνώμη αναγνώστου: «Μια απολαυστική ξενάγηση στα στημένα "θαύματα" των μεγάλων προφητών της Βίβλου, που  θα σας ενθουσιάσει με την απομυθοποιητική της σαφήνεια. Μια πρωτότυπη μελέτη που θα αποτελέσει σταθμό στις αναζητήσεις σας». A.M.