logo

fb youtube rss

Σύνδεση

5320445
ΣήμεραΣήμερα217
YesterdayYesterday651
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα1320
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα4938
ΣύνολοΣύνολο5320445


 

γραμμένο από ohimatas, Απρίλιος 13, 2010

Τελικά πρέπει να είσαι και πολύ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ διότι παραθέτεις ό,τι θέλεις και βλέπεις ό,τι θέλεις. Ο Θεός να σε φωτίσει μήπως και δεις την αλήθεια ταλαίπωρε και δυστυχισμένε άνθρωπε, που κοντεύεις στη δύση της ζωής σου και δεν βλέπεις τί γίνεται πέρα απ' τη μύτη σου.


 -1   Επεξεργασία |  Αποδημοσίευση 
...
γραμμένο από Καλόπουλος, Απρίλιος 13, 2010

Πέρα απ' υποτιμητική σου διάθεση που κυριολεκτικά ξεχειλίζει και δείχνει πολλά… έχεις κάποιο συγκεκριμένο λάθος να μας υποδείξεις;


 +0   Επεξεργασία |  Αποδημοσίευση 
...
γραμμένο από stelios, Απρίλιος 15, 2010

Με αφορμή τα παραπάνω και με αφορμή αυτό το βίντεο

http://www.greatlie.com/component/seyret/?task=videodirectlink&id=31

καθώς και άλλα, αποφάσισα να ζητήσω από το πατριαρχείο να "φωτίσει" τα σκοτεινά σημεία της περιγραφής της τελετής αφής του αγίου φωτός που περιγράφεται στον επίσημο ιστότοπο του πατριαρχείου. Ρώτησα λοιπόν ξεκάθαρα
1)αν η κανδήλα όταν μπαίνει στο κουβούκλιο είναι σβησμένη και
2)τι εννοούν λέγοντας "ης γίνεται χρήσις"

Οι απαντήσεις ήταν άμεσες και ξεκάθαρες :
1)Δεν είναι αναμμένη όταν την τοποθετούν στο κουβούκλιο
2)Χρήση γίνεται καθώς ανάβει από το άγιο φως ταυτόχρονα με τα κεριά του πατριάρχη και στην συνέχεια μένει άσβηστη για έναν χρόνο μέχρι να ξανασβηστεί για να ξαναανάψει.

Με βάση τα παραπάνω το επιχείρημα της αναμμένης κανδήλας αποδυναμώνεται αν θεωρήσουμε πως ο μητροπολίτης Ησύχιος που μου απάντησε (διευθυντής του γραφείου τύπου του πατριαρχείου) δεν ψεύδεται ή δεν απατάται. Βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται ποτέ όμως πλέον γνωρίζουμε πως το επίσημο πατριαρχείο δεν κρύβεται πίσω από παιχνίδια λέξεων και παίρνει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.
(τα email είναι διαθέσιμα σε όποιον μου τα ζητήσει) 
 ...........................................

γραμμένο από Καλόπουλος, Απρίλιος 15, 2010

Αγαπητέ φίλε stelios…
Η κίνησή σου να ρωτήσεις (τηλεφωνικά φαντάζομαι) κάποιον υπεύθυνο του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα ήθελα βέβαια αν δεν έχεις πρόβλημα, να μας κοινοποιήσεις το όνομα και την ιδιότητα του συγκεκριμένου ιεράρχη με τον οποίον μίλησες. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιος παίρνει θέση.
Αν δηχθούμε ως αληθινή αυτή την ομολογία-πληροφορία τότε φυσιολογικά γεννιούνται επόμενες ερωτήσεις:
α) Πότε (χρονικά) και με ποια τελετή σβήνει η ακοίμητη κανδήλα;
β) Δεδομένης της έντονης αμφισβήτησης, εδώ και μια δεκαετία, γιατί δεν αναφέρουν τίποτε στο ΣΑΙΤ του πατριαρχείου, γι' αυτή την καθοριστική λεπτομέρεια; Δηλαδή ότι η κανδήλα, μπαίνει μέσα στο κουβούκλιο, μίση ώρα πριν από τον πατριάρχη σβηστή, ακριβώς για να δηχθεί το "ουρανόσταλτο" άγιο φως.
γ) Γιατί ενώ (σύμφωνα με την ομολογία του αγιοταφίτη που αναφέρεις) το άγιο φως ανάβει την ακοίμητο κανδήλα, το ήδη γνωστό αυτό γεγονός… ουδέποτε αναφέρθηκε μέχρι σήμερα, προκαλώντας σύγχυση στους θεολόγους;
Όπως εδώ:
http://www.greatlie.com/compon...link&id=31
δ) Αν αυτή είναι εν τέλει είναι η αλήθεια, δηλαδή ότι η ακοίμητος κανδήλα αναφλέγεται την κατάλληλη στιγμή και ώρα, μέσα στο κουβούκλιο… τι διαφορετικό συμβαίνει σ' αυτήν που δεν συμβαίνει και στις υπόλοιπες εκτός κουβούκλιου αυταναφλεγόμενες κανδήλες; Δηλαδή, δεν θα μπορούσε κάποιος να εφαρμόσει και σ' αυτήν, το ίδιο υλικό αυτανάφλεξης όπως στης κανδήλες και στα κεριά έξω και γύρω απ' το κουβούκλιο; Κατά την πρόχειρη γνώμη μου λοιπόν, μετά την δήλωση αυτή του ανώνυμου ιεράρχη (του όποιου επικάλυψε την μαρτύρια)… μάλλον περιπλέκονται παρά αποσαφηνίζονται τα πράγματα.
Περιμένω με εξαιρετικό ενδιαφέρον, λεπτομερές για την επικοινωνία σου με τον συγκεκριμένο αγιοταφίτη!
Μ. Καλόπουλος
......................................... 

γραμμένο από stelios, Απρίλιος 15, 2010


Αγαπητέ κύριε Καλόπουλε,

Όπως αναφέρω και στο παραπάνω σχόλιο επικοινώνησα με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο ο οποίος είναι Διευθυντής του γραφείου τύπου και πληροφοριών του πατριαρχείου ιεροσολύμων οπότε και ο πλέον αρμόδιος να μας διαφωτίσει για τα σκοτεινά σημεία του κειμένου της περιγραφής.

Ο τρόπος που επικοινώνησα δεν είναι τηλεφωνικός αλλά μέσω email, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχουμε μια δήλωση στον αέρα αλλά μια δήλωση που υπάρχει γραπτώς σταλμένη από τον εκπρόσωπο του πατριαρχείου. (ανέφερα πως το email της απάντησης είναι διαθέσιμο σε όποιον μου το ζητήσει)

Τα 4 ερωτήματα που θέτετε είναι εύλογα αλλά οι μόνοι που μπορούν να μας διαφωτίσουν περί αυτών είναι οι εκπρόσωποι του πατριαρχείου.

Ασφαλώς και δεν αποσαφηνίζονται τα πράγματα καθώς η μόνη περίπτωση αποσαφήνισής τους θα ήταν να γίνει το "θαύμα(?)" δημόσια είτε υπό την παρουσία επιστημόνων. Ειδάλλως οι υποθέσεις μας μπορεί να είναι ποικίλες (από το να είναι πράγματι θαύμα μέχρι σπίρτα και αυταναφλεγόμενα υλικά)

Η μόνη αποσαφήνιση που επιτυγχάνεται με αυτή την δήλωση είναι πως το επίσημο πατριαρχείο διευκρινίζει πως η ακοιμητος κανδήλα τοποθετείται σβησμένη στο κουβούκλιο, κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν ξεκάθαρο ακόμη και σε μέλη του κλήρου και που χρησιμοποιούνταν ως ένα ακόμη μέσο αμφισβήτησης και από εσάς.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ρωτήσω αν όλα αυτά τα χρόνια της έρευνάς σας και των έντονων αμφισβητήσεων που θέτετε, επιχειρήσατε να επικοινωνήσετε με το πατριαρχείο για την διαλεύκανση αποριών όπως οι 4 που θέσατε παραπάνω και αν υπήρξε δεκτικότητα σε επικοινωνία από το πατριαρχείο. Και το ρωτάω αυτό γιατί από την δική μου εμπειρία, η απάντηση στο ερώτημα μου δόθηκε άμεσα, πρόθυμα και με σαφήνεια.
Ίσως λοιπόν με μια ενδεχόμενη επικοινωνία σας να απαντηθούν κι άλλα ερωτήματα.

Επίσης σε αυτό το βίντεο :
http://video.google.com/videoplay?docid=-7656535605484719036#
και στο 42ο λεπτό περίπου ο εκπρόσωπος του πατριαρχείου λέει πως θα δεχόταν ομάδα επιστημόνων από την Θεσσαλονίκη μετά από δική σας ερώτηση.
Ποια ήταν η εξέλιξη αυτού του θέματος?
Επιδιώξατε από την πλευρά σας να υλοποιηθεί το γεγονός?

Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις και τις απαντήσεις σας.
.................................

 Γραμμένο από Καλόπουλος, Απρίλιος 17, 2010

Αγαπητέ φίλε stelio
Θα ήθελα να μου στείλεις το σχετικό ιστορικό Ε-mail ή να το αναρτήσεις εδώ για να είναι προσβάσιμο απ' όλους.
Τα σχετικά με την εν λόγω πρόσκληση του Πατριαρχείου, είχε αναλάβει τότε ο Σπύρος Καρατζαφέρης, στου οποίου την εκπομπή έγινε και η σχετική πρόσκληση. Όταν φυσικά ενδιαφέρθηκε ο ίδιος, εισέπραξε αόριστες υποσχέσεις που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.
Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, η υπόσχεση αυτή ήταν ένας εύσχημος τρόπος διαφυγής απ' την δυσχερή τους θέση, στην άμεση πρόκλησή μου, και όχι για να δεχθούν ποτέ ένα ολόκληρο επιστημονικό επιτελείο, με δικαιοδοσίες πειραματισμού στην τελετή της αφής του αγίου φωτός. Κάνεις δεν θα μπορούσε να φανταστεί την συγκεκριμένη εορταστική ατμόσφαιρα υπό το κράτος του αυστηρού επιστημονικού ελέγχου, και την αλλαγή των κανδηλών και των κεριών με αντίστοιχα δικά μας, όπως είχαν δήθεν αποδεχτεί. Όποιος πιστεύει ότι η κρατούσα εκκλησία θα δεχθεί ποτέ κάτι τέτοιο, έχει πρόβλημα εκτίμησης της εκκλησιαστικής αυταρχικής εξουσίας.
Μετά απ' αυτά, σε διαφορές σχετικές εκπομπές επανέλαβα δημοσίως την ανεκπλήρωτη υπόσχεση του Πατριαρχείου, και όπως ήταν αναμενόμενο ποτέ δεν έλαβα, και φυσικά δεν περίμενα να λάβω, οποιαδήποτε θετική απάντηση.
Θυμάμαι πάντως την ιδιαίτερη εντύπωση που μου έκανε η επισήμανση του εκπροσώπου του πατριαρχείου (πρέπει να είναι καταγεγραμμένη στο σχετικό video) όταν μου είπε με χαρακτηριστική βεβαιότητα, πως θα ανάψει όχι μόνο η λαμπάδα μου, αλλά ακόμα και τα δάχτυλά μου! Τι ήθελε να πει ο ποιητής δεν το πολυκατάλαβα, αλλά η ερώτηση που μου δημιουργήθηκε εύλογα ήταν: πως είναι ποτέ δυνατόν, ένας εκπρόσωπος του πατριαρχείου (και όχι ο υποτιθέμενος "θεός") να αποφασίζει με τόση βεβαιότητα, αν θα αναφλέγει η λαμπάδα κάποιου;! Όπως καταλαβαίνεις εκδηλώνοντας μια τέτοια πεποίθηση, απλώς μας αποκαλύπτεις την απόλυτη επίγνωση, της από ανθρώπους χειραγωγούμενης διαδικασίας.
Όσο για την δευτερεύουσα αλλά εξίσου περίεργη επισήμανσή του, ότι θα αναφλεγούν ακόμα και τα δάχτυλά μου…νομίζω πως ασυναίσθητα παρέπεμψε σε σχετική εμπειρία. Σίγουρα κάποιος "τυχερός" θα πείραξε τα φορτωμένα με φωσφόρο φυτίλια του Μασαλά, και μαζί με το κερί ανεφλέγησαν και τα δάχτυλά του! Διαφορετικά δεν βλέπω κανένα νόημα στην περίεργη αυτή επισήμανση. Βεβαία δεδομένου ότι το συγκεκριμένο υλικό είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες, κάποια στιγμή θα συμβούν (αν δεν συνέβησαν ήδη) ανάλογα ατυχήματα. Γνωρίζουμε ήδη, ότι καπέλα και ρούχα έχουν ήδη αναφλεγεί, αλλά αποκρύπτουν τις σχετικές περιπτώσεις.

Είναι αλήθεια ότι δεν έχω επικοινωνήσει απ' ευθείας με το Πατριαρχείο και ίσως ήταν λάθος μου που δεν το επιχείρησα. Βασικά πίστευα πως σε έναν τόσο εχθρικό γι' αυτούς αμφισβητία όπως εγώ, δεν θα απαντούσαν. Ίσως όμως και να έκανα λάθος. Πάντως επαναλαμβάνω, είχαν κάθε δυνατότητα να απαντήσου σε πλήθος αναλόγων τηλεοπτικών ερωτήσεων μου, αλλά ποτέ δεν το έκαναν.
Τέλος έχω ακόμα μια επίκαιρη ερώτηση: αν η κανδήλα είναι σβηστή όταν μπαίνει μίση ώρα πριν τον Πατριάρχη στο κουβούκλιο… γιατί δεν επιδεικνύουν το περιεχόμενο της, αλλά την μεταφέρουν μέσα σε ένα κατάκλειστο σκεύος; Ολοφάνερα κάτι δεν πάει καλά με τις αντιφατικές τους πληροφορίες. Προφανώς με την αναμόχλευση του πράγματος, φαίνεται να τα έχουν λίγο χαμένα! Εγώ θα τους απαντήσω με την γνωστή ρήση: ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!
Μ. Καλόπουλος

................................
γραμμένο από stelios, Απρίλιος 19, 2010

Επικοινώνησα ξανά με τον μητροπολίτη Ησύχιο για να του ζητήσω την άδεια να δημοσιεύσω το email του. Επομένως η δημοσίευση γίνεται με την συγκατάβαση του μητροπολίτη.

Όπως θα διαπιστώσετε το μεγαλύτερο μέρος του email δεν αναφέρεται στο ερώτημά μου για την ακοίμητο κανδήλα, όμως το δημοσιεύω ολόκληρο, όπως ακριβώς μου το έστειλε για να έχουμε πλήρη εικόνα του κειμένου.

--------------------------------------------------------------------------

fromISIHIOS
dateThu, Apr 15, 2010 at 4:10 PM


ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΤΕΛΙΟ ....ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ....ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥΜΑΣ....ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ.....ΕΧΩ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΟ
ΠΙΑΝΑΜΕ ΤΟ ΒΑΖΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΙΓΕ .....

ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΝΤΗΛΑΣ .....ΤΟ 1548 ....ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ....-ΤΟΤΕ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΗΥΧΕΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ....ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ....ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΞΕΔΟΘΗ ΤΟ ΦΙΡΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΡΧΟΝΤΕ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΟΙ ΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΑΝΟΙ ΦΙΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ.....
ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ 1099 ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΗΜΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ....ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑ ΦΩΝΑΞΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠ[ΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΠΟΛΗ.....
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΤΗΛΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΒΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗΝ ΜΕΤΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΣΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΝΤΗΛΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΚΟΛΙΜΗΤΟΝ ΦΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ.....ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΚΑΡΙ Η ΜΗ ΙΔΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ....ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΩΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΚΩΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΡΗΣΙΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ....ΚΑΙ ΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΟΤΑΝ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΟΝ ΟΙΝΟΝ ΚΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΤΟ ΠΟΙΕΙΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ .....ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΟ ΚΡΑΣΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑ;ΡΗΣΤΙΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΔΩΡΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΕ ΣΕ ΤΙΜΙΟΝ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ...ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΦΙΒΩΛΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΗΣΤΙΑ....ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.....ΠΑΡΟΛΑ ΤΑΥΤΑ.....Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.....ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ......ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΩΜΗΤΟΥ ΗΜΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ......ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΨΑ ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΠ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΤΗΝΗ ΧΑΡΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΝ.....ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ....

-----------------------------------
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει γραπτώς λοιπόν ο διευθυντής του γραφείου τύπου και πληροφοριών του πατριαρχείου Ιεροσολύμων Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος :

"ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΤΗΛΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΒΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗΝ ΜΕΤΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΣΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΝΤΗΛΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ
ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΚΟΛΙΜΗΤΟΝ ΦΩΣ"

ακυρώνοντας τον τίτλο του παρόντος θέματος σχετικά με ομολογίες του πατριαρχείου στο site του και αφοπλίζοντας τους αμφισβητίες από την χρήση του συγκεκριμένου επιχειρήματος, πράγμα βέβαια που δεν σημαίνει και πολλά καθώς όσο οι πόρτες παραμένουν κλειστές οι αμφισβητήσεις θα υπάρχουν και θα πρέπει, κατά την γνώμη μου, να υπάρχουν.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας προτείνω να επικοινωνήσετε με το πατριαρχείο και να εκφράσετε τις συγκεκριμένες απορίες και να προτείνετε την επίσκεψη επιστημονικής ομάδας καθώς μετά από τόσα χρόνια δημόσιας αμφισβήτησης το να μην έχετε προσπαθήσει να επικοινωνήσει είναι όντως λάθος όπως είπατε και ακυρώνει εν μέρη τις διερευνητικές σας προσπάθειες. Αν δεν δεχτούν επιστημονική έρευνα ή αν δεν απαντήσουν επίσημα πλέον τότε οι αμφισβητήσεις μας θα γίνουν ακόμα πιο έντονες και πιο δικαιολογημένες. Αν συμβεί όμως το αντίθετο τότε ο σκεπτικισμός θα έχει κερδίσει μια μάχη.
.................................

Καλόπουλος

Φίλε Στέλιο, στείλε μου σε παρακαλώ το Ε-μαιλ του ιερέα Ησύχιου για να επικοινωνήσω μαζί του.
Παρατηρείς πάντως πως ενώ αναφέρεται στην αφή της κανδήλας μέσα στο κουβούκλιο δεν κάνει καμία αναφορά σε θαυματουργικά κατερχόμενο άγιο φως. Γιατί αποφεύγει άραγε τον κομβικό αυτό σχολιασμό! 
…………………………………….