logo

fb youtube rss

Σύνδεση"Άγιο" Φως:
ξεκάθαρες ομολογίες απ' το επίσημο ΣΑΙΤ του πατριαρχείου!

Τελικά εμείς είμαστε οι τυφλοί!

Στο επίσημο ΣΑΙΤ του πατριαρχείου:
http://www.jerusalem-patriarchate.info/gr/agion_fos.htm 
... υπάρχουν οι εξής ξεκάθαρες ομολογίες!

Προσέξτε το κείμενο της ευχής, (απ' το επίσημο ΣΑΙΤ του πατριαρχείου):

«Ο Πατριάρχης… αναπέμπων την ακόλουθην ευχήν: Όθεν δη αγαλλομένης καρδίας και χαράς πνευματικής κατά τούτο το υπερευλογημένον Σάββατον… αναμιμνησκόμενοι, φωτοφάνειαν ποιούμεθα, σου την πρός ημάς συμπαθώς γενομένην θεοφανείαν εικονίζοντες… Δια τούτο εκ του επί τούτον τον φωτοφόρον σου Τάφον ενδελεχώς και αειφώτως εκκαιομένου φωτός (εδώ σαφέστατα παραδέχονται την παρουσία της αναμμένης ακοίμητης κανδήλας, που όπως θα διαβάσετε παρακάτω, μετά την χρήση της αποσύρουν απ' το κουβουκλίου)
ευλαβώς λαμβάνοντες διαδιδόαμεν τοις πιστεύουσιν εις σε το αληθινόν φως και παρακαλούμεν και δεόμεθά σου, Πανάγιε Δέσποτα, όπως αναδείξης αυτό αγιασμού δώρον και πάσης θεϊκής σου χάριτος πεπληρωμένον δια της χάριτος του Παναγίου και φωτοφόρου Τάφου σου…»

«Μετά το τέλος της ευχής ο Πατριάρχης μετά πάσης ευλαβείας ασπάζεται τον άγιον Τάφον και λαμβάνει το Άγιον Φως, όπερ εξερχόμενος εξ αυτού εις τον προθάλαμον... Ταυτοχρόνως αίρεται και η επί του Παναγίου Τάφου ανημμένη ιερά λυχνία υπό του ημετέρου αρχιερέως, και μετακομίζεται κατ’ ευθείαν από του αγίου Κουβουκλίου είς το άγιον Βήμα του ημετέρου Καθολικού».
ΣΑΙΤ του πατριαρχείου:
http://www.jerusalem-patriarchate.info/gr/agion_fos.htm

Οι εκφράσεις: φωτοφάνειαν ποιούμεθα ... θεοφανείαν εικονίζοντες ...
αειφώτως εκκαιομένου φωτός ... όπως αναδείξης αυτό αγιασμού δώρον ... και αίρεται η επί του Παναγίου Τάφου ανημμένη ιερά λυχνία
, νομίζω δεν χριάζονται περεταίρο σχολιασμό γιατί είναι παραπάνω απο ξεκάθαρο τι ακριβώς εννοούν!  

Τελικά οι πανούργοι ιεράρχες, έχουν εντελώς καλυμμένη τη φωλιά τους! Τώρα που οι απάτες τους αποκαλύπτονται, θα γυρίσουν και θα πουν:
«Μα εμείς σας το λέγαμε ανέκαθεν... εσείς το παρερμηνευόσαστε»!

Και μια σημαντική ερώτηση: Το ΣΑΙΤ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
γιατί δεν έχει απολύτως καμία αναφορά στο ουρανόσταλτο του αγίου φωτός, αλλά και στην υποτιθέμενη ακαΐα του;
 
http://www.jerusalem-patriarchate.info/gr/eortologio.htm
Βλέπε επίσης: "ΑΓΙΟ" ΦΩΣ: επιτέλους, πλήρης ομολογία της απάτης, από Μητροπολίτη!!! (video)

Τελικά το θέμα "άγιο φως" μου πείρε επτά χρόνια... αλλά νομίζω πως τώρα έκλεισε εντελώς. Ευχαριστώ θερμά για την σχετική βοήθεια ικανότατων συνεργατών και συνδρομητών, όπως ο Μιχάλης Χαραλαμπάκης, που μου έστειλε την σχετική καταγγελία του Κοραή από την Χίο, και τους Καθηγητές χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη και Ανδρέα Γιαννακουδάκη. Τώρα όμως πιστεύω πως το θέμα έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα.
Ήταν μια καλή μάχη σκεπτικισμού και παραγωγής γόνιμων αμφισβητήσεων, που θέλω να ελπίζω πως θα αφήσει κάτι πίσω της! Έστω ένα ελαφρύ αφυπνιστικό λάκτισμα στην υπνωτισμένη νοημοσύνη μας!

Τελικά αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι, ότι η δική μας αλόγιστη ορμή σε κάθε πίστη, και η ενθουσιώδης άνευ όρων αποδοχή κάθε υπερβατικού "σημείου", είναι που δημιουργεί όλες αυτές τις κραυγαλέες ευκαιρίες εκμετάλλευσης, απ' τα αρπακτικά της κάθε ιεραρχίας. Αν η παιδεία δεν ανακόψει αυτόν τον λαϊκό βουλιμικό θρησκευτισμό, που εν τέλει είναι ατόφια δεισιδαιμονία, οι αδίστακτοι θηρευτές μας, τα ιερατεία, δεν θα σταματήσουν ποτέ να κατασπαράσσουν τις άδολες ψυχές και τις παχυλές προσφορές μας.
Και επιτέλους αν δεν ντρέπεστε γι' αυτή την κατάντια, ή δεν λυπάστε τον εαυτό σας… σκεφθείτε τελικά... τα δύσμοιρα παιδιά σας, που παραδίδονται στα αιματοβαμμένα χέρια των εξουσιαστών τους, με την δική σας συνδρομή και θέληση!

Μ. Καλόπουλος

 .....................................
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Γνώμη αναγνώστου: «Μια απολαυστική ξενάγηση στα στημένα "θαύματα" των μεγάλων προφητών της Βίβλου, που  θα σας ενθουσιάσει με την απομυθοποιητική της σαφήνεια. Μια πρωτότυπη μελέτη που θα αποτελέσει σταθμό στις αναζητήσεις σας».