logo

fb youtube rss

Σύνδεση

5320432
ΣήμεραΣήμερα204
YesterdayYesterday651
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα1307
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα4925
ΣύνολοΣύνολο5320432

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας: www.greatlie.com το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

Μπορείτε να παραγγείλετε τά βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 6976 906640 ή στο E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Επιστολή Καλόπουλου, προς το Πατριαρχικό Γραφείο Ιεροσολύμων...!

Βλέπε:
"Άγιο" Φως... ΤΕΛΟΣ: ξεκάθαρες ομολογίες απ' το επίσημο ΣΑΙΤ του πατριαρχείου!

Θεσσαλονίκη 20-4-2010

Προς τον εισηγητή του ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου Ιεροσολύμων

Διάκονο Αθανάσιο. E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. '; document.getElementById('cloak36669').innerHTML += ''+addy_text36669+'<\/a>'; //-->

Κοινοποίηση: Κεντρικό γραφείο τύπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θέμα:
Πρόσκληση επιστημονικής ομάδος σκεπτικιστών, στην αφή του αγίου φωτός.

Αξιότιμε Διάκονε Αθανάσιε… Κατ' αρχάς υγιαίνετε.

Συγχωρέστε με που δεν γνωρίζω τους συνήθεις τύπου της προσφώνησης των αξιωμάτων σας, αλλά όπως θα διαπιστώσετε, αυτό στην περίπτωσή μου είναι το λιγότερο που θα πρέπει να παραβλέψετε!

Λέγομαι Καλόπουλος Μιχάλης, και είμαι ο μόνος ίσως συγγραφέας στην Ελλάδα, που δημοσίευσα βιβλίο κριτικής για το Άγιο φως, με τίτλο: «Θαύμα ή απάτη το Άγιο Φως της Ιερουσαλήμ;», που περιλαμβάνει όχι μόνο ολόκληρο το επικριτικό βιβλίο του Αδαμάντιου Κοραή: «Περί του εν Ιεροσολύμοις αγίου φωτός», αλλά και τον δικό μου ισχυρισμό, περί πιθανής χρήσης φωσφόρου, στα αυταναφλεγόμενα κεριά… ισχυρισμός που φαντάζομαι σας είναι λίγο πολύ γνωστός!

Εξ αφορμής του συγκεκριμένου βιβλίου μου, παραβρέθηκα σε μια σειρά εκπομπών και σε διάφορα κατά καιρούς τηλεοπτικά μέσα. Σε μια εξ αυτών (το 2004 στο κανάλι EXTRA) με οικοδεσπότη τότε τον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη, κατά την διάρκεια της εκπομπής, παρενέβη τηλεφωνικά, ο εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα, ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ιλιάκης, και ουτε λίγο ουτε πολύ, δέχτηκε ευχαρίστως, όχι μόνο να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς μιας ομάδας σκεπτικιστών επιστημόνων, και των σχετικών τεχνικών τηλεοπτικού συνεργείου, αλλά να μας επιτρέψει να θέσουμε και σε οριακή δοκιμασία, την αξιοπιστία του θαύματος, αλλάζοντας τα κεριά και τα κανδήλια, έξωθεν του κουβουκλίου, λίγο πριν απ την τελετή με δικά μας.

Βέβαια, αμέσως μετά, οι προσπάθειες του δημοσιογράφου Σπ. Καρατζαφέρη, να ενεργοποίηση την πρόσκλησή σας (τουλάχιστον κατά την ομολογία του ιδίου) έπεσαν στο κενό. Υπέθεσα λοιπόν ότι η πρόσκληση σας εκείνη, ήταν μια αξιοπρεπής διαφυγή, και δεν έδωσα ιδιαίτερη συνέχεια. Σήμερα όμως, είναι νομίζω καιρός, να πάρω προσωπικά μια οριστική απάντησή σας, για τη συγκεκριμένη εκείνη πρόσκληση. Προσωπικά εγώ, αλλά και οι σχετικοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (ΑΠΘ) με πολύ χαρά θα δεχόμασταν μια θετική απάντησή σας, στο συγκεκριμένο αίτημα.

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι συγκεκριμένες:

α) Δέχεστε να αναλάβετε (όπως υποσχέθηκε τότε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ιλιάκης), τα έξοδα αεροπορικής μετάβασης αυτής της επιτροπής επιστημόνων, καθώς και ολιγομελούς τηλεοπτικού συνεργείου;

β) Δέχεστε να αντικατασταθούν (όπως τότε αποδέχτηκε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ιλιάκης) τα κεριά και οι κανδήλες, με δίκες μας την τελευταία στιγμή, τουλάχιστον μισή ώρα πριν από της είσοδο του Πατριάρχη στο Κουβούκλιο; 

Συγχωρέστε μου ξανά την αμεσότητα της τοποθέτησης, αλλά μου είναι εξαιρετικά δύσκολο, να ωραιοποιήσω ένα τέτοιο δυσάρεστο για πολλούς αίτημα.  

Περιμένω απάντησή σας

Με εκτίμηση

Μ. Καλόπουλος

Ε-mail απάντησης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε....................................

Βλέπε:
"Άγιο" Φως... ΤΕΛΟΣ: ξεκάθαρες ομολογίες απ' το επίσημο ΣΑΙΤ του πατριαρχείου!
Βλέπε επίσης:
"Άγιο" φως - Άναψε ξανά η συζήτηση!!!