logo

fb youtube rss

ΣύνδεσηΣυζήτηση Αρχιμανδρίτη N. Μπαρούση και Μ. Καλόπουλου για τη νάφθα των Μακκαβαίων (Α΄20-36).

Για να ενημερωθείτε δείτε πρώτα το άρθρο:  
Καλόπουλος προς Αρχιμανδρίτη Ελισσαίο: Χημικόν το "άγιο" φως και ιδού η προϊστορία του!

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΜΠΑΡΟΥΣΗΣ γράφει:

Δεν μπόρεσα να παρέμβω αυτές τις ημέρες διότι είχα πάρα πολλές ώρες Ακολουθιών, με αποτέλεσμα να μην έχω καθαρό νου για να συνεχίσω τη συζήτηση. Αυτό που ονομάζει ο Καλόπουλος νάφθα είναι προϊόν της διύλισης του πετρελαίου, και μέχρι τούδε δεν υπάρχει κάποιο αρχαίο κείμενο που να κάνει λόγο ΠΕΡΙ ΔΙΥΛΗΣΕΩΣ ΠΕΤΡΑΙΛΕΟΥ. Εκτώς, αν τα κείμενα και οι πηγές εφευρίσκονται στο στομάχι του Καλόπουλου και εξέρχονται από της πρωκτικής οδού. Επιπλέον αυτό που ο Καλόπουλος ονομάζει "ΠΑΧΥ ΥΔΩΡ" έχει ύψος 7 ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 7 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΥΤΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ, οπότε ως εκ τούτου ο Καλόπουλος είναι ημιμαθής, κατευθυνόμενος, διαστρευλωτής, σκοτεινός, επικύνδυνος, και επιπλέον απέλπης αφού δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι είναι ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ Ο ΔΙΑΣ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

 

Ο Μ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ απαντά:

Λυπάμαι πολύ για την ανεπίτρεπτη γλώσσα σας. Θα ήταν αρκετός λόγος για να μη συνεχίσω την συζήτηση μαζί σας… αλλά στην περίπτωσή σας θα κάνω μια εξαίρεση, για να δουν κάποιοι ποιοι είναι ποιμένες τους.
Αν λοιπόν προσωρινά αγνοήσουμε την αγοραία γλώσσα σας… θα ήθελα να σας ρωτήσω:
α) Γιατί λέτε πως το "παχύ ύδωρ" το ονομάζω έτσι εγώ… ενώ έτσι το αποκαλεί η Βίβλος;
β) Αν το "παχύ ύδωρ" εξατμίζεται σε 7 δευτερόλεπτα, πως το διατηρούσαν στα υπόγεια του Ναού για αιώνες;
Αν είχατε διαβάσει έστω και ένα βιβλίο χημείας, θα γνωρίζετε για τα αυτο-διυλιζόμενα υλικά πετρελαίου, σε πολύ χαμηλούς βαθμούς θερμοκρασίας (γεωθερμίας). Παραθέτω κείμενο απ’ τα βιβλία μου που δεν χρειάζεται περισσότερα σχόλια:

Γεγονός είναι ότι, πολλά πράγματα που σήμερα έχουν περίπλοκη εργαστηριακή παραγωγή, κάποτε ήταν διαθέσιμα στην φύση, ή μπορούσαν να παραχθούν με εύκολους, αλλά άγνωστους πια σήμερα τρόπους.
Τέτοιο παράδειγμα, είναι η «νάφθα», που σαν διάφανο παράγωγο πετρελαίου, σήμερα όλοι το γνωρίζουν μόνο σαν προϊόν διυλιστηρίου και δύσκολα μπορούν να φαντασθούν, ότι κάποτε υπήρχε αυτοδιϋλιζόμενη στην φύση, όπως είδαμε κατηγορηματικά να μας διαβεβαιώνει ο Στράβων: «στην Βαβυλώνα (Χαλδαία) οι πηγές της νάφθας, άλλες μεν είναι λευκές (διάφανες) και άλλες δε μελανές (μαζούτ). Η λευκή (διάφανη) δε νάφθα, είναι αυτή που αναρπάζει το πυρ»! Στράβων Γεωγραφικά 16.1.15.1-24.

 Περιμένω την απάντησή σας, παρακαλώ σε ηπιότερους τόνους

 .............................. 

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ Π. ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΜΠΑΡΟΥΣΗΣ γράφει:

Διαβάστε σας παρακαλώ τις μελέτες που έχουν κάνει οι κριτικοί κειμένου - αυτή είναι η επιστήμη που εξαιτάζει εάν ένα κείμενο έχει εμβόλιμα χωρία - οι ιδικευμένοι στην Παλαιά Διαθήκη, κυρίως οι γερμανικής προελεύσεως που κάτω από το βάρος του προτεσταντισμού τους, ΔΕΝ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΕΙΤΕ ΚΑΙΝΗ. Αυτοί χαρακτηρίζουν τα χωρία των Μακκαβαίων (Α΄20-36) που χρησιμοποιείτε ως εμβόλιμα, κορυφαίοι μελετητές και κριτικοί κειμένου της Γραφής είναι οι NESTLE & ALLAND και εάν οφείλετε να γνωρίζετε ότι άνθρωποι που κατέχουν την επιστήμη αυτή είναι κραταιοί στις απόψεις τους…

Δηλώνετε λοιπόν ερευνητης και δεν απορίπτετε την επιστήμη. Και μετά έχετε το θράσος να κατειγορείτε ως σκοταδιστική περίοδο αυτήν από της εμφανίσεω ς του Χριστού και εξής, και εξανίσταστε όταν σας χαρακτηρίζω ως ΠΙΘΗΚΟ. Είσαστε όμως ανέντιμος και για δύο επιπλέον αιτίες. Το πείραμα που κάνετε για να αποδείξετε την αποκαλούμενη από εσάς χριστιανική ανεντιμότητα το έχω κάνει και εγώ στο σπίτι μου για να διαπιστώσω την επιτυχία του πειράματός σας, ακολουθώντας τις οδηγίες σας πιστώς και κάηκα.

Και εδώ είναι η μεγάλη διαφορά: αυτό δεν καίει τα πρώτα 5 λεπτά και εξέρχεται από πέτρα η οποία είναι πλήρως καθαρισμένη όχι από τον Πατριάρχη, αλλά από την ισρηλιτική αστυνομία. Στην συνέχεια και πριν κατέλθει στο κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου ο Πατριάρχης υπόκειται σε εξονυχιχτικό έλεγχο σωματικό ώστε να μην φέρει το παραμικρό τσακμάκι, πάλυ από την ισραηλιτική αστυνομία. Σε όλα αυτά γιατί εθελοτυφλείτε; Εσείς έχεται βγάλει φλόγα από μια πλάκα χωρίς να έχετε κάτι να την κτυπήσετε; Και για πίαν αιτίαν επιθυμείτε να κατευθύνετε και να αποπροσανατολίζετε τον κόσμο, εφαπτόμενος στον ανύπαρκτο Δία; Και ερχόμαστε στη δεύτερη αιτία για την οποία είσαστε εκτώς των προαναφερθέντων και ανέντιμος. Παρουσιάζετε αρχαίες πηγές ως βιβλιογραφία ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΓΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΣΑΣΤΕ. ΚΑΙ ΑΠΕΙΔΗ Ο ΔΙΑΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ "ΩΣ ΚΥΜΒΑΛΟΝ ΑΛΛΑΛΑΖΟΝ", ΔΗΛΑΔΗ ΝΕΟΒΑΡΒΑΡΙΣΤΙ ΩΣ ΤΕΝΕΚΕΣ ΞΕΓΑΝΟΤΟΣ.

Το κείμενο συνεχίζει στον ίδιο τόνο γεμάτο από εμπνευσμένους χαρακτηρισμούς

Βλέπε εδώ: http://www.greatlie.com/xristianismos/agio-fos/1733-kalopoulos-pros-arximandriti-elisaio-ximikon-to-qagioq-fos-kai-idou-i-prostoria-tou.html

………………………………………………………………..

Και ο Μ. Καλόπουλος απαντά:

Κύριε Μπαρούση… μέσα από την βροχή των μοχθηρών χαρακτηρισμών σας, των ασυνάρτητων απαντήσεων και κυρίως με το ασυγκράτητο μένος σας… μας δώσατε τελικά την απάντηση που περιμέναμε! Είστε αδιόρθωτοι κακόψυχοι εξουσιαστές, και δεν αντέχετε την παραμικρή κριτική! Αυτή δε η έντονη εχθρότητα που εκδηλώνετε ήταν ανέκαθεν το ισχυρότερο όπλο σας.

Είναι εύκολο μέσα στις "ιερές" γραφές σας, να χαρακτηρίζετε εμβόλιμο οτιδήποτε καίει τα "θαύματά" σας. Αλλά ξεχνάτε πως επί δυο χιλιετίες, όλα αυτά τα εδάφια (που εσείς σήμερα, ξεχνώντας την δήθεν αλώβητη θεοπνευστία των γραφών σας) χαρακτηρίζεται εμβόλιμα, έκαναν επί αιώνες θραύση μεταξύ των προβατοποιημένων πιστών σας.

Σκευθήκατε όμως ποτέ, τον πραγματικό βαθμό υπαναχώρησής σας, τις τελευταίες δεκαετίες;

Μέχρι χθες, "όλη η Βίβλος ήταν θεόπνευστη και ωφέλιμη μέχρι κεραίας" Και "τίποτε δεν ήταν γραμμένο εκεί, χωρίς την θέληση του θεού"! Σήμερα που οι αναρίθμητες αθλιότητες της Παλαιάς Διαθήκης έχουν φτάσει στ’ αυτιά και του τελευταίου Έλληνα, την κατατεμαχίσατε σε ιστορικά και προφητικά βιβλία, για να μπορείτε να αποφεύγεται τις καυτές ιστορικές και ηθικές αθλιότητες, στις οποίες ο Χριστός-Γιαχβέ (ο θεός Καινής και Παλαιάς Διαθήκης) εμπλέκεται ανεξήγητα με πανάθλιες εντολές δολοφονίας γυναικόπαιδων και αμάχων.

Έχετε τραβήξει τα χεριά σας μακριά από την βρώμικη Παλαιά Διαθήκη, και με πάθος αγκαλιάσατε την απατηλή αγαπητικότητα της Καινής Διαθήκης, που αντέχει ακόμα, σαν το τελευταίο σας θεολογικό αποκούμπι, ξεχνώντας ή παραβλέποντας πως ο κεντρικός της ήρωας (για σας θεός) Ιησούς, αυτό που κυρίως κάνει στην "θαυματουργό" του σταδιοδρομία, είναι να εκβάλει… ανύπαρκτα δαιμόνια!
Βλέπε:
Ιησούς Χριστός, δαιμονο-διώκτης ή δαιμονοποιός;

Για μας η Βίβλος ολόκληρη, δεν είναι παρά ένα εμβόλιμο ανθρώπινο έργο και τίποτε παραπάνω. Όμως δεν σας χαρίζουμε την καταγεγραμμένη συνταγή υλικών ανάφλεξης που βρίσκεται στον πλέον κατάλληλο βιβλικό χωρίο, (Β΄ Μακκαβαίων  Α΄20-36) μόνο επειδή εσείς αυθαίρετα επικαλείστε λαθροχειρία στο θεόπνευστο βιβλίο σας! Όχι, εκεί απλά είναι καταγεγραμμένη φαρδιά πλατιά η ξεκάθαρη ομολογία της έντεχνης παραγωγής θαυμάτων με τα πλέον κατάλληλα υλικά θεουργίας, και φυσικά δεν μας είναι καθόλου αρκετό, που κάποιοι, όπως εσείς λέτε (αν και δεν μας αναφέρεται ουτε βιβλίο ουτε δήλωση) την αναθεμάτισαν ως εμβόλιμη.  

Σήμερα λοιπόν που η κριτική ψάχνει βαθύτερα, υποχωρείτε ασύστολα με απειλές και βρυχηθμούς οργής. Σας υπενθυμίζω πως δυστυχώς για σας ο καιρός της ιεράς εξέτασης έχει παρέλθει, και δεν μπορείτε να φιμώσετε την κριτική βιαιοπραγώντας, γι’ αυτό περιορίζεστε σε βρυχηθμούς χαρακτηρισμών και έμμεσες ευχές απωλείας. Ουαί κι αλίμονο αν είχατε περισσότερες δικαιοδοσίες!

Για να φάνει μάλιστα πιο ξεκάθαρα και το κωμικοτραγικό των τοποθετήσεών σας, θα παραθέσω ένα άλλο σχόλιο σας που προκαλεί θυμηδία: Η διαφορά του Ιησού μετά την ανάσταση με τον Ιησού προ αναστάσεως ήταν ότι μετά είχε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΣΩΜΑ, δηλαδή αυτό το οποίο είχαν οι πρωτόπλαστοι εντός του Παραδείσου.  Υπό αυτού του αιτίου εδύνατο να δείχνει τα σημεία της σταυρώσεως στο σώμα Του, έχοντας όμως παράλληλα τη δυνατότητα να περνάει μέσα από κτιστά πράγματα, όπως τοίχους.

Και φυσικά σας απάντησα στον ίδιο τόνο:

Κύριε Μπαρούση, παρά τους απρεπείς χαρακτηρισμούς σας εναντίων μου σε όλες τις αναρτήσεις σας, ήλπιζα τελικά πως έχουμε να κάνουμε με κάποιον σοβαρό εκπρόσωπο της χριστιανικής θρησκείας. Εσείς όμως, προς μεγάλη μας χαρά, ξεπεράσατε κάθε αρνητική προσδοκία μας. Πάντως ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη πληροφορία, περί των ιδιαίτερων ικανοτήτων του αναστημένου σώματος του Ιησού, που όπως μας βεβαιώνεται (δεν ξέρω σε ποια κείμενα στηριζόμενος) πως ήταν όμοιο μ’ αυτό που είχαν οι πρωτόπλαστοι (Αδάμ και Εύα!) και με το οποίο… μπορούσαν να πέρανε μέσα από τοίχους!
Έτσι μας λύνεται μια σημαντική απορία, για τον τύπο του πολιτισμού που θα δημιουργούσε ο Αδάμ, αν δεν υπέκυπτε στους χυμούς ενός μήλου! Φαίνεται λοιπόν πως ο Αδάμ και οι όμοιοί του, στον χαλδαϊκής έμπνευσης παράδεισό τους, δεν θα χρειαζόταν πόρτες στο σπίτια τους… η δε ζωή της κάθε Εύας καταλαβαίνουμε πόσο ευκολότερη θα ήταν, μια και θα μπορούσε να πάρει πετσέτες… μέσα από κλειστά ντουλάπια!
Συνήθως δε σχολιάζω... αλλά εσείς ξυπνάτε ακόμα την σάτιρα μέσα μου

Μικρό απάνθισμα απ’ το συνολικό σας υβρεολόγιο στο οποίο πραγματικά διαπρέψατε!

Τα κείμενα και οι πηγές εφευρίσκονται στο στομάχι του Καλόπουλου και εξέρχονται από της πρωκτικής οδού.

Είσαστε ΙΜΗΜΑΘΗΣ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΤΗΣ, ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ, ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΟΣ,

Τα επιχειρήματά του καταδεικνύει την υπέρβαση αυτής ακόμα της διαστροφής.

Είσαστε ημιμαθής, κατευθυνόμενος, διαστρευλωτής, σκοτεινός, επικύνδυνος, και επιπλέον απέλπης.

Ο Καλόπουλος είναι λαοπλάνος σκοταδιστής κινούμενος απο την ΑΠΕΛΠΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ.
Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΟΠΛΗΚΤΟΣ;

Όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε, δεν θα ανεχθώ άλλες επιθέσεις αυθαίρετων χαρακτηρισμών. Αν θέλετε να με βρίσετε κάντε το σε δικό σας διαδικτυακό τόπο!

 

Μ. Καλόπουλος


Γραμμένο από Αριστίων:
Αγαπητέ κ. Καλόπουλε. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρων' οι κότες. Ασ' τον τρελλό στην τρέλα του έλεγε ένα παλιό λαϊκό τραγουδάκι. Αφήστε τους στο σκοτάδι τους όπου νοιώθουν τόσο "ευτυχισμένοι". Απλώς άμα τον συναντήσετε, κάντε του την δοκιμή χριστιανικότητας.
1ον) Δώστε του ένα χαστούκι για να δείτε αν θα γυρίσει και το άλλο μάγουλο. και
2ον) αν παραδεχθεί ότι έχει πίστην ίσην με έναν κόκκο συνάπεως, ζητήστε του να μετακινήσει ένα βουνό της αρεσκείας του σε άλλη θέση.
Αν αποτύχουν τα τεστ ή αυτός δεν είναι χριστιανός ή αυτά που "πιστεύει" είναι φούμαρα. Ας διαλέξει μόνος του. Εγώ πάντως σε όσους "χριστιανούς" το εφάρμοσα, όλοι τους απέτυχαν οικτρά.


............................................................................
Για να απαλλαγείτε οριστικά από τα εκβιαστικά θρησκευτικά διλήμματα.
Για να γνωρίσετε τις απαρχές της αντιπαλότητας, που κατατρώει τον πολιτισμό μας.
Για να κατανοήσετε τις απίστευτες μεθοδεύσεις και τα υλικά των βιβλικών θαυματοποιών!
Για να απαντήσετε σε όλες σχεδόν τις θεολογικές σας ενστάσεις και απορίες.
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310-770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!
Επιτέλους… ένα έργο που ξεκλειδώνει μεθοδικά τα μυστήρια ολόκληρης της Βίβλου!
Μιλήστε με τον ίδιο τον Μ. Καλόπουλο στο 2310-770100