logo

fb youtube rss

Σύνδεση
Δήλωση παπα-Μεταλληνού: "Δεν είναι θαύμα η (καιόμενη) βάτος"!

Kalopoulos- Burning Bush is not a miracleΜεταλληνός: "O Κύριος Καλόπουλος που έλεγε ότι ο Μωυσής έβαλε κάποια.. (αλοιφή) για να δημιουργήσει το θέμα της βάτου... μας παρουσίασε μια αλοιφή. (!;) Αφού δε ξέρει τι είναι θέωση, δεν είναι θαύμα η βάτος, εμείς δεν το προβάλουμε ως θαύμα. Το προβάλουμε ως ένα έκτατο σημείο, που και κόλλα ειδική να είχε είναι ένα έκτακτο τη στιγμή εκείνη σημείο για να δηλωθεί η παρουσία του άκτιστου η παρουσία του θεού, αυτό είναι όλο κι όλο. Δεν το προβάλουμε για να πούμε ζήτω μας μπορούμε να έχουμε την βάτο που μπορεί να φλέγεται και να μην κατακαίγεται. Δεν είναι λοιπόν αυτό... Αν δεν έχουμε τις προϋποθέσεις του αλλού δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που είπα στην αρχή τον γλωσσικό κώδικα. Με την χάρη του θεού εγώ...»

Βρε παιδιά... τι λέει τελικά αυτος ο παπάς;
Αν ο Μωυσής είχε μια ειδική κόλα-αλοιφή και μ' αυτήν παρουσίαζε την καιόμενη βάτο ως μη κατακαιόμενη, ακόμα και τότε, αυτό θα ήταν ένα γνήσιο έκτακτο θεϊκό σημείο; Αυτό λέει ή εγώ κανω λάθος; Και αν πράγματι λέει αυτό, (που νομίζω το λέει ξεκάθαρα) τότε ένα μη γνήσιο θαύμα πως θα ήταν; Ο λαός πολύ εύστοχα, αυτά τα ονόμασε παπατζιλίκια!
Βλέπετε λοιπόν ότι με λίγη σχετική πίεση που τους ασκήθηκε, τα προσωπεία καταρρέουν και τα "θαύματα" αποκτούν κόλες και αλοιφές! Μη τους φοβάσθε λοιπόν. απλά αμφισβητήστε τους. Μόλις του πιέσετε αμολούν μελάνι! Πολλές "κόλλες" και "αλοιφές" ακόμα περιμένουν να αναγνωρισθούν πίσω απ' τα δήθεν "θαύματα" και τα έκτακτα "σημεία" και "τέρατα"...!


Ο παπα-Μεταλληνός παραδέχεται την απάτη του αγίου φωτός!

Καλά ο σκεπτικιστής Καλόπουλος δικαίως απ την σκοπιά του αμφισβητεί ευθέως το θαύμα της ουρανοκατέβατης αφής του Αγίου Φωτός... ο παπα-Μεταλληνός όμως... κάνει κάτι διαφορετικό λέγοντας: «Πιστεύω λοιπόν και καταλήγω, πως όταν υπάρχει πίστις και χάρις θεού, στον εκάστοτε Πατριάρχη, γίνεται το θαύμα. Όταν δεν υπάρχει πίστις, μπορεί η κανδήλα να χρησιμοποιηθεί...»

Κατά τα λεγόμενα λοιπόν του παπα-Μεταλληνού, το αβίαστο συμπέρασμα είναι:

Καμιά χρονιά δεν μπορούμε να ήμαστε βέβαιοι για την αυθεντικότητα του θαύματος του Αγίου Φωτός... μιας και δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη μέσα στο κουβούκλιο, κι αν στον συγκεκριμένο Πατριάρχη, αναγνωρίσθηκε «πίστης και χάρις θεού»!

Όμως ο Πατριάρχης βγαίνει τελικά κάθε χρόνο απ' το κουβούκλιο περιχαρής με ανάμενες τις λαμπάδες του καταχειροκροτούμενος, ενώ μέσα στο κουβούκλιο μπορεί (πάντα κατά τον Μεταλληνό) να παίχτηκε ένα θείο δράμα απόρριψης, και ο θεός της χριστιανοσύνης να αρνήθηκε στον συγκεκριμένο Πατριάρχη και πίστη και χάρη θεού! Ενώ λοιπόν ο απορριπτέος απ' την θεότητα Πατριάρχης, λόγω ελλειμματικής πίστης και χάρης, χρησιμοποίησε την πάντοτε αναμμένη ακοίμητη κανδήλα του κουβουκλίου για να ανάψει τις λαμπάδες του, βγαίνει καταχειροκροτούμενος με αναμμένες τις λαμπάδες του, όπως οποιοσδήποτε άλλος Πατριάρχης, που αξιώθηκε λόγω πίστεως και χάριτος θεού του πολυπόθητου θαύματος! Αυτό ακριβώς μας λέει ο παπα-Μεταλληνός...

ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ;

 

Δεν είναι λοιπόν θαύμα η καιόμενη βάτος του Μωυσή… και το άγιο φως έρχεται από τον ουρανό, μόνο όταν υπάρχει πίστη και χάρις θεού στον Πατριάρχη!

Με ελαχίστη κριτική πίεση που ασκήθηκε στον ελάχιστο χρόνο που παραδόξως μας διέθεσαν τα μεγάλα κανάλια της χώρας, οι υπαναχωρήσεις έπεσαν βροχή. Φυσικά, επειδή ζούμε στο παπαδιστάν… διόρθωσαν άμεσα το λάθος τους, και σήμερα δεν υπάρχει ουτε μια κριτική σκέψη σε όλο το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό φάσμα.


Μ. Καλόπουλος


Βλέπε επίσης:
Καλόπουλος στην ΕΤ3. Άγιο Φως, Καιόμενη Βάτος και Γιούρι Γκέλερ. (3video)
ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΗΣ ΚΑΙΟΜΕΝΗΣ ΒΑΤΟΥ
Δήλωση παπα-Μεταλληνού: "Δεν είναι θαύμα η (καιόμενη) βάτος"! (video)
Είναι η καιόμενη βάτος του Μωυσή κατασκεύασμα μάγων; (VIDEO) ...................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!