logo

fb youtube rss

Σύνδεση

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας: www.greatlie.com το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

Χαμουραμπί: "Μωυσής" προ του Μωυσέως
Του M. Καλόπουλου

XAMOURAMBI«Είμαι ο Χαμουραμπί ο βασιλιάς ο τέλειος. Για τους μαυροκέφαλους (τους Βαβυλώνιους) που μου έδωσαν ο Ενλίλ και ο Μαρδούκ. Με κάλεσαν οι μεγάλοι (αυτοί) θεοί. Είμαι ο ποιμένας που προστατεύει καλά... Δεν σταύρωσα τα χέρια μου (αλλά) αναζήτησα τόπους ευημερίας... εξόντωσα τους εχθρούς, έσβησα τις αντιστάσεις... φόνευσα... διέλυσα... αιχμαλώτισα... καθυπόταξα... έκαψα κάτω απ’ το πόδι μου τους ανυπάκοους. Τον εχθρό ξερίζωσα, τους ανθρώπους της χώρας μου άφησα ξαπλωμένους σε πλούσιο λιβάδι. Κατέγραψα τις πολύτιμες λέξεις μου για να μην αδικήσει ο δυνατός τον αδύνατο, για να βρίσκουν τα ορφανά και οι χήρες το δίκιο τους. Είμαι ο βασιλιάς που προεξέχει ανάμεσα στους βασιλιάδες»
Έτσι αναφέρεται σε «αυτοεγκώμιο» που βρέθηκε στην Ούρ, αλλά και στην μεγάλη στήλη από βασάλτη ύψους 2,25 μέτρα, που βρέθηκε στη μεσοποταμιακή Σούσα, την αρχαία πρωτεύουσα του Ελάμ. Η «στήλη του Χαμουραμπί» όπως ονομάστηκε, βρέθηκε το 1901 από τον αρχαιολόγο Jacques Morgen σπασμένη σε τρία κομμάτια που εύκολα συνταιριάχτηκαν. Περιείχε συλλογή 282 νόμων, για ιδιωτικό εμπορικό και διοικητικό δίκαιο. Πολλοί εκ των οποίων παραμένουν δυσνόητοι. «Ο κώδικας του Χαμουραμπί προέρχεται από τον 17ο αιώνα π.Χ. (πολύ πριν) από την εποχή του βιβλικού Αβραάμ!» P. Eisele «Βαβυλώνα» σελ.211
Το εκπληκτικότερο όμως όλων, ήταν ότι αποσπάσματα ολόκληρα ταίριαζαν απολύτως με τα πολύ μεταγενέστερα βιβλικά κείμενα της μωυσιακής πεντατεύχου! Η εκπληκτική αυτή αποκάλυψη αποδείκνυε τελεσίδικα ότι:
1ον) Η θεοπνευστία, η θεϊκή δηλαδή σοφία των εντολών του Σινά, ήταν ανύπαρκτη!
2ον) Το περίφημο νομοθετικό έργο του μεγάλου νομοθέτη Μωυσή, σε πολλά βασικά σημεία του, ήταν ατόφιο μεσοποταμιακό (Σουμεριο-Ακκαδικό) δάνειο!
Ναι καλά διαβάσατε, ο μεγαλύτερος αυτός νομοθέτης όλων των εποχών (όπως τον θέλουνε πολλοί) ο Μωυσής, δεν ήταν παρά ένας δραστήριος αντιγραφέας και παραχαράκτης της προγενέστερης νομοθεσίας του Χαμουραμπί! Και δεν το λέω εγώ, αλλά οι καθ’ όλα ειδικοί και υπεύθυνοι μελετητές της Χαλδαίο-βαβυλωνιακής προϊστορίας!
Η διαπίστωση αυτή, έμελλε να εμπλέξει σε σοβαρές περιπέτειες τον διασημότερο ανασκαφέα και ασσυριολόγο Friedrich Delitzsch. Ο διάσημος αυτός θεμελιωτής της Ασσυριοβαβυλωνιακής γλωσσολογίας, τόλμησε ευθέως να ανακοινώσει τα αυτονόητα συμπεράσματά του.
Έγραφε λοιπόν, προς μεγάλη έκπληξη των θρησκευομένων όλου του κόσμου: «Η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι καμία ανεξάρτητη ή μάλιστα "αποκαλυμμένη" γραφή, αλλά εξαρτάται πολλαπλά από τα πολύ πιο παλιά σουμεροβαβυλωνιακά έργα... Ξαφνικά (μετά την ανακάλυψη της στήλης του Χαμουραμπί) οι συγγραφείς της Βίβλου φαίνονται να μην είναι τίποτα άλλο από δραστήριοι αντιγραφείς των Σουμερίων και Βαβυλωνίων. Οι συχνά εκπληκτικές ομοιότητες ανάμεσα στα δύο νομοθετικά κείμενα, (Χαμουραμπί - Μωυσέως) αποδεικνύονται με βάση τα έγγραφα και παραδόσεις που βρίσκονται σήμερα στη διάθεσή μας... Νεότερες ανακαλύψεις (αρχαιολογικές) επιβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι η εβραϊκή νομοθεσία πήγασε από το μεσανατολικό δίκαιο και δεν διέφερε σε τίποτα. Οι βάσεις του δικαίου αυτού, μπορούν να αποδειχτούν με τη βοήθεια κειμένων που υπάρχουν και διασώθηκαν.. Το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος" ο λεγόμενος νόμος των αντιποίνων είναι επομένως παλαιότερος του Μωυσέως και (συνεπώς) καθαρά ανθρώπινης προέλευσης»!!! Friedrich Delitzsch - Petra Eisele Βαβυλώνα. σελ. 211-212 & 295
Αυτά δεν λέγονται από κάποιον τυχαίο σήμερα, που είναι εύκολο να αμφισβητήσει κανείς ευθέως τη Βίβλο, αλλά από τον Friedrich Delitzsch, τον διασημότερο Γερμανό ασσυριολόγο, που στις αρχές του αιώνα μας θεώρησε επιστημονικό του καθήκον, να φωνάξει ότι: «η εβραϊκή Βίβλος είναι καθαρά ανθρώπινης προέλευσης».

Να λοιπόν μερικά δείγματα φωτογραφικής λογοκλοπής της Βίβλου, απ’ την προγενέστερη νομοθεσία του Χαμουραμπί: «Αν ένας άντρας καταστρέψει το μάτι κυρίου, τότε θα του καταστραφεί το μάτι. Αν αυτός καταστρέψει το μάτι του δούλου ενός άλλου ή σπάσει τα κόκαλο του δούλου, τότε αυτός θα καταβάλει τα μισά της αξίας της αγοράς του (δούλου)» Κώδικας Χαμουραμπί 170-176

«Αν ένας κύριος βγάλει το δόντι ενός κυρίου της δικής του τάξης, θα του βγάλουν το δόντι.» Κώδικας Χαμουραμπί 200

«Αν ένας άντρας πουλήσει για χρήμα τον γιο και την κόρη του ή (τους) δώσει σε υπηρεσία για τα χρέη του, τότε θα εργαστούν τρία χρόνια στο σπίτι του αγοραστή ή κυρίου, τον τέταρτο χρόνο θα απελευθερωθούν» Κώδικας Χαμουραμπί 170-176

Η βιβλική αντιστοιχία στην τελευταία αυτή εντολή είναι: «Εάν τις πωλήσει την θυγατέρα αυτού δια δούλη... Εάν αγοράσεις δούλον Εβραίον εξ έτη θέλει σε δουλεύει, εν δε τω έβδομον θέλει εξέλθει ελεύθερος» Βίβλος Εξ, ΚΑ΄7, 2.
Οι δύο νομοθεσίες λοιπόν απ’ τη μία της Εξόδου (΄Εξ.) και απ’ την άλλη ο Κώδικας του Χαμουραμπί (Κώδ.Χαμ. ) με 282 παραγράφους, μοιάζουν και συμφωνούν σε πλήθος σημείων, ανάλογα πάντα με τον βαθμό ομοιότητας που κανείς αποδέχεται. Στα ακόλουθα όμως σημεία η ταύτιση είναι σχεδόν απόλυτη:

Για τον σκλάβο ή δούλο:........................................(Εξ.ΚΑ΄2-11 & Κώδ.Χαμ. 117-118)
Σωματικές βλάβες με γροθιά ή ραβδισμό:............(Εξ.ΚΑ΄18-19 & Κώδ.Χαμ. 206)
Αποβολή εγκύου μετά από χτύπημα:.....................(Εξ.ΚΑ΄ 22 & Κώδ.Χαμ. 209)
Το χτύπημα από βόδι με τα κέρατα: ......................(Εξ.ΚΑ΄28-32 & Κώδ.Χαμ. 250-252)
Η κλοπή ενός βοδιού ή προβάτου:.........................(Εξ.ΚΒ΄1 & Κώδ.Χαμ. 8)
Φθορά και κλοπή της ιδιοκτησίας:.........................(Εξ.ΚΒ΄ 2 & Κώδ.Χαμ. 21)
Ζημιά στα χωράφια ή αμπελώνα:............................(Εξ.ΚΒ΄5 & Κώδ.Χαμ. 57-58)
Διαφύλαξη χρυσού ή σκευών:.................................(Εξ.ΚΒ΄7-8 & Κώδ.Χαμ. 124-126)
Νόμος των αντιποίνων: ..........................................(Κώδ.Χαμ. 197-210-230-231)
Οφθαλμον αντί οφθαλμού: ......................................(Εξ.ΚΑ΄24-25; Κώδ.Χαμ.196)
Οδόντα αντί οδόντος:...............................................(Εξ.ΚΑ΄24-25 Κώδ.Χαμ.200)

Οι αντιστοιχήσεις έγιναν με βάση το βιβλίο «κώδικας Χαμουραμπί» εκδ. Καστανιώτη. Ο παρατιθέμενος πίνακας αντιστοιχιών Βίβλου και Κώδικα Χαμουραμπί, της Petra Eisele στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της «Βαβυλώνα». σελ 352 έχει πολλά λάθη εδαφίων.

Τα πράγματα βέβαια προς τη κατεύθυνση της αντιγραφικής επίδοσης των βιβλικών συγγραφέων, είναι πολύ χειρότερα, διότι οι μεταφράσεις από άγνωστο αριθμό κειμένων που υπεραποδεικνύουν το "φωτογραφικό" κυριολεκτικά ξεσήκωμα νόμων ιδεών και εικόνων, ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας. Πράγμα που κάνει την συγγραφέα του απίθανου αυτού βιβλίου να δηλώνει: «Τέτοια μοίρα (απόκρυψης) γνώρισαν επανειλημμένα κείμενα σφηνοειδούς γραφής (που προσομοιάζουν στα βιβλικά) και ποιός ξέρει, πόσα αμετάφραστα κείμενα κρύβει ακόμα το Βρετανικό Μουσείο!» Βαβυλώνα, σελ. 213-
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις έφεραν σε φως σημαντικότατες και εν πολλοίς αξεπέραστες δυσκολίες, για τους ενθουσιώδεις οπαδούς την βιβλικής θεοπνευστίας. Η ασσυριολογία όμως, ενώ κατακλύζει ακόμα τις ευρωπαϊκές χώρες με τα συμπεράσματα και τις ανακοινώσεις της, στη χώρα μας υπάρχουν μόνο λίγα μετρημένα στα δάχτυλα βιβλία που άπτονται του θέματος ικανοποιητικά. Πριν προχωρήσουμε λοιπόν στην έρευνά μας, θα έλεγα να ρίξουμε μια ματιά σε λίγα απ’ τα βασικά γεγονότα αυτής της αποκαλυπτικής επιστημονικής έρευνας, που με τα ενδιαφέροντα ευρήματά της, συγκλόνισε τους πιστούς όλου του κόσμου.

M. Καλόπουλος

...................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρευτήκαν σαν άνθρωποι του θεού!