logo

fb youtube rss

Σύνδεση

17χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε από τη μητέρα του όταν αυτή του προκάλεσε ασφυξία κατά την διάρκεια ενός εξορκισμού... Μια γυναίκα πέθανε από τα χτυπήματα ... ένα 5χρονο κοριτσάκι, υποχρεώθηκε από κάποιους που νόμιζαν ότι ήταν σε θέση να το εξορκίσουν, να καταπιεί ένα μείγμα αμμωνίας και ξυδιού. Το σώμα τού κοριτσιού σφραγίστηκε με ταινία και φυσικά πέθανε.

http://www.mjourney.gr/index.php?option=com

ΕΞΩΡΚΙΣΜΟΣ ή ΨΥΧΩΣΗ;

Τελικα ποιος ειναι πιο ψυχωτικος ο εξωρκιζωμενος ή ο εξωρκιστης

Ο κυριευμένος από τους δαίμονες πρέπει να κρατήσει στα χέρια του ένα σταυρό ενώ οι εξορκιστές κάποιες φορές εκτός από τον αγιασμό κάνουν χρήση και ιερών λειψάνων, κομμάτια οστών Αγίων, ψάλλοντας ταυτόχρονα τμήματα κειμένων της Βίβλου αλλά και ένα πλήθος από άλλες προσευχές.

Το θέμα του δαιμονισμού, της κατάληψης των ανθρώπινων σωμάτων και ψυχών από δαίμονες και πνεύματα, και φυσικά και η εκδίωξή τους από αυτά με τον εξορκισμό, είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο και απασχολούσε πάντα και άλλες θρησκείες , όπως ο Ιουδαϊσμός, ο Ινδουισμός, ο Βουδισμός, το Ισλάμ κλπ.

Στον Ιουδαϊσμό, όπως περιγράφεται σε κείμενα της λογοτεχνίας των ραβίνων στις αρχές του 1ου αιώνα, ακολουθείται ένα συγκεκριμένο τελετουργικό για την απομάκρυνση ενός δαίμονα, που έχει κυριεύσει ένα θύμα, και που του προκαλεί διανοητική ασθένεια και αλλαγή της προσωπικότητάς του. Η απομάκρυνσή του γίνεται διαμέσου του μικρού δαχτύλου από το πόδι του θύματος, και στη συνέχεια ή εξαγοράζεται ή στέλνεται στην κόλαση.


Στις ανατολικές θρησκείες, οι δαίμονες και τα κακά πνεύματα είναι η αιτία για τα διάφορα δεινά. Αυτά μάλιστα εγκαθίστανται σε ανθρώπους που είναι μέλη των κοινωνιών, αποδεκτών της κακής και καταστροφικής επίδρασης των δαιμόνων.

Στην Ινδία έχουμε το φύσημα του καπνού που προέρχεται από την κοπριά της αγελάδας ( ιερό ζώο στην Ινδία ), το τρίψιμο κομματιών από αλάτι ανάμεσα στα δάχτυλα του θύματος, το κάψιμο των περιττωμάτων των χοίρων, το κάψιμο ή το τράβηγμα των τριχών από το σώμα του ασθενούς, και τέλος, ακόμα και το δέλεαρ, την προσφορά δηλαδή διαφόρων ανταλλαγμάτων - δώρων στο Δαίμονα ή στο πνεύμα για να εγκαταλείψει το σώμα και το πνεύμα εκείνου που βασανίζει.

Στο Σαμανισμό, ο ιερέας προσπαθεί να ανιχνεύσει την αιτία του προβλήματος του θύματος, όπου - κατά τον Σαμανισμό - αυτή θεωρείται συνδεδεμένη με ένα νεκρό πρόσωπο.

 

Οι Προτεστάντες πιστεύουν στην δαιμονική κατοχή και τον εξορκισμό σαν την μόνη θεραπεία της ψυχής. Ο Michael Cuneo, κοινωνιολόγος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης , που αφιέρωσε μεγάλο τμήμα των ερευνών του για την έρευνα του εξορκισμού, εκτιμά ότι σε όλο των κόσμο, υπάρχουν τουλάχιστον 700 Ευαγγελιστές εξορκιστές.

Ο εξορκισμός έχει προκαλέσει διάφορες πραγματικές τραγωδίες στα χρόνια που ασκείται, ακόμα και θανάτους.

Το 1995 στο Σαν Φραντζίσκο, μια γυναίκα πέθανε από τα χτυπήματα που προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της, την στιγμή που εξορκιστές προσπαθούσαν να διώξουν από πάνω της τον Σατανά.


Το 1997 μιας Κορεατικής καταγωγής γυναίκα, χριστιανή στο θρήσκευμα, αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια του τελετουργικού στο Glendale της Καλιφόρνιας.


Πάλι το 1997 στο Bronx της Νέας Υόρκης, ένα 5χρονο κοριτσάκι, υποχρεώθηκε από κάποιους που νόμιζαν ότι ήταν σε θέση να το εξορκίσουν, να καταπιεί ένα μείγμα αμμωνίας και ξυδιού. Το σώμα τού κοριτσιού σφραγίστηκε με ταινία και φυσικά πέθανε.


Το 1998 ένα 17χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε από τη μητέρα του όταν αυτή του προκάλεσε ασφυξία με μια πλαστική σακούλα, στην προσπάθειά της να καταστρέψει ένα δαίμονα που πίστευε ότι βρισκόταν μέσα του.

Το 2001, ένας Κορεάτης εξορκιστής , που εργαζόταν στην Νέα Ζηλανδία, ο Luke Lee, καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, καθώς κατά την διάρκεια ενός εξορκισμού στραγγάλισε μια 37χρονη γυναίκα.Καλόπουλος: Τελικά ποιος είναι πιο ψυχωτικός ο εξορκιζόμενος ή ο εξορκιστής;{backbutton}