logo

fb youtube rss

ΣύνδεσηΤα «ταγκαλάκια», ο Παΐσιος και η ελληνική απάντηση!

Του Μιχάλη Χαραλαμπάκη

 

     Αγαπητέ Κύριε Καλόπουλε,

     Επειδή η αναγνώστρια της ιστοσελίδας κα Βασιλάκου συνεχίζει έναν ατέρμονα διάλογο, εμμένοντας όμως και επαναλαμβάνοντας με φανατισμό (ενίοτε και με ειρωνικό τρόπο) τις απόψεις της και απευθύνοντας συγχρόνως «νουθεσίες» και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε όσους δεν ασπάζονται την πίστη της και τις απόψεις της, θα μου επιτρέψετε μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα σας, να δώσω μια απάντηση, μεγαλύτερη και πληρέστερη από αυτήν που μπορεί να δώσει κανείς με ένα σχόλιο κάτω από ένα κύριο άρθρο.  Αναφέρομαι κυρίως στα σχόλιά της κάτω από τα κύρια άρθρα – αναρτήσεις της στήλης με τίτλους:

  1. Τι είναι τα "Ταγκαλάκια"... κατά την διδασκαλία του Γέροντα Παΐσιου;
  2. Στις 30 Ιανουαρίου ο χριστιανισμός γιορτάζει τους τρεις ανθέλληνες ιεράρχες.
  3. Τρεις ιεράρχες: ΠΟΣΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

   4.    Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΕΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΟΗΘΙΚΗ ΤΟΥ

…………………………………………………………………………

     Για κα «A.BASILAKOY»

     Κατ΄ αρχάς, κα Βασιλάκου, πως νομίσατε ότι «ταράχτηκα», όπως λέτε με το σχόλιό σας; Απλώς ήθελα να δω ποια καλογερίστικη ανοησία κρύβεται στη λέξη «ταγκαλάκι» και διαπίστωσα ότι αυτή η ανοησία είναι απύθμενη και η δήθεν πνευματικότητα και «σοφία» του γέροντα Παΐσιου  είναι «υπό το μηδέν».

      Όσο για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σας για «παγανιστές», «αρχιπαγανιστές», «αρχιδιαβόλους», «ειδωλολάτρες», «αιρετικούς», ευχές για «θεία φώτιση» κλπ ψευτοαγαπησιάρικα λόγια, αυτά είναι η εύκολη διαφυγή των «καλών χριστιανών» όταν στριμώχνονται και δεν έχουν επιχειρήματα. Και εκεί καταφύγατε και εσείς.   

     Επειδή λοιπόν είπατε πολλά και διάφορα,

     ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΥΘΕΩΣ:

     Όλοι εμείς που δεν ασπαζόμεθα την δήθεν «θρησκεία της αγάπης» είμεθα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΚΕΨΗΣ, που αναγνωρίζουμε και τιμούμε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας, που άλλωστε παγκοσμίως υμνείται, και σεβόμεθα και τιμούμε τις μεγάλες διαχρονικές μορφές του και όχι δηλωμένους ανθέλληνες ιεράρχες ή «θεόπληκτους» και «σατανόπληκτους» καλόγερους.

     Είμεθα η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, που έπαψε να ασφυκτιά, παλεύοντας τυλιγμένη μέσα στο δίχτυ του σκοταδισμού, της οπισθοδρόμησης, της σατανολογίας και δαιμονολογίας, της εξουσιαστικής μανίας και της μισαλλοδοξίας του ιερατείου και του θρησκευτικού κατεστημένου, έπαψε δηλαδή να είναι «ποίμνιο» και να σιτίζεται στη «φάτνη των α-λόγων».

     Προτιμούμε τα ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ και τον ανθρωποκεντρικό και ελληνοκεντρικό τρόπο ζωής και σκέψης και όχι τις εβραϊκές ύποπτες προτροπές (για μάγουλα και χαστούκια, ευνουχισμούς, ομαδικές σφαγές κλπ) και τις απέραντες φαντασιολογίες περί της «επουράνιας βασιλείας», της «μέλλουσας ζωής» και του… μελλοντικού Παραδείσου! Αυτόν  σας τον χαρίζουμε (που άλλωστε δεν υπάρχει!...)

     Μας αρέσει το Ωραίο, η Τέχνη (την οποία κατέστρεφαν με πάθος οι χριστιανοί καλόγεροι), μας αρέσει η Μητέρα Φύση, ο Έρωτας (τον οποίο ο Ευριπίδης αποκαλούσε μεγάλο Θεό), το Γέλιο, οι Χαρές της ζωής και όχι τα σκυθρωπά πρόσωπα, η αγαμία, η απραξία, το μαύρο σάβανο και τα σκοτεινά κελιά των μοναστηριών, ή οι «σκοτεινές σπηλιές» μιας θρησκόληπτης ζωής.

     Έτσι, δεν δεχόμαστε έναν ξενόφερτο, εξουσιαστή θεό, επιθετικό, αιμοβόρο και εκδικητή. Ούτε έναν «δαιμονοδιώκτη» ψευτοσωτήρα που απειλεί με τιμωρίες, φωτιές και κολάσεις και που δεν τον πίστεψαν ούτε καν οι ομοεθνείς του (γιατί ήταν στημένο το κόλπο!). Διαβάστε το βιβλίο «Οι τρεις απατεώνες, Μωυσής, Ιησούς, Μωάμεθ», καθώς και το βιβλίο του κ. Μιχ. Καλόπουλου ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και θα καταλάβετε (ελπίζω…)

     Σ ένα σχόλιό σας διάβασα αυτό που γράψατε για τις «ιερές σφαγές», ότι δηλ. «Ακόμα και αν πράγματι ο Χριστός έσφαζε τους ανθρώπους αυτούς, καθόλου άδικο δεν θα ήταν» και πραγματικά σοκαρίστηκα και ανατρίχιασα!

     Αυτή τη θρησκεία λοιπόν, αυτής της «αγάπης» και του «ελέους» σας τη χαρίζουμε να τη χαίρεστε!

     Βέβαια σίγουρα έχετε επηρεασθεί από τον «άγιο» Ιωάννη τον Χρυσόστομο, που θα εορτάσετε σε λίγες ημέρες, και ο οποίος έλεγε: «Κι αν ακόμη φονεύση κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οιοδήποτε φόνο»(!). Όποιον δάσκαλο ακούσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!...

Δεν θεωρούμε την ΕΒΡΑΪΚΗ ΒΙΒΛΟ για ιερό βιβλίο, επειδή οι σελίδες της «στάζουν αίμα» από τα… άγ(ρ)ια εγκλήματα των εβραίων πατριαρχών και προφητών στο όνομα του θεού Γιαχβέ που περιγράφει και πιστεύουμε ότι είναι… «ακατάλληλη για ανηλίκους» (και για ενηλίκους χωρίς σκεπτικισμό…), ικανή να συμβάλει μόνο στην πνευματική αποχαύνωση (αλλά και στην εγρήγορση και αφύπνιση για τους σκεπτικιστές και τους ορθολογιστές).

      ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, στην κοιτίδα του πολιτισμού, δεν δεχόμεθα για προπάτορες, προφήτες, οσίους και αγίους εγκληματικές και σκοτεινές φυσιογνωμίες, δηλ. σφαγείς, καταστροφείς, εμπρηστές, προαγωγούς και αιμομίκτες, όπως ο Αβραάμ, ο Ηλίας, ο Λωτ, ο Κηφάς ( Πέτρος), ο Σαούλ (Παύλος), ο Ιωάννης Χρυσόστομος, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος, ο πατριάρχης Κύριλλος, και τόσα άλλα (λιγότερο ίσως γνωστά)… «άγια ρεμάλια» και «ταλιμπάν» της…  «πίστης». (Υπάρχει και σχετικό βιβλίο,  «Τα άγια ρεμάλια», το οποίο σας συνιστώ).

     Δεν δεχόμαστε παρθενογενέσεις και νεκραναστάσεις, δεν δεχόμαστε αντιεπιστημονικές μυθοπλαστικές αφηγήσεις, ούτε παράλογα «υπερφυσικά θαύματα», αλλά τον θαυμαστό αυθύπαρκτο κόσμο της ΦΥΣΗΣ!

     Απορρίπτουμε τη θρησκεία που κυνήγησε, σκότωσε ή  αφόρισε μεγάλες μορφές των Ελληνικών γραμμάτων, σύμβολα μάθησης, επιστήμης και πατριωτισμού, όπως τη μεγάλη Υπατία (την οποία αυτές τις ημέρες τιμούμε), τον Γεώργιο Γεμιστό Πλήθωνα, τον Θεόφιλο Καΐρη , τον Αδαμάντιο Κοραή, τον Εμμ. Ροΐδη, Τον Ανδρ. Λασκαράτο, τον Νίκο Καζαντζάκη και τόσους άλλους.

     Για όλους αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους θεωρούμε ότι η λεγόμενη θρησκεία της αγάπης είναι η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ και δεν θέλουμε, στο «Θέατρο της Σωτηρίας» που παίζεται εδώ και 2000 χρόνια περίπου, να είμαστε ούτε θεατές, ούτε κομπάρσοι (και φυσικά ούτε και χρυσοφορεμένοι πρωταγωνιστές…).

          Επειδή, όπως είπα και πιο πάνω, αυτές τις ημέρες τιμούμε τη μεγάλη φιλόσοφο και μαθηματικό, την Υπατία την Αλεξανδρινή, την οποία ο χριστιανικός όχλος από φανατικούς χριστιανούς καλόγερους θανάτωσε (κατακρεούργησε) με βάρβαρο τρόπο στην Αλεξάνδρεια, με ηθικό αυτουργό τον πατριάρχη και «άγιο» Κύριλλο, σας αφιερώνω το ποίημα του μεγάλου εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά με τίτλο «Οι Καλόγεροι».

 

Οι καλόγεροι 

του Κωστή Παλαμά

 

Είμαστ' οι άνεργοι και οι άχαροι,

και της ζωής είμαστ' εμείς οι καταλαλητάδες,

για να πατάμε και να σβήνουμε είμαστε

τα ωραία και τ' αληθινά, τ' άνθια και τις λαμπάδες.

 

Τον ήλιο και τα ηλιόχαρα οχτρευόμαστε,

και τις αγάπες της καρδιάς και του παιδιού τα γέλια,

με νεκροσάβανο σκεπάζουμε

το Λόγο τον τετράψυχο στα γαληνά Βαγγέλια.

 

Είμαστ' ο κούφιος ήχος ο παράταιρος

στων κεραυνών το ταίριασμα και στων κελαϊδημάτων,

χαλάσματα και σκιάχτρα κάνουμε

τους θείους ναούς και τα λευκά κορμιά των αγαλμάτων.

 

Μα να ο ραγιάς τα σύντριψε τα σίδερα,

«Ζωή!» ο Τεχνίτης έκραξε, Σοφέ, αλαλάζεις «Νίκη!»

φύγαμε τότε και τρυπώσαμε

μέσ' στων ερήμων τις μονές και γίναμεν οι λύκοι.

Και τώρα κάθε που απαντήσουμε

την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,

τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,

και - ω λύσσα! - τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.

 

 

Ελπίζω τώρα κα ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ κάτι να καταλάβατε!

Διαφορετικά… ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!

………………………………………………………………………

 

Αγαπητέ κύριε Καλόπουλε

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία