logo

fb youtube rss

Σύνδεση

"ΑΓΙΟ" ΦΩΣ: επιτέλους, πλήρης ομολογία της απάτης, από Μητροπολίτη!!! (video)

ΑΓΙΟ ΦΩΣ- holy light (Orthodox easter) Jerusalem.Grizes Zones PART 1/2


Μ. Τετάρτη 11-4-2001, "Mega", εκπομπή "Γκρίζες Ζώνες"

 Ένα πρώτο ενδιαφέρον στοιχείο εμφανίζεται στο 2:50 όπου ο Επίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, παίρνει στα χεριά του το "χειρόγραφο 43 της συλλογής του τιμίου σταυρού", του έτους 1122, απ' όπου διαβάζει παραπλήσια με τα σημερινά δρώμενα περί του "αγίου" φωτός. 
Ερώτηση: Αν το "άγιο" φως προυπήρχε του 12ου αιώνος και λειτουργούσε απ' τον 4ο αιώνα, όπως ισχυρίζονται, δεν θα είχε κάτι αρχαιότερο απ' αυτό στα αρχεία του το πατριαρχείο Ιεροσολύμων; 

Προσέξτε τι ακριβώς ομολογεί στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος που είναι και ο τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου!  

Το ενδιαφέρον του video αρχίζει απ' το 4.27 όπου η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη λέει υπαινικτικά: «πολλοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για θαύμα. Οι εικόνες είναι πάρα πολλές της αφής του αγίου φωτός... περισσότερο όμως θα έλεγα πως τα συναισθήματα παίζουν έναν κεντρικό ρόλο, απ' ότι η ιδία η εικόνα. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να μείνει απαθής σ' αυτό που βλέπει και κυρίως σ' αυτό που αναγκαστικά φαντάζεται. Άλλωστε η ατμόσφαιρα είναι τόσο υποβλητική, που ακόμα και ο πιο άπιστος υποβάλλεται...» 
Αμέσως μετά (4:48) ακολουθεί ο υπαινιγμός του Μητροπολίτη Πετράς Κορνήλιου που λέει:
«παν κτίσμα θεού καλόν αγιάζεται δια λόγου θεού και... διά της εντεύξεως»
Η λέξη δεν είναι καθόλου τυχαία. Κατά τα λεξικά (suda): Έντευξης καλείται η μετά πολλών "συνουσία". Σήμερα το αποκαλούμε ομαδική παράκρουση ή υποβολή!

Δημοσιογράφος: «αυτά τα λόγια του Μητροπολίτη Πετράς Κορνηλίου περιγράφουν με απόλυτη ακρίβεια εκείνο που συμβαίνει το μέγα Σάββατο, όταν μόνο με το λευκό χιτώνιο (το στιχάριο δηλαδή) ο Πατριάρχης ή ο αρχιερέας θα μπουν στο κουβούκλιο του παναγίου τάφου. Το κάθε τι είναι σοφά μετρημένο και υπολογισμένο. Και εκείνο εν τέλει που φέρνουν δίπλα-δίπλα το φυσικό με το υπερφυσικό είναι τα σύμβολα. Ένα τέτοιο σύμβολο είναι και η λευκή ενδυμασία, που σύμφωνα με μια ερμηνεία (!) συνδέεται με τον έλεγχο για τον εντοπισμό πηγής φωτός (πάνω) στον (εισερχόμενο στο κουβούκλιο) Πατριάρχη».

Τι θέλει να μας πει ο ποιητής;
Μας το εξηγεί αμέσως μετά, ο αρχιγραμματέας Ιεροσολύμων Επίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος!

Κωνσταντίνης :
«Βέβαια αυτό, ε... νομίζω ότι έχει κάπως αλλιώς, ότι δεν ψάχνουν τον Πατριάρχη, αλλά ο Πατριάρχης απεκδύεται την στολή του την κανονική, και μένει με το λευκό ένδυμα, τον λευκό χιτώνα που συμβολίζει τον άγγελο»!
Άρα... κανείς δεν ψάχνει τον Πατριάρχη!

Δημοσιογράφος: (6:03) «στον κυρίως θάλαμο (στο κουβούκλιο)... ο Πατριάρχης ζητάει με ειδική ευχή τον αγιασμό του φωτός...»
 

 Κορνήλιος (6:14): «αι ευχαί έχουν τη δύναμη να αγιάσουν το φυσικό φως» !!!
Θα μας ήταν υπέρ αρκετή αυτή η ομολογία, αλλά ο Κορνήλιος συνεχίζει με έναν καταπέλτη ομολογίας διευκρινίζoντας:

Κορνήλιος (6:20): «γιατί όπως όλοι ξέρουμε υπάρχει και το ιερετό... (κομπιάζει και λέει κάτι ακαταλαβίστικο... υποθέτω πως λέει) υπάρχει και το ιερό υπερφυσικό φως».

Δημοσιογράφος: επιμένει και ρωτάει:
«Εδώ μιλάμε για φυσικό φως όμως;»

Κορνήλιος: (6:25) «Ε ναι, εδώ μιλάμε για φυσικό φως (!!!) αλλά... (ασυνήθιστα μεγάλη παύση, προφανώς ζυγίζοντας τα λόγια του) αι ευχαί αι οποίαι αναγιγνώσκονται υπό του Πατριάρχου ή υπό του αρχιερέως (δεύτερη παύση) καθαγιάζουν και το φυσικό φως, και επομένως έχει την χάρη του αγίου φωτός. Είναι φυσικό φως... (τρίτη παύση) το οποίον... (τέταρτη παύση) ανάβεται από την ακοίμητο κανδήλα η οποία φυλάσσεται εις το σκευοφυλάκιο του ναού της αναστάσεως...»

Δημοσιογράφος: «
κτιστό και άκτιστο φως, φυσικό δηλαδή και υπερφυσικό φως συνδέει το "θαύμα" ποιο είναι αυτό;»

 Κορνήλιος: «Το θαύμα είναι (πέμπτη παύση) η επίκλησης ή η προσευχή του αρχιερέως... και αγιάζεται το φως...»

......................

Σχόλιο Καλόπουλου: Καταλάβατε λοιπόν, ή πρέπει να τα επαναλάβω: το θαύμα είναι η επίκλησης και η προσευχή του Πατριάρχη και όχι κανένα ουρανοκατέβατο φως!
Αν μετά απ' όλες αυτές τις επίσημες ομολογίες, ακόμα δεν έχετε αποδεχθεί ότι: τον Πατριάρχη δεν τον ψάχνει κανείς για σπίρτα, και το άγιο φως δεν κατεβαίνει απ' τον ουρανό, τότε είστε αθεράπευτα θαυματομανείς και για σας, το "άγιο" φως θα εξακολουθεί να έρχεται από τον ουρανό, ακόμα κι αν δείτε με τα ίδια σας τα μάτια τον Πατριάρχη να ανάβει τις λαμπάδες του απ' την ακοίμητη κανδήλα!

Όλοι οι άλλοι, οι φυσιολογικοί στο νου και στην κρίση άνθρωποι, νομίζω πως δεν έχουμε πλέον την παραμικρή αμφιβολία, πως το λεγόμενο άγιο φως, είναι ακόμα ένα κατασκεύασμα των βιβλικών θαυματοποιών, που με τέτοια ψευδο-θαύματα ξέκαναν μεθοδικά κάθε υπόλοιπο κρίσης και αυτοσυγκράτησης, απ' τον κάποτε επιφυλακτικό και φίλο της αμφιβολίας και της σοφίας Έλληνα. 

Βλέπε επίσης: Άγιο Φώς:... μισή ώρα πρίν μπαίνει μέσα η κανδήλα! (video)

Για το ποιός είναι ο Επίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος βλέπε σχετικά:
http://www.jerusalem-patriarchate.info/gr/arx_kwnstantinhs.htm

Για το ποιός είναι ο Μητροπολίτης Πετράς Κορνήλιος βλέπε σχετικά:
http://www.in.gr/sports/article.asp?lngDtrID=244&lngEntityID=627795

Βλέπε επίσης μια ενδιαφέρουσα ανάλυση εδώ
http://anazitiseis-hh.blogspot.com/search/label/%CE%A7%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%20...
«Άγιο Φως»: η άλλη όψη τού νομίσματος

.....................................
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Γνώμη αναγνώστου: «Μια απολαυστική ξενάγηση στα στημένα "θαύματα" των μεγάλων προφητών της Βίβλου, που  θα σας ενθουσιάσει με την απομυθοποιητική της σαφήνεια. Μια πρωτότυπη μελέτη που θα αποτελέσει σταθμό στις αναζητήσεις σας».