logo

fb youtube rss

Σύνδεση


Ο Καλόπουλος απαντά σε ερωτήσεις πιστού περί "αγίου" φωτός.

Ερωτήσεις από Γιάννη Δημητρούλα 22/3/2010:
Έχω δυο ερωτήσεις για τον κύριο Καλόπουλο.
Πρώτον: Απ. ότι γνωρίζω η Εκκλησία της Ελλάδος του έχει προσφέρει ένα δωρεάν ταξιδάκι την ημέρα της Αναστάσεως μέχρι τα Ιεροσόλυμα να πάει να ειδει με τα μάτια του την ....άπατη όπως αποκαλεί την άφιξη του Αγίου Φωτός, αλλά αυτός ακόμη να δηχθεί την προσφορά. ΓΙΑΤΙ;!
Δεύτερον: Και αν ακόμη παραλεχθούμε ότι ο Πατριάρχης ανάβει την Λαμπάδα του... κρυφίως, από το... κοινό φως, τότε ΓΙΑΤΙ το φως αυτό, αφού είναι κοινό φως, επαναλαμβάνω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ!!! και όχι μόνον αυτό αλλά ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑ!!! Γιατί;! Μήπως μπορεί ο κύριος Καλόπουλος να μας απαντήσει;

Καλόπουλος: Αγαπητέ μου φίλε η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Η πρόσκληση αυτή (από το πατριαρχείο) έγινε πριν από δέκα περίπου χρόνια, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, το πατριαρχείο Ιεροσυλημάτων, ουδέποτε απάντησε θετικά στην ίδια τους την ολοφάνερα προσχηματική πρόσκληση. Άλλωστε πρέπει να σας θυμίσω, ότι εξ αρχής δεν επρόκειτο για μια απλή μετάβαση μας εκεί, ως θεατών, που φυσικά δεν θα είχε και κανένα νόημα, αλλά για την ευκαιρία ουσιαστικής δοκιμασίας της αυθεντικότητας του "θαύματος", με την αντικατάστασης των κεριών (με δικά μας κεριά) εντώς του ναού, (τελευταία στιγμή) για να δούμε αν οποιοδήποτε (δικό μας κερί από άλλο ναό της επιλογής μας) θα αυταναφλεγεί στα χέρια των πιστών.
Αν παρακολουθήσετε το σχετικό video, θα δείτε ότι αυτόν ακριβώς τον δικό μου όρο, είχε αποδεχτεί ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου από τότε, αλλά έκτοτε, (δια της μονίμου σιωπής τους), αρνήθηκαν στην συνέχεια να τον αποδεχτούν.
Βλέπε:
Γιατί δεν έχει νόημα μια επίσκεψή μου στην Ιερουσαλήμ

Άλλωστε η ίδια αυτή πρόκλησή μου, εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα, μια και εξ' αφορμής της ερώτησής σας, επαναλαμβάνω ότι: ολιγάριθμη ομάδα επιστημόνων είναι πρόθυμη, με έξοδα του πατριαρχείου, (κάτι που οι ίδιοι πρότειναν!) να μεταβεί οποιαδήποτε χρονιά στα Ιεροσόλυμα και με την παραπάνω προϋπόθεση, (της αλλαγής κεριών) να θέσει σε σοβαρή δοκιμασία την αυθεντικότητα του αγίου φωτός!

Όσο για την υποτιθέμενη ακαΐα του αγίου φωτός, δεν υπάρχει ουτε ένα τεκμήριο που να την επιβεβαιώνει. Η φευγαλέα περιφορά της φλόγας στο πρόσωπο ή στα χέρια των πιστών, δεν πείθει κανένα, μια και βρίσκεται εντελώς μέσα στο χρονικά όρια της αντοχής μιας παλλόμενης φλόγας από την ανθρώπινη επιδερμίδα. Ακριβώς τα ιδία κάνουν πολλοί σκεπτικιστές, και το παρουσιάζουν μάλιστα στο διαδίκτυο για να διαψεύσουν απολύτως τον ισχυρισμό της ακαΐα, με την στιγμιαία επαφή του με το πρόσωπο ή τα χεριά των πιστών. Βλέπε: Άγιο Φως: Σκεπτικιστής επιδεικνύει την δική του Ακαΐα!

ROSOS_AKAIA1ROSOS_AKAIA2ROSOS_AKAIA3ROSOS_AKAIA4

Αν οι πιστοί εδώ και πολλά χρόνια, πίστευαν πράγματι ακράδαντα στην υποτιθέμενη ακαΐα του αγίου φωτός, δεν θα διάλεγαν το πρόσωπο ή τα χεριά, (για να επιδείξουν την ακΐα του) αλλά θα προτιμούσαν κατ' ευθείαν τα μαλλιά ή τα γένια τους, που γίνονται αστραπιαία παρανάλωμα του πυρός και όχι το δέρμα, που βεβαιωμένα έχει την σχετική αντοχή, που αναφέραμε, στην επαφή του με μια διαρκώς μετακινούμενη φλόγα. Βλέπετε ότι ακόμα και οι πιστοί, αυθόρμητα κρατάνε τις στοιχειώδεις επιφυλάξεις, γιατί εν τέλει οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι πιστοί αλλά όχι και χαζοί!

Και πρέπει βέβαια επ' ευκαιρία να σημειώσουμε, ότι από εδώ και πέρα, ουτε και μια τέτοια επίδειξη (ακαΐας τριχών) θα μας ικανοποιήσει, γιατί σήμερα υπάρχουν αποδεδειγμένα μέσα ενίσχυσης της ακαΐας, που ήδη χρησιμοποιούν οι ταχυδακτυλουργοί, οι πυρουργοί και οι κασκαντέρ, στο δέρμα και στα μαλλιά τους, έτσι στο μέλλον, οποιαδήποτε επιπλέον εντυπωσιακή επίδειξη (μη ελεγχόμενης) ακαΐας, δεν πρόκειται να μας μεταπείσει. Το τερατουργό ιερατείο έχει πολύ βρόμικο παρελθόν θαυματοποιίας και κάθε αναβάθμιση του συγκεκριμένου θαύματος, μόνο περισσότερες αφορμές αμφισβήτησης μπορεί να μας δημιουργήσει!

Σας υπενθυμίζω άλλωστε, ότι στην ιδία αυτή εκπομπή (της πρόσκλησης μου στην Ιερουσαλήμ Βλέπε: Μιχάλης Καλόπουλος - Τα κεριά της Ιερουσαλήμ, επι Σπύρου Καρατζαφέρη (VIDEO)) ρώτησα o ίδιος τον ρασοφορεμένο εκπρόσωπο του πατριαρχείου (βλέπε video) αν ενθαρρύνουν τους πιστούς, να πιστεύουν στην ακαΐα του αγίου φωτός και η απάντηση του ήταν μονολεκτικά… όχι! Αν τους ενθαρρύνουν να εκθέτουν το πρόσωπο τα χέρια ή τα ρούχα τους, στην φλόγα της υποτιθέμενης ακαΐας των κεριών του αγίου φωτός, και επανέλαβε την αποστομωτική του άρνηση με ένα ξερό όχι!

Στη συνέχεια θα ήθελα να σας ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου:
Γιατί δεν ρωτάτε με επιστολή σας το πατριαρχείο Ιεροσολύμων αν ενθαρρύνουν την πίστη στην ακαΐα του αγίου Φώτος; Η απάντηση τους ενδεχομένως να σας εκπλήξει δυσάρεστα.
Γιατί δεν ρωτάτε το οικουμενικό πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τι ακριβώς πιστεύει για το "άγιο" φως... είναι πράγματι θαύμα ή απλός θρύλος; Βλέπε:
Γ. Τσέτσης, Πρωτοπρεσβύτερος Πατριαρχείου: Θρύλος το Άγιο Φως!

Όταν λοιπόν στην κορυφαία αυτή ηγεσία της ορθοδοξίας, δεν πιστεύουν στην ουρανόσταλτη φλόγα και δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ανάβει με συμβατικό τρόπο (απ' την ακοίμητο κανδήλα) το "άγιο" φως, γιατί είμαι εγώ αυτός που θεωρείται κακόβουλος αμφισβητίας; 
Για να σας διευκολύνω σας παραπέμπω να διαβάσετε τι λέει ο ίδιος ο εκπρόσωπος του το οικουμενικού πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως: Γ. Τσέτσης, Πρωτοπρεσβύτερος Πατριαρχείου:
Γ. Τσέτσης, Πρωτοπρεσβύτερος Πατριαρχείου: Θρύλος το Άγιο Φως! Αλλά και ο πολύς παπα-Μεταλληνος: Ο παπα-Μεταλληνός παραδέχεται την απάτη του αγίου φωτός! (video)

Εν τέλει τι νόημα έχει όλο αυτό;
Ο βιβλικός αυτός "θεός" με την εξαιρετικά περίεργη ιουδαϊκή καταγωγή, και το παράξενο όνομα Γιαχβέ, να ανάβει κατ' έτος τις ελληνικές φλογίτσες, μπροστά σε 500 άτομα, αλλά να αφήνει, όχι μόνο την Ελλάδα να αφανίζεται, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα να συνθλίβεται από αμέτρητους σπαρακτικούς πόλεμους, (κάθε είδους) να ταλανίζεται από χίλιες δυο μάστιγες (υγείας, διαφθοράς, μόλυνσης, εκμετάλλευσης) και απαθής να κάθετε παρατηρώντας άπραγος εκατομμύρια παιδάκια να αργοπεθαίνουν από παρατεταμένη εξοντωτική πείνα, ή λοιμούς, να μην σταματά ποτέ καμία επιδημία, και να επιτρέπει σε διεφθαρμένες σκοτεινές δυνάμεις, ανενόχλητες να καταρρακώνουν την υπέροχη αυτή και φιλόξενη γη και να σπρώχνουν στην απόλυτη εξαφάνιση χιλιάδες φυτά και ζώα, που έχουν τα ιδία με μας δικαιώματα ύπαρξης στην φιλόξενη αυτή μητέρα γη;
Γιατί αυτός ο αναψοκεράκιας "θεός" δεν φαίνεται πουθενά αλλού στα φλέγοντα προβλήματα της οικούμενης, αλλά ανελλιπώς δηλώνει παρών στα ετήσια ραντεβού του με τους θαυματοποιούς της Ιερουσαλήμ;
Συγγνώμη αν σας χάλασα την θρησκευτική σας νιρβάνα, αλλά και ο σκεπτικισμός και οι ερωτήσεις έχουν τα ιδία δικαιώματα ύπαρξης με σας!
Για να μη σε κουράζω περισσότερο κι εσένα και τους αναγνώστες μου, σας προσκαλώ να ερευνήσετε τα δεκάδες ενδιαφέροντα άρθρα και video περί αγίου φωτός στο Σάιτ μου, αυτό και... Γιαχβέ θέλοντος τα ξαναλέμε!

Μ. Καλόπουλος

.......................................

Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Γνώμη αναγνώστου: «Μια απολαυστική ξενάγηση στα στημένα "θαύματα" των μεγάλων προφητών της Βίβλου, που  θα σας ενθουσιάσει με την απομυθοποιητική της σαφήνεια. Μια πρωτότυπη μελέτη που θα αποτελέσει σταθμό στις αναζητήσεις σας». A.M.