logo

fb youtube rss

Σύνδεση

http://www.youtube.com/watch?v=ZrTyni8ECu4&feature=player_embedded#

Η τηλεφωνική καταγγελία που σας παραθέτω, έγινε στο κανάλι ΕΧΤRA προς το τέλος σχεδόν της τηλεοπτικής εκπομπής, στις 9/12/2002 και ενώ είχαν ήδη ανάψει τα φωσφορικά κεριά.

Η καταγγελία του είναι μαγνητοσκοπημένη και τα στοιχεία του είναι στο αρχείο μου.

Μίλησα μαζί του τηλεφωνικά μετά το τέλος της εκπομπής και τον ευχαρίστησα για την τόλμη και την ειλικρίνεια του. Μου επανέλαβε πως θέλει την ανωνυμία του, εκτός και αν κινηθεί το ζήτημα σε επίπεδο εκκλησιαστικής ή δικαστικής έρευνας. Φυσικά, τέτοιο θέμα ουδέποτε θα γίνει αντικείμενο έρευνας από την εκκλησιαστική αρχή, αφού αυτή γνωρίζει προ πολλού την φαυλότητα του πράγματος. Ο δε καταγγέλων, με το συνολικό ύφος και τον τρόπο του, δεν αφήνει πραγματικά καμία αμφιβολία για την ειλικρίνειά του.

Φανερά σοκαρισμένος λοιπόν, ο εξαπατηθείς πιστός από την Κύπρο, κατήγγειλε ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων τηλεοπτικών θεατών τα εξής: «Θέλω να σας δώσω μιαν ειλικρινή μαρτυρία. Προς το παρόν ανωνύμως. Όμως, αυτά που θα σας πω, είμαι έτοιμος αν κληθώ να τα καταθέσω επωνύμως και ενόρκως, είτε ενώπιον της ιεράς συνοδού της εκκλησίας της Κύπρου είτε ενώπιον της ιεράς συνοδού της εκκλησίας της Ελλάδος».

Διακόπτει δυσανασχετώντας, ο Αρχιμενδρίτης Νεκτάριος Ζιόμπολας.

Καρατζαφέρης: παρακαλώ... συνεχίστε.

Συνεχίζει ο καταγγέλων:
«αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ειρωνείες εκεί, αλλά δεν με ενδιαφέρουν. Είμαι θρησκευόμενος και πιστεύω ακράδαντα στα θαύματα. Όσα βεβαίως είναι πραγματικά θαύματα. Στην προσωπική μου ζωή, δυο φορές γνώρισα το θαύμα και την θεία πρόνοια. Όσον αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση, του λεγομένου θαύματος του αγίου φωτός, που συμβαίνει κάθε χρόνο το άγιο Σάββατο εις τον ιερό ναό της αναστάσεως εις Ιεροσόλυμα, έτυχε να μάθω την αλήθεια από χείλη αρχιερέως, ο οποίος επίσης την ήκουσε με τα ίδια του τα αυτιά, από χείλη αρχιερέων του πατριαρχείου Ιεροσολύμων».

«Ο (εν λόγω) Αρχιερεύς, εις μια των επισκέψεων του στο σπίτι μου, για δείπνο και φιλική συζήτηση επί θρησκευτικών και πνευματικών θεμάτων, μου εκμυστηρεύθηκε ότι τις ημέρες εκείνες, έμαθε κάτι που τον αναστάτωσε και τον εσκανδάλισε. Χρησιμοποιώ τα ίδια τα λόγια του Αρχιερέως, χωρίς να αφαιρέσω ή να προσθέσω οτιδήποτε. Μου αφηγήθη λοιπόν τα εξής:

«Αυτές τις μέρες φιλοξενούμε στην ιεράν αρχιεπισκοπήν κλιμάκιο από μητροπολίτες από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ένα βράδυ μετά το δείπνον, ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος επρότεινε να πάρουμε το καφεδάκι μας στο μέγα συνοδικόν. Εκεί λοιπόν συζητώντας διάφορα θέματα ρώτησε ο Μακάριος τους φιλοξενούμενους Μητροπολίτες: Άγιοι αδελφοί, τώρα που είστε εδώ, είναι ευκαιρία να μου λύσετε μια απορία που έχω. Του είπαν στην διάθεση σου Μακαριότατε αν μπορούμε, γιατί όχι. Και τους είπε ο Μακάριος: άγιοι αδελφοί πέστε μου σας παρακαλώ τι γίνεται με το θαύμα του άγιου φωτός, είναι πράγματι θαύμα;

«Και συνεχίζει ο Αρχιερεύς να μου διηγείται. Οι Μητροπολίτες απ’ τα Ιεροσόλυμα εμειδίασαν και του είπαν: Μακαριότατε, κοροϊδεύουμε τον κόσμο, είναι ντροπή μας να κοροϊδέψουμε και εσένα. Ο Μακάριος είπε: Μα δηλαδή, θέλετε να πείτε πως δεν είναι θαύμα; Όχι δεν είναι θαύμα! Ε, τι είναι λοιπόν; Μακαριότατε είναι μια τελετή η οποία γίνεται κάθε μέγα Σάββατο εις τον ιερό ναό της αναστάσεως, Ο Μακάριος τους είπε: Και γιατί δεν λέτε την αλήθεια εις τον κόσμο; Και απήντησαν: Μακαριότατε ποιος τολμά να πει την αλήθεια εις τον κόσμο... θα μας λυντσάρουν. Αυτή ήταν η αφήγηση του Αρχιερέως».


Και τελειώνει ο καταγγέλων Κύπριος:
«Έκανα αυτή την παρέμβαση κύριε Καραζαφέρη, διότι πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια. Ο κύριος ημών Ιησούς Χρηστός είπε: γνωσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς. Ευχαριστω»!

Περιττό να πω τι επακολούθησε στους κόλπους των ιερέων, που έπαιρναν μέρος μαζί μου στην τηλεοπτική συζήτηση περί του αγίου φωτός. Δεν τους έφταναν τα κεριά που τους είχα ανάψει με χημικό τρόπο, ήρθε στην ίδια εκπομπή κι αυτή η καταγγελία και κυριολεκτικά αποτέλειωσε το υποτιθέμενο θαύμα! Τις επόμενες μέρες, το θέμα, με τα αυταναφλεγόμενα κεριά, βγήκε δυο φορές στις ειδήσεις του σταθμού.


Το σημαντικό που προκύπτει απ’ την συγκεκριμένη ομολογία είναι: ότι οι ίδιοι οι ρασοφόροι, διαχειριστές του ψευτο-θαύματος, αποκαλούν «τελετή» το στημένο θαύμα και χωρίς να ντρέπονται ή να φοβούνται (ανθρώπους ή θεό), συνεχίζουν να αδιαφορούν και μετά από τη δημόσια αυτή καταγγελία, της εντελώς φακιρικής, αρχαιο-μαγικής τελετής, του δήθεν θαύματος!

Το απελπιστικό είναι, ότι μετά τις εκπομπές αυτές, δεν υπήρξε καμιά απόπειρα περαιτέρω διερεύνησης των δεδομένων του θαύματος από θεολόγους! Εξηγήστε μου, ένας οποιουδήποτε επιπέδου ειλικρινής πιστός, δεν θα έπρεπε να κινήσει γη και ουρανό, για να δει αν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση εξαπάτησής του στην ιερότατη πίστη του;!


Απόσπασμα από το βιβλίο του Μ. Καλόπουλου
 «Θαύμα ή απάτη το «άγιο» φως της Ιερουσαλήμ.
...................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρευτήκαν σαν άνθρωποι του θεού!

THAYMA