logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Χριστιανοί με επιστολές τους ζητούν... ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη στην αφή του Αγίου φωτός!
ΠΕΡΙ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ" ΦΩΤΟΣ.
Η έως τώρα (ανήθικη) σιωπή του υποδηλώνει ενοχή (;;;!!!)

ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟΝ "ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ" ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ" ΦΩΤΟΣ; ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΑΠΑΤΗ; Ο εκάστοτε Πατριάρχης Ιεροσολύμων είναι συνένοχος στην απάτη που διενεργείται κάθε έτος στον Πανάγιο Τάφο.
Η ΑΝΟΧΗ σημαίνει ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, δηλαδή ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην απάτη, ενώ ακόμη έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται "ΔΙΑΔΟΧΟΙ" ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (;;;!!!)

ΠΛΑΣΤΟ ΤΟ «ΑΓΙΟ» ΦΩΣ
Διαβάστε να μάθετε δίχως αμφισβήτηση όλη την αλήθεια για την μεγάλη απάτη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων...

Επιστολή στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ' περί "Αγίου" Φωτός και ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης.
Ένας διακαής μου πόθος... ξυπνά.


29 Νοεμβρίου 2008
του Γιώργου Οικονομίδη

Ανά τους αιώνες τώρα βλέπουμε την ιστορική αλήθεια να βοά περί του "Αγίου" φωτός και της "ουρανοκατέβατης" προέλευσής του. Πολύ μελάνι ξοδεύτηκε, πολύ χαρτί καταναλώθηκε, πολύ αίμα χύθηκε, πολλές ψυχές πλανήθηκαν, με αποτέλεσμα την απώλεια τους, και όλα αυτά στο βωμό της επικράτησης ενός ειδωλολατρικού και ψευδούς κατασκευάσματος, όπως πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι η αφή του "αγίου" φωτός, ενεργουμένη από θρησκευόμενους συντελεστές. Ο καθένας μπορεί να το παραδέχεται, να το αρνείται, να το χλευάζει. Βρισκόμαστε συχνά παθητικοί αποδέκτες οπτικοακουστικών και έντυπων μέσων ακούγοντας και διαβάζοντας "το μακρύ και το κοντό" του κάθε "ξερόλα". Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι, η αλήθεια μόνο έχει τον λόγο. Η αλήθεια αυτή είναι πολύ απλό να λάμψει εάν και εφόσον οι πρωταγωνιστές αυτού του κατασκευάσματος το επιτρέψουν. Χάριν αυτής της αλήθειας, ο "Σπορέας" δια του εκδότη του Γιώργου Οικονομίδη θέλει να συμβάλει ούτως ώστε να πάψει η πλάνη των πεπλανημένων, ήτε των υποστηρικτών του "Φωτός" ήτε των πολέμιων αυτού. Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας είναι τουλάχιστον ανόητο να μη εκζητούμε το ευκόλως εννοούμενο, την ζωντανή, δηλαδή, τηλεοπτική κάλυψη της αφής του "αγίου" φωτός. Για την κάλυψη αυτή ο "Σπορέας" στέλνει την παρακάτω επιστολή στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ζητώντας την συγκατάθεση του στο να μας επιτραπεί να καλύψουμε τηλεοπτικά την όλη διαδικασία μέσα από τον Πανάγιο Τάφο.

Η επιστολή είναι η εξής:

29 Νοεμβρίου 2008

Γιώργος Οικονομίδης

Εκδότης του Διαδικτυακού χώρου www.sporeas.gr: Melbourne – Australia

Έδρα

Ηλεκτρονική διεύθυνση: sporeas(at)bigpond(dot)com

 Προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλον Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Γ’

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΘΕΜΑ: Τελετή «Αγίου Φωτός» και απ’ ευθείας τηλεοπτική κάλυψη.

 Αξιοσέβαστε και αγαπητέ Γέροντα, Πατριάρχη Ιεροσολύμων, σας ασπάζομαι εγκαρδίως στο ένδοξο και Υπέρ παν Όνομα του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού.

Επί σειρά ετών «καταναλώνομαι» στην ανάδειξη της αλήθειας περί την Χριστιανικής πίστεως και πάντα με βάση την διδασκαλία της Αγίας Γραφής. Επισκεπτόμενος τον Ιστοχώρο μου θα διαπιστώσετε, ότι, βάλλω εντατικά και επανειλημμένα κατά του εκκλησιαστικού κατεστημένου όταν δεν ορθοτομεί στην οδηγία της Αγίας Βίβλου και επικαλείται την εκκλησιαστική παράδοση όπου αυτή συνήθως αντιστρατεύεται την Θεία αλήθεια. Κατά συνέπεια κατέχω –από κάποια μερίδα θρησκευομένων- τον τίτλο του «αιρετικού» όπου και ευκόλως απορρίπτω αυτόν τον τίτλο.

Στη σειρά των άρθρων μου υπάρχει και άρθρο με εκτενή αναφορά στην όλη διαδικασία της αφής του «Αγίου Φωτός» όπου και το αποκαλώ «απατηλό και πλαστό». Παρακαλώ, διαβάστε το εδώ ή επισκεφθείτε τον δεσμό www.sporeas.com/agiofos.html πρόσφατα «φιλοπολεμικά», και όχι μόνο, γεγονότα με τη συμπλοκή Αρμενίων και Ελλήνων μοναχών στον Ναό της Αναστάσεως, που είδαν παγκοσμίως το φως της δημοσιότητας, με αναγκάζουν να υλοποιήσω την εκ παλαιόθεν επιθυμία μου στο να λάμψει το φως της αλήθειας.

Επί αιώνες τώρα επικρατεί η άποψη πολλών συνειδητών Χριστιανών –και όχι μόνο- ότι ψευδώς και απατηλά καλλιεργείται από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εντύπωση ότι την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου λαμβάνει ο Ορθόδοξος (μόνον!) Πατριάρχης θαυματουργικά και ουρανοκατέβατα το λεγόμενο «Άγιον Φως».

Είναι ιστορικώς αποδεδειγμένο, ότι, από αρχαιοτάτων χρόνων πολλές διαμάχες έγιναν για την επικράτηση αυτού του, κερδοφόρου οικονομικά, τεχνάσματος.

Η δύσμοιρη πατρίδα μας Ελλάς, υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους την αποστολή του «Αγίου Φωτός» στην Ελλάδα, και με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων, όπου και –το γνωρίζετε αυτό Σεβαστέ Γέροντα- ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια.

Η αμφιβολία περί γνησιότητος ή όχι του συμβάντος τούτου συνεχίζει να αιωρείται και κατά συνέπεια –ως Χριστιανοί- θα πρέπει να πούμε την αλήθεια στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα που στερούν –κάποιες φορές- και το ψωμί των παιδιών τους για να παρακολουθήσουν «ζωντανά» την εν λόγω τελετή ταξιδεύοντας έως τον Πανάγιο Τάφο.

Η αλήθεια αυτή –που την θέλει και ο Θεός- πρέπει να ειπωθεί δίχως δισταγμούς και περιστροφές. Πρέπει να ειπωθεί ακέραια και –όπως αρμόζει σε Χριστιανούς- πρέπει να ειπωθεί γνήσια και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ. Πρέπει επιτέλους, να πάψει αυτή η αμφιβολία εκατομμυρίων πιστών Χριστιανών περί της αληθούς ή όχι θαυματουργικής αφής του «Αγίου Φωτός». Εάν αληθεύει το γνήσιον της τελετής, τότε θα κλείσουν πολλά στόματα «αντιφρονούντων» (και μεταξύ αυτών και το δικό μου), εάν όμως αποδειχθεί το αντίθετο (όπου προσωπικά το πιστεύω) τότε όλοι οι πρωταγωνιστές –αλλά και εσείς προσωπικά- θα είστε υπόλογοι στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα σας –ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΤΗ ΙΗΣΟΥ- για την εξαπάτηση τους και την καταστρατήγηση της πίστεως τους».

ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Να μου επιτρέψετε αξιαγάπητε και Σεβαστέ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλε Γ’, κατά την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου του ερχομένου έτους 2009, να εγκαταστήσω τηλεοπτικό δέκτη (Βιντεοκάμερα) μέσα στον Πανάγιο Τάφο, και να κάνω ζωντανή λήψη της αφής του «Αγίου Φωτός» –όπου ταυτόχρονα θα μεταδίδεται στα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας μας- για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι κατά πόσον ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δίδει μόνον στους Ορθοδόξους αυτό το «φως» Του, που αρκετοί το ταυτίζουν με την ειδωλολατρική αφή της Ολυμπιακής φλόγας, βλάπτοντας (βλασφημώντας) με αυτόν τον τρόπο την φήμη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Σας υπενθυμίζω δε, ότι, υπάρχει τρόπος για τοποθέτηση «κρυφής κάμερας» όμως δεν επιθυμώ πλέον αυτή την τακτική. Λέγω πλέον, διότι επρότεινα την χρήση «κρυφής κάμερας» σε πασίγνωστο δημοσιογράφο της χώρας μας. Βλέπετε, είμαι ειλικρινής.

Τα έξοδα για την αποστολή ειδικών ανδρών στον Πανάγιο Τάφο (συμπεριλαμβανομένου και εμού, ως επαγγελματίας εικονολήπτης) και η τεχνική πλευρά της ζωντανής λήψεως και μετάδοσης δεν θα επιβαρύνουν το Πατριαρχείο σας, αλλά θα επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον “sporeas.gr”.

Αναμένω αξιοσέβαστε Γέροντα την έγκριση σας –δι’ όποιας οδού επιθυμείτε- στο αίτημα μου αυτό (που είναι και αίτημα –αν όχι απαίτηση- εκατομμυρίων Χριστιανών), διότι έτσι θα συμβάλετε στην επικράτηση της αλήθειας και θα διαλύσετε τα όποια μαύρα σύννεφα υπάρχουν στην εν λόγω τελετή.

Η επιστολή μου αυτή θα αναρτηθεί σε εμφανή θέση στην Ιστοσελίδα www.sporeas.gr και θα αποσταλεί –προς γνώσιν- και στα μεγάλα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως. Το ίδιο και η απάντηση σας, όποια και αν είναι αυτή, για να προβούμε στα περεταίρω.

Σας ευχαριστώ, πιστεύοντας εκ’ των προτέρων ότι θα απαντήσετε θετικά στο καθ’ όλα έντιμο και εύλογο αίτημα μου.

Υ.Γ.: Η ηλεκτρονική αυτή επιστολή σας αποστέλλεται και με τηλεομοιότυπο στον αριθμό: +972-2-6282048
 
Εν Χριστώ Ιησού
Γιώργος Οικονομίδης
εκδότης www.sporeas.gr
Melbourne
Australia

..........................................................

Δεύτερη (2η) Επιστολή στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ' περί "Αγίου" Φωτός και ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης.
Ένας διακαής μου πόθος... ξυπνά.


07 Ιανουαρίου 2009
του Γιώργου Οικονομίδη

Η πρώτη μας επιστολή απαξιώθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ή λόγω της συνήθης ιερατικής τακτικής ή από τον φόβο των αποκαλύψεων. Προβήκαμε δε σε δεύτερη επιστολή προς τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο και αναμένουμε και πάλι.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ
************


07 Ιανουαρίου 2009
Γιώργος Οικονομίδης
Εκδότης του Διαδικτυακού χώρου www.sporeas.gr
Έδρα: Melbourne - Australia
Ηλεκτρονική διεύθυνση: sporeas(at)bigpond(dot)com


Προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλον Γ'

ΘΕΜΑ: Τελετή "Αγίου Φωτός" και απ' ευθείς τηλεοπτική κάλυψη.

Επιστολή 2η,

Αγαπητέ και Σεβαστέ Γέροντα, κ. Θεόφιλε, Πατριάρχη Ιεροσολύμων,
Δευτέρα επιστολή σας γράφω περί του ευλόγου αιτήματός μου για ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, της (κατ' εσάς τουλάχιστον) "θαυματουργικής" αφής του "Αγίου Φωτός". Την πρώτη μου επιστολή, δυστυχώς, την απαξιώσατε. Είναι μήπως συνήθης τακτική της ορθοδόξου Εκκλησίας αυτή η απαξίωση; Την ίδια απαξίωση "γεύθηκα" και από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου τελικά -μετά από "πίεση" και προσφυγή στα ελληνικά ΜΜΕ- έλαβα απάντηση σε δογματικό ερώτημα μετά από πολύμηνη αναμονή.

Λίγος χρόνος απομένει μέχρι το "Μεγάλο Σάββατο" και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την ζωντανή τηλε-μετάδοση και κατά συνέπεια επιθυμούμε να γνωρίζουμε την απόφαση σας. Θα μας επιτρέψετε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια, χάριν εκατομμυρίων πιστών σας, ή μήπως μας το απαγορεύετε; Φοβείσθε μήπως κάτι και δεν απαντάτε; Φοβείσθε μήπως, εάν είναι απατηλό το "άγιον φως", και έρθει στη δημοσιότητα, το ευρύ κοινό θα καταλάβει την απάτη και θα χάσετε τα όποια οφέλη; Εάν είναι αληθές το όλο κατασκεύασμα -όπως οι ιστορικοί και κάποιοι Θεοφοβούμενοι ιεράρχες το αποκαλούν- τότε δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, απεναντίας θα συμβάλετε ούτως ώστε να πάψει η -ανά των αιώνων- αμφιβολία περί γνησιότητος ή μη της εν λόγω τελετής. Δέν θέλετε να συμβάλετε σ' αυτό;

Σας παρακαλώ να συντομέψετε την απάντηση σας δίδοντάς μας τον χρήσιμο χρόνο για την κατάλληλη προετοιμασία που πρέπει να κάνουμε. Μέσα στον μήνα Φεβρουάριο του παρόντος έτους, εάν δεν έχουμε απάντηση σας, θα προβούμε σε ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως της Ελλάδος δίδοντας μεγαλύτερο κύρος στο αίτημα μας και φέρνοντας (όσο το δυνατόν) σαν πρώτο θέμα το αίτημα μας αυτό. Είμαστε δε διατεθειμένοι να φτάσουμε πολύ μακρυά επιτέλους, για να πάψει η πλάνη των πεπλανημένων περί του "αγίου φωτός". Δέν λυπάστε την κατάντια πολλών θρησκόληπτων που φτάνουν στα όρια του παραλογισμού εξ' αιτίας του εν λόγω κατασκευάσματος; Επαναλαμβάνω ότι, εάν αληθεύει το εν λόγω κατασκεύασμα, τότε θα "παραλογισθώ" και εγώ -όπως και τόσοι άλλοι "αρνητές- με τους ήδη υπάρχοντες... παραλογιζομένους.

Μη ξεχνάτε αγαπητέ και Σεβαστέ κ. Θεόφιλε, ότι, στην κάθε σας ενέργεια επικαλείσθε και την "συνεργεία" του Παντοδύναμου Θεού, και κατά συνέπεια όπου υπάρχει ψεύδος και απατηλή παρεκτροπή τότε ο Θεός δεν θα ανεχτεί άλλο την βλασφημία και θα δείξει την οργή Του στους ποιμένες που δεν ποιμαίνουν ποιμενικά το ποίμνιο τους. Ενθυμείσθε φαντάζομαι την παραβολή για τους "βαρείς λύκους" (Πράξεις Αποστόλων, 20: 29).

Αναμένουμε λοιπόν την θετική, αν όχι αρνητική, απάντησή σας.

Εν Χριστώ Ιησού
Γιώργος Οικονομίδης
Αυστραλία