logo

fb youtube rss

Σύνδεση

 

ΑΓΙΟ ΦΩΣ Συνέντευξη του Μ. Καλόπουλου

 

batosonfire  THAYMA 

Κύριε Καλόπουλε ποια είναι τελικά η κατάληξη της καταγγελίας σας, ότι το άγιο φως είναι πλαστό;

Πρέπει να σας πληροφορήσω πως η υπόθεση της αγιότητας του φωτός της Ιερουσαλήμ (για τους ενημερωμένους) θεωρείται επίσημα ήδη παρελθόν, μια και πλήθος ιεραρχών, έχουν με τον πλέον σαφή τρόπο αποδεχτεί την καταγγελία που δημοσιοποίησα. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η παραδοχή του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, όπου ομολογείται πως: «Πρόκειται για έναν θρύλο, ο οποίος καλλιεργήθηκε στους Άγιους Τόπους» και χαρακτηρίζει τους πιστούς ως: «θεολογικά και λειτουργικά απαίδευτους ορθόδοξους πιστούς, που ψάχνουν για θαύματα προκειμένου να πληρώσουν το πνευματικό του κενό» και αποκλείει κάθε μορφή θαύματος, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως: «Ο Πατριάρχης ανάβει τη λαμπάδα του (με το υποτιθέμενο ουρανοκατέβατο φως) από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται πάνω στον Πανάγιο Τάφο»! Την συνολική απαξιωτική θέση τους μπορείτε να δείτε εδώ:
kalopoulos - Tsetsis: thrilos to agio fos


http://www.youtube.com/watch?v=zM4nskLPVBk&feature=player_embedded

Πως ξεκίνησε η προσπάθειά σας αυτή να αποδείξετε την πλαστότητα του αγίου φωτός;

Ασχολούμαι (συγγραφικά) γενικότερα με την απομυθοποίηση των θαυμάτων της Βίβλου εδώ και δυο δεκαετίες περίπου.
Το 2003 βρισκόμουν στα μέσα της συγγραφή του τέταρτου βιβλίου μου, με τίτλο «Βιβλική θρησκεία το θέατρο της σωτηρίας» όπου μεθοδικά απομυθοποιούνται τα θαύματα της Καινής Διαθήκης, και είχα ήδη επίγνωση πολλών υποτιθέμενων βιβλικών "θαυμάτων" πυρός, όπως η «καιόμενη και μη κατακαιόμενη βάτος», (την οποία κατασκεύασα και έχω επιδείξει σε πλήθος τηλεοπτικών σταθμών) οι «τρεις παίδες εν καμίνο», η ανάφλεξη του «θυσιαστηρίου του Ηλία», και πολλά ακόμα "θαύματα" πυρός που έχει συμπεριλάβει η Π. Διαθήκη στο οπλοστάσιο του εντυπωσιασμού αφελών πιστών, ως δήθεν θεϊκά θαύματα… όταν μου τηλεφώνησε αναγνώστης μου από την Χίο (την γενέτειρα του Αδαμάντιου Κοραή) και μου έδωσε την συγκλονιστική είδηση, ότι αυτός ο κορυφαίος δάσκαλος και ελευθερωτής του Γένους, είχε γράψει ολόκληρο βιβλίο για την απομυθοποίηση του αγίου φωτός!
Στο συγκλονιστικό αυτό (40 σελίδων) βιβλίο του, (που το έχω συμπεριλάβει ολόκληρο στο δικό μου σχετικό (250 σελίδων) βιβλίο με τον τίτλο: «θαύμα ή απάτη το άγιο φως της Ιερουσαλήμ») έπρεπε απλά να προσθέσω τόσο το ιστορικό, όσο και την εξήγηση των υλικών της αυτανάφλεξης, που αποτελεί και τον βασικό γρίφο του υποτιθέμενου θαύματος, που η αρχή της ψευδο-θαυματοποιού ιστορίας τους βρίσκεται στα κείμενα της Π. Διαθήκης, βλέπε: Β΄Μακκαβαίων Α΄20, 36
Με την βοήθεια του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (τμήμα χημείας) ήταν θέμα χρόνου να ανακαλύψουμε τα υλικά που επιτυγχάνουν οποιαδήποτε χρονο-καθυστέρηση θέλουμε, στο μοναδικό αυταναφλεγόμενο υλικό του Φωσφόρου, διαλύοντας το διθειάνθρακα.
Λεπτομερές εδώ:
Μιχάλης Καλόπουλος πείραμα - Άγιο Φωςhttp://www.youtube.com/watch?v=S66f87b05oM&feature=player_embedded

Πιστεύετε σε θεό κ. Καλόπουλε…

Άθεο θεωρώ περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον, τον οποιονδήποτε θρησκευόμενο που παρέδωσε την πίστη και την αφοσίωσή του σε ανύπαρκτους, κατασκευασμένους και φανταστικούς θεούς, (όπως ο Ιουδαιογεννής τριαδικός Γιαχβέ της Βίβλου) χωρίς να ερευνήσει ποτέ του το παραμικρό… ούτε καν αυτή την ίδια τη Βίβλο, που είναι η βάση της πίστεώς του! Μπορείτε να με θεωρήσετε λοιπόν άθρησκο, αλλά όχι άθεο γιατί για μένα η φιλοθεΐα και γενικότερα η φιλευσέβεια είναι σοβαρή υπόθεση, που πρέπει να διερευνάται και να εμπλουτίζεται με τα νεοτέρα δεδομένα της ιερής φύσης.

Για ποιο λόγο δημιούργησαν το κατά την γνώμη σας κατασκευασμένο θαύμα του αγίου φωτός;

Μα αυτονόητα για το αποτέλεσμα που παράγει. Παραληρεί ο πιστός και πληρώνει, κι αυτό ήταν ανέκαθεν το κορυφαίο ζητούμενο άλλων των προσκυνηματικών τόπων. Η αθρόα επισκεψιμότητα, συντηρεί οικονομικά τους προσκυνηματικούς τόπους. Τα ιδία καταγγέλλει και ο Αδαμάντιος Κοραής.

Από αρχαιοτάτων λοιπόν εποχών και παντού στο κόσμο, το κατασκευασμένο θαύμα θεωρήθηκε σωστά, ως η σημαντικότερη πύλη εξουσίας και πλουτισμού. Όμως ο πολιτισμένος άνθρωπος, οφείλει να είναι άγρυπνος φρουρός της αξιοπρέπειάς του, και να μη υποκύπτει σε γελοίους εντυπωσιασμούς, σύγχρονων ρασοφορεμένων μάγων. Να είναι υποψιασμένος, και επιτήδειος ερωτηματοποιός, όχι φιλακόλουθος, δουλόφρων και υποταγμένος σε ανθρώπους ή σε υποτιθέμενους θεούς!


Μ. Καλόπουλος

...................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!

.......................................

Γνώμη αναγνώστου: «Μια απολαυστική ξενάγηση στα στημένα "θαύματα" των μεγάλων προφητών της Βίβλου, που  θα σας ενθουσιάσει με την απομυθοποιητική της σαφήνεια. Μια πρωτότυπη μελέτη που θα αποτελέσει σταθμό στις αναζητήσεις σας». A.M.