logo greatlie kalopoulos

fb youtube rss

Σύνδεση

Εγγραφή


Διωγμοί Ελλήνων

"Τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών»"

 
(Πρόκειται για κείμενα των Ιουδαίων τα οποία αποκαλύφθηκαν το 1902 από τον Ρώσο Σέργιο Νείλο. Αμέσως μετά την αποκάλυψή τους οι Εβραίοι αγόραζαν όλα τα αντίτυπα, και αφού είδαν ότι δεν πετύχαιναν στο σκοπό τους, άρχισαν να λένε - μέχρι της σήμερα - ότι αυτά είναι ψέματα και προέρχονται από τους εχθρούς τους! Όπως όμως θα δούμε, σχεδόν όλα τα πρωτόκολλα έχουν επαληθευθεί ή επαληθεύονται στις ημέρες μας!)

Πρωτόκολλο Πρώτο
Οι Χριστιανικοί λαοί αποκτηνώθηκαν από τα ισχυρά ποτά, η νεολαία τους αποβλακώθηκε από τις κλασσικές σπουδές και από την πρόωρη ακολασία, στην οποία την έχουν σπρώξει οι πράκτορές μας - οικοδιδάσκαλοι, υπηρέτες, γυναίκες παιδαγωγοί στα σπίτια των πλουσίων - οι υπάλληλοί μας αλλού, οι γυναίκες μας στους τόπους διασκεδάσεως των Χριστιανών. Στον αριθμό των τελευταίων αυτών πρέπει να προσθέσουμε και τις ονομαζόμενες "γυναίκες του κόσμου" που μιμούνται με τη θέλησή τους τις ακολασίες τους και τις ηδυπάθειές τους.
Το σύνθημά μας είναι: Η ισχύς και η υποκρισία
Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρώτοι έχουμε ρίξει στο λαό τις λέξεις: "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα", λέξεις που επαναλαμβάνονται ύστερα από ανόητους παπαγάλους, οι οποίοι προσελκύονται από παντού μ' αυτό το δόλωμα και δεν χρησιμοποιούνται για τίποτε άλλο παρά για να καταστρέψουν την ευημερία του κόσμου, την αληθινή ατομική ελευθερία, που άλλοτε προφυλασσόταν τόσο καλά εναντίον του εξαναγκασμού του συρφετού.
Πρωτόκολλο Δεύτερο
Οι άρχοντες, που θα τους εκλέγουμε εμείς από την τάξη του λαού ανάλογα με το δουλικό χαρακτήρα τους, δε θα είναι πρόσωπα προετοιμασμένα για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Η διανοούμενη τάξη των Χριστιανών θα καυχιέται για τις γνώσεις της και, χωρίς να τις εξετάζει λογικά, θα ενεργοποιεί όλα τα διατάγματα της επιστήμης, τα οποία θα συγκεντρώνουν οι πράκτορές μας, για να οδηγούν τα πνεύματα των Χριστιανών στην κατεύθυνση που μας είναι αναγκαία.
Μη νομίσετε ότι αυτές οι διαβεβαιώσεις μας είναι αβάσιμες. Παρατηρήστε τις επιτυχίες, τις οποίες μπορέσαμε να δημιουργήσουμε στο Δαρβινισμό, στο Μαρξισμό, στο Νιτσεϊσμό.
Ο τύπος ενσαρκώνει την ελευθερία του λόγου. Αλλά τα Κράτη δε μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη, και έτσι αυτή έπεσε στα χέρια μας. Με αυτή πετύχαμε επιρροή, μένοντας συγχρόνως αφανείς.
Πρωτόκολλο Τρίτο
Λίγο χρόνο ακόμη και οι αταξίες, οι χρεωκοπίες θα εμφανισθούν παντού.
Οι καταχρήσεις της εξουσίας θα ετοιμάσουν τελικά την πτώση όλων των πολιτευμάτων, και όλα θα ανατραπούν κάτω από τα χτυπήματα του μαινόμενου πλήθους.
Όλα αυτά τα δήθεν "δίκαια του λαού" δεν υπάρχουν παρά μόνο στη φαντασία. Δεν είναι ποτέ πραγματοποιήσιμα.
Με την καθοδήγησή μας ο λαός έχει καταστρέψει την αριστοκρατία, που ήταν η προστάτριά του και η φυσική μητέρα τροφός του, της οποίας το συμφέρον είναι συνυφασμένο με την ευημερία του λαού. Τώρα που η αριστοκρατία είναι κατεστραμμένη, ο λαός έπεσε στο ζυγό των οποιωνδήποτε, των λωποδυτών που πλούτισαν, οι οποίοι τον καταπιέζουν χωρίς έλεος.
Το συμφέρον μας απεναντίας είναι να εκφυλίζονται οι Χριστιανοί.
Οι Χριστιανοί έχασαν την συνήθεια να σκέπτονται χωρίς τις επιστημονικές συμβουλές μας.
Θυμηθείτε τη Γαλλική Επανάσταση, την οποία χαρακτήρισαν "μεγάλη". Τα μυστικά της προπαρασκευής της είναι πολύ γνωστά, διότι υπήρξε ολόκληρη έργο των χεριών μας.
Προς το παρόν είμαστε άτρωτοι σαν διεθνής δύναμη, διότι, όταν μας επιτίθενται σε ένα κράτος, μας υπερασπίζονται στα άλλα. Η λέξη "ελευθερία" βάζει τις ανθρώπινες κοινωνίες σε πάλη εναντίον κάθε εξουσίας, εναντίον κάθε δύναμης και αυτής ακόμη της δύναμης του Θεού και της Φύσης.
Πρωτόκολλο Τέταρτο
Κάθε δημοκρατία περνά από διάφορα στάδια.
Το πρώτο μοιάζει με τις πρώτες μέρες της μανίας ενός τυφλού που ρίχνεται εδώ κι εκεί. Το δεύτερο είναι αυτό της δημαγωγίας, απ' την οποία γεννιέται η αναρχία. Έπειτα έρχεται αναπόφευκτα ο δεσποτισμός. Όχι δεσποτισμός νόμιμος και δηλωμένος και επομένως υπεύθυνος, αλλά δεσποτισμός αόρατος και άγνωστος, όμως αισθητός. Δεσποτισμός που ασκείται από μυστική οργάνωση, η οποία ενεργεί με πολύ μικρότερη ευσυνειδησία όσο χρόνο ενεργεί κάτω απ' την κάλυψη διαφόρων πρακτόρων, των οποίων η αλλαγή όχι μόνο δεν τη βλάπτει, αλλά την ενισχύει κιόλας, απαλλάσσοντάς την απ' το να ξοδεύει τους πόρους της στο να ανταμείβει μακροχρόνιες εκδουλεύσεις.
Ποιος θα μπορούσε να ανατρέψει μια αόρατη δύναμη; Διότι τέτοια είναι η δική μας. Η εξωτερική επιφάνεια του Μασονισμού δε χρησιμεύει παρά στο να καλύπτει τους σκοπούς μας.
Το σχέδιο της ενέργειας της αόρατης αυτής δύναμης και επιπλέον ο τόπος της διαμονής της θα μένουν πάντοτε άγνωστα στο λαό.
Να γιατί είναι αναγκαίο να καταστρέψουμε την πίστη, να αποσπάσουμε από το νου των Χριστιανών αυτή την ίδια την αρχή της Θεότητας και του Αγίου Πνεύματος, για να υποκαταστήσουμε στη θέση τους τους υλικούς υπολογισμούς και τις υλικές ανάγκες.
Και για να μη έχουν τα πνεύματα των Χριστιανών τον καιρό να σκέπτονται και να εξετάζουν τα σχετικά με τους εαυτούς τους, πρέπει να τα αποσπάμε με τις βιομηχανίες και το εμπόριο.
Οι κοινωνίες αυτές θα έχουν μία απόλυτη απέχθεια προς την ανώτερη πολιτική και προς τη Θρησκεία.


 
Πρωτόκολλο Πέμπτο
Ποια μορφή διοικήσεως μπορεί κανείς να δώσει σε κοινωνίες, στις οποίες η διαφθορά εισχώρησε παντού, στις οποίες δε φτάνει κανείς στον πλούτο παρά μόνο μέσω εκείνων των ικανών εκπλήξεων, που είναι ψευτολωποδυσίες, στις οποίες βασιλεύει η ακολασία των ηθών και η ηθική δε συγκρατείται παρά μόνο με τιμωρίες και με σκληρούς νόμους και όχι με εκούσια παραδεκτές αρχές, στις οποίες τα αισθήματα της Πατρίδας και της Θρησκείας καταπνίγονται από κοσμοπολίτικες δοξασίες; Ποια μορφή Κυβερνήσεως να δώσει κανείς σ' αυτές τις κοινωνίες εκτός από την αυταρχική μορφή, την οποία θα περιγράψω παρακάτω; Θα κανονίσουμε μηχανικά τις πράξεις του πολιτικού βίου των υπηκόων μας με νέους νόμους. Οι νόμοι αυτοί θα καταργήσουν μία προς μία όλες τις πάρα πολύ μεγάλες ελευθερίες, οι οποίες χορηγήθηκαν από τους Χριστιανούς, και η βασιλεία μας θα εκδηλωθεί με έναν αυταρχισμό τόσο επιβλητικό, ώστε να είναι σε θέση σε κάθε χρόνο και τόπο να φιμώσει τους Χριστιανούς, οι οποίοι θα θελήσουν να μας κάνουν αντιπολίτευση και θα είναι δυσαρεστημένοι.
Όταν ο λαός θεωρούσε τα βασιλικά πρόσωπα ως μια καθαρή απόρροια της Θείας Θελήσεως, υποτασσόταν χωρίς ψίθυρο στην απολυταρχία των βασιλιάδων. Αλλά από την ημέρα που έχουμε υποβάλλει στους ανθρώπους την ιδέα των ατομικών τους δικαιωμάτων, θεώρησαν τα βασιλικά πρόσωπα ως απλούς θνητούς. Το "ελέω Θεού" έπεσε από το κεφάλι των βασιλιάδων, αφού τους αφαιρέσαμε την πίστη τους προς το Θεό. Η εξουσία μεταφέρθηκε στο δρόμο, δηλ. σ' έναν τόπο δημόσιο, και έτσι εμείς την κυριεύσαμε.
Οι δυνάμεις δε μπορούν να συνάψουν ούτε την πιο ασήμαντη συμφωνία χωρίς να παίρνουμε εμείς μέρος σ' αυτή.
Η επιστήμη της πολιτικής οικονομίας, που επινοήθηκε από τους σοφούς μας, μας δείχνει από πολύ καιρό το ακατανίκητο γόητρο του χρυσού.
Το κεφάλαιο, για να έχει τα χέρια ελεύθερα, οφείλει να πετύχει το μονοπώλιο της βιομηχανίας και του εμπορίου. Αυτό ακριβώς πραγματοποιεί συνεχώς ένα αόρατο χέρι σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Το μεγαλειώδες πρόβλημα της Κυβερνήσεώς μας είναι να εξασθενίζουμε το δημόσιο φρόνημα μέσω της κριτικής, να κάνουμε τους λαούς να χάνουν την συνήθεια να σκέπτονται, γιατί η σκέψη δημιουργεί την αντιπολίτευση, να μετατρέπουμε τις δυνάμεις της σκέψης σε ρητορικές αψιμαχίες.
Θα οικειοποιηθούμε τη φυσιογνωμία όλων των κομμάτων, όλων των τάσεων και θα τις διδάξουμε στους ρήτορές μας, που θα μιλάνε τόσο πολύ, ώστε όλος ο κόσμος θα απαυδήσει ακούγοντάς τους.
Για την εξασφάλιση της κοινής γνώμης στα χέρια μας, πρέπει να την κάνουμε περίπλοκη, εκφράζοντας από διάφορα μέρη και για πολύ χρόνο τόσες αντιφατικές γνώμες, ώστε οι Χριστιανοί θα χαθούν στο τέλος μέσα στο λαβύρινθό τους και θα πιστέψουν τελικά ότι αξίζει πολύ καλύτερα να μην έχει κάποιος καμία γνώμη στην πολιτική. Αυτά είναι ζητήματα που η κοινωνία δεν πρέπει να γνωρίζει. Δεν επιτρέπεται να τα γνωρίζει εκτός από εκείνον, ο οποίος τη διευθύνει. Αυτό είναι το πρώτο μυστικό.
Θα κουράζουμε τόσο πολύ τους Χριστιανούς μ' αυτή την ελευθερία, ώστε θα τους εξαναγκάζουμε να μας προσφέρουν μια διεθνή εξουσία, η διάταξη της οποίας θα είναι τέτοια, ώστε να κατορθώσει, χωρίς να τις συντρίψει, να περιλάβει τις δυνάμεις όλων των Κρατών του Κόσμου και να σχηματίσει την Υπέρτατη Κυβέρνηση.
Πρωτόκολλο Έκτο
Λίγο αργότερα θα ιδρύσουμε τεράστια μονοπώλια, δεξαμενές των κολοσσιαίων πλούτων, από τα οποία και οι μεγάλες περιουσίες των Χριστιανών θα εξαρτώνται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε θα καταβροχθισθούν μέσα σ' αυτά, όπως η αξιοπιστία των Κρατών την επόμενη μέρα μιας οικονομικής καταστροφής... Κύριοι οικονομολόγοι που είστε εδώ παρόντες, προσέξτε τη σπουδαιότητα αυτού του συνδυασμού!
Η αριστοκρατία των Χριστιανών σαν πολιτική δύναμη εξαφανίσθηκε. Δε χρειάζεται να την λάβουμε υπόψη. Αλλά επειδή είναι ιδιοκτήτρια εδαφικών περιουσιών, και μπορεί ως εκ τούτου να μας βλάψει λόγω των ανεξάρτητων πόρων της, είναι απόλυτα αναγκαίο να αφαιρέσουμε την κατοχή των γαιών της.
Πρέπει η βιομηχανία να αφαιρεί από τη γη τον καρπό της εργασίας, όπως και του κεφαλαίου, και μέσω της κερδοσκοπίας να έρχεται το χρήμα όλου του κόσμου στα χέρια μας. Ριχνόμενοι έτσι όλοι οι Χριστιανοί στις τάξεις των απόρων, θα σκύψουν ενώπιόν μας μόνο και μόνο για να έχουν το δικαίωμα της ύπαρξης.
Επιπλέον θα υποσκάπτουμε με επιτήδειο τρόπο και βαθιά τις πηγές της παραγωγής, συνηθίζοντας τους εργάτες στην αναρχία και τα οινοπνευματώδη ποτά και παίρνοντας κάθε μέτρο για ν' απομακρύνουμε από τη γη τους διανοούμενους Χριστιανούς.


Πρωτόκολλο Έβδομο
Η αύξηση των εξοπλισμών και του προσωπικού της αστυνομίας είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του σχεδίου που εκθέσαμε. Πρέπει να μην υπάρχουν πια στα Κράτη, εκτός από μας, παρά μάζες απόρων, κάποιοι εκατομμυριούχοι αφοσιωμένοι σε μας, αστυνομικοί και στρατιώτες.
Σ' όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος είναι διπλό.
Ο ασφαλέστερος δρόμος της επιτυχίας στην πολιτική είναι η μυστικότητα των ενεργειών της. Ο λόγος του Διπλωμάτη δεν οφείλει να συμφωνεί με τις πράξεις του.
Η κοινή γνώμη θα μας βοηθήσει σ' αυτό, αυτή η κοινή γνώμη, την οποία η "μεγάλη δύναμη", δηλαδή ο τύπος, έχει ήδη βάλει μυστικά μέσα στα χέρια μας. Πράγματι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, τις οποίες είναι περιττό να λάβουμε υπόψη, ο τύπος είναι εντελώς στην εξουσία μας.


Πρωτόκολλο Όγδοο
Έχουμε χρέος να οικειοποιηθούμε όλα τα όργανα που οι αντίπαλοί μας θα μπορούσαν να μεταχειρισθούν εναντίον μας. Θα χρειασθεί να βρούμε στις λεπτότητες της δικαστικής γλώσσας μία δικαιολογία για τις περιπτώσεις που θα υπάρξει ανάγκη να ανακοινώσουμε αποφάσεις, οι οποίες πιθανό να φανούν πάρα πολύ θρασείς και άδικες, γιατί ενδιαφέρει να εκφράζουμε τις αποφάσεις αυτές με λέξεις που να φαίνονται ότι είναι ηθικά γνωμικά πολύ υψηλά, έχοντας συγχρόνως νομικό χαρακτήρα.
Θα περιστοιχίσουμε την κυβέρνησή μας με έναν ολόκληρο κόσμο οικονομολόγων. Να γιατί οι οικονομολογικές επιστήμες είναι οι σπουδαιότερες για τη διαπαιδαγώγηση των Ιουδαίων.

Πρωτόκολλο Ένατο
Θα κυβερνήσουμε με χέρι σταθερό, διότι έχουμε να κάνουμε με συντρίμμια ενός κόσμου άλλοτε ισχυρού, σήμερα όμως υποταγμένου σε μας. Κρατούμε στα χέρια μας υπέρμετρες φιλοδοξίες, ένθερμες απληστίες, ανελέητες εκδικήσεις, μνησίκακες έχθρες.
Εμείς είμαστε εκείνοι από τους οποίους προέρχεται ο τρόμος, που έχει κυριεύσει το παν. Έχουμε στην υπηρεσία μας ανθρώπους όλων των αρχών, όλων των δογμάτων. Επανορθωτές της μοναρχίας, δημαγωγούς, κοινωνιστές, επαναστάτες, και κάθε είδους ουτοπιστές. Έχουμε αναθέσει σε όλο τον κόσμο από μία εργασία: Καθένας τους υποσκάπτει τα τελευταία λείψανα της εξουσίας, προσπαθεί να ανατρέψει οτιδήποτε μένει ακόμη όρθιο.
Ο λαός άρχισε να κραυγάζει ότι είναι αναγκαίο να λύσουμε το κοινωνικό ζήτημα με διεθνή συνεννόηση. Η διαίρεση του λαού σε κόμματα τους έχει φέρει όλους στην διάθεσή μας, διότι, για να υποστηρίξει κάποιος μια πάλη συναγωνισμού, χρειάζεται χρήμα, και το χρήμα βρίσκεται ολόκληρο στα χέρια μας.
Βάλαμε χέρι στη δικαιοσύνη, στις εκλογές, στον τύπο, στην ατομική ελευθερία και προπαντός στην εκπαίδευση και την ανατροφή, οι οποίες είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ελεύθερης ύπαρξης.
Έχουμε αποκτηνώσει και διαφθείρει τη Χριστιανική νεολαία με μια ανατροφή βασισμένη σε αρχές και θεωρίες ψεύτικες, όπως γνωρίζουμε, αλλά οι οποίες ήταν έμπνευση δική μας.
Σε λίγο οι οργανώσεις μας θα έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις πρωτεύουσες, έτοιμες να ανατινάξουν οποιοδήποτε κρατικό συγκρότημα εναντίον μας.

Πρωτόκολλο Δέκατο
Επαναλαμβάνω σήμερα ό,τι ήδη είπα, και παρακαλώ να το θυμηθείτε, ότι δηλαδή ασφαλώς οι Κυβερνήσεις και οι λαοί δε βλέπουν παρά μόνο την εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων. Και πως θα μπορούσαν να διερευνήσουν την εσωτερική σημασία τους, αφού οι αντιπρόσωποί τους δε σκέφτονται τίποτε άλλο παρά να διασκεδάζουν;
Όταν θα πραγματοποιείται το πραξικόπημά μας, θα πούμε στις λαϊκές μάζες "όλα πήγαιναν απελπιστικά, όλοι οι άνθρωποι υπέφεραν πάνω από τις δυνάμεις τους. Συντρίβουμε λοιπόν και αφανίζουμε τα αίτια της δυστυχίας σας, δηλ. τις εθνότητες, τα σύνορα, τα διάφορα νομίσματα.
Αναμφίβολα σας αφήνουμε ελεύθερους να μας δηλώσετε υπακοή. Μπορείτε όμως με πλήρη επίγνωση και δικαιολογημένα να το κάνετε αυτό προτού να δοκιμάσετε αυτό που θα σας προσφέρουμε;" Τότε οι λαοί συνεπαρμένοι θα μας σηκώσουν θριαμβευτικά κυριευόμενοι από ενθουσιώδεις ελπίδες και πεποιθήσεις.
Από τότε που έχουμε εισαγάγει στον οργανισμό του Κράτους το δηλητήριο της φιλελευθερίας, όλη η πολιτική του σύσταση έχει μεταβληθεί! Τα Κράτη πάσχουν από θανάσιμη ασθένεια: την αποσύνθεση του αίματος. Δε μένει πια παρά να περιμένουμε το τέλος της αγωνίας τους.
Από τη φιλελευθερία γεννήθηκαν οι συνταγματικές Κυβερνήσεις, οι οποίες αντικατέστησαν για τους Χριστιανούς την σωτήρια μοναρχία, και το Σύνταγμα, όπως ξέρετε καλά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία διδασκαλία διαφωνιών, διχονοιών, συζητήσεων, διχογνωμιών, ολέθριων προστριβών των κομμάτων.
Στο προσεχές μέλλον θα δημιουργήσουμε την ευθύνη των προέδρων.
Τότε θα διαπράξουμε τα γεγονότα χωρίς να στενοχωρηθούμε για όσα ενδιαφέρεται το απρόσωπο δημιούργημά μας και θα δώσει λόγο, τι μας ενδιαφέρει αν οι τάξεις εκείνων που αποβλέπουν στην εξουσία γίνονται αραιότερες, αν λόγω έλλειψης προέδρων συμβαίνουν αναταραχές ικανές να παραλύσουν την χώρα;... Για να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό, θα συντελέσουμε στην εκλογή προέδρων, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν τους κρυμμένη κάποια ηθική πληγή, κάποιον "Παναμά". Ο φόβος των αποκαλύψεων, η επιθυμία που χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο που ανέβηκε στην εξουσία να διατηρήσει τα προνόμιά του, τις ωφέλειες και τις τιμές, οι οποίες ανήκουν στη θέση του, θα καταστήσουν τους Προέδρους τυφλούς εκτελεστές των διαταγών μας.
Η Βουλή θα καλύψει, θα υπερασπίσει, θα εκλέξει τους Προέδρους, αλλά εμείς θα της αποσύρουμε το δικαίωμα να προτείνει νόμους ή να τους μεταβάλλει. Το δικαίωμα αυτό θα απονεμηθεί στον υπεύθυνο Πρόεδρο, ο οποίος θα είναι ένα παιχνιδάκι μέσα στα χέρια μας.
Έτσι θα προχωρήσουμε στην κατάργηση κάθε συνταγματικότητας, όταν θα έχει έλθει ο χρόνος να συγκεντρώσουμε όλες τις κυβερνήσεις κάτω από τη Μοναρχία μας.
Η αναγνώριση της Μοναρχίας μας μπορεί πιθανόν να επέλθει πριν την κατάργηση του Συντάγματος, αν οι λαοί, αγανακτισμένοι από τις ταραχές και την ανικανότητα των κυβερνητών τους, αναφωνήσουν: "Διώξτε τους και δώστε μας γενικό βασιλιά που να μπορεί να μας ενώσει και να καταστρέψει τα αίτια των διαφωνιών μας, τα σύνορα των εθνών, τις θρησκείες, τους υπολογισμούς των Κρατών. Βασιλιά που να μας εξασφαλίσει την ειρήνη και την ανάκαμψη, τις οποίες δε μπορούμε να απολαύσουμε με τους κυβερνήτες μας και τους αντιπροσώπους μας".
πρέπει να διαταράζουμε διαρκώς σε όλες τις χώρες τις σχέσεις του λαού και της κυβερνήσεως, να κουράζουμε όλο τον κόσμο με το χωρισμό, την έχθρα, το μίσος και με το μαρτύριο της πείνας, του εμβολιασμού των ασθενειών, της αθλιότητας, για να μη βλέπουν έτσι οι Χριστιανοί άλλη σωτηρία παρά την προσφυγή στην πλήρη και ολοκληρωτική ηγεμονία μας.

Πρωτόκολλο Ενδέκατο
Οι Χριστιανοί είναι κοπάδι πρόβατα και εμείς είμαστε γι' αυτούς λύκοι. Και ξέρετε τι συμβαίνει στα πρόβατα όταν οι λύκοι μπουν μέσα στη μάντρα τους.
Τούτο χρησίμευσε για βάση στη διοργάνωση από μας του μυστικού μασονισμού που δε γνωρίζει ο κόσμος και τους σκοπούς του οποίου ούτε καν υποπτεύονται οι ηλίθιοι Χριστιανοί, που προσελκύονται από μας στην ορατή στρατιά των στοών, για να παραπλανήσουμε τα βλέμματα των αδελφών τους.


Πρωτόκολλο Δωδέκατο
Απέναντι στον Τύπο θα ενεργούμε με τον εξής τρόπο. Ποιο ρόλο παίζει τώρα ο Τύπος; Χρησιμεύει για να αναφλέγει τα πάθη ή να συντηρεί τους εγωισμούς των κομμάτων. Είναι μάταιος, άδικος, ψεύτης και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καθόλου σε τι χρησιμεύει. Θα του φορέσουμε σαμάρι και θα του βάλουμε γερά χαλινάρια, θα κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα έντυπα, γιατί σε τι θα μας χρησίμευε να απαλλαγούμε από τον τύπο, αν επρόκειτο να χρησιμεύσουμε για στόχος των φυλλαδίων και των βιβλίων;
Θα απαιτούμε εγγύηση για την ίδρυση εφημερίδων ή τυπογραφείων. Έτσι θα προφυλάσσεται η Κυβέρνησή μας από κάθε επίθεση εκ μέρους του τύπου.
Είναι αλήθεια ότι οι εφημερίδες των κομμάτων θα μπορούσαν να αντέξουν στις χρηματικές απώλειες. Θα τις απαγορεύσουμε αμέσως μετά τη δεύτερη επίθεση εναντίον μας. Κανείς δε θα θίξει χωρίς τιμωρία την αίγλη του κυβερνητικού μας αλάθητου.
Σας παρακαλώ να σημειώσετε ότι ανάμεσα σ' εκείνους που θα μας επιτίθενται θα υπάρχουν και όργανα δημιουργημένα από μας, αλλά αυτά θα προσβάλλουν αποκλειστικά ορισμένα σημεία, των οποίων εμείς θέλουμε τη μεταβολή.
Τίποτα δε θα δημοσιεύεται στο κοινό χωρίς τον έλεγχό μας. Το αποτέλεσμα αυτό κατορθώθηκε πια στις μέρες μας από το γεγονός ότι όλες οι ειδήσεις συλλέγονται από πάρα πολλά πρακτορεία, τα οποία τις συγκεντρώνουν από όλα τα μέρη του κόσμου. Τα πρακτορεία αυτά θα είναι τότε εξ ολοκλήρου δικά μας και δε θα δημοσιεύουν τίποτε άλλο παρά αυτό που θα τα διατάζουμε.
Αν από τώρα μπορέσαμε να κυριαρχήσουμε στις σκέψεις των Χριστιανικών κοινωνιών σε τέτοιο βαθμό, ώστε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται τα παγκόσμια γεγονότα μέσα από τους χρωματιστούς φακούς των γυαλιών τα οποία βάζουμε μπροστά στα μάτια τους, αν από τώρα σε κανένα Κράτος δεν υπάρχουν συρτάρια που να μας κρύβουν τα ανόητα λεγόμενα από τους Χριστιανούς μυστικά του Κράτους, τι θα γίνει, όταν εμείς θα είμαστε οι αναγνωρισμένοι Κυρίαρχοι του σύμπαντος στο πρόσωπο του παγκόσμιου Βασιλιά μας;
Όλοι εκείνοι που ονομάζουμε φιλελεύθερους είναι αναρχικοί, αν όχι έμπρακτα, τουλάχιστον ως προς τη σκέψη. Ο καθένας τους επιδιώκει τις φαντασιοπληξίες της ελευθερίας και καταλήγει στην αναρχία, διαμαρτύρεται απλά γιατί του αρέσει να διαμαρτύρεται.
Αν βρεθούν πρόσωπα που θα θέλουν να γράψουν εναντίον μας, δε θα βρεθεί κανείς για να εκτυπώσει τα γραπτά τους. Πριν δεχτεί να τυπώσει ένα κείμενο ο εκδότης ή ο τυπογράφος, θα υποχρεώνεται να πηγαίνει στις αρχές, για να πετύχει την έγκριση γι' αυτό. Μ' αυτό τον τρόπο θα γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις παγίδες που μας στήνουν και θα τις καταστρέφουμε, δίνοντας εκ των προτέρων εξηγήσεις για την εξεταζόμενη υπόθεση.
Στην τρίτη γραμμή θα βάλουμε την υποτιθέμενη αντιπολίτευσή μας. Ένα ελάχιστο όργανο θα είναι ο αντίποδας των ιδεών μας. Οι αντίπαλοί μας θα θεωρήσουν τον ψευτοαντίπαλό μας αυτόν για σύμμαχό τους και θα μας αποκαλύψουν το παιχνίδι τους.
Από τώρα πλέον, τουλάχιστον στο γαλλικό Τύπο, υπάρχει μία μασονική αλληλεγγύη. Όλα τα όργανα του Τύπου είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με το επαγγελματικό μυστικό. Όπως με τους αρχαίους μάντεις, κανένα μέλος δεν προδίδει το μυστικό των πληροφοριών του, αν δεν πάρει διαταγή γι' αυτό.
Πρέπει να γίνει πιστευτό ότι το νέο καθεστώς έχει τόσο καλά ικανοποιήσει όλο τον κόσμο, ώστε και τα εγκλήματα ακόμη εξαφανίσθηκαν. Οι περιπτώσεις εκδήλωσης της εγκληματικότητας πρέπει να είναι γνωστές μόνο στα θύματά της και τους τυχόν μάρτυρές τους.

Πρωτόκολλο Δέκατο Τρίτο
Ο Τύπος άλλωστε θα τραβάει αμέσως την προσοχή πάνω σε νέα ζητήματα (έχουμε, όπως γνωρίζετε, συνηθίσει τους ανθρώπους να ζητούν πάντοτε το νέο). Κάποιοι ηλίθιοι, που θα φαντάζονται τους εαυτούς τους όργανα του πεπρωμένου, θα ασχοληθούν με τα νέα αυτά ζητήματα, χωρίς να αντιληφθούν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτε από εκείνα που θέλουν να συζητήσουν.
Και για να μην κατορθώνουν τίποτε με τη σκέψη, θα τους αποτρέπουμε απ' αυτή με διασκεδάσεις, με παιχνίδια, τέρψεις, πάθη, οίκους ανοχής...
Λίγο μετά θα προτείνουμε μέσω του Τύπου διαγωνισμούς τέχνης, αθλητισμού κλπ. Το ενδιαφέρον γι' αυτά θ' απομακρύνει οριστικά το πνεύμα τους από ζητήματα, για τα οποία θα αναγκαζόμασταν να παλέψουμε εναντίον τους.
Χάνοντας λίγο-λίγο τη συνήθεια να σκέπτονται με δική τους πρωτοβουλία, θα καταλήξουν να μιλάνε για συνταύτιση των ιδεών μας, διότι θα είμαστε οι μόνοι που θα προτείνουμε νέες κατευθύνσεις της σκέψης μέσω τέτοιων προσώπων, που να μη θεωρούνται συνεργάτες μας.
Ο ρόλος των Φιλελεύθερων ουτοπιστών θα λήξει οριστικά όταν το πολίτευμά μας θα αναγνωριστεί. Μέχρι τότε θα μας προσφέρουν καλές υπηρεσίες, γιατί υποτάξαμε αυτούς τους βλακοχριστιανούς με πλήρη επιτυχία με τη λέξη "πρόοδος" και δεν υπάρχει ούτε ένας μεταξύ τους, ο οποίος να βλέπει ότι κάτω απ' αυτή τη λέξη κρύβεται πλάνη σε όλες τις περιπτώσεις που δεν πρόκειται για υλικές εφευρέσεις, αφού η αλήθεια είναι μία και μόνη και δε μπορεί να έχει πρόοδο.

Πρωτόκολλο Δέκατο Τέταρτο
Όταν θα έρθει η βασιλεία μας δε θ' αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας εκτός απ' αυτή του ενός θεού μας, με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η μοίρα μας, γιατί είμαστε ο εκλεκτός λαός και μέσω του οποίου η ίδια μοίρα είναι ενωμένη με τα πεπρωμένα του κόσμου. Γι' αυτό ακριβώς πρέπει να καταστρέψουμε κάθε πίστη.
Θα διεγείρουμε τόσο μεγάλη απέχθεια απέναντι σ' αυτά, ώστε οι λαοί θα προτιμούν την ησυχία της δουλείας από τα δικαιώματα της διαβόητης ελευθερίας, η οποία τόσο τους βασάνισε, η οποία τους αφαίρεσε τα μέσα της επιβίωσης, η οποία τους παρέδωσε για εκμετάλλευση σε συμμορία τυχοδιωκτών που δε γνώριζαν τι έκαναν...

 

Πρωτόκολλο Δέκατο Πέμπτο
Όταν τέλος αρχίσουμε να βασιλεύουμε μετά από πραξικοπήματα οργανωμένα παντού την ίδια μέρα, ύστερα από την οριστική ομολογία της μηδαμινότητας όλων των υφισταμένων Κυβερνήσεων (και θα περάσει πολύς καιρός ακόμη, ίσως αιώνας ολόκληρος, μέχρι τη στιγμή εκείνη), θα προσπαθήσουμε να μην υπάρχουν συνομωσίες εναντίον μας.
Κάθε νέα δημιουργία οποιασδήποτε μυστικής οργάνωσης θα τιμωρείται επίσης με θάνατο.
Με τον ίδιο τρόπο θα μεταχειρισθούμε και τους Χριστιανούς Μασόνους που γνωρίζουν περισσότερα απ' όσα πρέπει.
Στις Χριστιανικές κοινωνίες που έχουμε σπείρει τόσο βαθιές ρίζες διαφωνιών και διαμαρτυριών, δεν είναι δυνατό ν' αποκατασταθεί η τάξη παρά μόνο με αμείλικτα μέτρα, που να μαρτυρούν άκαμπτη εξουσία. Είναι ανώφελο να δίνεται προσοχή στα θύματα που πέφτουν για χάρη του μελλοντικού καλού.
Αλλά για όσο καιρό θα περιμένουμε την ανακήρυξή μας, θα δημιουργούμε και θα πολλαπλασιάζουμε τις μασονικές στοές σε κάθε χώρα της οικουμένης. Θα προσελκύουμε σ' αυτές όλους εκείνους που είναι ή μπορούν να γίνουν υπέροχοι πράκτορές μας. Οι στοές αυτές θ' αποτελούν το σπουδαιότερο γραφείο πληροφοριών μας και το όργανό μας που θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή.
Όσοι συμμετέχουν στις μυστικές οργανώσεις είναι συνήθως φιλόδοξοι τυχοδιώκτες και γενικά άνθρωποι ως επί το πλείστον κενοί, με τους οποίους δε θα δυσκολευτούμε να συνεννοηθούμε για την εκπλήρωση των σκοπών μας.
Είναι φυσικό να είμαστε εμείς, και όχι κάποιος άλλος, εκείνοι που θα καθοδηγούν τις υποθέσεις του μασονισμού, διότι γνωρίζουμε που βαδίζουμε, γνωρίζουμε τον τελικό σκοπό κάθε ενέργειας, ενώ οι Χριστιανοί δε γνωρίζουν τίποτα, ούτε καν το άμεσο αποτέλεσμα.
Θέλουν την συγκίνηση της επιτυχίας και των χειροκροτημάτων, τα οποία πάντοτε χορηγούμε άφθονα.
Δε μπορείτε να φανταστείτε πως γίνεται να φτάσουν και οι πιο συνετοί Χριστιανοί σε ασυνείδητη απλοϊκότητα, με τον όρο να είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους, και συγχρόνως πόσο εύκολα απογοητεύονται από την παραμικρή αποτυχία, έστω και μόνο με την παρεμπόδιση των χειροκροτημάτων, καταλήγοντας κατόπιν σε δουλική υπακοή με το σκοπό νέων επιτυχιών...
Πόσο οξυδερκείς ήταν οι παλιοί σοφοί μας που έλεγαν ότι, για να πετύχει κάποιος ένα σκοπό, δεν πρέπει να διστάζει μπροστά στα μέσα ούτε και να υπολογίζει τον αριθμό των θυμάτων που θυσιάστηκαν. Ποτέ δεν υπολογίσαμε τα θύματα των κτηνών Χριστιανών και, μολονότι έχουμε θυσιάσει πολλούς δικούς μας, έχουμε δώσει στο λαό μας τέτοια δύναμη πάνω στη γη, που δε θα τολμούσε καν να ονειρευτεί άλλοτε.
Ο θάνατος είναι το αναπόφευκτο τέλος καθενός. Είναι προτιμότερο να επισπεύδουμε το τέλος εκείνων, οι οποίοι βάζουν εμπόδια στο έργο μας, παρά το τέλος το δικό μας, που δημιουργήσαμε αυτό το έργο.
Τα μέτρα αυτά εξολόθρευσαν από τον κόλπο του μασονισμού κάθε σπέρμα διαμαρτυρίας. Ενώ συγκρατούμε το λαό και τους πράκτορές μας σε πλήρη υπακοή.
Οι καταχρήσεις εξουσίας των κατώτερων υπαλλήλων θα τιμωρούνται τόσο αυστηρά, ώστε κανείς δε θα τολμήσει να μετρήσει τη δύναμή του.
Κάθε περίπτωση παρανομίας ή καταχρήσεως θα τιμωρείται παραδειγματικά. Η δωροδοκία και η αλληλέγγυα συνενοχή μεταξύ των υπαλλήλων της Διοικήσεως θα εξαφανιστούν μετά τα πρώτα παραδείγματα αυστηρότατης τιμωρίας. Η αίγλη της εξουσίας μας απαιτεί αποτελεσματικές τιμωρίες, δηλαδή σκληρές, για την ελάχιστη παράβαση των νόμων, γιατί κάθε παράβαση θίγει το γόητρο της ανώτερης αρχής.
Θα απομακρύνουμε το φιλελευθερισμό απ' όλες τις σπουδαίες θέσεις της διοίκησής μας, από τις οποίες θα εξαρτάται η μόρφωση των υποτελών μας σύμφωνα με τον τρόπο που επιβάλλει η κοινωνική μας τάξη.
Θα καταργήσουμε το δικαίωμα της αναίρεσης, την οποία θα διατηρήσουμε μόνο εμείς οι κυβερνήτες, γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να σχηματίσει ο λαός την εντύπωση ότι είναι δυνατό να βγήκε κάποια άδικη απόφαση από τους δικαστές που διορίστηκαν από μας.
Αν ο Βασιλιάς του Ισραήλ βάλει πάνω στο ιερό κεφάλι του το στέμμα που θα του προσφέρει η Ευρώπη, θα γίνει ο Πατριάρχης του Κόσμου. Τα αναγκαία θύματα, τα οποία λόγω της χρησιμότητάς τους θα τα θυσιάσει, δε θα φτάσουν ποτέ στον αριθμό των θυμάτων που προσφέρθηκαν για πολλούς αιώνες στη μανία των μεγαλείων από την αντιζηλία των Χριστιανικών κυβερνήσεων.

Πρωτόκολλο Δέκατο Έκτο
Για το σκοπό να καταστρέψουμε κάθε ξένη για μας συγκεντρωτική δύναμη, θα καταργήσουμε τα Πανεπιστήμια, τα οποία αποτελούν τον πρώτο σταθμό του συγκεντρωτισμού, και θα ιδρύσουμε καινούργια με νέα μορφή.
Η κακή γνώση που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για τα πολιτικά ζητήματα δημιουργεί ουτοπιστές και κακούς πολίτες. Μπορείτε και μόνοι σας να καταλάβετε σε ποια κατάσταση έφερε τους Χριστιανούς η γενική μόρφωσή τους. Αναγκασθήκαμε να εισαγάγουμε στη μόρφωσή τους όλες τις αρχές που τόσο καλά εξασθένησαν την κοινωνική τους τάξη. Όταν θα βρισκόμαστε όμως στην εξουσία, θ' αποκλείσουμε από την εκπαίδευση οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αναταραχές και από τη νεολαία θα δημιουργήσουμε παιδιά που θα υπακούουν στους Νόμους και θ' αγαπούν τον κυβερνήτη τους σαν ένα στήριγμα και ελπίδα ειρήνης και ευτυχίας.
Θα διαγράψουμε από τη μνήμη των ανθρώπων όλα τα δυσάρεστα σε μας γεγονότα των περασμένων αιώνων, διατηρώντας απ' αυτά μόνο εκείνα που ζωγραφίζουν τα σφάλματα των Χριστιανικών Κυβερνήσεων.
Θα καταργήσουμε κάθε ελεύθερη μόρφωση.
Το σύστημα της κατάπνιξης της σκέψης μπήκε ήδη σε εφαρμογή με τη μέθοδο που ονομάστηκε "διδασκαλία με εικόνες" και που θα μεταβάλλει τους Χριστιανούς σε υπάκουα ζώα που δε θα σκέπτονται και θ' αναμένουν την παράσταση των πραγμάτων με εικόνες, για να τ' αντιληφθούν...

Πρωτόκολλο Δέκατο Έβδομο
Η ελευθερία της συνειδήσεως έχει ήδη διακηρυχθεί παντού. Επομένως ελάχιστα χρόνια απομένουν ακόμη μέχρι την πλήρη κατάρρευση της Χριστιανικής Θρησκείας.
Ο βασιλιάς των Ιουδαίων θα είναι ο αληθινός Πάπας της Οικουμένης, ο Πατριάρχης της διεθνούς Εκκλησίας.
Το πολίτευμά μας θα είναι ενσάρκωση της Βασιλείας του Βισνού, ο οποίος θα είναι το σύμβολό μας. Με καθένα από τα εκατό χέρια μας θα κρατάμε και ένα ελατήριο της κοινωνικής μηχανής. Θα αντιλαμβανόμαστε τα πάντα χωρίς τη βοήθεια της επίσημης Αστυνομίας, η οποία, όπως την έχουμε διοργανώσει για τους Χριστιανούς, εμποδίζει σήμερα τις Κυβερνήσεις να βλέπουν.
Στο πρόγραμμα μας το ένα τρίτο των υπηκόων μας θα επιβλέπει τους άλλους από καθήκον, για να υπηρετήσουν το Κράτος με τη θέλησή τους. Δε θα θεωρείται τότε ατιμία να είναι κάποιος κατάσκοπος και καταδότης. Απεναντίας αυτό θα είναι αξιέπαινο, οι αβάσιμες όμως καταγγελίες θα τιμωρούνται σκληρά, για να μη γίνεται κατάχρηση αυτού του δικαιώματος.
Όποιος δεν αναφέρει ό,τι είδε και άκουσε γύρω από τα πολιτικά ζητήματά τους, θα θεωρείται εξίσου ένοχος συμμετοχής και απόκρυψης, σαν να αποδεικνυόταν ότι διέπραξε αυτά τα δύο εγκλήματα.
Όπως σήμερα οι αδελφοί μας είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να καταγγέλλουν στην κοινότητά τους τούς αποστάτες ή τα πρόσωπα που σχεδιάζουν κάτι εναντίον της κοινότητάς τους, έτσι και στο παγκόσμιο Κράτος μας οι υπήκοοί μας θα είναι υποχρεωμένοι πάντοτε να εξυπηρετούν το Κράτος σε κάθε περίπτωση.
Μια τέτοια οργάνωση θα εξαφανίσει τις καταχρήσεις της εξουσίας, τη διαφθορά και οτιδήποτε τα συμβούλιά μας και οι θεωρίες μας για πανανθρώπινα δικαιώματα εισήγαγαν στις συνήθειες των Χριστιανών... Πως αλλιώς όμως θα μπορούσαμε να πετύχουμε τον πολλαπλασιασμό των ανωμαλιών στη διοίκησή τους; Με ποια άλλα μέσα;... Μεταξύ των σπουδαιότερων απ' αυτά είναι και τα όργανα στα οποία έχει ανατεθεί η διατήρηση και η αποκατάσταση της τάξης.

Πρωτόκολλο Δέκατο Όγδοο
Θα εξαναγκάσουμε τις Κυβερνήσεις ν' αναγνωρίσουν την αδυναμία τους με τα φανερά μέτρα ασφαλείας που θα παίρνουν, και με τον τρόπο αυτό θα καταστρέφουμε το γόητρο της εξουσίας.
Η κυβέρνησή μας θα φρουρείται από σχεδόν αόρατη φρουρά γιατί δεν παραδεχόμαστε ούτε καν τη σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει εναντίον της κάποια δύναμη, εναντίον της οποίας να μην είναι σε θέση να παλέψει, ώστε να είναι υποχρεωμένη να κρύβεται.

Πρωτόκολλο Δέκατο Ένατο
Οι επαναστάσεις δεν είναι δυνατό να χαρακτηριστούν αλλιώς εκτός από γάβγισμα μικρού σκυλιού εναντίον ενός ελέφαντα. Για μια καλά διοργανωμένη Κυβέρνηση, όχι από άποψη αστυνομικής, αλλά κοινωνικής οργάνωσης, το μικρό σκυλί γαβγίζει εναντίον του ελέφαντα, γιατί αγνοεί την ξεχωριστή του θέση και αξία. Αρκεί κάποιος να αποδείξει μ' ένα καλό παράδειγμα την αξία της μιας ή της άλλης, για να πάψουν τα σκυλάκια να γαβγίζουν και να συνηθίσουν να κουνάνε την ουρά τους μόλις εμφανίζεται ο ελέφαντας.
Για να αφαιρέσουμε το γόητρο της ανδρείας από το πολιτικό έγκλημα, θα τους καθίζουμε στο εδώλιο των κατηγορουμένων δίπλα με τους κλέφτες, τους δολοφόνους και τους κάθε λογής φτηνούς και ταπεινούς εγκληματίες.
Τότε η κοινή γνώμη θα συγχύσει στη σκέψη της αυτή την κατηγορία των εγκληματιών με τον εξευτελισμό των άλλων και θα τους αντιμετωπίσει με την ίδια περιφρόνηση. Είμαστε διατεθειμένοι (και ελπίζω ότι το έχουμε κατορθώσει) να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς να καταπολεμήσουν τις επαναστάσεις μ' αυτό τον τρόπο.
Γι' αυτό το σκοπό, μέσω του τύπου, των λόγων μας που δημοσιεύονται και των ωραίων εγχειριδίων της ιστορίας έχουμε διαφημίσει το μαρτύριο που προτίμησαν δήθεν οι επαναστάτες για το κοινό καλό. Αυτή η διαφήμιση αύξησε τις τάξεις των φιλελευθέρων και έριξε χιλιάδες Χριστιανούς στις τάξεις του κοπαδιού μας.

Πρωτόκολλο Εικοστό
Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των Χριστιανών.
Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν' αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία.
Τεράστια κεφάλαια έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν' απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα. Τα δάνεια αυτά επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων. Τα υποδούλωσαν στο κεφάλαιο. Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους.
Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας.
Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν' αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν! Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;


Πρωτόκολλο Εικοστό Πρώτο
Επωφεληθήκαμε τη διαφθορά των διοικητών και την αμέλεια των κυβερνητών, για να εισπράξουμε ποσά διπλάσια, τριπλάσια και ακόμη μεγαλύτερα, δανείζοντας στις κυβερνήσεις των Χριστιανών χρήμα που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο Κράτος.
Θα καταργήσουμε επίσης όλα τα χρηματιστήρια, γιατί δεν επιτρέπουμε να κλονιστεί το γόητρο της δυνάμεώς μας με την αυξομείωση των τιμών των αξιών μας.


Πρωτόκολλο Εικοστό Δεύτερο
Έχουμε στα χέρια μας τη μεγαλύτερη δύναμη της σημερινής εποχής, το χρυσό.
Μήπως δεν αποδείξαμε με τον τόσο μεγάλο πλούτο ότι το κακό που αναγκαστήκαμε να διαπράξουμε για τόσους αιώνες χρησίμευσε επιτέλους στο αληθινό καλό, να τακτοποιήσουμε δηλαδή τα πάντα; Ορίστε η σύγχυση του ορισμού του καλού και του κακού. Η τάξη θ' αποκατασταθεί κάπως με τη βία, αλλά επιτέλους θ' αποκατασταθεί.
Θα εξηγήσουμε συγχρόνως ότι η ελευθερία δεν έγκειται στην ακολασία και το δικαίωμα της ισχύος.
Το κράτος μας θα είναι ένδοξο, γιατί θα είναι ισχυρό, θα διοικεί και θα διευθύνει και δε θα ρυμουλκείται από αρχηγούς κομμάτων και ρήτορες, που απαγγέλλουν ανόητες λέξεις, τις οποίες ονομάζουν μεγάλες αρχές αλλά στην πραγματικότητα είναι ουτοπίες.

Πρωτόκολλο Εικοστό Τρίτο
Για να συνηθίσουν οι Λαοί την υπακοή, πρέπει να τους εξασκήσουμε στη μετριοφροσύνη και, επομένως, να ελαττώσουμε την παραγωγή των ειδών πολυτελείας. Μ' αυτό το μέτρο θα βελτιώσουμε τα διεφθαρμένα ήθη ανταγωνιζόμενοι την πολυτέλεια. Θα επανιδρύσουμε τη μικρή βιομηχανία, η οποία θα μειώσει τα ιδιωτικά κεφάλαια των εργοστασιαρχών.
Η απεργία είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα για την κυβέρνηση. Για μας ο ρόλος της θα τελειώσει, αμέσως μόλις η εξουσία έρθει στα χέρια μας. Το μεθύσι θ' απαγορευτεί επίσης με νόμους και θα τιμωρείται σαν έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας, αφού οι άνθρωποι που κατακυριεύονται απ' αυτό κάτω από την επίδραση του οινοπνεύματος μεταμορφώνονται σε κτήνη.
Ο άρχοντας αυτός θα πάρει τη θέση των κυβερνήσεων που υπάρχουν σήμερα, οι οποίες σέρνουν την ύπαρξη τους ανάμεσα στις απογοητευμένες εξαιτίας μας κοινωνίες, που απαρνήθηκαν ακόμη και αυτή τη δύναμη του Θεού και στους κόλπους τους υψώνεται από παντού η φωτιά της αναρχίας, ενώ αυτός πρέπει πριν από οτιδήποτε άλλο να κατασβέσεις αυτή την αχόρταγη φλόγα. Αυτή είναι η αιτία, για την οποία θα υποχρεωθεί να καταδικάσει σε θάνατο αυτές τις κοινωνίες, ακόμη και αν πρέπει να τις πνίξει στο αίμα τους, για ν' αναστήσει με τη μορφή στρατιάς που οργανώθηκε σωστά και αγωνίζεται ευσυνείδητα εναντίον κάθε μολύνσεως ικανής να μολύνει το κρατικό σώμα.
Οι δυνάμεις αυτές ήδη θριαμβεύουν, λεηλατούν και προβαίνουν σε κάθε είδους βιαιοπραγίες με το πρόσχημα της ελευθερίας και του δικαίου. Αυτές κατέστρεψαν κάθε τάξη στην κοινωνία, για να υψώσουν πάνω στα ερείπιά τους το θρόνο του Βασιλιά του Ισραήλ. Τότε θα χρειαστεί να τους απομακρύνουμε από το δρόμο του, στον οποίο δεν πρέπει να υπάρχει ούτε το ελάχιστο εμπόδιο.

Πρωτόκολλο Εικοστό Τέταρτο
Και για να γνωρίζει και να αγαπά ο λαός το Βασιλιά του, είναι αναγκαίο αυτός να συνεννοείται με τους υπηκόους του στις δημόσιες πλατείες. Αυτό επιφέρει την αναγκαία ένωση των δύο δυνάμεων, τις οποίες έχουμε χωρίσει σήμερα με τον τρόμο.
Αυτή η τρομοκρατία μας ήταν κάθε φορά απαραίτητη, για να πέσουν οι δύο αυτές δυνάμεις χωρισμένες κάτω από την επιρροή μας.
Από όσα προαναφέρθηκαν προκύπτει ότι οι εβραίοι δεν επιθυμούσαν για κανέναν λόγο την απελευθέρωση των Ελλήνων. Αντίθετα εργάζονταν προς όφελος των Τούρκων, διότι η τουρκοκρατία εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους για εκμεταλλευτική αισχροκέρδεια σε βάρος του υπόδουλου Ελληνισμού.
Οι εβραίοι ωστόσο, πανούργοι από τη φύση τους, κατάφεραν να επωφεληθούν οικονομικά και από εκείνο ακόμη το γεγονός που απεύχονταν και το οποίο δεν ήταν άλλο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η οικονομική δυσπραγία του Ελληνισμού και οι αυξημένες ανάγκες του σε όπλα, πολεμοφόδια και τρόφιμα, έγιναν αντικείμενο της πιο σκληρής εκμεταλλεύσεως από τους εβραίους, οι οποίοι επωφελήθηκαν των περιστάσεων με σκοπό να γίνουν και πάλι κύριοι της καταστάσεως, υποδουλώνοντας οικονομικά το επαναστατημένο γένος.
Κατά τη διάρκεια του δαπανηρού αλλά κυρίως αιματηρού αγώνα, ο Ελληνισμός είχε ως μόνη διέξοδό του, για να επιβιώσει και να συνεχίσει την εξέγερση, τον εσωτερικό δανεισμό. Οι μόνοι πρόθυμοι να δανείσουν τους 'Ελληνες ήταν οι τοκογλύφοι εβραίοι, θέτοντας φυσικά ως προϋπόθεση για τη σύναψη δανείων, όρους εξοντωτικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγγλοεβραίοι τραπεζίτες Ρικάρντο (Ιωσήφ και Σαμψών), εμφανίσθηκαν πρόθυμοι να δανειοδοτήσουν τους 'Ελληνες, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα λάμβαναν ως υποθήκη ολόκληρη την Κορινθία και θα εισέπρατταν ως εξόφληση, τα διπλάσια χρήματα απ' όσα είχαν συγκεντρώσει ως φιλέλληνες από ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα επαχθείς ήταν και οι όροι του εβραίου τραπεζίτη Ρότσιλντ. Το αποτέλεσμα ήταν, το Έθνος δανειοδοτούμενο κάτω από ληστρικές συνθήκες, να περιέλθει σε μία πιο ασφυκτική μορφή εξάρτησης, την οικονομική, από τους εβραίους...
Στο σημείο ακριβώς αυτό, γίνονται κατανοητοί οι υπερχρονικοί στίχοι του κατά πολύ μεταγενέστερου ποιητή Κ. Καρυωτάκη «Λευτεριά, Λευτεριά, θα σε αγοράσουν έμποροι και κονσόρτσια κι εβραίοι...».
Τελικά το πρώτο δάνειο του Αγώνα συνάφθηκε στην Αγγλία, το 1824. Οι Έλληνες απεσταλμένοι Ι. Ορλάνδος και Α. Λουριώτης, συνομολόγησαν με τον οίκο Λόφνουν στις 21 Φεβρουαρίου 1824, δάνειο ύψους 800.000 λιρών στερλινών, σε τιμή έκδοσης 59% και τόκο ετήσιο 5% επί της ονομαστικής αξίας. Για την απόσβεση του δανείου, καθοριζόταν διάστημα 36 ετών. Ως εγγύηση δε -παρακαταθήκη- για την αποπληρωμή του δανείου, είχε συμφωνηθεί να τελούν όλα τα «Εθνικά κτήματα». Από το ονομαστικό κεφάλαιο που αποτελούσε το ποσό του δανείου (800.000 λίρες), μόνο οι 298.700 δόθηκαν στους Έλληνες. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού εξανεμίστηκε σε προμήθειες και... έξοδα από τους εβραίους. Το τελικό ποσό αποφασίσθηκε να κατεβεί στις τράπεζες του φιλοεβραίου Καίσαρα Λογοθέτη και του εβραίου Σαμουήλ Βαρφ, στη Ζάκυνθο. Ωστόσο, ακόμη και το εναπομείναν από τη λεηλασία ποσό, καθυστέρησε αρκετά να φθάσει στην Ελλάδα, στελνόταν δε με αγγλικά πλοία, υπό τη μορφή δόσεων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την έκβαση του αγώνα.
Το δεύτερο αγγλικό δάνειο ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν οι εβραίοι αδελφοί Ρικάρντο, οι ληστρικές αξιώσεις των οποίων αναφέρθηκαν παραπάνω. Η συμφωνία για τη σύναψη του δανείου, τελικά υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1825. Το ονομαστικό κεφάλαιο ανερχόταν στα 2.000.000 λίρες στερλίνες για έξοδα δε του... τραπεζικού οίκου, προμήθεια πληρωμής τόκου, προμήθεια για τα μεσιτικά έξοδα συνομολογήσεως καθώς και για όλες τις εβραϊκές «εκδουλεύσεις», το ύψος του ποσού το οποίο θα παρελάμβαναν οι Έλληνες κατήλθε στις 816.000 λίρες, ενώ η χρέωση λόγω του δανείου ίσχυσε για ολόκληρο το ποσό (2.000.000 λίρες).
Όμως ούτε και αυτό το ποσό τελικά ήταν στη διάθεση των Ελλήνων. Τέθηκε στη διάθεση της αγγλοεβραϊκής διαχειρίσεως με εκβιαστικούς όρους και αντί να σταλούν όπλα και χρήματα στην Ελλάδα, όπως είχε εκ των προτέρων συμφωνηθεί, παραγγέλθηκαν πλοία στην Αγγλία, φρεγάτες στις ΗΠΑ, μισθώθηκαν πανάκριβα αμειβόμενοι ξένοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα όχι βέβαια για να συμβάλλουν στην διεξαγωγή του Αγώνα, αλλά για να θησαυρίσουν, εκμεταλλευόμενοι καιροσκοπικά, τις δυσμενείς για τον Ελληνισμό συγκυρίες, το δε εναπομείναν ποσό κατασπαταλήθηκε στο... χρηματιστήριο.
Ποτέ άλλοτε Έθνος δεν καταληστεύτηκε κατ' αυτό τον επαίσχυντο τρόπο, όπως συνέβη με το Ελληνικό στην προκειμένη περίπτωση.
Το υλικό, ότι δηλαδή απέμεινε από αυτό, παραδόθηκε τελικά στις Ελληνικές δυνάμεις προς το τέλος σχεδόν του αγώνα, μόλις το 1826 και αυτό υπήρξε ελλιπέστατο.
Αυτές, σε συντομία, ήταν οι ληστρικές - τοκογλυφικές επιδόσεις των εβραιοάγγλων και των εβραιοαμερικανών «φιλελλήνων», για να επιβεβαιωθεί τελικά το εικοστό άρθρο από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, το οποίο αναφέρει επιγραμματικά τα ακόλουθα: «Κάθε δάνειο υποδεικνύει την αδυναμία του Κράτους και την μη κατανόηση των δικαιωμάτων αυτού. Τα δάνεια επικρέμωνται όπως το σπαθί του Δαμοκλέους στο κεφάλι κυβερνώντων. Τα εξωτερικά δάνεια είναι βδέλλες. Όταν όμως εξαγοράσουμε τα πρόσωπα τα οποία χρειάζονται, για να μεταφέρουν τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των κρατών διοχετεύονται στα ταμεία μας και όλοι οι χριστιανοί αρχίζουν να καταβάλλουν σε εμάς φόρο υποτέλειας...». Νιώθοντας απέχθεια αλλά και αγανάκτηση από την κατάσταση που επικρατούσε, μία κατάσταση η οποία με ελαφρές παραλλαγές εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, ο φιλέλληνας Λόρδος Βύρων σε ποίημά του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει και τους ακόλουθους στίχους.
«Πόσο πλούσια είναι η Βρετανία
Όχι φυσικά σε ορυχεία, ή ειρήνη
ή αφθονία, καλαμπόκι ή λάδι ή κρασιά.
Ήταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο
πλούσια σε εβραίους;
Όλες οι καταστάσεις.
Όλα τα πράγματα.
Όλες τις ηγεμονίες, αυτοί τις ελέγχουν.
Κάνουν ένα δάνειο «απ' την Ινδία ως τον Πόλο»
με μεγάλη ταχύτητα.
Αυτοί τραπεζίτης - κτηματομεσίτης - Βαρώνος.
Βοηθούν την χρεωκοπία μας
τύραννοι για το συμφέρον τους...

Ο διεθνής σιωνισμός άλωσε καίρια την πολιτική ζωή της Ελλάδας, εγκαθιδρύοντας το κοινοβουλευτικό πλαίσιο, το οποίο είναι γνωστό από που έλκει την καταγωγή του. Συνακόλουθα δημιούργησε κόμματα - μαριονέτες, τα οποία ήταν φαινομενικά αυτόνομα, αλλά στην ουσία εξαρτώνταν οικονομικά και εργάζονταν για σκοπούς του ιουδαϊσμού.
Πηγή:
holywar.org
 
 

Βλέπε επίσης τα άρθρα μου:

«Πρωτόκολλα των Σοφών»… Ποιος αμφιβάλει πλέον για την απόλυτη εκπλήρωσή τους;!
Πριν από 20 χρόνια έγραφα περί εθνοδιαμελισμών… δυστυχώς λίγοι κατάλαβαν!!!

"Τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών»"

http://www.greatlie.com/index.php/el/ellinismos/diogmoi-ellinon/2513-ta-protokolla-ton-sofon-tis-sion

 

Να πως πρέπει να διαβάζεται η Βίβλος. Η εγκυκλοπαίδεια δόλου, ύπουλου επεκτατισμού και κατάκτησης των εθνών που λέγεται "Αγία Γραφή" (Ησαϊας 19) Του Μ. Καλόπουλου

http://www.greatlie.com/index.php/el/xristianismos/bible/2444-na-pos-prepei-na-diavazete-tin-egkyklopaideia-dolou-ypoulou-epektatismoy-kai-kataktisis-ton-ethnon-pou-legetai-vivlos-tou-m-kalopoulou

Το μοντέλο του Ιωσήφ ξεσκίζει τα έθνη! (Φώτο) Του Μ. Καλόπουλου: http://www.greatlie.com/index.php/el/xristianismos/palaia-diathiki/2418-to-montelo-tou-iosif-kseskizei-ta-ethni-foto-tou-m-kalopoulou

Τα έθνη στην σωτηριακή παγίδα των Προφητών της Βίβλου!: http://www.greatlie.com/index.php/el/xristianismos/bible/890-ta-ethni-stin-sotiriaki-pagida-tis-biblou27

Ο προφητικός διαμελισμός των εθνών. Του Μ. Καλόπουλου: http://www.greatlie.com/index.php/el/xristianismos/palaia-diathiki/496-abraam-kai-o-profitikos-diamelismos-ton-ethnon

 Πριν από 20 χρόνια έγραφα περί εθνοδιαμελισμών… δυστυχώς λίγοι κατάλαβαν!!!http://www.greatlie.com/index.php/el/xristianismos/bible/968-prin-apo-20-xronia-egrafa-peri-ethnodiamelismon-ligoi-katalaban

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - Μέλλον ο μόνος κυνηγότοπος Του Μ. Καλόπουλου: http://www.greatlie.com/index.php/el/xristianismos/palaia-diathiki/362-stin-korufi-tou-xronou-mellon-o-monos-kunigotopos

Κράτα το

Κράτα το

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ όπως το γράφουν τα “ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ”   Του Ιωάννη Λαμπρόπουλου

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και τα “ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Η σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και με τον τρόπο που έχει δημιουργηθεί, έχει “τρελάνει” τους Έλληνες, διότι κανείς δεν μπορεί να διακρίνει, ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ σε όλα αυτά που συμβαίνουν.

Δικαίως λοιπόν έχουν αντιληφθεί πως ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ χωρίς όμως να γνωρίζουν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, αφού ακόμα και στα σχέδια συνομωσίας , η εικόνα είναι μπερδεμένη. Σήμερα θα το ξεμπερδέψουμε αυτό το «κουβάρι», για να μάθουμε ΑΚΡΙΒΩΣ βάσει ποιού σχεδίου φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση, αλλά και να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ όλο το βρώμικο και ύπουλο σχέδιο, που ετοιμάζουν για το μέλλον.

Αυτή η αποκάλυψη θα έχει ένα αποτέλεσμα. ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ, προς όφελος των Ελλήνων.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ»

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 80’ διάβασα κάποια έντυπα και αργότερα κάποια βιβλία, που είχαν ως αντικείμενο την προσπάθεια κάποιας οργάνωσης να ελέγχξει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και μέσω αυτής να ελέγχξει το μέλλον των κρατών και των λαών, τότε μου φάνηκε σαν ένα σενάριο συνομωσίας. Την οργάνωση την έλεγαν «ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ» και ο καταστατικός χάρτης της οργάνωσης, ήταν τα «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ των σοφών της ΣΙΩΝ».

Τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» για όσους αναγνώστες δεν γνωρίζουν, ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που περιγράφουν με ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ όλο το ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ που έχουν καταστρώσει οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, με σκοπό την μεθοδική και ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ εφαρμογή τους, μέχρι να πετύχουν τον βασικό τους στόχο, που είναι η κατάκτηση της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Σήμερα, γνωρίζω πως αυτό το «σενάριο» , είναι ο μεγαλύτερος ΕΦΙΑΛΤΗΣ της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, που μόνο ο ΘΕΟΣ και οι ΕΛΛΗΝΕΣ μπορούν να το σταματήσουν.

Αυτά τα έγγραφα , ήταν κάποια ντοκουέντα γραμμένα περίπου το 1760 μ.Χ.!!!!! (140 χρόνια πριν ιδρυθεί επίσημα ο Διεθνής Σιωνισμός), που ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ την ΠΟΡΕΙΑ του ΚΟΣΜΟΥ. Αυτό που έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση , είναι πως μέσα από τις διακυρήξεις τους και τα «πρωτόκολλα», αυτό που λαμβάνει ο αναγνώστης είναι ένα πνεύμα ΜΙΣΟΥΣ και ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ κατά του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ και ο βασικός στόχος , δείχνει πως είναι η εξαφάνιση του, με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέσον και τρόπο. Με λίγα λόγια θεωρούν τον Χριστιανισμό το μεγαλύτερο εμπόδιο στα απάνθρωπα σχέδιά τους.

Αυτή η κακοποιός και εκδικητική μορφή του Σιωνισμού κατά του Χριστιανισμού, δεν μπορεί να γίνει κατανοητή, εκτός αν μελετηθεί σε συσχετισμό με την ΚΑΤΑΔΙΚΗ και την ΣΤΑΥΡΩΣΗ του Μεσσία Ιησού Χριστού. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ λοιπόν και με δεδομένο πως ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ του Σιωνισμού, είναι πως ο Μεσσίας Χριστός δεν έχει έρθει ακόμα αλλά ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ, μπορεί να γίνει κατανοητό το μίσος που τρέφουν για τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό, αφού Η ΕΛΛΑΔΑ είναι αυτή που ΔΕΧΘΗΚΕ το Ιησού Χριστό που εκείνοι σταύρωσαν και ΔΙΕΔΩΣΕ τον Χριστιανισμό στον κόσμο.

Σε συνδιασμό με αυτό το άρθρο θα γίνει κατανοητός ο λόγος ίδρυσης του Διεθνούς Σιωνισμού, καθώς και οι στόχοι του. (Άρθρο: “Η Ελλάς στο στόχαστρο του Σιωνισμού. Η αλήθεια πριν τον Γ’παγκόσμιο πόλεμο”.) http://www.pentapostagma.gr/2013/09/ellinismos-kai-orthodoxia-sto-stoxastro-tou-sionismou-g-pagkosmios-polem

Στις εκλογές του Ισραήλ το Νοέμβριο του 1988, οι υποψήφιοι πολιτικοί από όλα τα κόμματα, έλεγαν στους Ισραηλίτες ψηφοφόρους το εξής: «Μην ξεχνιώμαστε. Ο εχθρός μας δεν είναι οι Παλαιστίνιοι. Αυτούς τους έχουμε από κάτω. Βασικός μας αντίπαλος είναι ο Ελληνισμός». Αυτό γράφτηκε στην Γερμανική «Ντι Βέλτ» και δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα από την «Ελευθεροτυπία» στις 5 . 11 . 1988

Οι Σιωνιστές λοιπόν μας μισούν θανάσιμα λόγω της Χριστιανικής μας πίστης και με τον έλεγχο της Οικονομίας ως ΜΕΣΟΝ, επιδιώκουν την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του λαού μας και την πλήρη υποταγή όσων μείνουν. Πρόκειται για έναν ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ που γίνεται κατά της Ελλάδος, με οικονομικά μέσα προς το παρόν, ενώ σε άλλες χώρες χρησιμοποιούν και τα όπλα ως μέσα και δολοφονούν φανερά τους Χριστιανούς. Αν δεν τον δούμε ως ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, τότε δεν θα μπορέσουμε να εννοήσουμε αυτήν την σημερινή ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και το μίσος που τρέφουν για τον Ελληνισμό.

ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

Μπορεί όμως να μας μισούν θανάσιμα, αλλά παράλληλα μας ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Φοβούνται και τρέμουν ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ τα σχέδια τους και ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. Άλλωστε το γνωρίζουν πολύ καλά , πως ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μπορούμε να τους αλλάξουμε και να τους ματαιώσουμε τα σχέδια. Γι΄αυτό είναι πολύ προσεκτικοί και μας ΠΙΕΖΟΥΝ σιγά σιγά και μέχρι εκεί που το δεχόμαστε. Μετά αρχίζουν πάλι την πλύση εγκεφάλου τα ΜΜΕ και μας προετοιμάζουν για να δεχθούμε το επόμενο «στρίμωγμα» . Πρώτα μας λένε συνέχεια «θα γίνει… αυτό, θα γίνει…. αυτό , θα γίνει και ….αυτό». ΌΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αν οι αντιδράσεις συνεχίζονται τότε το ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ. Αν όμως κοπάσουν οι πολλές αντιδράσεις , τότε «ΠΑΡΤΟ» και πάνε για το επόμενο.

Παράλληλα όμως ΕΛΕΓΧΟΥΝ και τις αντιδράσεις για να μην γίνουν ανεξέλεγκτες και χαθεί ο έλεγχος της εξουσίας. Εκτός από τους πολιτικούς και τα κόμματα, ελέγχουν και όλους τους αρχηγούς και τους προέδρους των σωματείων και των οργανώσεων , ακόμα και των λεγόμενων “πατριωτικών” , αλλά ακόμα και των αναρχοαντιεξουσιαστών, για να ελέγχουν και να κατευθύνουν οι ίδιοι τις ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ των μελών τους. Δεν θέλουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Δεν βλέπετε που τώρα , στις πιο ΤΥΡΡΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ που βιώνει ο λαός, ΕΧΟΥΝ «ΛΟΥΦΑΞΕΙ» εντελώς οι λεγόμενοι «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ»; Αυτά τα αγανακτισμένα “παιδάκια”, δεν βγαίνουν από μόνα τους στους δρόμους. Τα βγάζουν οι αρχηγοί τους , όταν η Κυβέρνηση ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ στις εντολές των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ. Τώρα δεν έχουν κανένα λόγο να τους βγάλουν στους δρόμους. Η κυβέρνηση είναι πολύ ΥΠΑΚΟΥΗ και δεν πρέπει να της δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Ειδικά μέσα σε αυτό το ρευστό πολιτικό κλίμα, και αυτή τη ΒΟΥΒΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ, που οποιαδήποτε ενέργεια ανεξέλεγκτης αντίδρασης, μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνική έκρηξη και πτώση της Κυβέρνησης. Δεν επιδιώκουν ανεξέλεγκτη πτώση της Κυβέρνησης. Τα πάντα πρέπει να είναι υπό έλεγχο. Ακόμα και η ΠΤΩΣΗ αλλά και η «ΕΞΕΓΕΡΣΗ». Για να είναι υπό έλεγχο και η ΕΠΟΜΕΝΗ Κυβέρνηση.

Πως όμως θα επιδιώξουν να το πετύχουν αυτό; Τήν απάντηση μας την δίνουν οι ΙΔΙΟΙ, μέσα από τα «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ των Σοφών της ΣΙΩΝ» που τα έγραψαν οι «Σοφοί» του Ισραήλ πρίν από 250 χρόνια και τα ακολουθούν κατά γράμμα μέχρι σήμερα , από γενεά σε γενεά.

ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αυτός ο λόγος εκφωνήθηκε το…..1865! από τον Ραββίνο Reichhorn , σε ένα συνέδριο των «σοφών» του Ισραήλ, που έγινε στην Πράγα, επάνω στον τάφο του μεγάλου τους Ραββίνου SimeonBenJudas και απεικονίζει την Ελληνική σημερινή πραγματικότητα. Βρίσκεται στο βιβλίο του Νίκου Ψαρουδάκη «Τα μυστικά σχέδια του Διεθνούς Σιωνισμού» σελ. 13, στο βιβλίο του PierreHepessLeDernierbaldu «Grandsoire» OulaRepubliqueUniverselle” στο κεφάλαιο «Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» σελ. 569 και στο βιβλίο του π. Ιγνατίου Καπνίση «Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ» σελ. 151. Μερικά από τα κύρια σημεία του λόγου είναι τα εξής: 

«Εκατό ολόκληρα χρόνια, εμείς οι Σοφοί του Ισραήλ, συνερχόμαστε σε συνέδρια για να εξετάσουμε τις προόδους μας στην υποταγή του κόσμου που μας υποσχέθηκε ο Ιεχωβά και στην κατάκτηση της εχθρικής Χριστιανοσύνης. Και αυτό το έτος συγκεντρωμένοι εδώ, στον τάφο του αγαπητού μας Συμεών –Μπεν Ιούδα, μπορούμε να διαπιστώσουμε με υπερηφάνεια πως ο αιώνας που πέρασε, μας έφερε πιο κοντά στο σκοπό μας που σύντομα θα πραγματοποιηθεί. … Το χρυσάφι ήταν , είναι και θα είναι πάντα ο αποτελεσματικότερος μοχλός γι’ αυτούς που τον κατέχουν , αντικείμενο δε μεγάλης επιθυμίας γι’ αυτούς που δεν τον έχουν. ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.… Ήδη οι κυριώτερες ΤΡΑΠΕΖΕΣ τα θησαυροφυλάκια του κόσμου και ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ των κυβερνήσεων βρίσκονται στα χέρια μας. … Η άλλη μεγάλη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας είναι ο τύπος. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ τα ίδια πράγματα, τα κάνει το τέλος να ΦΑΙΝΩΝΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ… Θα εξυμνούμε συνεχώς την Δημοκρατία και θα διαιρέσουμε τους Χριστιανούς σε πολιτικές μερίδες. Έτσι θα ΔΙΑΣΠΑΣΩΜΕ την εθνική τους ενότητα και θα ενσπείρουμε μεταξύ τους διχόνοια… Η ιδιοκτησία της γής συνεπάγεται πάντα την επιρροή και την δύναμη. Χάρη δήθεν της κοινωνικής δικαιοσύνης, θα κομματιάσωμε τις μεγάλες ιδιοκτησίες και θα τις μοιράσωμε στους χωρικούς που τις θέλουν. Αυτοί για να τις καλλιεργήσουν θα ΧΡΕΩΘΟΥΝ αμέσως. ΈΤΣΙ Η ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ και η κατοχή της γης θα μας εξασφαλίσει την εξουσία… Διαθέτουμε άξιους ομιλητές για να ενθουσιάζουν και να πείθουν τα πλήθη. Θα τους σκορπίσουμε στους Χριστιανούς για να κυρήξουν τις μεταρρυθμίσεις, που πρόκειται να τους φέρουν την ευτυχία… Η Παλαιστίνη σήμερα δεν είναι παρά ένα πεδίο προετοιμασίας Ιουδαίων πρακτόρων, που ετοιμάζουν την προσεχή επανάσταση και την κατάληψη της… Αλλά προ παντός ΘΑ ΠΡΟΣΕΞΩΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Από εκεί θα διασπείρωμε τις ιδέες που μας εξυπηρετούν και θα διαπλάσουν τους Χριστιανούς ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ… Αν κάποιοι από εμάς πέσουν στα νύχια της δικαιοσύνης των Χριστιανών, ας σπεύσουμε σε βοήθεια τους. Ας βρίσκωμε τους μάρτυρες που χρειάζονται για να σωθούν από τους δικαστές, μέχρις ότου ΓΙΝΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ… Τους μονάρχες της Χριστιανοσύνης τους φουσκωμένους από φιλοδοξία και ματαιόητα, θα τους προμηθεύσουμε όσο χρήμα ζητά η ανοησία τους και θα τους σύρωμε από τη μύτη… Αιώνες τώρα τα παιδιά του Ισραήλ διωγμένα , περιφρονεμένα εργάστηκαν σκληρά για να ανοίξουν τον δρόμο προς την παγκόσμια εξουσία. Πλησιάζουμε στο σκοπό μας. ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. Στην κατάλληλη στιγμή θα εξαπολύσωμε την επανάσταση, για να καταστρέψει όλες τις τάξεις της Χριστιανοσύνης και θα υποτάξει για πάντα τους Χριστιανούς σε μας. Έτσι θα ολοκληρωθεί η υπόσχεση του Ιεχωβά που έχει δοθεί στον εκλεκτό λαό μας… »

Αυτό το κείμενο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ πως όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, είναι οι συνέπειες ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ που μας έχουν κυρήξει οι Χριστανομάχοι της πολιτικοθρησκευτικής ΗΓΕΣΙΑΣ του ΙΣΡΑΗΛ . Η προσεκτική ανάγνωση του κειμένου θα μας δείξει πως σχεδόν όλα έχουν επιτευχθεί.

1. Ελέγχουν τις Τράπεζες και τον παγκόσμιο πλούτο.

2. Ολα τα δάνεια των κρατών βρίσκονται στα χέρια τους.

3. Με το χρήμα έχουν εξαγοράσει όλους τους ανθρώπους, πολιτικούς και μη και όλες τις «επαναστατικές» συνειδήσεις.

4. Τα ΜΜΕ υπνωτίζουν τον κόσμο και δημιουργούν μία ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ της πραγματικότητας, επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια ψέματα.

5. Μας έχουν χωρίσει σε πολιτικές ομάδες και μας έχουν σπείρει διχόνοιες.

6. Έχουν διασπάσει την εθνική μας ενότητα.

7. Η πρώην δημόσια Αγροτική Τράπεζα αφού καταχρέωσε όλους τους αγρότες , δώθηκε σε αυτούς.

8. Ελέγχουν όλη την εκπαίδευση, μέσα από το υπ. Παιδείας και το παιδαγωγικό ιστιτούτο και διδάσκουν τα παιδιά, αυτά που θέλουν.

8. Έχουν σκορπίσει παντού λαοπλάνους που μιλούν για μεταρρυθμίσεις.

9. Το Ισραήλ τότε δεν είχε κράτος και ετοίμαζαν οι πράκτορες του την Παλαιστίνη για κατάληψη. Την κατέλαβαν τον Μάιο του 48 και από τότε δολοφονούν μέχρι σήμερα Παλαιστινίους, αφού τα «κεφάλια» της «Χαμάς» είναι πράκτορες του Ισραήλ και φροντίζουν, να του δίνουν το δικαίωμα για να αφανίσει την φυλή των Παλαιστινίων.

10. Ελέγχουν σήμερα την Δικαιοσύνη και έχουν γίνει οι ίδιοι Δικαστές. Γι’ αυτό και εκδίδουν παντού , ότι αποφάσεις θέλουν που τους εξυπηρετούν.

11. Σέρνουν όλο τον πολιτικό κόσμο από τη μύτη, αφού τους έχουν πληρωμένους και με αποδείξεις. Διαβάστε: (άρθρο «ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» «200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» ) http://greek1.blogspot.com/2014/04/blog-post_13.html#axzz38hFOc9OT

ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ «ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ»

Αλλά και η αθλιότητα και η διαφθορά που επικρατεί στην κοινωνία και κρατά τους ανθρώπους πνευματικά υπόδουλους και τους έχει κάνει εγκεφαλικά ανίκανους να αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει, είναι και αυτό έργο των Σιωνιστών. Διαβάζουμε μεταξύ άλλων στο «Πρωτόκολλο» 5: «……..Το μεγάλο μυστικό για να κυβερνά κανείς με επιτυχία, είναι να πολλαπλασιάζει τα ελαττώματα του λαού, τις κακές του συνήθειες, τα πάθη και τις κοινωνικές του ροπές, έτσι που να μην μπορεί κανείς να βρεί άκρη σε αυτό το ηθικό χάος και οι άνθρωποι να φθάσουν στο σημείο να μην μπορεί να συνεννοηθεί ο ένας με τον άλλο».

Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα;

Και συνεχίζουν συμπληρώνοντας στο «Πρωτόκολλο» 13: «………Για το ενδεχόμενο δε κάποτε να συνέλθουν και με την σκέψη να αντιληφθούν τα δίχτυα που τους έχομε ρίξει, θα τους κρατάμε απασχολημένους και θα τους διαφθείρωμε με τα τυχερά παιχνίδια, τα αθλητικά θεάματα, τις άσωτες διασκεδάσεις, τον αλκοολισμό, τα ναρκωτικά και τα πορνεία».

Αυτά γράφουν τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» και αυτά εφαρμόζονται κατά γράμμα από τους ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, γι’ αυτό και ΕΛΕΓΧΟΥΝ σήμερα τον πολιτικοκοινωνικό βίο της Ελλάδος.

Ένα μόνο μένει να κάνουν για να ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ το ΣΧΕΔΙΟ που θα ΥΠΟΤΑΞΕΙ για πάντα τους “καταραμένους” ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ και θα ανοίξει τον δρόμο στούς ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ για την παγκόσμια εξουσία. Να εξαπολύσουν την «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» που θα διαλύσει την Ελλάδα και θα την πνίξει στο αίμα. Αυτό λένε τα «Πρωτόκολλα» των ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΩΝ Εβραίων Σιωνιστών: «… Στην κατάλληλη στιγμή θα εξαπολύσωμε την επανάσταση, για να καταστρέψει όλες τις τάξεις της Χριστιανοσύνης και να υποτάξει για πάντα τους Χριστιανούς σε μας.»

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία του Σιωνισμού, ξέρουν πως οι φτιαχτές και χρηματοδοτημένες «επαναστάσεις» είναι η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ τους ΕΝΕΡΓΕΙΑ γιατί είναι ο μόνος πετυχημένος τρόπος διάλυσης των κρατών. Στην Ελλάδα έχουν φέρει εκατομμύρια λάθρο «επαναστάτες» που είναι έτοιμοι να την διαλύσουν, την ώρα που οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ πολιτικοί θα οργανώσουν το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, για να χρεωθούν άλλοι την πτώχευση.

Όπως διαβάσαμε στα «Πρωτόκολλα», μέχρι τώρα όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τα σχέδια τους. Ακόμα και αυτή η μεγάλη εισαγωγή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ , αλλά είναι μέσα στις διακυρήξεις των «Πρωτοκόλλων». Διαβάζουμε μέσα από το «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ» 3: «……Τότε δε, που με όλα τα μυστικά μέσα που διαθέτωμε, χάρη στο χρυσάφι που όλο βρίσκεται στα χέρια μας, θάχωμε δημιουργήσει μία γενική οικονομική κρίση, θα εξαπολύσωμε στους δρόμους αμέτρητα πλήθη πεινασμένων εργατών,(από Ασία -Αφρική) σε όλες τις Χριστιανικές χώρες. Τα πλήθη αυτά θα χύσουν με τυφλό πάθος το αίμα εκείνων που μισούν από την παιδική τους ηλικία, διότι τους θεωρούν υπεύθυνους της φτώχιας και της πείνας τους. Θα οδηγηθούν από την αμάθειά τους και την απλοϊκή σκέψη, πως λεηλατώντας τις ξένες περιουσίες θα λύσουν το δικό τους πρόβλημα…». Αυτή είναι η απάντηση σε όσους αναρωτιούνται ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ για να φέρουν στην Ελλάδα τους «πεινασμένους εργάτες». Οι Χριστιανομάχοι Σιωνιστές τους έχουν πληρώσει.

Έτσι σχεδιάζουν να διαλύσουν την Ελλάδα και πρέπει να έχουμε ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ. Αυτό ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ γιατί αυτό λένε τα «Πρωτόκολλα των «Σοφών» του Ισραήλ» και αυτά ακολουθούν κατά γράμμα. Αλλά όταν ο λαός είναι ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ και το περιμένει, τότε αναγκάζονται να τα αναβάλλουν για…….αργότερα. Γιατί για να πετύχει το σχέδιο, πρέπει ο λαός να ΚΟΙΜΑΤΑΙ και γι’ αυτό φροντίζουν τα ΜΜΕ. Τα σχέδια τους όμως ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ και όσο ελέγχουν αυτοί την εξουσία και την δικαιοσύνη, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ.

ΕΤΣΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Όταν ένα κράτος διαλυθεί από ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, εξέγερση και εσωτερικές διαμάχες, τότε βρίσκουν την ευκαιρία και το ΑΡΠΑΖΟΥΝ σαν ΛΥΚΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ.

Και το ΑΡΠΑΖΟΥΝ με το ΧΡΗΜΑ , αφού ελέγχουν όλο τον χρυσό και το χρήμα της γής. Παρουσιάζονται τότε σαν «σανίδα σωτηρίας» στο διαλυμένο κράτος και του προσφέρουν ΜΕΓΑΛΑ ΔΑΝΕΙΑ, (μπορεί και… 600 δις!.) και έτσι το ΔΕΝΟΥΝ και το πέρνουν στον έλεγχο τους , για τα επόμενα ……… 100 ΧΡΟΝΙΑ! (όλα τα κομμάτια του «πάζλ», σιγά-σιγά μπαίνουν στη θέση τους)

Ορίστε τι λέει ο «ΔΙΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ» στα Πρωτόκολλα των «Σοφών» για το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και για τον ΕΛΕΓΧΟ των κρατών. «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ» 1 «… Όταν ένα κράτος είναι εξαντλημένο από τις πολιτικές διαμάχες και τον εμφύλιο σπαραγμό και βρίσκεται στο έλεος των εχθρών, ανίατα χαμένο, τότε είναι η ΕΥΚΑΙΡΙΑ να το ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ. Η δύναμη του κεφαλαίου που βρίσκεται στα χέρια μας του παρουσιάζεται σαν ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και θέλει δε θέλει, σε μας θα στηριχτεί για να μην βουλιάξει εντελώς».

Αυτό είναι το ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ που σχεδιάζει για την πατρίδα μας ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ και το έχει δουλεμένο χρόνια πριν. Θέλουν δηλαδή να φέρουν ΚΑΙ την διάλυση της χώρας , αλλά θέλουν να πάρουν και τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στην ΜΕΤΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΠΟΧΗ.

Έτοιμάζονται γι’ αυτό και έχουν αρχίσει να την ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ αυτή την εποχή, με την κωδική ονομασία «ΝΕΜΕΣΙΣ». Πρόκειται για το σχέδιο ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ της Ελλάδος , από τους Σιωνιστές Χριστιανομάχους, που ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΆ παρουσιάζονται ως… «Έλληνες», όχι όμως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, αλλά ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ και ΑΘΕΟΙ.

Όπως είπαμε: ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ».

Ο Σιωνισμός δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην δημιουργία οποιασδήποτε Κυβερνήσεως. Μπορεί να διατάξει να συγκυβερνήσουν ΑΚΟΜΑ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , αν αυτό απαιτεί η ανάγκη. Ακόμα και με πρωθυπουργό τον… Γιώργο Καρατζαφέρη! (όποιος κατάλαβε , κατάλαβε) Ο Σιωνισμός ένα πρόβλημα έχει. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ, πως όλα τα κόμματα τον ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ. Γιατί αν ο λαός καταλάβει τηνΑΠΑΤΗ και την ΚΟΡΟΪΔΙΑ των κομμάτων , τότε οι πολιτικοί δεν θα ψάχνουν ελικόπτερο. Θα ψάχνουν ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ.

Αν όμως ο λαός γνώριζε τι λένε τα «πρωτόκολλα» των Σιωνιστών για τα κόμματα και τους πολιτικούς , δεν θα ήταν τόσο κορόϊδο: «…….Θα εξυμνούμε συνεχώς την Δημοκρατία και θα διαιρέσουμε τους Χριστιανούς σε πολιτικές μερίδες. Έτσι θα ΔΙΑΣΠΑΣΩΜΕ την εθνική τους ενότητα και θα ενσπείρουμε μεταξύ τους διχόνοια…» ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ» και αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα.

Όποια κυβέρνηση και να σχεδιάζουν λοιπόν, την θεμελιώνουν πάνω στην ΚΟΡΟΪΔΙΑ του ΛΑΟΥ και την διάσπαση της εθνικής ενότητας. Ότι και να ψηφίσει ο λαός, οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και πάντα έχουν ΕΤΟΙΜΗ… και την ΕΠΟΜΕΝΗ. Και φυσικά την κάθε επόμενη την προωθούν και την παρουσιάζουν σαν… «σωτηρία».

Τώρα όμως έχουν παρέλθει οι αυτοδύναμες ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ και έχει φανερωθεί η ΑΠΑΤΗ, των κάποτε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ κομμάτων. Προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, ο Σιωνισμός ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ. Τους διέταξε να συγκυβερνήσουν και από κοινού να χρεοκοπήσουν την χώρα. Ο λαός βέβαια τους τιμώρησε στην κάλπη και από 265 βουλευτές που είχαν τα δύο κόμματα εξουσίας, πήραν στις εκλογές του Μαΐου 2012 μόλις 98 και δεν μπορούσαν από κοινού να κάνουν κυβέρνηση, ΟΥΤΕ με τις 50 έδρες του εκλογικού “bonus” που είχαν ψηφίσει. Αλλά ο Σιωνισμός πάντα βρίσκει τρόπους να ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ . Τους 151 που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ θα τους βρεί ο κόσμος να χαλάσει. Θα ψηφίσει άλλους εκλογικούς νόμους, θα τρομοκρατήσει , θα απειλήσει, θα δωροδοκήσει, αλλά στο τέλος θα τους βρεί, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Τα «κουκιά» όμως σήμερα, είναι μετρημένα και λειψά. Έτσι θα πρέπει να κάνουν τώρα, μία συγκυβέρνηση ΠΆΛΙ ΟΛΟΙ μαζί, δηλαδή «ΤΣΙΠΡΟ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΠΟΤΑΜΙΤΕΣ».

Αυτό το σενάριο όμως ΞΕΡΟΥΝ πως φανερώνει όλη την ΧΟΝΤΡΗ ΑΠΑΤΗ και δεν θα το «καταπιεί» ο Ελληνικός λαός. Πρέπει λοιπόν την επόμενη συγκυβέρνηση , να την παρουσιάσουν σαν συγκυβέρνηση ΑΝΑΓΚΗΣ και ΕΘΝΙΚΗΣ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ» . Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει πρώτα να συμβεί κάποιο ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ στη χώρα. Έτσι λένε τα «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ». Και αυτό το κακό, θα είναι η αναμενόμενη χρεοκοπία, το κλείσιμο των τραπεζών και ότι αυτό θα φέρει.

Μετά από αυτό το κακό που θα διαλύσει την χώρα, ο σκοπός αυτής της συγκυβέρνησης εθνικής «σωτηρίας», θα είναι να ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ την διαλυμένη Ελλάδα ΔΕΣΜΙΑ στα χέρια των ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, υπογράφοντας , ένα Νέο μεγάλο Δάνειο «ΣΩΤΗΡΙΑΣ» από πολλά…. δις! Έτσι λένε τα «Πρωτόκολλα». Να το θυμηθούμε από το «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ» 1: «… Όταν ένα κράτος είναι εξαντλημένο από τις πολιτικές διαμάχες και τον εμφύλιο σπαραγμό και βρίσκεται στο έλεος των εχθρών, ανίατα χαμένο, τότε είναι η ΕΥΚΑΙΡΙΑ να το ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ. Η δύναμη του κεφαλαίου που βρίσκεται στα χέρια μας του παρουσιάζεται σαν ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και θέλει δε θέλει, σε μας θα στηριχτεί για να μην βουλιάξει εντελώς».

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να συμφωνήσει για το Δάνειο και ο … Γιώργος Καρατζαφέρης ! και να συμφωνήσει επίσης, να γίνει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας. (δεν μπορώ να γίνω περισσότερο αναλυτικός)

Να μην ξεχνάμε πως ο πόλεμος είναι θρησκευτικός και οι Σιωνιστές είναι Χριστιανομάχοι. Θέλουν να ΦΤΙΑΞΟΥΝ λοιπόν ένα ΑΘΕΟ και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ σχήμα κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», που χωρίς να ορκιστεί στο Σύνταγμα της Ελλάδος, θα ΔΕΧΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ να υπογράψει και να πάρει το ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ», από τους επίσης ΑΘΕΟΥΣ και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Αμερικανούς , που το παίζουν δήθεν… «Έλληνες», βρίζοντας όμως τον Ιησού Χριστό, και ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΝΤΑΣ συνέχεια και συνέχεια μόνο ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ, εδώ και ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΡΑ ΑΠΟ… «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ». ΤΩΡΑ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΘΕΟΥΣ… «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ». 

Πάλι με ΔΑΝΕΙΟ λοιπόν θέλουν να ΑΡΠΑΞΟΥΝ την Ελλάδα οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΙ. Τώρα όμως έχουν μία μεγάλη δυσκολία. ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Πάλι από το ΔΝΤ και τους «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ»; Οχι βέβαια. Δεν θα το έπαιρναν οι Έλληνες μετά από την περιπέτεια με την Τρόικα και την χρεοκοπία. Γι’ αυτό έχουν στείλει εδώ και δύο χρόνια, τους ΑΘΕΟΥΣ… «ΕΛΛΗΝΕΣ» να διαλαλούν και να προπαγανδίζουν το νέο μεγάλο ΕΒΡΑΪΚΟ ΔΑΝΕΙΟ , ως… «πατριωτικό» ΔΑΝΕΙΟ, για να ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ τους ‘Ελληνες, ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ και έτσι να το ΔΕΧΘΟΥΝ.

Όπως θα έχετε καταλάβει, έχει παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό, μία άλλη, λίγο… ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ συνομωταξία ανθρώπων στην Ελλάδα, που ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ως… «Έλληνες». ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ… «ΕΛΛΗΝΕΣ» που «υμνούν» την αρχαία Ελλάδα, αλλά βρίζουν τον Ιησού Χριστό και επιτίθονται στην Χριστιανική πίστη. Είναι όμως όλοι τους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και ΕΧΘΡΟΙ της Ελλάδος. Από αυτό άλλωστε μπορούμε να καταλαβαίνουμε τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ και όλους όσους «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ» γι’ αυτούς. Είναι ΟΛΟΙ τους ΑΡΝΗΤΕΣ του Χριστού και ΠΟΛΕΜΙΟΙ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Όπως είπαμε: ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ «ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Με ΔΑΝΕΙΑ λοιπόν ΑΡΠΑΖΟΥΝ τα κράτη. Η Ελλάδα όμως σήμερα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ απο Δάνεια. ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΩΣ «ΤΡΕΛΟ». Εκτός αν η «πλύση εγκεφάλου» των Σιωνιστών σας έχει «πιάσει». Εκτός αν θεωρείτε πιο έγκυρα τα ΜΜΕ που προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ, πως είμαστε υπερ χρεωμένοι, αλλά και πως έχουμε χάσει και ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Δεν συμβαίνει όμως ΤΙΠΟΤΑ από αυτά. Τα ΜΜΕ σας κάνουν «ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ» λέγοντας συνέχεια και συνέχεια , το ίδιο και το ίδιο, για να το κάνουν να φανεί ΑΛΗΘΙΝΟ. Και αν το πιστέψετε σαν αληθινό, μετά θα ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ. Και αν το αποδεχθείτε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, τότε το κάνατε ΕΣΕΙΣ αληθινό και ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ. Αυτό επιτυγχάνουν τα ΜΜΕ, οι Σιωνιστές δημοσιογράφοι και τα Σιωνιστικά «παπαγαλάκια» που ΟΡΓΩΝΟΥΝ το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ με τα ανθελληνικά τους ΣΧΟΛΙΑ. Άλλωστε το λένε και οι ίδιοι: «… Η άλλη μεγάλη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας είναι ο τύπος. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ τα ίδια πράγματα, τα κάνει το τέλος να ΦΑΙΝΩΝΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ…»

Πέρα λοιπόν από την «ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ» που μας κάνουν , δεν έχουμε σαν κράτος κανένα Διακρατικό Δάνειο που να δεσμεύει τη χώρα, και να είναι αποτέλεσμα ΝΟΜΙΜΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ κατά το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο. Η χρεοκοπία της χώρας είναι αποτέλεσμα δόλιων ενεργειών των Σιωνιστών πολιτικών, για να μας ρίξουν ξανά, στα δίχτυα των ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ. Αλλά ,

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ.

Το σημερινό χρέος είναι αποτέλεσμα αντισυνταγματικών και παράνομων ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ενεργειών και δεν είναι η χώρα υποχρεωμένη να πληρώσει ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι Συνταγματολόγοι και οι Οικονομολόγοι και όποιος δεν το λέει στο λαό, δουλεύει για τον ΣΙΩΝΙΣΜΟ, τελεία και παύλα.

Ότι την Ελλάδα δεν την δεσμεύει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΔΑΝΕΙΟ, οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ το ξερουν χρόνια πριν, γι’ αυτό έχουν ξεκινησει ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ να στήνουν την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ, για να μας ΔΕΣΟΥΝ ΞΑΝΑ, με ένα ΝΕΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ και ΝΟΜΙΜΟ αυτή τη φορά ΔΑΝΕΙΟ, που θα μας κάνει σκλάβους όχι μόνο για 100 χρόνια, αλλά για ΠΑΝΤΑ.

Ο Σιωνισμός πάνω στά δάνεια των κρατών έχει στηρίξει ΟΛΗ την δύναμη του. Από το «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ» 20 διαβάζουμε : «...Τα δάνεια κρέμονται σαν την «σπάθη του Δαμοκλέους» πάνω από τα κεφάλια των κυβερνήσεων… Τα εξωτερικά δάνεια είναι βδέλλες που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να τις ξεκολλήσει από το σώμα του κράτους. ΌΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ τα πρόσωπα από όπου εξαρτάται η σύναψη εξωτερικού δανείου και φθάσουμε στον εξωτερικό δανεισμό, όλα τα πλούτη των κρατών θα διοχετευθούν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί θα καταβάλλουν σε μας ΦΟΡΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, γιατί φυσικά από εμάς πήραν τα δάνεια.

Ολη η Κυβέρνηση είναι ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ και με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

http://greek1.blogspot.com/2014/04/blog-post_13.html#axzz38hFOc9OT

«ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ» ΛΕΝΕ ΤΑ «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ»

Αλλά και γι’ αυτούς που δεν ξέρουν και υποστηρίζουν ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ αναφέρουν παλι μέσα στο «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ» 20: «……..Η γενική υπεροχή του πνεύματός μας, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατορθώσαμε να τους παρουσιάσωμε το θέμα των δανείων με τέτοιο τρόπο, ώστε να πεισθούν πως με τα δάνεια έχουν ακόμα και κέρδη για τον εαυτό τους. ……………Είναι ολοφάνερη η έλλειψη ικανότητας σκέψης στα ζωώδη μυαλά των Χριστιανών. Δανείζονται από εμάς με τόκο, χωρίς να σκέπτωνται πως κάποτε το χρήμα αυτό θα πρέπει να το επιστρέψουν πολύ βεβαρυμένο από τους τόκους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχουν δίκιο για τον τρόπο σκέψης κάποιων «Ελλήνων». Κρατώ όμως αρκετές επιφυλάξεις για το… Χριστιανών. 

Ο… ΜΕΘ’ ΕΠΟΜΕΝΟΣ … «ΣΩΤΗΡΑΣ»

Οι Σιωνιστές σκέφτονται πολύ μπροστά και όχι μόνο την επόμενη Κυβέρνηση των άθεων Χριστιανομάχων, αλλά και την …….μεθ’επόμενη. Η κάθε νέα Κυβέρνηση «σωτηρίας», έχει να επιτελέσει ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ έργο, που ποτέ όμως δεν είναι υπέρ των Ελλήνων Χριστιανών. Τι θα μπορούσαν άλλωστε να περιμένουν ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, από μία κυβέρνηση ΑΘΕΩΝ και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ; Ότι χειρότερο. Γι’ αυτό όταν θα το καταλάβουν και θα ξεσηκωθούν, έχουν ΕΤΟΙΜΟ και τον μεθ’ επόμενο «ΣΩΤΗΡΑ».

Αλλά τώρα που τους έχουν τελειώσει όλοι οι ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΙ «ΣΩΤΗΡΕΣ», γυρνάνε πάλι στα.. .ΠΑΛΙΑ και ξυπνάνε ένα «φάντασμα» του παρελθόντος . Τον λένε… ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και τον έχουν κάνει ήδη ΜΟΝΙΜΟ κάτοικο Ελλάδος από πέρυσι, στο μαγευτικό ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. Κάνει μόνιμα διακοπές ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ την σειρά του, για να γίνει και αυτός «Σωτήρας». Την κατάλληλη στιγμή , ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ του αγαπητού και στενού του φίλου… Γιώργου Καρατζαφέρη!

Βλέπετε ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ σκέφτεται ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ, πρίν από εμάς, ΓΙΑ ΜΑΣ.

ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΜΩΣ, … ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΘΕΙ; ΜΑ… Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ.

Όλα λοιπόν μέχρι τώρα πηγαίνουν σύμφωνα με τα σχέδιά τους. Ένα μόνο μένει για να ολοκληρωθεί το σχέδιο και να βάλλουν την «ταφόπλακα» στην Ελλάδα. Η πτώχευση, η εισαγώμενη «επανάσταση» που θα διαλύσει τη χώρα και η Κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» που θα προκύψει , για να υπογράψει το νέο ΕΒΡΑΪΚΟ δάνειο, που θα το παρουσιάσουν ως… «σανίδα σωτηρίας» και έτσι ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ την Ελλάδα ΔΕΣΜΙΑ για πάντα, στους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

ΔΥΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ. Πρώτον, Την ΠΤΩΧΕΥΣΗ ποιός θα την ΧΡΕΩΘΕΙ; Κανείς τους δεν θέλει να την χρεωθεί. Ούτε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και φυσικά ούτε και η επόμενη των άθεων «Συριζο-προοδευτικών» που θα πρέπει να ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ως «ΣΩΤΗΡΕΣ».

Και δεύτερον, ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ μετά από ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ και τα τόσα που έχουν κάνει στον Ελληνικό λαό και στην Ελλάδα;

Σε αυτά τα προβλήματα η λύση είναι μία. ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Με το πραξικόπημα η χρεοκοπία της Ελλάδος ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ στους ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ και η κυβέρνηση ΦΥΓΑΔΕΥΕΤΑΙ με τον γνωστό τρόπο της «σύλληψης». Αυτό ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ και το ΔΝΤ και την ΕΥΡΩΠΗ, που πέρνουν αυτά που ήθελαν από την Ελλάδα, χωρίς να μπορεί η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να αντιδράσει σε τίποτα, αφού είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και οι ενέργειές της δεν έχουν διεθνή νομιμότητα.

Αυτό περιμένουν και οι λαθρομετανάστες για να ξεσηκωθούν, αλλά αυτό περιμένουν και οι Τούρκοι για να επιτεθούν. ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και την παράνομη Ελληνική κυβέρνηση. Στην Κύπρο το 74, στις 15 Ιουλίου έγινε το Πραξικόπημα και στις 20 Ιουλίου έγινε η απόβαση των Τούρκων. Ήταν όλα σχεδιασμένα όπως είναι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Ο πρώην υπ. Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώτα έδωσε εντολή να μην ενοχλεί η ακτοφυλακή τους Τούρκους στο Αιγαίο, (δημόσια καταγγελία που συνιστά εσχάτη προδοσία, από τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη) και μετά από αυτό, έκοψε ξαφνικά «ρόδα μυρωδάτα» και ανεχώρησε για… τας Ευρώπας. Μήπως .… κάτι είχε ακούσει για… ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και είπε να την κάνει με… «ελαφρά πηδηματάκια»; Και για να δούμε ποιός θα πάρει το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό υπουργείο της Χώρας, που κάποτε το έπερνε ο πρωθυπουργός;

Το καράβι το ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ και αυτοί που ξέρουν το εγκαταλείπουν πρώτοι. Σιγά-σιγά που θα καταλάβουν και οι υπόλοιποι αυτό που «παίζεται», θα τους δείτε όλους να θέλουν «ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ». Κανείς τους δεν θέλει να είναι μπροστά ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. Θα αφήσουν μόνο τα κορόϊδα να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αυτά σχεδιάζουν ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ για το μέλλον της Ελλάδος, με βάση αυτά που λένε «Τα Πρωτόκολλα των Χριστιανομάχων του Ισραήλ». Και όλα δείχνουν, από τις προειδοποιήσεις της τράπεζας της Ελλάδος και από τις κινήσεις των «ποντικιών», πως είμαστε πολύ κοντά, γιατί όλα αυτά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Θα γίνουν λοιπόν ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ή θα αναγκαστούν να αναβάλουν για του χρόνου τις εκλογές μέχρι να «ξαναδουλέψουν» το σχέδιο του πραξικοπήματος, και να είναι πιο προσεκτικοί αν θέλουν να μην το μάθω. Γιατί και το 2011 το έμαθα. Και δυστυχώς για αυτούς , είμαι Ορθόδοξος Έλληνας και δεν έχω δώσει ΟΡΚΟ ΣΙΩΠΗΣ σε κανέναν. Οι πληροφορίες μου λένε πως το πραξικόπημα το σχεδίαζαν για τον Αύγουστο γι’ αυτό και δημοσιεύω το άρθρο τώρα. Για να τους κοπεί ο “βήχας”.

Την χρεοκοπία όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να την αποφύγουμε, αλλά τα υπόλοιπα εφιαλτικά σενάρια που θέλουν την Ελλάδα ΔΕΣΜΙΑ στα δίχτυα των Σιωνιστών για τα επόμενα 100 χρόνια και για πάντα, αυτά σας διαβεβαιώ δεν πρόκειται να υπάρξουν ΠΟΤΕ, γιατί πολύ απλά όπως είπε ο γέρων Παΐσιος: «έχουν οι Αντίχριστες δυνάμεις τα σχέδιά τους για την Ελλάδα, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ».

Τα σχέδια των ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ τα αναφέραμε πολύ αναλυτικά. Πρέπει όμως να πούμε και τα σχέδια των ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, γιατί έχουμε και εμείς σχέδια για την πατρίδα μας. Και τα σχέδια τα δικά μας δεν μιλάνε για δάνεια. Δεν μπορείς να μιλάς για ΔΑΝΕΙΑ στην πλουσιότερη χώρα του πλανήτη, εκτός αν θέλεις να την ΔΕΣΕΙΣ και να την ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. Δεν μπορείς να μιλάς για ΔΑΝΕΙΑ στη χώρα που έχει τρισεκατομμύρια βαρέλια ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. Στη χώρα που έχει δισεκατομμύρια κυβικά ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. Εκατοντάδες τόνους ΧΡΥΣΟΥ και ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ. Αμύθητης αξίας ΠΛΟΥΤΩΝΙΟ , ΧΑΛΚΟ , ΒΩΞΙΤΗ, ΑΛΛΟΥΜΙΝΙΟ και ΟΣΜΙΟ. Δεν μπορείς να μιλάς για ΔΑΝΕΙΑ στην χώρα που μπορεί να ζήσει και ΠΛΟΥΣΙΑ, μόνο από την ΠΡΟΒΟΛΗ των ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ της.

Έχουμε και εμείς λοιπόν οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τα σχέδιά μας για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας. Θέλουμε να υψώσουμε μαζί με την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ και τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ του Βυζαντίου, που είναι το σύμβολο της ΜΑΧΙΜΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Θέλουμε την ΕΛΛΑΔΑ μας να την κυβερνήσει ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ που θα προστατέψει τους Έλληνες Χριστιανούς από τους Εβραιοσιωνιστές και τους άθεους Χριστιανομάχους.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

ΘΕΛΟΥΜΕ η Ελληνική γη να βγάλει ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ της και τα ΠΛΟΥΤΗ της και θα τα δώσει στους Έλληνες, γιατί η Ελληνική γη και όλος ο πλούτος που υπάρχει μέσα της, είναι ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Θέλουμε πίσω την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ και θα την ΠΑΡΟΥΜΕ. Και όλοι οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ Χριστιανομάχοι και οι ΑΘΕΟΙ που μας έχουν επιτεθεί και με ΔΟΛΟ προσπαθούν να μας ΑΡΠΑΞΟΥΝ, θα καταλάβουν πως, «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν».

Επικαλέσθηκαν την ανεξιθρησκεία για να προβάλλουν την αθεΐα τους , την αρχαιολατρεία τους και τον σατανισμό τους, αλλά … ξέχασαν να σεβαστούν και την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη του 98% των Ελλήνων. Είναι κάτι βλέπετε, που τους βγαίνει … αυθόρμητα, γιατί δεν έχει να κάνει με αυτό που πιστεύουν αυτοί για τον εαυτό τους , αλλά έχει να κάνει με το κρυφό ΜΙΣΟΣ τους για τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Ο Θεός όμως αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.

Και στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ νοικοκύρης είναι ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. Δεν είναι οι Εβραιοσιωνιστές , ούτε οι άθεοι Χριστιανομάχοι. Μπορεί βέβαια αυτό το 2%, να κρατάει ακόμα τα ηνία της εξουσίας σε βάρος του 98%, αλλά πολύ σύντομα και θυμηθείτε το, θα τους εγκαταλείψουν και τα αφεντικά τους, στην οργή του λαού. Τώρα που αποκαλύφθηκαν τα σχέδιά τους , τους μένει μόνο η πτώχευση και σε όσους προλάβουν η φυγή.

Ο Δένδιας και ο Αβραμόπουλος ….έκοψαν «ρόδα μυρωδάτα». Αυτοί ξέρουν και έφυγαν από τα... δύσκολα για να προστατευτούν, τώρα που δεν έχει ακόμα «κίνηση». Οι υπόλοιποι βλέπω να στριμώχνονται για μιά θέση στο… «ελικόπτερο». 

Από το 2010 που ξεκίνησε αυτή η βρώμικη ιστορία για την κατάκτηση της Ελλάδος, το σενάριο που ακολουθείται μέχρι σήμερα το γράφει ο Χριστιανομάχος ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ακολουθώντας πιστά τα «Πρωτόκολλα».

Το τέλος όμως της ιστορίας, ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΑΛΛΟΣ. Και επειδή το έχω διαβάσει, δεν έχει ...ελικόπτερο.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος

συγγραφέας-ερευνητής

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

pentapostagma.gr

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/08/blog-post_716.html#ixzz4CbwYym9w

SXOLARIOS

 

Αιτία πάντων των δεινών του Ελληνισμού… ο Ιουδαιο-χριστιανισμός! Του Μ. Καλόπουλου

«Θα ξεσηκώσω τα τέκνα σου, Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων».Ιουδαιο-χριστιανική Βίβλος: Ζαχαρίας 9.13.

Το πασίγνωστο ψηφιδωτό, στην είσοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που απεικονίζει τον Μωάμεθ τον Πορθητή, (την στιγμή της παράδοσης της πόλεως στους προδότες χριστιανο-συνεργάτες του), παραδίδοντας στον αρχιπροδότη χριστιανό Γεννάδιο Σχολάριο, έγγραφο επιβράβευσης των υπηρεσιών του που λέει: «Έσο πατριάρχης, έχων πάντα τα προνόμια των προ εσού».

Ιδού η απόλυτη ομολογία και ταυτόχρονη καύχηση της παράδοση του Έλληνο-χριστιανικού Βυζάντιου στις τρισάθλιες ορδές των Τούρκων! Αυτός είναι Έλληνα ο Ιουδαίο-Χριστιανισμός σου! Όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ απελευθερωτής σου, αλλά σ' αυτόν οφείλεις τα 1.128 χρόνια (1453-325) του ρωμαιο-αφανισμού σου, αλλά και τα 459 χρόνια (1912-1453) της ταπεινωτικής οθωμανικής υποδούλωσής σου. Συνολική υποδούλωση των Ελλήνων στους Ιουδαιο-χριστιανο-ρωμαιο-οθωμανιστές: 1587 χρόνια Ιουδαιο-χριστιανικής δεισιδαιμονίας, πολιτισμικής εξαθλίωσης και φυλετικού αφανισμού!

Μήπως σήμερα είσαι ελεύθερος; Για ψάξτο λίγο περισσότερο;!

Μ. Καλόπουλος

 

Yiannis Bantekas Μα δεν το κρυβουν οι άνθρωποι! Απόσπασμα από την υπερσπιστικη γραμμη του κηφηναριού Βατοπεδίου απέναντι στην ελληνική πολιτεία...

 FIRMANI

 Χρήστος ΨαρράκοςΤό ψηφιδωτό παρουσιάζει τόν Μωάμεθ Β' τόν πορθητή, μέ τόν 1ο μετΑλωσιακό πατριάρχη Γεννάδιο (νόμίζω λεγόταν). ¨Ο σουλτάνος τού έδωσε ένα σωρό, προνόμια, & λεφτά προκειμένου νά κρατά τά πρόβατα κοιμισμένα. ¨Ο πατριάχης ήταν συνεργάτης του από παλαιά, έκανε μεγάλη φιλοΤουρκική προπαγάνδα στήν Πόλη, διέδιδε "καλήτερα φέσι σαρακινό , παρά Παπική τιάρα".Λίγο πρό τής αλώσεως εξαφανίστηκε από τήν Πόλη, & βρέθηκε στό ανάκτωρο τού Μωάμεθ στήν Ανδρια- νούπολη. Κατά τήν "θριαμβευτική" είσοδο τών τούρκων στήν πόλη μπήκε μαζί μέ τόν Μωάμεθ. Είχε ζητήσει & τό άλογο τού Παλαιολόγου, αλλά οί Τούρκοι δέν τού τό έδωσαν, λέγωντας ότι " τό άλογο ένος αληθινού άντρα, δέν ταιριάζει νά τό καβαλάει ένας σάν καί αυτόν"!

 GYpetros SeiriosΣυμπηρωματικα στο εξαιρετικο σχολιο σου, το ονομα του ειναι Γενναδιος Σχολαριος, ο οποιος μεταξυ αλλων ειπε ..... ειμαι χριστιανος και ως εκ τουτου δεν δυναμαι να ειμαι Ελλην.

 

 

RADIO SYZITISH 27-4-15

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 10 το βράδυ και μέσα από το www.albedo14.com,  η Ραδιοφωνική Αστρική Πύλη των Ανδρέα Πανουτσόπουλου και Μηνά Παπαγεωργίου, φιλοξενεί τον συυγραφέα και πρόεδρο του Συνδέσμου Σκεπτικιστών Ελλάδας κ. Μιχάλη Καλόπουλο.

Μαζί του θα συζητήσουμε για τα όσα ακούστηκαν στο πρόσφατο (25/4) συνέδριο “Η Οδύσσεια της Γνώσης” αφιερωμένο στην Υπατία, για την ιστορία και τα επιτεύγματα της Αλεξανδρινής φιλοσόφου, για τον μαρτυρικό θάνατό της, αλλά και για την πρόταση των Σκεπτικιστών Ελλάδας να ανακηρυχθεί ως η νέα προστάτιδα των γραμμάτων στη χώρα μας. Τέλος θα αναφερθούμε στο πολυετές έργο του κ. Καλόπουλου, στα βιβλία που έχει παρουσιάσει για το ελληνικό κοινό (και όχι μόνο), αλλά και στις εξελίξεις γύρω από το χώρο της λεγόμενης θρησκευτικής κριτικής.

Αυτή τη Δευτέρα, 27 Απριλίου, στις 10 το βράδυ, μόνο μέσα από το www.albedo14.com.

 

 

«Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ - ΥΠΑΤΙΑ». Μιχάλης Καλόπουλος

 

 

Χαιρετισμός του συνεδρίου από τον Δήμαρχο Αθηναίων

 

 

 

Αμφιθέατρο «Αθήνα 9.8» Τεχνοπολη Αθήνα

 

Ομιλία του Μ. Καλόπουλου στο διεθνές συνέδριο:

«Η Οδύσσεια της Γνώσης»

«Ο αποκεφαλισμός της μνήμης και του πνεύματος

στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας».

25/4/15

 

Αγαπητοί φίλοι, και εκλεκτοί σύνεδροι, πολλοί είναι οι σοφοί που μας βεβαιώνουν… πως το πολυτιμότατο αγαθό της νοημοσύνης μας, μετριέται με το βάρος των ερωτήσεων και την ευστοχία των αναθεωρητικών μας αμφισβητήσεών.

Η οδυνηρή αλήθεια αυτής της σκέψης, αποδεικνύεται καθημερινά απ’ τη συρρίκνωση της πατρίδος μας, σε αγαθά, αξίες και ιδανικά, που είναι διαρκής και σήμερα παρά ποτέ δεδομένη, απ’ την ανυπόφορη γενικευμένη διαφθορά, και την υλική και πολιτισμική μας υποβάθμιση, που συνεχίζεται σε έναν διαχρονικό πλέον κατήφορο… παρά τις αντίθετες προσπάθειες, πολλών εξ ημών.

Όλα όμως τα ανθρώπινα δεινά, έχουν αιτία και αφετηρία. Συχνά οι λάθος επιλογές μας, η αναθεωρητική και η καταγγελτική μας απραξία, είναι και οι συνηθέστερες αιτίες των παθών μας. Γι' αυτό και σήμερα στο επετειακό αυτό διεθνές Συνέδριο, Για την «οδύσσεια της γνώσης» εξ αφορμής των 1600 χρόνων από τον μαρτυρικό θάνατο της Υπατίας… εκπροσωπώντας τους Σκεπτικιστές Ελλάδος… περιληπτικά, αλλά καταγγελτικά και με σαφήνεια, θα αναφερθώ:

  • Στην καταστροφή της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης.
  • Στον απερίγραπτα μαρτυρικό θάνατο της Υπατίας… αλλά και
  • Στον ηθικό αυτουργό αυτής της τραγωδίας, τον Ιωάννη Χρυσόστομο.

Ας επισκεφτούμε λοιπόν νοερά τη μεγάλη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας
Μπορούμε αλήθεια να εκτιμήσουμε το μέγεθος της απώλειας αυτής της Βιβλιοθήκης; Θα το επιχειρήσουμε ρίχνοντας μια φευγαλέα ματιά στους τίτλους των βιβλίων της που χάθηκαν… από τον κατάλογο που συνέταξε 700 χρόνια πριν την καταστροφή της, (δηλαδή στην αρχή ακόμα της ιστορικής της διαδρομής), ο θεωρούμενος πρώτος βιβλιοθηκάριός της Καλλίμαχος… και που μόνο με τους τίτλους των βιβλίων της, γέμισε 120 τόμους!

Διαβάζουμε μικρό ενδεικτικό απόσπασμα, για να δούμε την εκπληκτική ποικιλία επιστημονικών συγγραμμάτων που φιλοξενούσε:

 

περι φυσεωσ - περι παιδων και αγωγησ - περι αρετησ και φιλαδελφειασ - περι δεισιδαιμονιασ - περι ΠΡΑΟΤΗΤΟΣ - πολυπραγμοσυνησ – γονεων & εγγονων φιλοστοργιασ - περι καλουσ και τροπων

περι αρχαιασ ιατρικησ – περι Επιληψίας - περι φυσεωσ ανθρωπου - περι ανατομιΑς ΚΑΙ εγχειρησεων - φαρμακων - οστων - φλεβων - αρτηριων - ανατομιασ νευρων – περι μητρασ ανατομια - κινησεωσ μυων - διαιτησ - αναπνοησ - ευεξιασ – μελαινησ χολησ

περι διαγνωσεωσ σφυγμων - πυρετων - δυσπνοιασ - συμπτωματων – τρομου - ριγουσ και σπασμων - περι μαρασμου - περι των παρα φυση ογκων (Καρκίνου)

περι συνθεσεωσ φαρμακων - αντιδοτων - οξεων νοσηματων - ΓΟΝΟΡΡΟΙΑΣ περι ανατομιας ανθρωπινων μοριων(γεννητικών οργάνων)

περι καταγματων - επιδεσμων - νεφρικων παθησεων - επιδημιων - περι διανοιασ - ενυπνιων - μεγαλομανιας - περι διαγνωσεωσ και θεραπειασ ψυχικων παθησεων - νεοτητοσ - γηρατοσ ζωησ και θανατου - περι μακροβιοτητοσ και βραχυβιοτητοσ - περι μνημησ - κοσμου - αισθησεων

περι ονοματοποιιασ και συνθεσεωσ ονοματων - ορθογραφιασ - ευσεβειασ - αστεϊσμου - ειρωνειασ – σαρκασμου - περι ΛΟγικης αποδειξεωσ και επιχειρηματων

Περι ψυχησ - ουρανου – χρωματων και ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - περι ζωων γενεσεωσ και φυτων ιστοριασ - περι αριθμών, γεωμετρίας, ιστορίας, μηχανών και αυτοματοποιητικησ - διοπτρασ - μετρων και σταθμων – ηλεκτρου Και μαγνητων …

     Και ο κατάλογος… είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ…

 

Ο ιστορικός θρήνος της απώλειας, της ιερής αυτής Βιβλιοθήκης είναι πράγματι απερίγραπτος! Δεν χάθηκαν όμως μόνο βιβλία εκεί… αλλά και άγνωστος αριθμός τεχνολογικών εκθεμάτων… που κοσμούσαν τις αίθουσες του αρχαίου αυτού απίστευτα οργανωμένου… Πολυτεχνείου.!

Ο μεσαιωνικός λεξικογράφος Σουΐδας, με τις πληροφορίες που διέσωσε, μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά σε ένα απ’ τα εκπληκτικά αυτά εκθέματα της Βιβλιοθήκης, γράφοντας:

«Μαγνήτης καλείται ο λίθος (εκείνος που) έχει την φυσική δύναμη να έλκει προς εαυτόν του τον σίδηρον. Εις δε την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου εν τω Σεραπείω, (αξιοθαύμαστο υπήρχε έκθεμα). Ξόανον κατασκεύασαν εκ χαλκού και εις την κεφαλήν σίδηρον ένδοθεν έθεσαν, τον δε λίθον αυτόν (τον μαγνήτη) στις υποδοχές άνωθεν της στέγης έθεσαν. Το δε (ξόανον) υπό της φυσικής αυτής δύναμης (του μαγνητισμού) ελκόμενο, μετέωρον εκρεμάτο, διά πολλήν μηχανήν και τέχνην! Εκρατείτο δε μ ε τ έ ω ρ ο ν,  ανάμεσον οροφής και εδάφους, θαυμαζόμενον και μη παντελώς κατασπόμενον». Σουΐδας, «Μαγνήτης».

 

Μόνο τα τελευταία χρόνια η μαγνητική ανύψωση είναι γεγονός και η μαγνητοπροωθητική (MagneticLevitation) βρίσκει εφαρμογή στους ηλεκτρομαγνητικούς συρμούς Αμερικής και Ιαπωνίας και εσχάτως στους αξιοθαύμαστους μαγνητικούς κινητήρες!

Αυτούς τους εξαιρετικά επιτήδειους και μορφωμένους Έλληνες, ονόμαζαν οι τότε φανατικοί θρησκευόμενοι, αγραμμάτους και παγανιστές, δηλαδή χωριάτες. Και φυσικά… τρομερούς ειδωλολάτρες!

Για την καταστροφή αυτών και άλλων εκθεμάτων της πανεπιστημιακής αυτής βιβλιοθήκης, έχουμε από τον Θεοδώρητο την τραγική πληροφορία:

«Ο (Επίσκοπος Αλεξανδρείας) Θεόφιλος, όχι μόνο εκ βάθρων ανέσπασε των ειδώλων τεμένη, αλλά και όλα τα μηχανήματα της απάτης εκ χαλκού και ξύλων... (που υπήρχαν εκεί κατεστρεψε)».

Τα επιτεύγματα λοιπόν της πανέξυπνης αυτής ελληνικής τεχνολογίας, τα αριστουργηματικά δηλαδή εκθέματα και τεχνουργήματα του πρώτου αυτού ιερού Πανεπιστημιακού Μουσείου, ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος, όχι μόνο τα κατέστρεψε, αλλά και τα παρουσίασε σαν κατασκευάσματα πλάνης και μαγείας… μόνο για ιερατικούς εντυπωσιασμούς και απάτες!

Όσο για το επίπεδο της ελληνικής τεχνολογίας… αρκεί να υπενθυμίσω ότι ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, που άφησε άφωνη ολόκληρη την ανθρωπότητα, ήταν τουλάχιστον 400 χρόνων παλαιότερος αυτής της καταστροφής! Φαντασθείτε λοιπόν τι χάθηκε μέσα σ’ αυτό το διασημότερο, πληρέστερο και πρωτοφανές Μουσείο της ανθρωπότητας, στο οποίο συνεισέφερε τα μέγιστα και η τεχνολόγος Υπατία, της οποίας τα 1.600 χρόνια από τον βίαιο θάνατό της, με πολύ σεβασμό τιμούμε όλοι εδώ σήμερα!

«Ο Εδουάρδος Γίββων (1737-1794) στην εποχή του διαφωτισμού, αποδίδοντας την καταστροφή της Βιβλιοθήκης στον τρομερό Επίσκοπο Θεόφιλο, τον καταστροφέα του Σεραπείου, τον χαρακτήριζε: «αιώνιο εχθρό της ειρήνης και της αρετής, άνθρωπο ιταμό και κακό που βρώμιζε τα χέρια του άλλοτε με αίμα και άλλοτε με χρυσάφι». Λουτσιάνο Κανφόρα, «η χαμενη βιβλιοθηκη», σελ. 122.

Ο Γεώργιος Μοναχός, στο έργο του: "χρονικη ιστορια", (584.10) μας αναφέρει: «Ο δε ναός... παμμεγέθης ήτο … με κίονες πολυτιμότατους και με μάρμαρα ένδοθεν και έξωθεν εξαιρετικά λαμπρώς κεκαλλωπισμένος... οι δε τοίχοι του ενδοτάτου ναού, από χρυσό και άργυρο ήταν επενδεδυμένοι».

 

Αυτόν τον Ναό της γνώσης και των βιβλίων… το μεγαλύτερο και λαμπρότερο πνευματικό κέντρο της αρχαιότητας, ηλικίας 700 ετών, που μόρφωσε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο… κατέστρεψε με πελεκιοφόρους ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος… υπακούοντας στο προγενέστερο κάλεσμα ενός άλλου Αρχιερέα, του Επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννη Χρυσοστόμου… Όπως θα δούμε λεπτομερέστερα παρακάτω…

Την περιγραφή της βάρβαρης καταστροφής, διέσωσε ο Ευνάπιος που γραφεί σχετικά: «Στην Αλεξάνδρεια... του Σεραπείου, πάντα τα οικοδομήματα, όπως στους ποιητικούς μύθους των Γιγάντων, έγιναν... Θεοδοσίου δε βασιλεύοντος και (επισκόπου) Θεοφίλου πρωτοστατούντος... τα αναθήματα του Σεραπείου (οι φανατικοί χριστιανοί) κατελυμένοντο και όχι μόνο χωρίς μάχη ενίκησαν, αλλά τους ανδριάντες και τα αναθήματα κατέκλεπτον... του δε Σεραπείου μόνο το έδαφος δεν απέσπασαν κι’ αυτό διά το βάρος των λίθων, επειδή (οι λίθοι της θεμελίου δόμησης) ήταν αμετακίνητοι.

Οι πολεμικότατοι δε αυτοί φιλοχρήματοι, την ασέβεια αυτή εις έπαινον τους καταλόγιζανΈπειτα… εισέβαλαν οι καλούμενοι μοναχοί, άνθρωποι μεν (μόνο) κατά το είδος, ο δε βίος αυτών συώδης (καπρικός, γουρουνοειδής) και εμφανώς πάσχοντες, μύρια έπρατταν κακά και ανείπωτα, αλλά αυτά ευσέβειαν ενόμιζαν...

Και συμπληρώνει θρηνώντας: τότε πας άνθρωπος (μελανή) φορών εσθήτα (ράσα) τυραννικήν είχεν εξουσίαν και δημοσίως να ασχημονεί ημπορούσε Ναι… σε τόση "αρετή" άλλαξε (η νέα θρησκεία) τον άνθρωπο...». Ευνάπιος (346-414 μ.Χ.), βιοι φιλοσοφων και σοφιστων, 6.11

                                                     *   *   *

Αυτή ήταν η εποχή της Υπατίας (370-415 μ.Χ.).

Η Υπατία μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στην Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, παρά τους πόδας του μεγάλου φιλοσόφου και πατέρα της, Θέωνα. Δεν υπήρξε ποτέ ορκισμένη παρθένα… όπως εσφαλμένα κάποιοι αναφέρουν, (για να την συνδέσουν ευκολότερα με τη χριστιανική αγαμία, με την οποία δήθεν φλέρταρε επίμονα η Υπατία), αλλά… η Υπατία ήταν… «σύζυγος Ισιδώρου του φιλοσόφου»…, όπως ξεκάθαρα μας λέει ο λεξικογράφος Σουΐδας.upsilon. 166. 3.

Τι ήταν η Υπατία; Τι δεν ήταν καλύτερα! Μαθηματικός, γεωμέτρης, αστρονόμος, τεχνολόγος, ανεξίθρησκη φιλόσοφος, όμορφη γυναίκα, δασκάλα, και διάσημη παραγωγός και εκλαϊκεύτρια των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών! Λέγεται μάλιστα, ότι δική της και του πατέρα της Θέωνα, είναι η τελική επιμέλεια της Ευκλείδειας Γεωμετρίας που μέχρι σήμερα διδάσκεται παγκοσμίως!

Δολοφονήθηκε 45 ετών και ήταν 21 περίπου ετών, όταν κατέστρεψαν την βιβλιοθήκη. Η Υπατία έζησε ολάκερη τη φρίκη της απίστευτης καταστροφής. Όμως η ατρόμητη αυτή πανεπιστήμων, συνέχισε να διδάσκει δημοσίως, εν μέσω θρησκευτικής τρομοκρατίας, για 24 ακόμα χρόνια! (Αξίζει βέβαια εδώ να σημειώσουμε, πως για τις χρονολογίες αυτών των γεγονότων ερίζουν ακόμα οι ειδικοί).

Η περιγραφή της βιαιότατης εκτέλεσής της είναι συγκλονιστική:

Ο Σουΐδας στο ύψιλον 166 μας εξηγεί: «Συνέβη δε ο Επίσκοπος επί των αιρέσεων Κύριλλος, να περάσει (δηλαδή αστυνομεύοντας εντελώς τυχαία!), έξω από τον οίκο της Υπατίας, όπου συνωστιζόμενους είδε στις εξώθυρες άνδρες και γυναίκες, ανθρώπους πολλούς, που άλλοι έφευγαν, άλλοι έρχοντο και άλλοι έστεκαν εκεί. Ερώτησε λοιπόν (ο Κύριλλος) τι είναι όλο αυτό το πλήθος και γιατί όλος αυτός ο θόρυβος στη συγκεκριμένη οικία; Κάποιος του εξήγησε ότι μέσα αγορεύει η φιλόσοφος Υπατία και δική της είναι η οικία.

»Μαθαίνοντας αυτά (ο άγιος) δαγκώθηκε η ψυχή του, ώστε τον φόνο αυτής ταχέως επιβουλεύετο, τον ανοσιότατον μάλιστα φόνο, που κατά τη συνήθεια (του αγίου!) προήλθε από πολλούς μαζί θηριώδεις επιτιθέμενους ανθρώπους, ανθρώπους φαύλους που ούτε θεών ούτε ανθρώπων φόβο είχαν και έτσι ξέκαναν την φιλόσοφο».

Ο Σωκράτης ο Σχολαστικός, (που έζησε κοντά στα γεγονότα), μας διέσωσε τις φρικιαστικές λεπτομέρειες από το συμβόλαιο θανάτου του φθονερού Κυρίλλου κατά της Υπατίας:

«Συμφωνήσαντες δε οι άνδρες (το πόσο "άνδρες" ήταν θα το δείτε σε λίγο), με ένθερμο φρόνημα, (δηλαδή φανατικούς) στους οποίους ηγείτο κάποιος Πέτρος ο αναγνώστης, (ο κατοπινός Πρωτοπρεσβύτερος του επισκόπου Θεόφιλου… όπως μας λέει ο Φώτιος στο Λεξικό του. (Bibl 96.81b.20) και παραμόνευαν την επιστρέφουσα στον οίκο της Υπατία. Όρμησαν, την έβγαλαν έξω από το δίφρο (μεταφορικό μέσον την εποχής), την έσυραν μέχρι την Εκκλησία, της εξέδυσαν την εσθήτα (ενδεικτικό ένδυμα διδασκάλου) και με όστρακα και θεία μανία… την κατέσπασαν, (τις τσάκισαν δηλαδή τα μέλη!), την κατέκοψαν, και στη συνέχεια, συνεργαζόμενοι αφού την καταδιαμέλισαν, κατέκαψαν τα μέλη της μέχρι καταναλώσεως. … … Αυτό όλο το έγκλημα, μεγάλη κατακραυγή ξεσήκωσε κατά του Κυρίλλου και της Αλεξανδρινής Εκκλησίας... Αυτά δε συνέβησαν το τέταρτο έτος της Επισκοπής Κυρίλλου και το έκτο του ("Μεγάλου") Θεοδοσίου, τον μήνα Μάρτιο διαρκούντων των νηστειών»!!! Σωκράτους Σχολαστικού, "εκκλησιαστικη ιστορια - περι υπατιασ τησ φιλοσοφου", 7.15

Σήμερα κλείνουμε 1.600 χρόνια από τον βίαιο θάνατο της μαρτυρικής Υπατίας. Και θα 'θελα να διαβάσω ένα θρηνητικό τετράστιχο στη μνήμη της, από το ποίημα του Κωστή Παλαμά: «Οι Καλόγεροι»:

 

Και τώρα, κάθε που την απαντήσαμε

την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,

τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,

και - ω λύσσα! - τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.

Κωστής Παλαμάς

* * *

Επιστρέφοντας τώρα στην Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, πρέπει να επισημάνουμε πως για την καταστροφή της… υπάρχει ένας αναπάντεχος ηθικός αυτουργός…! Περιέργως, αυτός δεν ήταν άλλος απ' τον σημερινό τιμώμενο εν Ελλάδι, ως... «προστάτη γραμμάτων και τεχνών»…, Ιωάννη Χρυσόστομο!

Ναι, όσο και αν ακούγεται παράξενο, ο υπερ-διάσημος αυτός θεολόγος και Ιεράρχης, που σήμερα τιμάται ως ο κατ' εξοχήν προστάτης γραμμάτων και τεχνών… ήταν ο πρώτος που τόλμησε να σαλπίσει επίθεση κατά της πανώριας Βιβλιοθήκης, αναθεματίζοντάς την.

Ο Ιωάννης Χρυσόστομος γεννήθηκε το 349 και πέθανε το 407 μ.Χ. Δηλαδή πέθανε 16 ολόκληρα χρόνια μετά την καταστροφή της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, που χρονικά τοποθετείται (απ' τους περισσότερους) στο 391 μ.Χ.

 

Προσέξτε τη σκληρή ανθελληνική του στάση, όπως προκύπτει απ’ τη δική του ξεκάθαρη δήλωση: «Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανοιχτός ο λάρυγγάς τους, τα πάντα δε (των Ελλήνων Φιλοσόφων!) γεμάτα ακαθαρσίας και έμπυου! Πάντα τα διδάγματά τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των Φιλοσόφων λαβόντες... Γι' αυτό κι εμείς δεν παραιτούμεθα της κατ αυτών μάχης». Ι. Χ. Αρχιεπ. Κωνσταντινουπόλεως: (344-407 μ.Χ.), "Εις άγιο Ιωάννη τον Ευαγγελιστή", ομιλία ξσ΄, 59.369.12 - 370.11

 

Πρωτοφανής και εκπληκτικά αποκαλυπτικός είναι επίσης και ο φιλοβαρβαρικός ανθελληνισμός του Ι. Χρυσοστόμου: «Όσο πιο βάρβαρο φαίνεται ένα έθνος και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα δικά μας... (τα της θρησκείας μας δηλαδή!). Έτσι ο (πιστός) βάρβαρος, (με τη βοήθεια της θρησκείας), την Οικουμένη ολάκερη κατέκτησε... κι ενώ στους Ελλήνες τα πάντα σβήνουν και αφανίζονται, του (πιστού βαρβάρου) όλα κάθε μέρα λαμπρότερα γίνονται». Ι. Χρ., "Εις Ιωάννην" 59.31.33

Ο Ι. Χρυσόστομος όμως δεν σταμάτησε σε φιλο-βαρβαρικούς επαίνους και ανθελληνικούς αφορισμούς, αλλά… ΜΕ ακραίες ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ… ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ!

Γράφει ο ίδιος ο Ι. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στο ιστορικό της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης: «Ιστορίαν θα σας διηγηθώ παλαιάν: Ο Έλληνας Πτολεμαίος (Β΄) ο Φιλάδελφος, πανταχόθεν μάζευε βιβλία. Έμαθε δε ότι και παρά Ιουδαίων υπάρχουν βιβλία που περί θεού φιλοσοφούν (αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη), ... αυτά μετέφρασε και τα εφύλαξε εις το ιερόν του Σεράπιδος και μέχρι τώρα, (επί 700 χρόνια), εκεί τα (άγια ) βιβλία των (Ιουδαίων) προφητών βρίσκονται».

Συνεχίζει όμως και αναρωτιέται: «Τι όμως, άγιος είναι ο Ναός του Σεράπιδος διά τα βιβλία; Μη γένοιτο! Αλλ’ εκείνα μεν, (τα ιουδαϊκά αυτά βιβλία), έχουν τη δική τους αγιότητα, στον τόπο όμως (στο Σεράπειο δηλαδή), δεν τη μεταδίδουν... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων!) όντων δαιμόνων... και παρ’ αυτών (των Ελλήνων), στέκει εκεί βωμός απάτης αόρατος, εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες οικούσι τον τόπον (δαίμονες λοιπόν κατοικούν εκεί)»! Τάδε έφη Ι. Χ.. "λογοι κατά ιουδαιων", 48.851.38 έως 852.35

        

Ψυχοθυσιαστήριο λοιπόν και δαιμονικό οίκημα η Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη και δαίμονες τα βιβλία της, κατά τον "σοφό" Ιεράρχη…

Φοβερό και ξεκάθαρο λοιπόν αυτό το σάλπισμα της καταστροφής βιβλιοθηκών… βιβλίων - και επιστημονικών εκθεμάτων… απ’ τον υποτιθέμενο προστάτη των σημερινών ελληνικών γραμμάτων!

ΝΑΙ… ο Ι.Χ. ήταν ένας "φίλος" των ΒΙΒΛΙΩΝ, αλλά μάλλον ένας εξαιρετικά άσπονδος φίλος! Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν αυτός θεωρείται φίλος των βιβλίων των γραμμάτων και των τεχνών… τότε πώς θα ήταν άραγε ένας πραγματικός εχθρός τους; Ναι, αυτό ήταν και το τελικό σάλπισμα επίθεσης κατά της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης. Υπενθυμίζω δε, ότι υπάρχει πληθώρα αντίστοιχων εμπρηστικών και αφοριστικών ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ δηλώσεων για: Θέατρα, Στάδια, Αγορές, Βουλευτήρια, Ασκληπιεία, Μουσεία, Άλση και Σχολές… που μας αφήνουν άναυδους! Η οδύσσεια της γνώσης μπήκε αμετάκλητα σε εξαιρετικά δύσβατους ατραπούς επιβίωσης.

Με τέτοιους "προστάτες" γραμμάτων δεν είναι νομίζω καθόλου παράξενο, που ασίγαστες καταστροφικές καταιγίδες αφανισμού, ξέσπασαν πάνω απ’ την κοιτίδα των γραμμάτων και των τεχνών, την ταλαίπωρη Ελλάδα, με τους: Μ. Κωνσταντίνο, Μέγα Θεοδόσιο, Ιουστινιανό, Ιουστίνο, Αλάριχο, Αββά Φουρμόντ… και τόσους άλλους να πρωτοστατούν.

Ο Ι. Χρυσόστομος μάλιστα, καυχόταν ότι: «για την παντελή κατεδάφιση κάθε τι ελληνικού, που απέμεινε όρθιο, μίσθωνε συνεργεία ολόκληρα, όχι από χρήματα του κράτους, αλλά από ευσεβείς γυναίκες που προθύμως προσέφεραν για την κατεδάφιση των υπολοίπων ελληνικών ναών». Θεοδώρητου, "εκκλησιαστικη ιστορια - επιστολη δαμασου" (τομ. 5ος 329/8-330/8). Που σημειωτέον, οι περισσότεροι είχαν μετατραπεί ήδη σε δημόσια κτίρια ή βιβλιοθήκες!

Τυφλωμένος από καύχηση και υπερηφάνεια, (ο περίεργος αυτός ιεράρχης) και Επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Ι. Χρυσόστομος, γράφει: «Ο δε πανταχού της Γης εκταθείς ελληνισμός και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών, ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν, υπό της του Χριστού (χριστιανικού ιερατείου) κατελύθη δυνάμεως». Κατά Ελλήνων 15. «Και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του χριστιανικού ιερατείου) καθ’ έκαστη λαμπρότερα γίνονται». Ι. Χρυσόστομος, "Εις Ιωάννην", 59.31.33

Αυτή είναι εν ολίγοις, η τραγική σύγκριση μεταξύ Ι. Χρυσόστομου, που σήμερα τιμάται ως προστάτης των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών και της πραγματικής ηρωίδας και ακάματης θεραπαινίδας των τεχνών και των γραμμάτων, Υπατίας!

Απ’ τη μια, ο ασίγαστος διώκτης των ελληνικών τεχνών και γραμμάτων Ι.Χ και απ’ την άλλη η σεμνή δημιουργός και αφοσιωμένη λάτρης γραμμάτων και τεχνών, αλλά και τραγική μάρτυρας υπέρ αυτών, ΥΠΑΤΙΑ!

…………………………………………………………………………………………………………

- Είναι λοιπόν δυνατόν να μην προβληματιστούμε;

- Είναι δυνατόν να μην αποπειραθούμε μια θαρραλέα αναθεώρηση;

- Είναι όλο αυτό το ανθελληνικό μένος του Ι.Χ. άξιο επαίνων και τιμών;

- Πόσο ακόμα πρέπει να περιμένουμε πριν αποτολμήσουμε μια θαρραλέα αναθεωρητική διαμαρτυρία;

Αιώνες τώρα κι ενώ η γνώση έχει περισσέψει κι ο τελευταίος ανάμεσά μας μπορεί να ενημερωθεί για την ακραία αυτή διαστροφή της ιστορίας, εμείς συνεχίζουμε να ονομάζουμε «προστάτες γραμμάτων και τεχνών», λάβρους εχθρούς της Ελληνικής Γραμματείας και δεδηλωμένους ανθέλληνες και να αρνούμεθα τις αντίστοιχες τιμές στους εκλεκτότερους εκπροσώπους του πολιτισμού των γραμμάτων και τεχνών… όπως στην ηρωική Υπατία!

…………………………………………………………………………

Εκλεκτοί σύνεδροι και φίλοι…

Ως εκπρόσωπος των Σκεπτικιστών Ελλάδος…

Με καθυστέρηση αιώνων…

Στο όνομα της γνώσης και της ιστορικής αλήθειας, των ένδοξων ελληνικών γραμμάτων και τεχνών εμείς οι απλοί εραστές της ιστορίας και του πολιτισμού, κηρύττουμε έκπτωτο οποιονδήποτε αδίκως και αναξίως απολαμβάνει τον τίτλο του προστάτη γραμμάτων και τεχνών και στη θέση του, μετά πολλών τιμών και επαίνων, τοποθετούμε την διαπρεπή μάρτυρα, ηρωίδα και αντάξια εκπρόσωπο γραμμάτων και τεχνών, ΥΠΑΤΙΑ… ζητώντας από την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα.  

Καλούμε δε όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας και την εκπαιδευτική Κοινότητα, να μας ακολουθήσουν στην αναθεωρημένη αυτή Οδύσσεια της Γνώσης!

 

Μ. Καλόπουλος 25-4-2015

 

 

             Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

1o Ολοήμερο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών

 Επετειακό Αφιέρωμα: Υπατία η Αλεξανδρινή 1600 (370 - 415)

 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες:

Διονύσης Σιμοπουλος - Μ. Καλόπουλος - Στράτος Θεοδοσίου - Γ. Κοντογιώργης - Άνζελα Γκερέκου - Σπύρος Μερκούρης.

Συναυλία Αλέξανδρου. Χάχαλη με Τζένη Δριβάλα & Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ν.Τουλιάτο κ.α.

Εικαστικοί Εύα Αποστολάτου, Μάρω Κουρή, Τίτα Μπονάτσου κ.α.

 

     Με ένα θερμό χειροκρότημα αντάμειψε ο κόσμος που για 12 ώρες κατέκλυσε το Αμφιθέατρο «Αθήνα 9.84», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τον διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη για την έμπνευση και διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνέδριου Επιστημών & Τεχνών «Οδύσσεια της Γνώσης», καθώς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, αλλά και να παρακολουθήσουν καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών.

     Το Συνέδριο με θέμα «Ο Άνθρωπος και η πορεία του προς τη Γνώση ενίοτε μέχρις αυτοθυσίας», που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Απόλλωνος Ναός» ήταν αφιερωμένο στην φιλόσοφο, μαθηματικό και αστρονόμο Υπατία (370-415), με την ευκαιρία των 1600 χρόνων από τον βίαιο θάνατό της στην Αλεξάνδρεια.

     Προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας των επιστημών και των τεχνών, παρουσίασαν τις θέσεις τους στην ιστορική διαδρομή και επιδίωξη του Ανθρώπου για πρόοδο και Πολιτισμό!

   Το ενδιαφέρον του κοινού κέντρισε η διάλεξη του επίτιμου Πρόεδρου του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσιου Σιμόπουλου με θέμα «ο Άνθρωπος και το Σύμπαν».

     Μια ξαφνική αδιαθεσία του διεθνούς κύρους βιολόγου Richard Dawkins ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για το Συνέδριο κατόπιν προσκλήσεως του κ. Χάχαλη, δεν του επέτρεψε να παρευρεθεί, ωστόσο έστειλε χαιρετισμό στον οποίο εξέφρασε τον θαυμασμό του «για την πρωταθλήτρια της επιστήμης Υπατία», χωρίς να κρύψει τη λύπη του που δεν θα μπορούσε να μιλήσει για «την ελληνίδα αυτή ηρωίδα».

     Ένα πρόβλημα υγείας ανάγκασε και τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρη Νανόπουλο, να ματαιώσει την ομιλία του στο συνέδριο.

   Η πρώην υπουργός τουρισμού και υφυπουργός πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου μίλησε με θερμά λόγια για τον Αλέξανδρο Χάχαλη τον οποίο αφού συνεχάρη για την ιδέα αλλά και την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου έκανε λόγο για τη μεγάλη δύναμη της γνώσης και την ανάγκη να ξεπεράσει την αυτοκαταστροφική σύγκρουση με την πίστη.

Ο επίτιμος πρόεδρος του δικτύου Πολιτιστικών Πρωτευουσών Ευρώπης Σπύρος Μερκούρης έθιξε ιδιαιτέρως την εξάπλωση του ρατσισμού και εθνικισμού μέσω της αντιπαλότητας και του φανατισμού.

   Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό τις ομιλίες όσων τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο:

Στράτος Θεοδοσίου (αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών), Γεώργιος Κοντογιώργης, (συγγραφέας, καθηγητής, τέως Πρύτανις Παντείου) Ελισάβετ Σπαθάρη (αρχαιολόγος, επίτιμη διευθ. ΥΠΠΟΤ) Ποτίτσα Γρηγοράκου (καθηγήτρια Λαϊκού Παν/μίου), Μιχάλης Καλόπουλος (πρόεδρος Σκεπτικιστών Ελλάδος, συγγραφέας), Γιώργος Λεκάκης (λαογράφος, συγγραφέας, δημ/φος) Δημήτρης Βαρβαρήγος (συγγραφέας), Μαρία Τζάνη (ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ), Ειρήνη Λεριού (Διδάκτωρ Παντείου) και μέσω skype οι Ξενοφών Μουσάς (αστρονόμος) David Eicher (αρχισυντάκτης περιοδικού astronomy) Mark Boslough (φυσικός) Αρίσταρχος Μart Raukas (καθ. Φιλοσοφίας, ντοκυμ/ίστας, δημ/φος) Bettany Hughes (ιστορικός, συγγραφέας).

     Το Συνέδριο χαιρέτησαν επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης, ο αντιπρόεδρος ΟΥΝΕΣΚΟ Στέφανος Βογαζιανός Ρόυ (συντόνισαν δε οι Θεόδωρος Μαλλιάς (Δρ. Ψυχολογίας, Βίκυ Μπαφατάκη (αρχαιολόγος, δημ/φος), Ευάγγελος Στόγιος (Πρόεδρος ΣΑΦΕΜ).

Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις έδωσαν τη δική τους νότα καθ’όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

   Συμμετείχαν : Εύα Αποστολάτου, Ekaterina Savtchenko, Δαρεία Κορνέα, Βασίλειος Αράπης, Μιχάλης Μηναριτζόγλου, Εξηκίας, (εικαστικοί) Μάρω Κουρή, Τίτα Μπονάτσου (φωτογραφία) Μαρία – Υπατία Γερολυμάτου (χορός) Αλίκη Μαρκαντωνάτου (αρχαία λύρα, ωδή), Σοφία Ανδριανού (ωδή).

     Ο διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης παρουσίασε έργο αφιερωμένο στη μεγάλη φιλόσοφο και τον Αέναον Αγώνα προς την Γνώση, με διακεκριμένους καλλιτέχνες: Τζένη Δριβάλα, Αγάπη Παπαμήτσου, Τζίνα Φωτεινοπούλου (υψίφωνοι), Θοδωρής Μπιράκος (βαρύτονος), Νίκος Τουλιάτος (κρουστά), Κώστας Γιαλίνης, Όλγα Παππά, Πάρις Κατσίβελος (απαγγελία).

Οργάνωση – Παραγωγή Π. Σ. ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ

                     Παρακολουθείστε ολόκληρο το Συνέδριο

       έτσι όπως αναμεταδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

                           https://youtu.be/w-cjPjLDcKo

 

 

ANTIPAGAN BIBLIO

«Αντιπαγανιστική Νομοθεσία» Το εξαιρετικό βιβλίο που πρέπει να έχει κάθε Έλληνας: Παρουσιάζουν:Μηνάς Παπαγεωργίου και Μ. Καλόπουλος

Τίτλος: Αντιπαγανιστική Νομοθεσία
Επιμέλεια: Αφροδίτη Καμάρα
Εκδοτικός Οίκος: Κατάρτι

Τηλέφωνο παραγγελίας: 210/ 3604793 & 3601271

Τιμή IANOS: 12,31 €

Περίληψη (κείμενο οπισθόφυλλου)
Το κυριότερο ίσως χαρακτηριστικό της Ύστερης Αρχαιότητας ήταν η θρησκευτική μεταβολή στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ο πολυθεϊσμός υποχώρησε και τη θέση του πήρε η πρώην «δεισιδαιμονία», ο χριστιανικός μονοθεϊσμός. Ο εκχριστιανισμός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ωστόσο δεν έγινε ούτε γρήγορα ούτε αβίαστα. Συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις επηρέασαν την έβαση του θρησκευτικού αγώνα υπέρ του χριστιανισμού. Οι αποφάσεις αυτές πήραν τη μορφή νόμων. Χάρης τη σχολαστικότητα με την οποία διαφυλάσσονταν οι νόμοι στη ρωμαϊκή εποχή, πολλά από τα νομοθετήματα των Ρωμαίων αυτοκρατόρων σώζονται μέχρι σήμερα μέσα στους βασικούς κώδικες του υστερορωμαϊκού κόσμου: Στο Θεοδοσιανό κώδικα του 5ου αιώνα μ.α.χ.χ (μετά την απαρχή της χρονολόγησης των χριστιανών) και στο Corpus Iuris Civilis ή Ιουστινιάνειο Κώδικα, που συντάχθηκε στις αρχές του 6ου αιώνα. Από την κατάργηση των θυσιών, οι οποίες αποτελούσαν βασικό συστατικό των Εθνικών θρησκειών, έως τον αναγκαστικό εκχριστιανισμό των πολιτών της αυτοκρατορίας και των μελών των οικογενειών τους, ο αναγνώστης αυτού του μικρού απανθίσματος από τους Κώδικες παρακολουθεί βήμα βήμα τον εκχριστιανισμό της αυτοκρατορίας μέσα από τα λόγια αυτών που τον σχεδίασαν.

Η Γνώμη
16.10.16 Εάν υπάρχουν ναοί σε επαρχιακές περιοχές θα καταστραφούν χωρίς φασαρία ή οχλαγωγία. Γιατί μόνο όταν θα έχουν γκρεμιστεί και εξαφανιστεί από προσώπου γης, θα έχει καταστραφεί και η υλική βάση πάνω στην οποία στηρίζονται οι δεισιδαιμονίες. Παρεδόθη την έκτη ημέρα πριν από τις Ιδούς του Ιουλίου – 10 Ιουλίου. Θεοδοσιανός Κώδικας

Διαβάζοντας κανείς αποσπάσματα σαν και το παραπάνω στις μέρες μας, σίγουρα δεν αντιδρά το ίδιο όπως θα αντιδρούσε πριν από μερικές δεκαετίες. Η αντιπαγανιστική και γενικότερα ανθελληνική πολιτική των αυτοκρατόρων της Ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (που από τα τέλη του 19ου αιώνα αποκαλούμε Βυζάντιο) αντιμετωπίζεται σήμερα σαν μια ιστορική πραγματικότητα.
Ωστόσο, αποτελεί πρόκληση για τον επίδοξο ερευνητή να ρίξει μια ματιά απ’ ευθείας στους κανόνες και τους νόμους πάνω στους οποίους πάτησαν οι ορδές των «βαρβάρων» για να καταστρέψουν έναν από τους ωραιότερους πολιτισμούς που γεννήθηκε πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Η κα. Αφροδίτη Καμάρα επιμελήθηκε με τον καλύτερο τρόπο το έργο αυτό, ξεκινώντας με μια κατατοπιστική για τον αναγνώστη εισαγωγή. Το πρώτο και τρίτο μέρος του βιβλίου αναφέρονται στους δύο μεγάλους κώδικες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η αντιπαγανιστική πολιτική των Βυζαντινών. Τόσο το κεφάλαιο του Θεοδοσιανού, όσο και αυτό του Ιουστινιάνειου Κώδικα, συνοδεύονται από μικρές εισαγωγές, αλλά και χρήσιμα επεξηγηματικά σχόλια που δίνουν τροφή στον ιστορικό ερευνητή για περαιτέρω έρευνα. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου συναντούμε πτυχές της θρησκευτικής νομοθεσίας του αυτοκράτορα Ιουλιανού. Όπως ήταν φυσικό, οι πτυχές αυτές δεν συμπεριλήφθηκαν στους κώδικες των χριστιανών αυτοκρατόρων που τον διαδέχτηκαν, μιας και ως γνωστόν, ο Ιουλιανός προσπάθησε να επαναφέρει στο προσκήνιο τις αρχαίες τοπικές θρησκευτικές παραδόσεις των ανά την επικράτεια λαών. Στο βιβλίο παρατίθεται ενδεικτικά το έργο του «Έδικτο περί παιδείας», με σκοπό να λάβει ο αναγνώστης μια σφαιρικότερη άποψη για τις θρησκευτικές διαμάχες της Ύστερης Αρχαιότητας. Το συνολικής έκτασης 178 σελίδων έργο, κλείνει με ένα μικρό γλωσσάρι που επεξηγεί τη σημασία διαφόρων διοικητικών τίτλων μέσα στους κόλπους της αυτοκρατορίας.

Ο αναγνώστης με τα 11 περίπου ευρώ που καλείται να προσφέρει για να αποκτήσει το βιβλίο αυτό επιτυγχάνει:
α) Να φέρει στην κατοχή του πρωτότυπο κείμενο 16 αιώνων πριν από την εποχή μας.
β) Να ερευνήσει καλύτερα τα κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά πλαίσια μέσα στα οποία πραγματοποιήθηκε ο βίαιος εκχριστιανισμός των κατοίκων της αυτοκρατορίας της «Ανατολικής Ρωμυλίας» (σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοικοι της γεωγραφικής περιφέρειας της σύγχρονης Ελλάδας)
γ) Να κατανοήσει πως η εδραίωση του χριστιανισμού σε αυτές της περιοχές επιτεύχθηκε μέσω δύο διαφορετικών δρόμων, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά διανοίχτηκαν την ίδια εποχή και κατευθύνονταν από τα ίδια κέντρα. Δηλαδή, τόσο οι απαγορεύσεις και η αντιπαγανιστική πολιτική που χαράχτηκε μέσα από τους Κώδικες, όσο και η ίδια η διαμόρφωση και η κοπτοραφή του ιουδαιοχριστιανικών κειμένων (ευαγγελίων κ.α) τα οποία και ακολουθούν πιστά σήμερα εκατομμύρια κόσμου, προέκυψαν μέσα από τις ίδιες «Οικουμενικές Συνόδους»…

………………………………………………….

ΠΕΡΙ   «ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

Στους νόμους της ακμής των Ρωμαιο-χριστιανικών χρόνων (4ου & 5ου αι.μ.Χ.) διαβάζουμε, για τον βίαιο εκχρι­στια­νισμό των Ελλήνων και την υποχρεωτική "σωτηρία" τους. Ουσιαστικά πρόκειται για την νομοθετημένη εξόντωσης του Ελληνισμού, όπως προκύπτει από το βιβλίο: «Αντιπαγανιστική νομοθεσία της ύστερης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέσα από τους κώδικες»

«Διατάσουμε, όλα τα ιερά και οι ναοί (των Ελλήνων) όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της χριστιανικής θρησκείας... αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή, εμφα­νιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτό τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου» Αυτοκράτορες: Θεοδόσιος και Βαλεντινιανός προς Ισίδορον Έπαρχο Πραιτωρίου.14/ Νοέμβριου 435

«Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης... Αν κάποιος με οποια­δήποτε δύναμη παραβεί (αυτό τον νόμο) θα τιμω­ρη­θεί με αποκεφαλισμό» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10. Δεκέμ. 354 μ.Χ.

«Τέτοιου είδους πράξεις (οτιδήποτε μη χριστιανικό χαρα­κτη­ριζόταν ειδωλολατρία) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν (ή καταγγελθεί ότι συμβαίνουν!) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί στο ταμείο των ιερότατων ανδρών (δηλαδή κατάσχεση υπέρ των αρχιερέων) ενώ ο ιδιοκτήτης τους που έδωσε την συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιούσια του και αφού υποστεί σωματικό βασανισμό με μεταλλικά όργανα θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία»ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.8 Αυτοκρ.: Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκωρον Έπαρχο του Πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472; μ.Χ.

«Διατάζουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας, έτσι ώστε να μην συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν, να τιμω­ρού­νται... Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κλη­ρο­δο­τεί με διαθήκη (περιούσιες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδή­ποτε, σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού... όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα

αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία (διατάζουμε) να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι (χριστιανοί) βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες (τιμωρίες!) προσπαθούσαννα διασφαλίσουν την ορθόδοξη[1] πίστη» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.9 επίσης (Β1,1,19) και ΝΟΜΟΚΑΝΟΝ 6,3.

«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάν­θρωπο (βιβλικό) θεό (μας)...Αυτοί θα υποβληθούν στην αντί­­στοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιεί­κει­ας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβλη­θούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρου­σιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνω­ρί­ζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. θα τουσ αφαιρεθουν τα παντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νό­σο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν(λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άν­θρω­πος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλουςτους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμω­ρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.

Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδία, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (ιδού ο υποχρε­ωτικός νηπιοβαπτισμός!) όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους (βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (αρχαιο-ελληνική) τους πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν τοβάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυ­λάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών.

Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιούσια και για να κρατήσουν τα προσχή­ματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσουμε να δημευθεί η περιούσια τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες».

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10

Μπροστά σ΄ αυτές τις εξοντωτικές "σωφρονιστικές ποινές", τις εξορίες, τους αποκεφαλισμούς, τις κατασχέσεις περιου­σιών, τις αφαιρέσεις προνομίων, τον εξευτελισμό της υποχρε­ωτικής κατήχησης, τον βασανισμό και την νόμιμη θανάτωση κάθε υπερασπιστή τους. Για τους κυνηγημένους σαν το απεχθέστερο ιστορικό τέρας Έλληνες, ο εκχρι­στιανισμός φαινόταν πράξη ύστατης διαφυγής απ' την φυσική εξόντωση και επιβεβλημένης σωφροσύνης!

Έτσι... εκχριστιανίσθηκε μαζικά ο Ελληνισμός!    

αυτη δυστυχωσ υπηρξε η αφανιστικη απαντηση τησ ιουδαιο-χριστιανικησ θρησκεια στον παγκοσμια ιαματικο και αναντιρρητα προμηθεϊκο πολιτισμο των ελληνων!

Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι παρμένα από το βιβλίο: «Η αντι­παγανιστική νομοθεσία της ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέσα απ' τους κώδικες» Εκδόσεις ΚΑΤΑΡΤΙ. Τηλ. Παραγγ. 210/ 3604793 & 3601271 

[1] Στο λατινικό κείμενο: «in favorem orthodoxae fidei» δηλαδή ,την ευνοούμενη ορθόδοξη πίστη. Η καυχόμενη λοιπόν περί του αντίθετου σημερινή θρησκεία των Ελλήνων, μάλλον θα έπρεπε να απολογηθεί για τα ΦΟΒΕΡΑ ιστορικά εγκλήματα κατά του Ελληνισμού.  

ANTHELLHNISMOS

Βλέπε επίσης: Τρείς ιεράρχες: ΠΟΣΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

&Ένας ολομέτωπος ανθελληνικός πόλεμος φθοράς των πατέρων της εκκλησίας. Του Μ. Καλόπουλου                 

 

«Διότι Ιουδαίος δεν είναι ο εν τω φανερώ Ιουδαίος... αλλ’ Ιουδαίος είναι εν τω κρυπτώ Ιουδαίος[1] και περιτομή η της καρδίας κατά (το) πνεύμα» Παύλος προς Ρωμαίους Β΄28

Όλα όσα θέλαμε λοιπόν καταληκτικά να υπαινιχθούμε σε ολόκληρο αυτό το βιβλίο, τα λέει εδώ ευθαρσώς ο Εβραίος πρώην φαρισαίος Παύλος, (Πράξεις Αποστ. ΚΒ΄3) γράφοντας όχι προς τους Ρωμαίους όπως εσφαλμένα κάποιος μπορεί να υποθέσει, αλλά προς την εβραϊκή παροικία της Ρώμης. Ο Χριστιανισμός για όσους ήθελαν να τον δουν έτσι, δεν ήταν παρά η μεταμόρφωση του αβραμικού Ιουδαϊσμού σε Νεοδιαθηκικό κρυπτο-ιουδαϊκό χριστιανισμό!

Ο παλαιοδιαθηκικός αβραμισμός, ο ορκισμένος εχθρός των εθνών, θρονιασμένος στα υψηλότερα αξιώματα της νεο-ιουδαϊκής αυτής αίρεσης, «συνεκάθισεν» κατά τα πρότυπα του πατρός Αβραάμ με κάθε είδους ελπιδόμυαλα "όρνια" και με προκάλυμμα μια απέραντη δήθεν αγάπη, μπορούσε πια κόβοντας τις φανερές του διασυνδέσεις με τον Ιουδαϊσμό, να οργανώσει τον συστηματικό διαμελισμό των μισητών εχθρών του πατρός Αβραάμ!

Θεόφιλος, Κύριλλος, Θεοδόσιος, Χρυσόστομος, Κωνστάντιος, Αλάριχος, και τόσοι άλλοι κρυφο-ιουδαίοι ή απλώς ορνιόψυχοι και ορνιόμυαλοι υπηρέτες του αβραμικου μεγαλοϊδεατισμού, έμπηξαν τα γαμψώνυχα τους και τα "χρυσωμένα τους δόντια’" στο κορμί του ελληνότροπου πολιτισμού, συνεργώντας πειθήνια στον προαποφασισμένο ανελέητο διαμελισμό της Ελλάδος.

Κάτω απ’ τις "αγάπες" και τις κοινωνικές αδελφοποιήσεις, υπήρχε έρπων ο αρχαίος εκείνος ο μυριέλικτος Χαλδαιικός δράκος, που εξακολουθούσε να περισφίγγει μέχρι διαμελισμού, τον από κάθε άποψη κραταιό ελληνισμό!

Ανθελληνόψυχοι λοιπόν και ανθελληνόχαροι υπήρξαν πολλοί μέσα στην πολλά υποσχόμενη νέα θρησκεία. Περισσότεροι απ’ ότι μπορεί να φαντασθεί ο σημερινός Έλληνας που με καμάρι (χωρίς βέβαια να το ξέρει) φέρει τον θρησκευτικό τίτλο του «πνευματικού ισραηλίτη»!

Λίγα ακόμα παραδείγματα που ακουμπάνε μόνο την επιφάνεια του ανθελληνικού μένους, θα σας βάλουν φαντάζομε σε σκέψεις.

Ο Χριστιανός Ευσέβιος Παμφίλου (265-340μ.Χ. Επίσκοπος Παλαιστινιακής Καισαρείας) ο αποκαλούμενος και "Ηρόδοτος" ή πατέρας της εκκλησιαστικής ιστορίας, ο μέγιστος των εκκλησιαστικών συγγραφέων, δεν είναι παρά ένας ανθελληνικά μαινόμενος χλευαστής, αλλά και μεθοδικός διαμελιστής κάθε ελληνικής αξίας. Θα παραθέσω μόνο ελάχιστους υπότιτλους του τεράστιου έργου του και θα γίνει εντελώς σαφές τι εννοώ.

Ο Ευσέβιος, στο 1ο μέχρι το 15ο σύγγραμμα του της «ευαγγελικησ προπαρασκευη» με την άνεση του νικητή, έγραψε τα παρακάτω απίστευτα.

Αντί να σας κουράσω με ατέλειωτες λεπτομέρειες που κατέκοψαν και ζεμάτισαν κάθε τι Ελληνικό, σας παραθέτω μόνο υπότιτλους απ’ το ογκωδέστατο συγγραφικού του έργου, με το πραγματικά απίστευτο ανθελληνικό και φιλοεβραϊκό του περιεχόμενο!

Κάθε αστερίσκος είναι και ένας ξεχωριστός υπότιτλος. Διαβάστε αργά, προσεκτικά... μελαγχολικά θα έλεγα, καθώς το ανθελληνικό του πάθος κορυφώνεται σε ξέφρενο ύμνο υπέρ της ιουδαϊκής του συνείδησης... πιθανότατα και καταγωγής:

*Γιατί είναι πράξη σωφροσύνης η εγκατάλειψη της ελληνικής πλάνης και δεισιδαιμονίας. *Γιατί ευλόγως εγκαταλείπουν τα όσα περί πρώτης κοσμογονίας οι Έλληνες ανέγραψαν. *Εγκαταλείψτε όσα οι Έλληνες φυσικοί φιλόσοφοι περί αρχών εισηγήθηκαν. *Πως η Αιγυπτιακή θεολογία στους Έλληνες μετακόμισε. *Πως σε όλα αυτά οι δαίμονες επενεργούν. *Περί της εμφανίσεως δαιμόνων στα μαντεία των Ελλήνων. *Περί της παλαιάς ελληνικής συνηθείας της ανθρωποθυσίας (!) και πως αυτή με την ευαγγελική θεολογία κατηργήθη. *Ότι σε πονηρούς δαίμονες ανήκει των εθνών η θεολογία. *Πως ο Απόλλων στους πονηρούς δαίμονες προστάτες θυσιάζει. *Ότι πολυσχιδής και πολύγνωμος είναι η περί των Ελληνικών θεών δεισιδαιμονία. *Περί της σε λανθάνουσα μορφή δαίμονας περιέχουσα ελληνική μυθολογία. *Έως θανάτου ποιητικοί(!!!) είναι οι λεγόμενοι αυτών αγαθοί δαίμονες».

Ο εκπληκτικός αυτός χαρακτηρισμός, περί θανατηφόρου ποίησης με βρίσκει με θαυμασμό απόλυτα σύμφωνο. Στους αδαείς και λογοφάγους παραμυθομανείς ανθρώπους, η ποίηση μπορεί όπως προείπαμε να γίνει πράγματι ένα θελκτήριο εργαλείο θανάτου. Το ζητούμενο είναι ποιοι έκαναν τέτοια φονική χρήση των ποιητικών λόγων! Η ελληνική αρχαιότητα που με την ποίηση της ανέδειξε τον μεγαλύτερο ανθρώπινο φωτοδότη πολιτισμό σε όλα τα επίπεδα, ή η αβραμικη θεολογία που οδήγησε την ανθρωπότητα κατ’ ευθείαν στα τρισάθλια τάρταρα του μεσαίωνα;

Ας συνεχίσουμε όμως με τους υπότιτλους της ανθελληνικής παράκρουσης του Ευσέβιου:

»*Μαγγανείες μετέρχονται (οι Έλληνες!!!) και μ’ αυτήν εξαναγκάζουν την ανθρώπινη γνώμη. (Κοίτα ποιος μιλάει για μαγγανεία!) *Ότι τα αγάλματα τους μαγικά κατασκευάζουν... (τέτοια ανεπανάληπτα αριστουργήματα, μόνο μαγικά μπορούσαν να τους φαίνονται!) και στην μαγεία προτρέπουν και τις άψυχες ύλες (λατρευτικά) φιλούν. *Περί των παλαιοτέρων Εβραίων και γιατί τας ένθεους (θεοπνεύστους) αυτών γραφάς των πατρίων (Ελληνικών) λόγων προτιμήσαμε. *Παρουσίαση της εβραϊκής θεολογίας, λατρείας, αθανασίας της ψυχής και της ουσίας των πραγμάτων.

*Πως οι Εβραίοι έγιναν φιλόθεοι και αξιώθηκαν χρησμών και θεοφανειών. *Πως έλαμψε με την ευσέβεια του ο Μωυσής και την ιστορία των Εβραίων κατέγραψε. *Γιατί μετά από λογική κρίση και σώφρονα λογισμό την ιστορία τους (των Εβραίων) παραδεχθήκαμε. *Περί προ του κατακλυσμού θεοφιλών ανδρών. *Περί των Εβραϊκών δογματικών θεωρημάτων (και) δημιουργίας του κόσμου. *Περί θεού Εβραϊκές δοξασίες.

*Περί του θεοσεβούς πολιτεύματος του Μωυσέα. *Πόσοι Έλληνες λογογράφοι το έθνος των Ιουδαίων αναφέρουν. *Περί του προπάτορος πάντων των Εβραίων Αβραάμ. *Περί Ιουδαίων γραφής. *Πως παρά των βαρβάρων οι Έλληνας τα σεβάσματα τους παρέλαβαν»(!!!)

*Περί της κλοπής (από τα Εβραϊκά!) των Ελλήνων συγγραφέων. *Περί του κλέφτες (ιδεών!) είναι οι Έλληνες. (αν δεν το ξέρατε... μάθετέ το!). *Περί του γιατί λογικά την παρ’ Εβραίων θεολογία από την ελληνική φιλοσοφία προτιμήσαμε. (Εδώ ομολογείται η σύγκρουση εβραϊκής και ελληνικής ερμηνείας του κόσμου). *Ότι τα πάντα παρά βαρβάρων οι Έλληνες ωφελήθηκαν. *Περί της αρχαιότητος Μωυσέως και των Εβραίων προφητών. *Πως η Πλατωνική φιλοσοφία την Εβραϊκή αναγκαστικά ακολούθησε. *Περί της παρ΄ Εβραίων ονομάτων ορθότητας.

*Περί της καθ΄ Εβραίων φυσιολογίας. *Περί του όντος, Μωυσέως και Πλάτωνος(!) *Περί του Πλάτωνος και Μωυσέως ιδεών(!) *Περί αθανασίας ψυχής Εβραίων και Πλάτωνος. *Πως περί νεκρών έγερση ο Πλάτωνας των Εβραίων λόγους ιστορεί. *Περί του κατά Μωυσέα Παραδείσου.(!!!)

*Ότι παραπλήσια των Εβραίων εικόνα είχαν και οι δοξασίες περί θείων του Πλάτωνα. *Πως ο Πλάτων μετέτρεψε επί το Ελληνικότερων τα λόγια των (βιβλικών) Παροιμιών. *Ότι τα αυτά και ο Πλάτων με την εβραϊκή γραφή χρησιμοποιεί υποδείγματα και παραδείγματα. *Ότι δε και ο Πλάτωνας κατά μίμησιν των Εβραίων εις δώδεκα φυλάς διαιρώντας νομοθετεί. *Περί Αριστοτελικών δογμάτων και διαφωνίας Εβραίων και Πλάτωνος! *Περί διαφωνίας Μωυσέως και Πλάτωνος. *Περί δαιμόνων και ηρώων... ...» (!!!) *Πως με τα περί ουρανίου γης (ουράνιας ζωής) και μεταθανάτιας κρίσεως, ομοίως ο Πλάτωνας τους Εβραίους αντιγράφει»

Πάθατε κάτι ή αντέχετε ακόμα;

Σημειώστε μόνο ότι ο ίδιος αποκαλεί κοπριές τα διανοήματα των Ελλήνων λέγοντας: «τούτον δε τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από... της η κοπριά των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων, μιασμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, όντος λαού αυτού. Είναι δε οι απόστολοι άρχοντες του Εβραϊκού λαού και οι πατριάρχαι με τους οποίους κατασκηνώνουσιν οι εξ εθνών πιστεύσαντες» Ευσέβιος ευαγγ. προπαρ. / εισ τουσ ψαλμουσ / αλληλουια. ριβ΄ (23.1352.34)

Φανταστείτε! Όλα αυτά... μόνο από έναν εκκλησιαστικό, εκλαϊκευτή των εβραιο-θρησκευτικών ιδανικών, τον επίσκοπο (επι-σκοπό) Ευσέβιο! Η μετακίνηση προς τα εβραιο-προγονικά[2] σεβάσματα είναι περισσότερο από ολοφάνερη!

Ας απαντήσουμε λοιπόν στον Ευσέβιο με τα λόγια του Αισώπου: «Κάποτε, ένας Πίθηκος και μια Αλεπού περπατούσαν παρέα και προσπαθούσαν να παινέψουν την ευγενική καταγωγή τους. Αχ, βαριαναστέναξε λοιπόν ο Πίθηκος! Τι έπαθες κι αναστενάζεις έτσι; τον ρώτησε η Αλεπού. Λέει λοιπόν ο πίθηκος στην Αλεπού: βλέπεις όλους αυτούς τους τύμβους, τα περίτεχνα μνήματα και τις υπέροχες αναθηματικές στήλες; Των ένδοξων και ευγενών προγόνων μου είναι μνημεία! Πως λοιπόν να συγκρατήσω τα δάκρυα μου βλέποντας των πάνδοξων προπατόρων μου τα αριστουργήματα;

Η Αλεπού κοίταξε τότε τον Πίθηκο με κατανόηση και του απάντησε: «Μα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκρατηθείς, ψεύδου ελευθέρα όσο θέλεις, κανένας απ’ αυτούς δεν πρόκειται να αναστηθεί για να σε διαψεύσει»!

Λοιπόν: «Ψεύδου όσο βούλει, (Ευσέβιε) ουδείς γαρ τούτων (των νεκρών) αναστάς ελέγξει σε»!

Και τελειώνοντας ο Αίσωπος στο «αλωπηξ και πιθηκοσ» (6ος π.Χ.αι) την ιστορία του οποίου αγανακτισμένοι δανειστήκαμε, καταλήγει καλύτερα από κάθε άλλη καυστική ειρωνεία: «Έτσι και των ανθρώπων οι ψευδολόγοι, τότε μάλιστα καταλαζονεύονται, όταν τους ελέγχοντας μη έχουσι»! Αίσωπος

Όταν λοιπόν κι εμείς, τόσο απόντες και τόσο "νεκροί", χίλια εξακόσια χρόνια μετά, δεν τολμάμε να ζητήσουμε τον λόγο για τους παντοειδείς ξέφρενους ισχυρισμούς και την λασπολογία του κάθε "πιθήκου" εναντίων των Ελλήνων, δεν είναι άλλοι από μας πιο υπεύθυνοι για την κατατρώγουσα το μέλλον της Ελλάδος αλαζονεία της καυχησιολογίας τους!

Όταν με την τρομακτική απουσία μας, ξεπερνάμε και την μακαριότητα των νεκρών, δεν φταίνε οι κάθε λογής πίθηκοι, που με τόση ευκολία κλέβουν και οικειοποιούνται την ιστορία και τις ένδοξες πρωτιές των Ελλήνων!

Ενδεικτικό μάλιστα της δεινής μας θέσης, είναι το γεγονός, ότι παρ’ όλα αυτά, τεραστία θεωρείται η συμβολή αυτού του Ευσέβιου στην ανασύνθεση των ελληνικών μύθων! Παρά το καταδιωκτικό του μένος και το πλήθος των υβριστικών αναφορών του στην ελληνική μυθολογία, απ’ τον πολυγραφότατο αυτό ανθέλληνα, είμαστε συχνά αναγκασμένοι να δανειζόμαστε αποκλειστικές πληροφορίες για την ανασύνθεση των θρυλούμενων της ελληνικής αρχαιότητας!

Καταλαβαίνετε λοιπόν τον λαβύρινθο των απολογητικών μας αναγκών, όταν συχνά έχουμε μόνο αυτές τις ύβρεις και τα υποτιμητικά σχόλια των υπολοίπων εκκλησιαστικών, για να ανασυνθέσουμε μέρος της μυθολογημένη ιστορία των Ελλήνων! Είναι σαν να κρατά το δικό μας Αριάδνιο νήμα... ο ίδιος ο Μινώταυρος!

Λίγα ακόμα παραδείγματα, διάφορων γνωστών και άγνωστων εκκλησιαστικών, θα συμπληρώσουν την εικόνα του μεθοδικού διαμελισμού της Ελληνικότητας όπως αυτή ορίζετε διαχρονικά από έθιμα ήθη και ιστορία!

Ο Επιφάνιος, (αρχές Δ΄ αιών) κηρύττοντας συλλήβδην τον Ελληνισμό δαιμονοποιημένη αίρεση γράφει: «Εξ Ελληνισμού μεν αιρέσεις τέσσαρες Πυθαγορείων Πλατωνικών, Στωικών, Επικουρείων» Επιφάνιος αγκυρωτοσ 12.8.

Υπενθυμίζω ποιος είναι αυτός ο άγιος Επιφάνιος: «είναι εις των επισημοτέρων πατέρων της Εκκλησίας, γεννηθείς εξ’ Ιουδαίων (Εβραιο-ορθόδοξος!) επίσκοπος Κύπρου. αργότερα Μητροπολίτης Σαλαμίνος... (κλπ.) Στις 12 Μαΐου η εκκλησία γιορτάζει την μνήμη του».! (Εγκυκλ. Δρανδάκης)

Κοιτάξτε λοιπόν ποιοι γράφουν για τις: απο του ελληνισμου αιρεσεισ! Οι εξ Ιουδαίων χριστιανοί, κηρύττουν αίρεση τον Ελληνισμό στην ιδια του τη χώρα!

Δηλαδή, σκεφτείτε την οδυνηρή πραγματικότητα... τέτοιοι εξ εβραίων, άγιοι-Ραββίνοι, απ’ τους οποίους σας διαβεβαιώ βρίθει το ελληνικό εορτολόγιο, όχι μόνο καταδιαμέλισαν με κάθε άνεση την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, υπακούοντας φυσικότατα στις εντολές της δικής τους Παλαιάς Διαθήκης και του Αβραάμ του φυσικού τους προγονού, αλλά έπεισαν και μας, τα αόμματα θύματά τους, να τους τιμούμε εορταστικά ετησίως εδώ και εκατονταετίες!!

Οι Έλληνες σε πολύ μεγάλες δόξες! Που να ήξερε ο Θεμιστοκλής και οι Σαλαμινομάχοι του, ότι οι Πέρσες δι άλλης οδού (της θρησκευτικής) λίγες εκατονταετίες μετά, θα άπλωναν την θεολογική εξουσία τους σε ολόκληρη την ελληνοθρεμμένη Μεσόγειο![3]

Για όποιον ιστοριο-θρησκειολογώντας ρίξει μια απλή μάτια στα πατερικά λεγόμενα κείμενα, δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μια μόνο μάτια στους υπότιτλους των έργων της πατρολογίας, για να καταλάβει την ανθελληνική θεολογική καταιγίδα που δεν άφησε τίποτε όρθιο στην πάλαι ποτέ αυτή ένδοξη χώρα.[4]

Με βαθιά μελαγχολία βλέπουμε λοιπόν πόσο μεθοδικά χτυπήθηκαν οι δεσμοί της ιστοριογνωσίας των Ελλήνων, και ποια η πραγματική αιτία που τα ελληνόπουλα αγνοούν παντελώς οποιαδήποτε εκδοχή για την προέλευση του τρισένδοξου εθνωνύμου τους και γιατί δεν έχουν Ελληνικά ονόματα που να παραπέμπουν στους δικούς τους προγόνους!

Πρόκειται λοιπόν για μεθοδευμένο, πραγματικό ιστορικό και προγονικό ακρωτηριασμό των Ελλήνων. Επαναλαμβάνω, θέλετε να δείτε την βαθιά πνευματική περιτομή των Ελλήνων; Ρωτήστε ένα ελληνόπουλο πόθεν φέρει το όνομα Έλλην, που στην παγκόσμια ιστορία διεκδικεί την πιο επίζηλη θέση... ή ποιά είναι η Ορσηίδα!

Η ιστορική απογύμνωση των Ελλήνων και η επιβολή της πνευματικής τους περιτομής ήταν διαταγή του νέου διεκδικητή αβραμικού θεού: «Τα τέκνα υπακούετε στους γονείς υμών (αλλά μόνο) εν Κυρίω, τουτέστιν, κατά Κύριον...(και διευκρινίζει) εάν δε (ο γονέας) είναι Έλλην ή αιρετικός, ουκέτι πείθεσαι δει» (πρέπει να απειθείτε!) Ι. Χρυσόστομος εισ εφεσιουσ επιστολη 62.149.41

Τα Ελληνικά ονόματα ενοχλούσαν τους νέους πνευματικούς ιδιοκτήτες των Ελλήνων, αφού τους υπενθύμιζαν την καταγωγή και την ιστορία τους. Κοιτάξτε την χρυσοστομική καταδίωξη των ελληνικών ονομάτων! Ο προγονο-αφανισμός της εποχής του Σερούχ, πρέπει να ωχριά μπροστά του: «Και είδε (ο Ιακώβ) στον ύπνο του σκάλα από γης έως του ουρανού και τους αγγέλους του θεού αναβαίνοντας και καταβαίνοντας και αυτόν τον θεόν να στέκει στην κεφαλή και ονόμασε αυτόν (τον Ιακώβ) Ισραήλ... Κανείς (λοιπόν) δεν πρέπει να σπεύδει των προγονών να καλεί τα ονόματα στα παιδιά του όπως του πατέρα και της μητέρας και του παππού και του προπάππου, αλλά αυτά των δικαίων, (της Παλαιάς Διαθήκης) των μαρτύρων, των επισκόπων, των αποστόλων. Προς αυτούς ας είναι και τούτος ο ζήλος σας.... Και μη μου τα έθη (έθιμα) τα Ελληνικά. Δεν είναι μικρή η ντροπή και ο κατάγελος όταν σε οικία χριστιανών έθη τινά ελληνικά επιτελώνται.. Και μη νομίσετε ότι μικρά και ευτελή τα γινόμενα. Γι’ αυτό λοιπόν σας παρακαλώ των δικαίων (δίκαιους ονομάζει πάντα του παλαιοδιαθηκικούς ήρωες) τις επωνυμίες να δίνεται στα παιδιά σας. Παρά (των Ελλήνων την συνήθεια που) την επωνυμία των (εκλιπόντων) προγόνων τους δίνουν στα παιδιά τους προς παρηγοριά (απ’ την απουσία) του θανόντος, ώστε δια της (αναμνηστικής) επωνυμίας ο απελθών να ζει, νυν δε μηκέτι» (εφεξής όχι πλέον!).

Μα, κοιτάξτε τι τρομερό ατόπημα έκαναν αυτοί οι Έλληνες! Έδιναν λέει, τα ονόματα το παππούδων τους στα νεαρά άτομα της οικογένειας! Αυτό όμως από μόνο του ήταν μια διαιώνιση μνήμης και ιστορίας, κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετούσε καθόλου τον συστηματικό προγονο-αφανισμό των Ελλήνων, έτσι για καθαρά θεϊκούς λόγους (όχι... αβρααμο-διαμελιστικούς), έπρεπε επειγόντως αυτή η φοβερή συνήθεια να σταματήσει!

Και συνεχίζει ο Χρυσόστομος: «Βλέπουμε άλλωστε τους δίκαιους (πατριάρχες) πως ονόμαζαν τα δικά τους παιδιά, ο Αβραάμ τον Ισαάκ όταν εγέννησε, ή ο Ιακώβ και ο Μωυσής, δεν ονομάσθηκαν έτσι από (τους) προγόνους (τους), ούτε κανέναν άλλο των δικαίων βρίσκομε έτσι (από πρόγονο) ονομαζόμενο... Άλλη λοιπόν δεν βρίσκουμε αιτία της μετονομασίας, παρά το ότι η υπενθύμιση των (προγόνων) είναι (ελληνική) αρετή... Εντεύθεν λοιπόν και εμείς οι την επιμέλεια (κηδεμονία) των παιδιών έχοντες αρχινώντας ας ρυθμίζωμεν αυτούς» Ι. Χρυσόστομος περι κενοδοξιασ και πωσ δει τουσ γονεισ ανατρεφειν τα τεκνα (690) 641.65 -

Ευτυχώς λοιπόν που ήρθε ο Χρυσόστομος και δίδαξε τους Έλληνες πως να ανατρέφουν τεκνά!

Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς απ’ την βαθιά πνευματική αυτή περιτομή (την λοβοτομή θα έλεγα) των Ελλήνων! Οι κηδεμόνες των Ελλήνων, οι κατά τόπους επίσκοποι, ξανα-ρύθμιζαν την πανάρχαια συνήθεια της ονοματοθεσίας των Ελλήνων, λες και επρόκειτο για το καινούργιο τους παιγνιδάκι...! Όταν βέβαια η αλλαγή προς τα εβραϊκά ονόματα συνετελέσθη, τότε η παραπάνω επιχειρηματολογία, περί της ανοήτου επανάληψη των προγονικών ονομάτων, παραδόξως έλιξε!

Τα ονόματα, η μνήμες, τα έθιμα και οι άξιες, αργά αλλά σταθερά αποκόπηκαν! Το διαχρονικό ον του ελληνισμού, σαν αθώο ολοπλούμιστο και απονήρευτο ζώο, στα χέρια του Αβραάμ, καταδιαμελίσθη επιτυχώς και παρεδόθη βορά στους φυσικούς θηρευτές του!

Οι ελληνώνυμοι αλλά εβραιόφρονες επίσκοποι, θρονιασμένοι πια σε ολόκληρη την επικράτεια των Ελλήνων, θα φρόντιζαν στην συνέχεια με την ιερή τους φλόγα, να καυτηριάζουν αδιαλείπτως όλες τις μικρές ή μεγάλες απόπειρα ανασύστασης της αρχέτυπης ελληνικότητας! Οι αρχαιο-χαλδαιικοί μηχανισμοί της δικτατορικής σωτήριας είχαν επικρατήσει!

Οι νέες γενιές των Ελλήνων, όχι μόνο δεν έπρεπε να νοσταλγούν την επανασύνδεση τους με το δαιμονοποιημένο παρελθόν τους, αλλά έπρεπε να συνεισφέρουν σταθερά και από καρδιάς, κόπους, χρήμα, κτήματα αλλά και την ιδια την ζωή των παιδιών τους, αν ήθελαν να παραμείνουν υποψήφιοι διεκδικητές της εβραϊκής σωτηρίας!

«Τέτοιο είναι το κέρδος όταν τα κτήματα μας παραχωρούμε σ’ αυτόν (τον θεό του Αβραάμ) και όχι μόνο χρήματα ούτε μόνο κτήματα, αλλά και τα τέκνα μας. Στην ψυχή (μας) αυτό καλούμεθα να πράξομε περισσότερο όλων των άλλων. Αυτό που και ο πατριάρχης έκαμε Αβραάμ, (σας υπενθυμίζω ότι ο Αβραάμ δεν έκανε καμμία απολύτως θυσία... αλλά θεατρική απόπειρα θυσίας[5]) δια της οποίας (θυσίας) μετά περισσής δόξης κέρδισε τον υιόν. Και τότε μάλιστα έχομε τα παιδία μας, όταν αυτά τω Δεσπότη[6] παραδίδουμε» Ι. Χρυσόστομος προσ πιστον πατερα 47.383.54

Μπορεί άνθρωπος να μου βρει χειρότερες προϋπόθεσης σωτηρίας; Η αβραμικη αυτή θρησκεία λοιπόν, δεν ήθελε πολλά... μόνο τα ονόματα, τα έθιμα, την ιστορία, τα κτήματα, χρήματα και... τον απόλυτο έλεγχο των παιδιών μας! Το αβραμικό παιδομάζωμα, έχει δυστυχώς ακόμα τεραστία επιτυχία!

Τώρα πια την τελική μοίρα των παιδιών τους δεν θα ορίζουν στους Έλληνες οι παραδόσεις, τα έθιμα και οι ήρωες της αρχαιοελληνικής τους ιστορίας, αλλά... ο Χαλδαίος αστρολόγος Αβραάμ και οι παρατρεχάμενοι προφήτες του! Χαρές λοιπόν και πανηγύρια, οι ευλογίες του Αβραάμ έφτασαν για τα καλά: «στους βασιλείς των πέραν των νήσων της Θαλάσσης» δηλαδή στους Έλληνες!(Ιερεμίας ΚΕ΄15-27)

Η αβρααμογενής αυτή σωτηριακή ιδέα, αρχικά πράγματι δεν ζητάει τίποτα! Έρχεται μόνο να σε "σώσει". Όταν όμως την αποδεχθείς... ξαφνικά τα θέλει όλα! Και όταν λέμε όλα... εννοούμε ΟΛΑ. Την ζωή σου, τα κτήματα σου, τα παιδία σου... αλλά κυρίως την ιστορία σου, την εξαφάνιση του παρελθόντος σου, και οπωσδήποτε, (προσέξτε) την αποδοχή της δικής της εκδοχής για το μέλλον! Πραγματικά ένας θεός, που αρχικά δεν θέλει τίποτα και ξαφνικά τα θέλει όλα!

Οι μάχες που θα δίνουν πια οι Έλληνες, δεν θα είναι στον στίβο της φιλοσοφίας ούτε στις επιστήμες και στην ανίχνευση της αρμονίας με την μητέρα φύση! Οι μάχες θα είναι όλες αρχαιοεβραϊκής έμπνευσης: «αλείψου το λαδί της ευσέβειας, έχεις παλέματα (αγώνες) παραγγελθέντα υπό των αγίων πατέρων. Την ανεξικακία λάβαινε του Μωυσέως, (για φαντάσου, ανεξίκακος ο Μωυσής!) του Ιωσήφ την σωφροσύνη, του Δαβίδ την πραότητα (!) του Ηλία... του Ησαΐα... του Ελισσαίου[7]... (και η περήφανη κατάληξη του Ιωάννη)... μάνδρευε τα πρόβατα» Ι. Χρυσόστομος περι ελπιδοσ 60.774.15 Κατά τα αλλά, αυτός είναι ο συγγράψας το «κατά Ιουδαίων»! Αν αυτό δεν είναι ύμνος στην ιστορία των Ιουδαίων, τότε τι είναι ύμνος!

Άκου... «πρόβατα»!

Πάντως, όπως και να το κάνουμε, υπάρχει μια σταθερή πρόοδος! Κάποτε η συνάδελφος του Αβραάμ η Χαλδαία Κίρκη είχε μεταβάλει τους συντρόφους του Οδυσσέα σε ‘’γουρούνια’’.[8] Ναι, οι Έλληνες από ήρωες και ατίθασοι φιλόσοφοι, τρώγοντας ασταμάτητα στο ελπιδοτροφείο της νέας πίστης, έχουν μεταμορφωθεί τώρα σε μακρυμάλλικα ‘’πρόβατα’’! Η διάφορα προς το καλύτερο είναι εμφανής. Ανησυχητικό όμως παραμένει δυστυχώς ακόμα το γεγονός, ότι δεν φάνηκε ακόμα πουθενά εκείνος... ο θρασύτατος και πανούργος ελευθερωτής ο Οδυσσέας, να απαντήσει επιτέλους στον περισπούδαστο αυτόν ελπιδολόγο..: πρόβατο είσαι και φαίνεσαι...!

Ο πρώτος λοιπόν στην τάξη "πατέρας" της νέας θρησκείας των Ελλήνων, ο Χρυσόστομος Ιωάννης (για να δώσουμε λίγες ακόμα λεπτομέρειες της ανθελληνικής πατερικής δράσης), δεν ήταν μόνο άνθρωπος των ‘’χρυσόγλωσσων’’ αναθεματισμών, αλλά και δραστήριος κατάπικρος κυνηγός Ελλήνων!

Όταν έφτανε η στιγμή της δράσης, δεν δίσταζε να σηκώσει ψηλά τα μανίκια της χριστιανικής αγάπης, να πιάσει τον ρωμαϊκό νόμο απ’ τον λαιμό, και οποίον Έλληνα πάρει ο χάρος!

«Ο δε μέγας Ιωάννης (ο Χρυσόστομος... θα δείτε γιατί "μέγας") μαθών περί τας τελετάς των δαιμόνων, (οι δαίμονες φυσικά ήταν πάντα οι Έλληνες) ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού (δηλαδή, άκρως φανατισμένους καλόγερους) συνέλεξε, με νόμους δε βασιλικούς αυτούς οπλίσας (τους νομιμοποίησε και) κατά των ειδωλικών έπεμψε τεμενών, τα δε χρήματα (των μισθοφόρων καλόγερων!) για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς[9] δεν έλαβε απ’ τα βασιλικά ταμεία, (!) αλλά από πλούσιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία της χορηγίας. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υπολειπόμενους σηκούς (Ελληνικούς ναούς) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν» Θεοδώρητου εκκλησιαστικη ιστορια - επιστολη δαμασου (Τομ. 5ος 329/8-330/8)

Με τέτοιες ευλογημένες χορηγίες, δεν έμεινε "τίποτε" όρθιο από τον περικαλλέστερο, και πλέον εκτεταμένο πολιτισμό της ανθρωπότητας! Η "αγάπη" αφού άνοιξε την κερκόπορτα της λαϊκής αποδοχής, στην συνέχεια εκπλήρωσε το όνειρο του Αβραάμ... κατεδάφισε τον πολιτισμό των αντιπάλων και επικράτησε!

Τάδε έφη Γιεχωβάννες Χρυσόστομος! Ο μέγιστος των ελληνόγλωσσων πατέρων του χριστιανο-ελληνοφανούς πολιτισμού!

Ο «Μέγας Χρυσόστομος». Ο καλύτερος κυνηγός των επικηρυγμένων!!! Ο κατά πάσαν πιθανότητα ελληνομαθής, ελληνόγλωσσος, ελληνοφανής, αλλά απολύτως εβραιόφρων, θρησκευτικός ήρωας των σωτηριαζομένων Ελλήνων!

 

Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί, οι χριστιανοί "πατέρες" που με την φανερή βοήθεια του διαχρονικού προφήτη, μάνδριζαν Έλληνες, έγιναν τελικά οι ογκόλιθοι που με το εκτόπισμα τους σταμάτησαν την ροή των ελληνικών ιδεών, αποστραγγίζοντας σταδιακά κάθε επαφή των Ελλήνων με το πλούσιο παρελθόν τους και με το πρόσχημα της σωτήριας, πέτυχαν ουσιαστικά τον εξιουδαϊσμό των Ελλήνων!

Ο Ι. Χρυσόστομος από τις 1200 περίπου φορές που αναφέρει το όνομα «Έλλην», δεν νομίζω να βρείτε ούτε μια φορά που να μην χλευάζει ή να μην αντιπαλεύει κάθε τι Ελληνικό! Αν απ’ την άλλη δείτε τα χρυσόλογα που λέει στις άλλες 1200 φορές που αναφέρει μελιστάλακτα το όνομα του «Αβραάμ» θα καταλάβετε και την σκοπιμότητα και την διαφορά εκτίμησης.

Στο εκτενέστατο συγγραφικό του έργο, (1447 λόγοι, 240 επιστολές!) ούτε μια φορά δεν αναφέρετε για παράδειγμα ο Δευκαλίων, ο αγαπημένος ήρωας κατακλυσμού των Ελλήνων, σε αντίθεση με τον Νώε που αναφέρεται 330 φορές! Ο παγκοσμίως γνωστός ήρωας Ηρακλής, δεν αναφέρεται ούτε καν χλευαστικά, ενώ ο αλεπουδοκυνηγός Σαμψών, εκθειάζεται τουλάχιστον 25 φορές. Ο Ιακώβ, 760. Ο Ισαάκ, 440. Η Σάρρα, 290. Ο Αδάμ, 830.

Απ’ την πλευρά των αναθεματισμένων Ελλήνων; Ο Ιάσονας ούτε μια φορά. Ο Οδυσσέας καμμία! Ο Αχιλλέας, μια μοναδική φορά κι αυτή υποτιμητικά! Οι συγγραφείς: Όμηρος, καμμία. Ησίοδος μια μοναδική φορά. Ο Αισχύλος καμμία. Απ’ την άλλη μεριά της χρυσοστομικής εβραιολατρίας, ο Ιεζεκιήλ, 95. Ο Ησαΐας, 310. Ο Ιερεμίας, 310 κλπ. κλπ. κλπ.

Όταν βέβαια στα κείμενα του πέφτει το όνομα του Αβραάμ, τότε ο Ι. Χρυσόστομος εκστασιάζεται: «Αβραάμ... ολόκληρον ημίν πέλαγος ιστορίας το όνομα ήνοιξε τούτο» εισ την γενεσιν λογοσ θ΄ (54.625.19)

Για τους Έλληνες ενδεικτικές είναι οι χρυσοστομικές εκφράσεις όπως: «του μιαρού όντος Έλληνος»... «λύμη(φθίση, φθορά, αίσχος, όνειδος) τους Έλληνας κατέχει»...! «Δόγματα διεφθαρμένα οι Έλληνες γέννησαν»... «Πολλοί δε (Έλληνες) και υιούς και θυγατέρες εις σφαγή απέδωκαν δαίμονας τιμώντας»...! «Μιαρού Έλληνος φιλόσοφου το βιβλίο...» Και άλλα τέτοια κολακευτικά! Αν δε νομίζετε ότι εδώ τελειώνει ο πατερικός ανθελληνισμός... ε, πλανάσθε πλάνην οικτράν!

Ακόμα και όταν παίνευε τους Έλληνες, το έκανε χάριν υποτίμησης. Προσέξτε την παρακάτω δήλωση και θα καταλάβετε γιατί ο συνήθως χειμαρρόγλωσσος άγιος εδώ κοντοστέκετε, ξεροβήχει και μασάει τα λόγια του: «το κακό δια του αγαθού θεραπεύεται.[10] Αυτά λένε και φιλοσοφούν οι Έλληνες. Ντρεπόμεθα λοιπόν δια τούτο, που μπροστά στην τόσο ανόητη φιλοσοφία των Ελλήνων (!) εμείς κατώτεροι φαίνομεθα» Ι. Χρυσόστομος εισ τον ιωαννη (να΄γ΄) 59.286.38

Όταν συνιστάς κάτι, δεν επιτρέπετε ταυτόχρονα να το αποκαλείς ανόητο, διότι φανερώνεις την ασυγκράτητη ζηλοφθονία σου.

Ο αυθεντικός όμως φθόνος του Ιωάννη, κατά της κρυστάλλινης ελληνικής φιλοσοφίας, ξεχειλίζει εδώ δικαιολογημένα, διότι το περιλάλητο: «νίκα δια του αγαθού το κακόν» (Προς Ρωμαίους ΙΒ΄21) που αποτελούσε την αγαθόμορφη βιτρίνα της νέας πίστης και που κάτω από θεια δήθεν έμπνευση πρώτος γράψε ο Παύλος... αποκαλύπτετε εδώ ως απλή δανειο-κλοπή.

Η δήλωση: «Ουδείς κακώ κακόν ιάται, αλλ’ αγαθώ το κακόν» δηλαδή πολύ καλύτερα διατυπωμένη, βρισκόταν πεντακόσια και πλέον χρόνια ενωρίτερα στα χείλη των Ελλήνων!

Ο Ιωάννης όμως είχε αμετακίνητη αίσθηση αποστολής!

Ήταν δε άνθρωπος της δράσης και θιασώτης της νίκης με κάθε μέσον! Ήταν ξετρελαμένος όχι με τις πιθανές ή τις απίθανες σοφίες των Ελλήνων, αλλά με τις πρακτικές θρησκευτικές επιδόσεις των βαρβάρων! Αισθανόταν μια απίστευτη θεολογική έκσταση, καθώς έβλεπε τους νεοφώτιστους ελπιδο-τρελαμένους βαρβάρους να διαμελίζουν τα τελευταία απομεινάρια από ελληνο-φιλοσοφικές συντροφιές, τις οποίες χωρίς καμμία αίσθηση μέτρου αποκαλεί «συμμορίες»!

Ακουστέ με τι ανυπόκριτο ενθουσιασμό, ο Ι. Χρυσόστομος, ο πανούργος αυτός συνεχιστής του αβραμικου ονείρου, θαυμάζει και κατασυγχαίρει τους φυσικούς ‘’γαμψώνυχους’’ και γαμψώγνωμους βαρβάρους, που σαν φυσικά σαρκοβόρα του πολιτισμού, εφόρμησαν ασυγκράτητα στον εύγευστο γι’ αυτούς καταδιαμελισμό των Ελλήνων: «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα. Όταν δε αυτός ο βάρβαρος και αμαθής τα της πίστης ασπασθεί, κανείς των ανθρώπων επί γης ποτέ (κάτι παρόμοιο) δεν είδε, όχι μόνο τα της πίστης ασπάζεται, αλλά και πεισμώνειπείθη»). Καίτοι αυτό από μόνο του ένα μεγάλο είναι θαύμα (το βαρβαρικό πείσμα... που εδώ αποκαλείται ‘’θαύμα’’... σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστό με το όνομα... αρρωστημένος φανατισμός!), ακόμα ένα ακολουθεί μεγαλύτερο που παρέχει τεκμήριο της θεοπνευστίας των (βιβλικών) λεγομένων, ότι πάντας τους ακούοντας πείθει... Ούτος ο βάρβαρος (με την επιθετική βιβλική πίστη) την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε... Όπου παλαιοτέρα εφιλοσόφουν οι της ελληνικής συμμορίας άπαντες, και εκεί (αυτός ο βάρβαρος) των δαιμόνων (Ελλήνων) γίνεται φόβος, (και) εν μεσώ των εχθρών διαλάμπει, και τον ζόφον αυτών (των Ελλήνων) σβήνει και την ακρόπολιν των δαιμόνων καταλύει... και ενώ τα μεν Ελλήνων τα πάντα σβήνουν και αφανίζονται τούτου (του βάρβαρου) καθ’ έκαστη λαμπρότερα γίνονται» Ι. Χρυσόστομος εισ ιωαννην 59.31.33 Ο έμμισθος βαρβαρισμός, στον μελαγχολικότερό του απόγειο!

Όταν ο Αβραάμ μέσα στον εκστασιακό του προφητισμό, έδειχνε πως για να διαλυθούν οι λαοί και τα έθνη, έπρεπε να δοθούν βορά στους φυσικούς τους διαμελιστές, δεν θα μπορούσε καθόλου να φανταστεί τέτοια επιτυχία στην εκλογή ορνιο-βάρβαρων[11] "σαρκοβόρων" σύμμαχων!

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο διασημότερος εκ των πατέρων της εκκλησίας, μπορεί να μην το ξέρατε, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, ιστορικά στέκει απ’ την μεριά των δραστήριων διαμελιστών του Ελληνισμού! Οτιδήποτε συντριβεί, διαμελίζει, σαρώνει τον Ελληνισμό, του φαίνεται ευλογία παρά θεού και θαύμα εξ ουρανού!

 

Οι πληγές του Αβραάμ έπεσαν πάνω στους Έλληνες σε όλο το οδυνηρό τους μεγαλείο. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος όχι μόνο καυχάται στην αποτελεσματικότητα των μισθωμένων βάρβαρων του, αλλά και πανευτυχής σημειώνει το αφανιστικό για τον Ελληνισμό αποτέλεσμα:«Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού (χριστιανισμού) κατελύθη δυνάμεως» Ι. Χρυσόστομος κατα ελληνων 15.

Ο Ιωάννης παραδέχεται εδώ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον την εκπληκτική διάδοση του Ελληνισμού και την εξασφαλισμένη υπέρ των Ελλήνων αγάπη των λαών στα πέρατα της γης! Ο Ελληνισμός μετά την καταξίωση του ως φυσικού πολιτισμικού ηγέτη, ήταν πράγματι στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας εδραίωσης!

Ο φωτοδότης Ελληνισμός, που εδώ από τον Ιωάννη Χρυσόστομο αποκαλείται: «ζόφος, και ακρόπολη δαιμόνων», είχε κατορθώσει το ακατόρθωτο, να προσελκύσει ακόμα και τους απαίδευτους λαούς της γης, στα αγαθά του Ελληνισμού και στους καρπούς της ελληνότροπης παιδείας!

Ωσότου, ο ψευδοσώστης Ιουδαιο-χαλδαισμός, είχε μια λαϊκότερη πραμάτεια από την επίπονη παιδεία των Ελλήνων! Όχι μόνο δεν συνέδραμε στην κολοσσιαία πολιτισμική επανάσταση των Ελλήνων, (ως όφειλε), αλλά σκορπώντας δωρεάν την Ιουδαϊκή "ελπιδο-πανάκεια", πλάνεψε και καταγοήτεψε τους απαίδευτους της Μεσογείου και οπαδοποιώντας τους, ανέτρεψε, δαιμονοποίησε και τελικά κατέστρεψε οτιδήποτε Ελληνικό!

Ο θρησκευτικός λαϊκισμός, χρησιμοποιώντας κάθε τύπο θεοειδών υποσχέσεων, σκλάβωσε κυριολεκτικά την λαϊκή υποστήριξη, την οποία σταδιακά μετέβαλε σε ενορχηστρωμένο φανατισμό!

Ο ίδιος ο Ι. Χρυσόστομος δεν αγνοούσε καθόλου ότι όλο αυτό οδηγούσε αργά αλλά σταθερά στην υποσχεμένη παλαιοδιαθηκική άλωση των εθνών: «Σκεφθείτε μόνο όταν ελέγετο προς τον Δαβίδ: ‘’Ζήτησον παρ’ εμού και θέλω σοι δώσει τα έθνη κληρονομίαν σου και ιδιοκτησία σου τα πέρατα της γης’’(Ψαλμοί Β΄8) Πως μπορούσε να γνωρίζει το λεγόμενον ο Σύριος ή ο Γαλάτης ή Μακεδών ή ο Αθηναίος, αν στην ασάφεια έμεναν οι Γραφές;» Ι. Χρυσόστομος προφητειων ασαφειεσ 56.178.38

Πράγματι κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι η μοίρα (ειμαρμένη) των εθνών, από την εποχή του Αβραάμ είχε μπει σε απίστευτη πορεία αλλαγής! Οι άξεστοι, οι δειλοί οι εθελόδουλοι και οι βάρβαροι (απαίδευτοι) ήταν ανέκαθεν το μεγάλο πρόβλημα της προόδου και ο φυσικός αντίπαλος του πολιτισμού! Τώρα όμως με τον ιδεολογικό οργανωτή και ελπιδο-ταϊστή τους... είχε σημάνει για τα καλά η ώρα του νεοβαρβαρισμού!

Αντίπαλος στους μεθοδικούς κατεδαφιστές του πολιτισμού δεν φαινόταν πουθενά! Ο ορνιοσυνάκτης προφητισμός είχε πλούσιο έργο ανεμπόδιστου διαμελισμού να επιτελέσει!

 


[1] Τα ιδια περί ιουδαϊσμού «εν κρυπτώ», επαναλαμβάνουν σταθερά ο Ωριγένης, Ευσέβιος, Βασίλειος, Χρυσόστομος, Θεοδώρητος και άλλοι!

[2] Αν ο Ευσέβιος ήταν όχι Έλλην όπως λένε, αλλά Εβραίος στην καταγωγή, δεν ενδιαφέρει πράγματι κανέναν! Μια τέτοια όμως διαπίστωση δεν θα αποτελέσει διόλου έκπληξη! Αλώστε οι μικτοί γάμοι (Ελληνο-Εβραϊκοί) ήταν ο κανόνας στην πρωτοχριστιανική περίοδο και μπορούσε να δώσει την διπλή εθνική ταυτότητα, σε αναρίθμητους υπηρέτες της Αβραάμικης μανίας!

[3] Ένας άλλος "Ραββίνος", ο Φλέγον, υπήρξε επίσκοπος Μαραθώνος! Ένας άλλος ο Σίλας στην Κόρινθο. Ο Σιλουανός στην Θεσσαλονίκης... Ο Κάρπος στην Βέροια... ένας στην Κύπρο, άλλος στην Κρήτη και άλλοι στην Αθήνα! Σύντομα ολάκερη η Ελλάς επισκοποκρατήθη πλήρως!

[4] Για όσους δεν θέλουν να μπουν στην περιπέτεια της ατελείωτης πραγματικά ανθελληνικό-φιλεβραϊκής πατρολογίας, συνιστώ το συνοπτικό κατάλογο του Μητροπολίτη Δωρόθεου Σχολάριου: κλεισ πατρολογιασ και βυζαντινων συγγραφεων (εκδόσεις ωφέλιμου βιβλίου) όπου με την ανάγνωση μόνο των υποτίτλων, θα καταλάβετε αμέσως το γενικότερο ανθελληνικό πνεύμα των ‘’ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ’’!

[5] Ο Αβραάμ δεν θυσίασε τον γιο του, ούτε καν είχε την πρόθεση να το κάνει. Βλ. Μεγάλο ψέμα «η θυσία που δεν έγινε ποτέ»  

[6] Τα παιδιά του λαών πάντοτε παραδίδονται στο όνομα μια μεγάλης ιδέας. Εδώ ο άγνωστος στους Έλληνες δεσποτισμός του θεού, ζητά να του παραδώσουν (χάριν σωτήριας) τα Ελληνοπούλα!

[7] Σας υπενθυμίζω, ότι ο Ελισαίος είναι ο φαλακρός προφήτης που καταράστηκε τα παιδιά όταν κορόιδεψαν την γυαλιστερή του φαλακρά και μόνο γι’ αυτό 42 απ’ αυτά πέθαναν! Β. Βασιλέων Β΄24. Βλέπε «ο ένοπλος δόλος» σελ 408 Η εκκλησία των Ελλήνων εορτάζει την ιερή αυτή φαλάκρα που κόστισε 42 παιδικές ψυχούλες στις 14 / 6ου κάθε χρόνο!

[8] Όλα δείχνουν ότι οι σύντροφοι του Οδυσσέα, είχαν πέσει θύματα δραστικής δρόγης (μαγγανείας) και είχαν συμπεριφορά γουρουνοειδή, δηλαδή άκοσμη.

[9] Την καλοπληρωμένη ειδικότητα «βοηθός κατεδαφιστού» την ανακάλυψε με το οξύτατο πνεύμα αγάπης προς τους εχθρούς του ο Ι. Χρυσόστομος!

[10] Η αξιοθαύμαστη αυτή ελληνική δήλωση είναι: «Ουδείς κακώ κακόν ιάται, αλλ’ αγαθώ το κακόν». Πρόκειται πιθανότατα για χαμένη ρήση του Εμπεδοκλή (495-435 αι.π.Χ.!)ο οποίος έλεγε: «αγαθών απάντων αίτιο τ’ αγαθόν εστί» και «κακώ κακόν ιώμενος ουδέν» Πολύβιος 5.11.2

[11] Το αξιοπερίεργο είναι ότι έναν άξεστο βάρβαρο, οι Έλληνες ακόμα μέχρι σήμερα τον αποκαλούν «όρνιο»!!

 

 KATHXHSH ELLHNON

 

Περί βίαιης κατηχήσεως Ελλήνων στον Χριστιανισμό! Του Μ. Καλόπουλου

 

Ο κατηχητικός πειθαναγκασμός των Ελλήνων

Ο Ιουδαιο-Ρωμαιο-Χριστιανισμός κατηχεί ακόμα τους Έλληνες.

 

Ο φίλος Κυπριανός μου γράφει: «Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω (κ. Καλόπουλε). Αφού ο Θεός της Αγίας Γραφής (ο Γιαχβέ) δεν σας αφορά, η πίστη (σ αυτόν) σας είναι εντελώς αδιάφορη και απορριπτέα, τί θέλετε τότε και ασχολείστε με αυτά τα θέματα;»

 

Κύριε Κυπριανέ προσποιήστε επίμονα ότι δεν καταλαβαίνετε, κι αυτό είναι φανερό, όχι μόνο σε σας, αλλά και σε κάθε ομόθρησκό σας.

Δεν είστε "εσείς" που αιώνες τώρα, καθημερινά κατηχείτε ολόκληρο αυτόν το λαό στα σεπτά μυστήρια του Γιαχβέ; Δεν είστε εσείς που με τα χιλιάδες εκπαιδευτήρια σας, κάθε είδους και βαθμίδος, σε καθημερινή βάση και με μύριους τρόπους ενσταλάζετε συστηματικά, σ έναν ολόκληρο λαό, την πίστι στους Ιουδαίους ήρωες της γιαχβικής Βίβλου και το απόλυτο δέος και την πίστη στα φανταστικά κατορθώματα και τις σωτηρίες υποσχέσεις του Ιουδαίου θεού Γιαχβέ;

Δεν έχει προσφάτως αναλάβει (για πολλοστή φορά) η εκκλησία της Ελλάδος, ολόκληρη εκστρατεία (χρηματοδοτούμενη απ΄ τα δημόσια ταμεία) εκχριστιανισμού του ελληνικού λαού; Δεν ήμασταν κι εμείς κάποτε παιδιά του κατηχητικού… που μπερδέψαμε τους στόχους και τις αξίες αυτής της ζωής… με εκείνες τις φανταστικές παρδεισο-κολαστήριες μεταθανατολογίες του κατηχητικού σας;

Γιατί δεν ρωτάτε καλυτέρα κύριε Κυπριανέ πόσες αναρίθμητες αγνές ψυχές έχετε νοθεύσει διαχρονικά με τις ψευτο-Ιουδαϊκές σας ελπιδολαγνείες; Πόσα έθνη έχουν χάσει τον ιστορικό και ανθρώπινο προσανατολισμό τους, με το επαίσχυντο και απίστευτα ύπουλο θρησκευτικο-πολιτικό "ερωτικό ειδύλλιο" χριστιανισμού και Ρώμης; Πόση σωτήρια γνώση έκτοτε έχει αφανιστεί, κυνηγηθεί, διαφθαρεί και υποδουλωθεί στις θρησκευτικές σας εξουσίες; Και κυρίως ρωτήστε καλύτερα αγαπητέ μου, πόσο βαριά έχει πληρώσει το πανάξιο γένος των Ελλήνων τον βίαιο εκχριστιανισμό του και μετά… αν παρ όλα αυτά, πάλι δεν καταλάβετε γιατί ασχολούμαι ξαναρωτήστε με!  

Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ… τι δυνατότητες έχει ένα τρυφερό παιδάκι του κατηχητικού να σας αντιμετωπίσει, όταν πέφτετε όλοι μαζί πάνω του… παπάδες, κατηχητές, πνευματικοί, δάσκαλοι, νονοί, καλόγεροι και τόσοι άλλοι;

 

Να ποια είναι η προϊστορία σας:

«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάν­θρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντί­­στοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιεί­κει­ας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβλη­θούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρου­σιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνω­ρί­ζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. θα τουσ αφαιρεθουν τα παντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νό­σο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άν­θρω­πος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμω­ρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.

Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδία, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (ιδού ο υποχρε­ωτικός νηπιοβαπτισμός!) όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους (βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (αρχαιο-ελληνική) τους πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυ­λάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών.

Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιούσια και για να κρατήσουν τα προσχή­ματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσουμε να δημευθεί η περιούσια τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες». ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10

 Μ. Καλόπουλος

 

BIBLIOTHIKI ALEXANDREIAS2

Περί καταστροφής της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης Του Μ. Καλόπουλου

 Απ’ τον Θεοδώρητο (423-457) έχουμε την εξής τραγική περιγραφή: «Ο Πατριάρχης Θεόφιλος (391 μ.Χ) ανήρ πυκνός τας φρένας και ανδρείος το φρόνημα, την Αλεξάνδρου πόλη απ’ την ειδωλική ελευθέρωσε πλάνη, όχι μόνο εκ βάθρων ανέσπασε τα των ειδώλων τεμένη, αλλά και (τις απάτες) των εξεπατώντων ιερέων στους εξαπατημένους υπέδειξε μηχανήματα εκ χαλκού και εκ ξύλων...» (τα επιτεύγματα της πανέξυπνης ελληνικής τεχνολογίας, τα αριστουργηματικά δηλαδή τεχνουργήματα του ιερού αυτού πανεπιστημιακού εκθετηρίου, ο Θεόφιλος τα παρουσίασε σαν κατασκευάσματα μόνο για ιερατικούς εντυπωσιασμούς και απάτες!) «Όταν δε ανέβη (εννοεί όταν τελικά το 391 μ.Χ. επετέθη ο Θεόφιλος με υποχείριο του τον άξεστο θρησκομανή όχλο) εις τον ναόν του Σαράπιδος, ο οποίος απ’ τους απανταχού γης ναούς καθώς λέγουν τινές κάλλιστος και μέγιστος ητο... το μέγεθος όμως (ο Θεόφιλος) καταφρόνησε και έναν με πέλεκι εκκάλεσε πρόθυμα να επιπέσει στον Σάραπη. Καθώς δε εκείνος εχτύπησε ο Σάραπης δεξάμενος την πληγή, ούτε ωδύνησε ούτε φωνήν αφήκεν, άψυχος ων. Σε μικρά δε κομμάτια αυτό (το ξόανο) διέλυσαν και τα μεν παρέδωσαν στο πυρ, την δε κεφαλήν αυτού, δι’ όλης της πόλεως έσυραν και των προσκυνητών του παρατηρούντων, έμπροσθεν αυτών τα παθήματά του διακωμώδησαν. Παρόμοια δε οι απανταχού γης και θαλάσσης των δαιμόνων κατελύθησαν ναοί»! Θεοδώρητος εκκλησιαστικη ιστορια - επιστολη δαμασου τομ.5ος ΚΒ΄1245 (ή 320.167-321.16)

Μερικοί υποστηρίξουν ότι ή μεγάλη καταστροφή της βιβλιοθήκης έγινε, το 47 π.Χ. όταν ο στόλος του Ιουλίου Καίσαρος πυρπολήθηκε μέσα στο λιμάνι της Αλεξανδρείας

Ό Ιούλιος Καίσαρ στα Απομνημονεύματα του δεν αναφέρει καμία πληροφορία για την υποτιθέμενη καύση της βιβλιοθήκης.

Αντιθέτως μάλιστα εντυπωσιασμένος από την ωραιότητα του ρυμοτομικού σχεδίου και των κτηρίων της Αλεξανδρείας, αναφέρει, μεταξύ των άλλων ότι οι οικοδομές της Αλεξάνδρειας είναι κατασκευασμένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε δεν εγίνοντο εύκολα παρανάλωμα του πυρός. Αλλά και ό Ρωμαίος ιστορικός Ίρτιος που συμπλήρωσε το σύγγραμμα του Καίσαρος δεν αναφέρει τίποτε σχετικό με την υποτιθέμενη καύση της βιβλιοθήκης.

Ό πρώτος συγγραφεύς που αναφέρει την καύση της βιβλιοθήκης είναι ό Ρωμαίος ιστορικός Τίτος Λίβιος (ο όποιος μαζί με τον Τάκιτο και τον Σαλλούστιο αποτελούν την τριάδα των μεγάλων Ρωμαίων Ιστορικών), όταν ανέλαβε μετά το 29 π.Χ. να συγγράψει την Ιστορία της Ρώμης μέχρι την εποχή του.
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα από που άντλησε τις πληροφορίες αυτές ο Λίβιος Τίτος αφού ο ίδιος δεν ήλθε ποτέ στην Ελλάδα για συγκέντρωση πληροφοριών και στοιχείων, όπως συνήθιζαν μέχρι τότε να πράττουν οι λόγιοι Ρωμαίοι. Είναι αξιόπιστα τα στοιχεία που παραθέτει στην Ιστορία του, μιας και οι κρίνοντες το έργο του απεφάνθησαν ότι ό Τίτος Λίβιος «στην επιθυμία του να γράψει μία ιστορία δεν πρόσεξε ούτε έλαβε διόλου υπ' όψιν του την αρχαιοδιφική έρευνα της εποχής του και των παλαιότερων γενεών. Ούτε παρέλαβε ή έκρινε σοβαρά τις διάφορες Ιστορίες που είχε στην διάθεση του, για να επισημάνει τις αποκλίσεις τους». τα έργα του είναι στο σύνολο τους αναξιόπιστα. Μετά από έναν αιώνα ό Ρωμαίος Σενέκας στο έργο του «De tranquillitate animi ix» αναφέρει την καύση της βιβλιοθήκης κάνοντας παραπομπή στην ιστορία του Τίτου Λίβιου. Δηλαδή αντιγράφει τα γραφόμενα του Λίβιου Τίτου χωρίς να εξετάσει την βασιμότητα των γραφομένων. Και εδώ συμβαίνει το έξης κωμικοτραγικό. "Όταν ό Λίβιος Τίτος γραφή για τον υποτιθέμενο εμπρησμό της βιβλιοθήκης ο Έλληνας Γεωγράφος Στράβων ευρίσκεται στην Αλεξάνδρεια βλέπει την βιβλιοθήκη εργάζεται σ' αυτήν και περιγράφει το μεγαλείο της!!!

Ό Έλληνας ιστορικός Δίων ό Κάσσιος (155 μ.Χ-235 μ.Χ), ο οποίος έγραψε την Ρωμαϊκή Ιστορία ως το 229 π.Χ στην ελληνική γλώσσα, χρησιμοποιώντας ως πήγες τα απομνημονεύματα του Αύγουστου, του Αδριανού, του Τάκιτου και του Τίτου Λίβιου, αναφέρει ότι, όταν πυρπολήθηκε ό στόλος του Ιουλίου Καίσαρα στο λιμάνι της Αλεξανδρείας εκάησαν μόνον οι αποθήκες του λιμένος του σίτου και οι συλλογές των βιβλίων που υπήρχαν εκεί για εξαγωγή. Το γεγονός αυτό φαντάζει ως το πλέον αληθινό, μιας και όλοι γνωρίζουν ότι ή Αλεξάνδρεια προμήθευε εις όλον τον κόσμο βιβλία πάπυρους και αντίγραφα βιβλίων.

Τον 2° αιώνα μ.Χ. ό Λατίνος γραμματικός Γέλλιος Αόλος στο σύγγραμμά του «Αττικές Νύχτες» αντιγράφοντας τους προηγούμενους, αναφέρει την πυρπόληση της βιβλιοθήκης, το ίδιο δε πράττει τον 4° αιώνα μ.Χ. και Ρωμαίος ιστορικός Αμμιανός Μαρκελλίνος (330 μ.Χ-395 μ.Χ.). Με λίγα λόγια δημιουργήθηκε μία βιβλιογραφία εκ του μηδενός. Από τους νεώτερους συγγραφείς ο τόμοι μιας και όπως αναφέρει, η βιβλιοθήκη κατεστράφη.

ο Ιούλιος Καίσαρ όχι μονό δεν ήταν υπεύθυνος για την υποτιθέμενη πυρπόληση της, αντιθέτως, εμπνεόμενος από το μεγαλείο της είχε την πρωτοβουλία να ίδρυση την πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη στη Ρώμη.

Άλλωστε θυμηθείτε, ο Στράβων που διακρινόταν για τις βιβλιοφιλικές του ευαισθησίες επισκέφθηκε την βιβλιοθήκη μετά την αποχώρηση του Καίσαρα από την Αλεξάνδρεια χωρίς να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο που να υπαινίσσεται έστω κάποια περιπέτεια της συλλογής της.

Τον 7ο αιώνα ο χαλίφης Ομάρ της Δαμασκού κατέλαβε την πόλη της Αλεξάνδρειας και διέταξε την καταστροφή των έργων της βιβλιοθήκης που έρχονταν σε αντίθεση με το Κοράνι. Οι στρατιώτες του έκαψαν όλα τα βιβλία εκτός από εκείνα του Αριστοτέλη. Τους πήρε 6 μήνες για να τα καταστρέψουν και μάλιστα χρησιμοποιούσαν τη φωτιά για να ζεστάνουν τα δημόσια λουτρά όπου διασκέδαζαν. Σ’ αυτήν την εκδοχή όμως, υπάρχουν ενστάσεις από τους μελετητές. Αφ ενός υπάρχει αναφορά για καταστροφή μόνο βιβλίων και όχι βιβλιοθήκης και αφετέρου, είναι  πολύ πιθανό  ο χριστιανός  συγγραφέας που μετέφερε την πληροφορία να παραποίησε εσκεμμένα την αλήθεια. Λένε δηλαδή οι μελετητές, ότι οι χριστιανοί  Ευρωπαίοι συγγραφείς του Μεσαίωνα, είχαν κάθε λόγο να λοιδορήσουν τους Μωαμεθανούς εχθρούς τους.

 

BIBLIOTHIKI ALEXANDREIAS

Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας ή «Ψυχής Ιατρείον» Toυ Μ. Καλόπουλου

«Ιερά βιβλιοθήκη, εφ’ ης επιγεγράφθαι Ψυχής ιατρείον»DiodorusSiculusHist., Bibliothecahistorica 1.49.3.

Κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει κατά του μεγαλύτερου πνευματικού κέντρου στον κόσμο! Τον ναό των βιβλίων! Ο Ιωάννης τόλμησε γράφοντας... «κατά Ιουδαίων»!

     Να τι λέει ο "ιερός" Χρυσόστομος για την Αλεξάνδρεια την γνώση και τα βιβλία: «Ιστορίαν θα σας διηγηθώ παλαιάν. Πτολεμαίος (Β΄) ο Φιλάδελφος πανταχόθεν βίβλους συναγών και μαθών ότι και παρά Ιουδαίων υπάρχουσι γραφαί περί θεού φιλοσοφούσαι, ... ερμήνευσε αυτάς (μετέφρασε) και εις το Σεράπιδος ιερόν απέθεσεν, ήτο δε ο ανήρ Έλλην, και μέχρι τώρα εκεί των προφητών αι ερμηνευθείσαι βίβλοι (μετάφραση των Ο΄)[1] μένουν.Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος δια τα βιβλία; Μη γένοιτο! Αλλ’ εκείνα μεν (τα ιουδαϊκά βιβλία) έχουν την δική τους αγιότητα, στον τόπο όμως (στο Σεράπειο) δεν την μεταδίδουν... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διαδώστε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί!» Ι. Χρυσόστομος λογοι κατά ιουδαιων 48.851.38 έως 852.35

     Αυτός είναι ο "ιερός" Χρυσόστομος...!

     Αυτόν τον τόπο, την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας δηλαδή, (που εγκαινιάστηκε περί το 300 π.Χ.) τον κατοικούσαν πραγματικοί δαίμονες! Εφτακόσιες χιλιάδες (700.000) έως δυο εκατομμύρια (2.000.000!!!) επικίνδυνοι θρησκειοφάγοι "δαίμονες" (τόμοι βιβλίων) της ελληνικής θρησκειοβόρου γνώσης. Αυτό τον Ναό κατέστρεψε το "σωτήριον" έτος 391μ.Χ. ο «λιθομανής και χρυσολάτρης Θεόφιλος» (όπως τον αποκαλούσε ο Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης) ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος! Ο θείος του Κύριλλου Αλεξάνδρειας, που με τη σειρά του από την θέση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, κατέσφαξε το 415 μ.Χ. την ελληνόψυχη Υπατία, γιατί δεν έλεγε να σταματήσει τις δημόσιες παρουσιάσεις των επιτευγμάτων της ελληνο-αλεξανδρινής επιστήμης!

Αν αυτοί... όλοι... δεν είναι αληθινοί προπάτορες των Ιουδαιο-χριστιανών τότε ποιοι;

 Μ. Καλόπουλος

[1] Ο Ιωάννης αναφέρεται στην βιβλική μετάφραση των Ο΄ που επί των ημερών του ξεπερνούσε τα εξακόσια και πλέον χρόνια διαφύλαξή της, στην Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη.

 BIBLIOTHIKH ALEXANDREIAS3