logo

fb youtube rss

Σύνδεση

5319473
ΣήμεραΣήμερα575
YesterdayYesterday685
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα348
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα3966
ΣύνολοΣύνολο5319473

Δακρύζει η εικόνα ή δεν δακρύζει; Πετάει ο γάϊδαρος, κύριοι; Πετάει! Ποιος θα πει το αντίθετο; Ακόμα στο Μεσαίωνα ζούμε, μην σας ξεγελάνε οι επιστημονικές αποδείξεις. Η Γη δεν γυρίζει! Δεν είδατε τον άσπρο καπνό της Ρώμης; Δεν είδατε τον Ειρηναίο, τον Αττικής, τη Σούλα, την Κούλα και τη Σουλτάνα του Καρατζαφέρη;

http://sfrang.blogspot.com/2006/09/blog-post_03.html

Θαύματα και θαυματολαγνεία...

......
Πετάει ο γάιδαρος, κύριοι;

Δακρύζει η εικόνα ή δεν δακρύζει; Ο Αυτιάς δεν έχει καμία αμφιβολία! Δακρύζει! Και για να μας πείσει, βγάζει τα γυαλιά του, μένοντας γυμνός, με εκείνο το απροσδιόριστης ευφυΐας ή κουταμάρας χαμόγελο, και κάνει το σταυρό του. Μαζί του στραυκοπιέται και ο παπα-Τσάκαλος. Ετούτος (μεγάλη σουπιά), χαμογελάει με το χαμόγελο ανθρώπου, ο οποίος γνωρίζει πολλά αλλά δεν θέλει να μιλήσει. Φυσικά «καλά» κάνει ο άνθρωπος! Εντάξει, είναι «σουι γκένερις», αλλά δεν είναι και τρελός! Εδώ, σου λέει, δεν μιλάει ο αρχιεπίσκοπος, η αρχιεπισκοπή, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, τα επιστημονικά και πνευματικά όργανα, η αστυνομία, ο εισαγγελέας, ούτε καν ο Τριανταφυλλόπουλος, θα μιλήσω εγώ; Δεν μιλάνε αυτοί, που είναι, καθ΄ ύλην αρμόδιοι, να βουτήξουν όλους αυτούς τους απατεώνες και να τους παραδώσουν στην γενική χλεύη, θα το κάνω εγώ; Και σωπαίνει, πονηρά, και αυτός. Η τελευταία μας ελπίδα, να γίνει το «έλα να δεις», αυτοαχρηστεύεται!

Και έκθαμβη η χώρα, αφού αυτοί, ακόμα και οι τρελοί, που έπρεπε να μιλήσουν, σωπαίνουν, «αιχμαλωτίζεται» από τη γοητεία των Μ.Μ.Ε. και, κυρίως, του γυαλιού. Εφημερίδες, ραδιόφωνα, περιοδικά, τηλεοράσεις, όλος ο μηχανισμός της παραπληροφόρησης και της απάτης, ανταγωνίζεται, με έναν ανταγωνισμό μέχρι εξόντωσης και χυδαίας κονόμας, στα ψέματα και στις διαφημίσεις. «Δακρύζει η εικόνα»; μπαίνει ψεύτικα το ψεύτικο ερώτημα. «Δακρύζει»! απαντάει η χορωδία της απάτης, σίγουροι ότι δεν έχει ωριμάσει, ακόμα, η περίοδος της γιαούρτης. Όπου κάθε απατεώνας, θα δέχεται τον κεσέ του.

(click)


Αλλη μια, λοιπόν, «άγια» εικόνα «αναστάτωσε» το πανελλήνιο! Μια σταγόνα δάκρυ, «αγνώστου» προελεύσεως και «αγνώστου» πατρότητας, και μπαίνει αυτόματα σε ενέργεια ο μηχανισμός του αποπροσανατολισμού, των μεγάλων και μικρών μετόχων του συστήματος. Μπροστά, βέβαια, οι εκφραστές του. Οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα κανάλια. Χωρίς ντροπή, χωρίς σεβασμό και αξιοπρέπεια! Όλα αυτά τα «απαστράπτοντα» μηχανικά πρόσωπα, όλες αυτές οι «καταξιωμένες» γυαλισμένες φυσιογνωμίες, όλα αυτά τα φερέφωνα, ανοιγοκλείνουν τα άδεια τους στόματα και δείχνουν τα σάπια τους δόντια. «Λαέ», φωνάζουν, «θαύμα»!

Πράγματι, θαύμα! Που δεν κλείνουμε μαζικά τις τηλεοράσεις. Που δεν κατεβάζουμε το γενικό διακόπτη. Που σας ακούμε, ακόμα! Τέτοια αγυρτεία, και σε τέτοιο μέγεθος, δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση και κάτω, από οποιαδήποτε δικαιολογία, να γίνεται αποδεκτή από κανέναν. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς άθεος, για να καταλάβει, πως έχει να κάνει με απατεώνες. Πως έχει να κάνει με ελαστικές συνειδήσεις. Πως έχει να κάνει με εξαγορασμένες συνειδήσεις. Με ανθρώπους, που έχουν κάνει το χρήμα «θεό» τους.

«Δακρύζει η εικόνα», κύριε Αυτιά; (Σε παίρνουμε για παράδειγμα, δεν είσαι, βέβαια, ο μόνος). Μην πείτε δακρύζει (απευθυνόμαστε σε όλους), γιατί προηγούνται οι διαφημίσεις! Μικροτσαρλατάνοι! Ούτε στη «δακρυσμένη» Παναγία, δεν δείχνετε σεβασμό. Πρώτα οι διαφημίσεις και μετά τα? δάκρυα! Είστε θεομπαίχτες, και δε ζητάω συγνώμη από κανέναν σας! Γιατί την ώρα, που δήθεν στάζετε ευλάβεια, την ίδια ώρα, διακόπτετε, για τα απορρυπαντικά και τα κινητά τηλέφωνα! Και μετά, πάλι συγκινημένοι, σα να μην μεσολάβησε η διακοπή, το τρέξιμο, για άδειασμα στην τουαλέτα, αρχίζετε από εκεί που είχατε σταματήσει: «το είδατε εσείς η ίδια το δάκρυ»; ρωτάτε την πωλήτρια. «Ναι», απαντάει εκείνη! Λες και δεν ξέρουμε πως οι «πωλητές» πουλάνε σάπια και άχρηστα πράγματα. Λες και δεν ξέρουμε πως οι «πωλητές» λένε ψέματα.

Πετάει ο γάϊδαρος, κύριοι; Πετάει! Ποιος θα πει το αντίθετο; Ακόμα στο Μεσαίωνα ζούμε, μην σας ξεγελάνε οι επιστημονικές αποδείξεις. Η Γη δεν γυρίζει! Δεν είδατε τον άσπρο καπνό της Ρώμης; Δεν είδατε τον Ειρηναίο, τον Αττικής, τη Σούλα, την Κούλα και τη Σουλτάνα του Καρατζαφέρη; Όχι μόνον ο γάιδαρος πετάει, αλλά και ο ελέφαντας! Σε λίγο, βέβαια, θα πετάνε και τα σάπια γιαούρτια, τα κλούβια αυγά και οι πολύ γινωμένες ντομάτες! Και τότε να δεις δάκρυα, κύριε, Αυτιά μου.


του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ στον "Ρ", 24/4/05

Υποβολή από s.frang στις Sunday, September 03, 2006


Hsaias 44. 13-18 Ο ξυλουργός εξαπλόνει τον κανόνα, σημειόνει αυτό με στάθμην, ομαλύνει αυτό με ροκάνια και σημειόνει αυτό διά του διαβήτου και κάμνει αυτό κατά την ανθρωπίνην μορφήν, κατά ανθρωπίνην ώραιότητα, διά να κατοική εν τη οικία. 
14 Κόπτει εις εαυτόν κέδρους και λαμβάνει την κυπάρισσον και την δρυν, τα οποία εκλέγει εις εαυτόν μεταξύ των δένδρων του δάσους· φυτεύει πεύκην και η βροχή αυξάνει αυτήν. 
15 Και θέλει είσθαι χρήσιμον εις τον άνθρωπον διά καύσιμον· και εξ αυτού λαμβάνει και θερμαίνεται· προσέτι καίει αυτό και ψήνει άρτον· προσέτι κάμνει αυτό θεόν και προσκυνεί αυτό· κάμνει αυτό είδωλον και γονατίζει έμπροσθεν αυτού. 
16 Το ήμισυ αυτού καίει εν πυρί· με το άλλο ήμισυ τρώγει το κρέας· ψήνει το ψητόν και χορταίνει· και θερμαίνεται, λέγων, Ω εθερμάνθην, είδον το πύρ· 
17 και το εναπολειφθέν αυτού κάμνει θεόν, το γλυπτόν αυτού· γονατίζει έμπροσθεν αυτού και προσκυνεί αυτό και προσεύχεται εις αυτό και λέγει, Λύτρωσόν με, διότι είσαι ο θεός μου. 
18 Δεν καταλαμβάνουσιν ουδέ νοούσι· διότι έκλεισε τους οφθαλμούς αυτών διά να μη βλέπωσι, και τας καρδίας αυτών διά να μη νοώσι. 

{backbutton}